Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tempest-projekti valmistumassa
1
Arzk
24.08.2009 17:31:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halvan ESP-LTD-vasurin ostamisesta asti vireillä ollut modausprojekti lähti käsistä kun kesäksi ei harjoittelupaikkaakaan löytynyt. Muutamasta pienestä elektroniikkamodista homma paisui uuden bodyn veistelemiseen, ja pienten tarpeellisten lisähankintojen jälkeen kitarasta onkin jäljellä enää kaula ja talla.
 
Uusi body rakentui saarnesta Schecter Tempestin mallia vapaasti soveltaen. Lankut liimattiin nahkaliimalla ja pintakäsittely oli tarkoitus tehdä Danish Oililla, mutta runkoa puuvalmiina hypistellessä ajatus siirtyi nitroselluloosalakkaan ja black cherryburstia muistuttavaan väritykseen.
Jälkeenpäin ajateltuna ensimmäiseksi kitaraprojektiksi tekemistä oli liikaakin ja monia pieniä juttuja olisi voinut tehdä paljon helpommin, mutta lopputulokseen voi kuitenkin olla tyytyväinen. Varsinkin kaareva kansi, potikannuppien upotukset ja saarnen filleröinti aiheuttivat sinänsä turhaa päänvaivaa. Ainoa häiritsevä yksityiskohta on huonon jigin takia vinoon jyrsitty kaulamikin kolo, mutta onneksi sekin peittyy nätisti kehyksen alle. Yläjyrsintä ja kunnollista sormihöylää en omista, joten suurin osa työstöstä hoitui Dremelillä ja nauhahiomakoneella.
 
Kaula tuntui omaan käteen varsin kelvolliselta, joten uutta en ruvennut rakentamaan. Ainoastaan kulunut satula vaihtui uuteen sekä kiiltomusta lapa menetti värinsä ja samalla hieman pyöristyi lähemmäs Schectermäistä muotoa.
 
Muutama kuva ja lisäselitystä projektista: http://picasaweb.google.com/arzkah/Tempest#
 
Runko on nyt muutamaa lakkakerrosta ja puliteerausta vaille valmis, ja olen itse siirtymässä toiselle puolelle Suomea n. viikon kuluttua viimeisen lakkakerroksen jälkeen. Mielihän tuo tekisi ottaa jo mukaan ja viimeistellä syksyn mittaan, mutta kuinka nitrolakka kuivuu? Voiko vielä tuossa vaiheessa lakkapintaan jäädä ikäviä painaumia/hiertymiä yms. vaikka sen kuinka huolellisesti pakkaisi?
 
Arzk
23.11.2011 19:31:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari vuotta myöhemmin lakkapinnan virheet alkoivat tulla liikaa esiin, joten kesällä tuli mieleen tehdä pintakäsittely kokonaan uusiksi. Useamman kuukauden kuivumisen jälkeen löytyi lopultakin aikaa kiillotella ja viimeistellä runko.
Uudet kielten läpivientiholkit, mikkien kehykset ja kaulan ruuvit on tätä kirjoittaessa postissa, mutta kuva muuten valmiista kitarasta, olkaa hyvät:
https://picasaweb.google.com/lh/pho … jNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
Yritän räpsiä parempia kuvia kunhan kitara on lopullisesti kasassa, toivottavasti jo viikonloppuna.
 
Arzk
23.11.2011 19:49:44 (muokattu 23.11.2011 20:03:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Speksit:
- Saarnirunko, ruiskulakattu nitroselluloosalakalla. Syyt filleröity tummaksi. Tummanpunainen väri spriipohjaisella mahonkipetsillä, johon sekoitettu tippa mustanharmaata. Useita sävykerroksia lakan välissä, millä on saatu jonkinlainen kameleontti-efekti.
- ESP-LTD vaahterakaula ruusupuuotelaudalla. Lapaa muokattu ja pintakäsittely Danish Oililla. Ruuviliitos. Satula vaihdettu Graph Techin Black Tusq XL:ään.
- Otelaudassa scallopit 11. nauhaan asti vain yläkielillä, 12-nauhasta eteenpäin koko kaulan leveydeltä.
- Grover 18:1 virittimet
- TOM-mallin talla, vaihtuu vielä laadukkaampaan jossain vaiheessa. Kielet läpi rungon.
- Mikit DiMarzio Air Zone & Air Norton
- 2xVol, 1xTone, kaikki potikat nostokytkimellä: Volumeissa mikeille omat sarja/rinnankytkimet, tone-potikalla molempien puolitus.
Edit: Täydennystä.
 
joseplluissans
23.11.2011 21:18:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko siinä halkeama keskellä bodyn etupuolella? Vai näyttääkö kuvissa vaan siltä?
 
Basisti, ei siitä mihinkä pääse...
Arzk
23.11.2011 21:22:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haljennut on pinnasta osan matkasta, perässähän on samanlainen jälki. Onneksi on vain pieni kauneusvirhe. Aluksi pelotti lähteekö halkeilemaan lisää, mutta ei ainakaan parissa vuodessa mitään ole tapahtunut. Onpahan siis tehdyn näköinen :D
 
joseplluissans
23.11.2011 21:41:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ArzkaH: Haljennut on pinnasta osan matkasta, perässähän on samanlainen jälki. Onneksi on vain pieni kauneusvirhe. Aluksi pelotti lähteekö halkeilemaan lisää, mutta ei ainakaan parissa vuodessa mitään ole tapahtunut. Onpahan siis tehdyn näköinen :D
 
Kuulostaa siltä, että se lakka on kuivuessaan kutistunu ja aiheuttanu sen. En tunne Nitrolakkaa, joku viisaampi voi korjata. Mut polyuretaanilakka pitää hioa ennen kiillotusta, jolloin se kuivuu tasaisemmin, eikä tuu "appelsiinipintaa".
 
Basisti, ei siitä mihinkä pääse...
Arzk
23.11.2011 21:53:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se voi olla. Itse veikkailin, että seuraavaan projektiin kannattaa varata taatusti kuivaa soitinpuuta ja opetella nahkaliiman käyttö paremmin. Pinta on tosiaan hiottu kesällä lakkauksen jälkeen tonniseen paperiin asti, nyt useamman kuukauden kuivuttua vielä uudestaan 600:sta kahteen tonniin ennen kiillotusta. Saarnen filleröinti ei ollutkaan niin helppoa kuin se paperilla näytti, niin syiden takia tulee tuo pinnan epätasaisuus. Yhdistettynä tummaksi filleröityyn syykuvioon epätasaisuus tuo jopa ihan hauskan efektin.
Opettavainen projekti ja soiva peli se oli ainakin ennen toista pintakäsittelyä. Silti tietää jo paljon asioita, mitä seuraavassa projektissa tehdään paremmin :) Aiheena mahtaa olla basso, pintakäsittelynä Danish Oil.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti