Ajattelin jakaa tämän rakenteluprojektin teidän kanssanne jo tässä vaiheessa, jos saisin vaikka hyviä ideoita vielä ennen pintakäsittelyä. Ei nyt ihan soitinrakennusta, mutta kai lähinnä oikeaa aluetta..
Kuvakansio löytyy tuosta:
https://plus.google.com/photos/1066 … 29317576/albums/5955342035506194753Kyseessä siis kaksitasoinen pöytä, joista ylemmällä kontrollerit, äänikortti, näppis ja hiiri ja alemmalla näytöt (3kpl), wifi-tukiasemat, usb-hubit, ym. ei-tärkeä.
Räkkitilaa en tarvi, joten sitä ei pöytään tule.
Homman pohjana toimii CME UF8, jonka purin atomeihin tyyppivian ("sticky keys") korjaamiseksi. Hirveä homma, jonka tein jo toista kertaa. Tällä kertaa kiippari ei kuitenkaan ollut menossa enää takaisin läjään.. Onnekseni keybed, modulaatio ja pitch bend toimivat pelkästään "pääkortin" kanssa, joten heitin kylmästi loput elektroniikasta menemään.
Tunnin verran ihmettelyä ja suunnittelua, ja päädyin tilaamaan valmiiksi leikattua HDF-levyä sekalaisen lajitelman palapelin kasausta varten. Koivuvaneri oli mielessä, mutta budjetti ei sitä sallinut, niin kuin ei mm. mitään muotoleikkauksiakaan. 15mm HDF-levyjen hinnaksi tuli leikattuna 42€! Ensimmäisen koekasauksen sai aikaan jo seuraavana päivänä.
Seuraavana edessä oli kansilevyn "siivekkeiden" tapitus, jota varten tein tapitusjigin 15mm neliöputkesta. Vaiva kannatti, voin sanoa. Etulevyn muodot tein suoraan ruuveilla ja liimalla. Vielä reikä modulaatio- ja pitch bend-lätkälle (jonka siis leikkasin vanhan kiipparin naamalevystä) ja perusmuoto oli valmis.
Kansi- ja etulevyyn pyöristykset syntyivät yläjyrsimellä. Etulevyn kiinnitin pohjalevyyn ruuveilla ja sisäosan tukipuut kulmaraudoilla. Homma olisi sitä myöten valmis pintakäsittelyyn. Kannesta jää siis irroitettava, jolloin on helpompi selvitellä sisäänjäävää johtosekamelskaa. Tietokone makailee pöydän alla, joten aukkoterällä vetäisen vielä nyrkinmentävän aukon kansilevyn alle piiloon johtokanavaksi. Jaloiksi tulee säädettävät toimistopöydän jalat.
Ajatuksena oli Empire-kalustemaali Otex-pohjalla. Ruiskuja ei ole, joten tela- ja pensselihommat tiedossa.. Mihin karkeuteen kannattaa HDF hioa ennen pohjamaalausta? 400? Vaahtomuovitela tuottaa ilmeisesti tasaisimman tuloksen? Olisiko muita kuumia vinkkejä? Tässä ollaan ensimmäistä kertaa tälläisiä hommia tekemässä..