Aihe: Behringer-mikserin hurina ja korjaus?
1
pahlroos
08.10.2020 22:08:24
Tiedossa on että nämä Behringerin pikkumikserit eivät ole laadukkaimpaa tavaraa, mutta teinille tuli ostettua Behringer Xenyx QX1202USB joku vuosi sitten. Tuli sitten se päivä jolloin siitä ei kuullut mitään muuta kuin 50 Hz hurina. Potikoiden kiertäminen vaikutti ledien valoisuuteen, joten haiskahtaa sille että sähkösyötössä jotain hämärää. Komponentttejahan tuossa on vähän, kaikki konkat näyttää päällisinpuolin toimivilta mutta kolmesta jännitteensäätimistä yksi kuumenee hyvin nopeasti. Näiden hinta on euron parin kiepeillä eli voisi kokeilla vaihtamista.
 
Onko kukaan onnistuneesti korjannut näitä vai olisiko parasta vetää vasaralla ettei edes tarvi harkita mahdollista kuntoonsaamista?
zedder
08.10.2020 23:31:50
Tämä ei varmaankaan auta asiaa mitenkään, mutta omassa Xenyx QX1002USB:ssä on vastaavat oireet silloin kun virtaliitin on huonosti paikoillaan. Muutaman kerran on käynyt noin että valot palaa, ja omituisesti, ja hurinaa vaan kuuluu. Kun painaa kunnolla liittimen pohjaan, niin johan toimii taas.
 
Jospa jossakin on kontaktiongelmaa?
Joskus etanolin käyttö lähtee käsistä..
basisti1971
09.10.2020 10:19:41
Moi.
 
pahlroos: Tiedossa on että nämä Behringerin pikkumikserit eivät ole laadukkaimpaa tavaraa, mutta teinille tuli ostettua Behringer Xenyx QX1202USB joku vuosi sitten. Tuli sitten se päivä jolloin siitä ei kuullut mitään muuta kuin 50 Hz hurina. Potikoiden kiertäminen vaikutti ledien valoisuuteen, joten haiskahtaa sille että sähkösyötössä jotain hämärää.
 
Onko takuu vielä voimassa?
 

 
pahlroos: Komponentttejahan tuossa on vähän, kaikki konkat näyttää päällisinpuolin toimivilta mutta kolmesta jännitteensäätimistä yksi kuumenee hyvin nopeasti. Näiden hinta on euron parin kiepeillä eli voisi kokeilla vaihtamista.
 
Jos jännitteensäädin = regulaattori, nuo vikaantuu äärimmäisen harvoin.
Kuumentuminen johtuu pääsääntöisesti joko hyötysuhteen laskemisesta (mm. alijännite) tai kuorman puolen oikosulusta.
 
Virtalähteeseen (PSU6-EU) tuskin kannattaa kovin paljoa aikaa uhrata, ovat kympin-parin luokkaa uutena.
 
Mulla on jossain (paperilla tietysti :() tuon virtalähteen pinnijärjestys, netistä en ainakaan pikaisella etsimisellä löytänyt.
Ei minkäänlaista muistikuvaa jännitteistä, ei edes siitä onko yksi-vai kaksipuoleinen, eikä siitä generoidaanko mustanaamio virtalähteessä vai mikserissä.
Mulla oli aikoinaan pelkkä virtalähde, ja "lainasin" kaverille jolta sellainen puuttui.
Möi sitten pikaisesti mikserin kera kun oli toimiva paketti...
 

 
pahlroos: Onko kukaan onnistuneesti korjannut näitä vai olisiko parasta vetää vasaralla ettei edes tarvi harkita mahdollista kuntoonsaamista?
 
Onhan noita monikin korjannut menestyksekkäästi, ja koska kyseessä on hituvirtalaite, korjaaminen ei ole sen enempää vakuutusteknisesti kuin juridisestikaan luvanvaraista.
 
Eiväthän nuo mitään maiilmankaikkeuden parhautta ole, mutta omaan käyttötarkoitukseensa kuitenkin erittäin näppäriä värkkejä, joten ei suinpäin kannata vasaroida el-jätteeseen.
Myy nimelliseen hintaan vikapäänä tai lahjoittaa vaikka mieluummin jollekulle joka moisten kanssa jaksaa ropata.
 
T:Samuli
Kyllikki
10.10.2020 11:49:37
Itselläni on ollut jo useita vuosia Behkun pikkumikseri kotona lähinnä äänityskäytössä, mutta siitä ei ole lainkaan pahaa sanottavaa. Jämäkkätekoinen, pienikohinainen ja hyväsoundinen peruspeli Behringerin tuotannon alkupuolelta. Liekö sitten nykypäivän Behkut huonompia, en osaa siihen sanoa.
 
Löysin oman mikserini kaavion netistä kauan sitten, ja ainakin tässä mikserimallissa ulkoinen verkkolaite on 2 x18,5VAC muuntaja, ja mikserin sisältä löytyy sitten tasasuuntaus ja suodatus regulaattoreineen, joista 7815 reguloi positiivisen 15V:n käyttöjännitteen puoliskon, ja 7915 negatiivisen. Lisäksi löytyy säädettävä regulaattori 317, jolla reguloidaan mm. mustanaamiojännite.
 
Ilmeisesti Behku käyttää edelleenkin AC-muuntajamurikoita pikkumiksereissään, joten kolminapaisen pistokkeen napojen selvitys mittarilla on helppoa vuoronperään nastojen välisiä jännitteitä mittaamalla. Jos muuntajan antamat jännitteet ovat kuormittamattomana kohdillaan, kannattaa mittailla regulaattoreiden lähtöjännitteet, varsinkin sen enemmän lämpenevän. Pinnijärjestykset löytyvät netistä.
 
Normaalistikin regulaattorit voivat lämmetä melkoisesti, mutta jos regu käy niin kuumana, ettei siihen voi sormella koskea, on jossakin todennäköisesti kuormittava komponentti, eikä regulaattorin lähdöstä löydy sitä jännitettä mitä pitäisi.
Tästäkin kirjoituksesta saa antaa plussan... Ei oo pakko.
nightbird
13.10.2020 20:23:04 (muokattu 14.10.2020 07:39:42)
Jos se käyttää 2xAC jännitettä niin kannattaa siitä liittimen kolmesta navasta mitata jännitteet sitä toision keskipinniä vastaan.
Eli vaikka siitä löytyisi tuo yhteenlaskettu 37 volttia AC jännitettä niin pitää oikeasti löytyä se 2x18.5 volttia.
Jos liitin tai piuha on vaurioitunut niin että tuo keskipiste puuttuu toimii mikseri kuitenkin
jotenkin mutta suhisee ja hurisee miten sattuu koska jännitteiden 0-piste puuttuu ja referenssin puutteessa voltit vaeltelee.
Muuten veikkaan kuivuneita konkkia tai tasurissa diodi vikaa joka tosin olisi varmaan polttanut sulakkeen.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)