Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Stagg-symbaalit
1 2 3 4 526 27 28 29 30
mr_b
30.01.2005 01:08:37 (muokattu 30.01.2005 22:27:15)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ne ovat yleisesti hyviä peltejä halvasta hinnastaan huolimatta. Suositellaan. Valmistusmaa Kiina, mikä voi vähän selittää hintatasoa.
 
Muutamia linkkejä:
http://www.staggmusic.com
http://www.rytmi.com/rytmi204/204Stagg-symbaalit.html
 
Lisätietoa myös DAF:in Viidakkorumpu -lehdestä 2/2003
 
Löytyy Helsingissä Millbrook-musiikista
 
http://www.millbrook.fi/symbaalit.htm
 
Ja muualla Suomessa voi hakea myyjää vaikka tällä Google-haulla:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=Stagg+symbaalit&meta=
 
Tässä vielä highlaitteja aikaisemmista Stagg-keskusteluista. Kaikki keskustelut löytyvät haulla: http://muusikoiden.net/keskustelu/s … php?keyword=stagg&c=30&dest=subject
 
Veksi:
"On kokemusta,ovat todella hintansa arvoisia peltejä.
MYRA ja FURIA symbaalit soveltuvat rockmusiikkiin,
DH ja SH enemmän perinteiseen tanssimusiikkiin.
ja hinta/laatusuhde on todella paikallaan."
 
Raatis:
"Testasit kolme 20" DH jazz rideä? Ite testasin reilu viikko sitten neljä ja yhden niistä vein mukanani Millbrook musiikista. Multa löytyy myös 16" DH medium-thin exotic crash, loistavia peltejä ja uskomattomat hinnat!"
 
Niskamies:
"Kaikki Staggit tehdään B20 seoksesta, josta lähestulkoon kaikki kunnolliset pellit tehdään, esim. Sabian AA ja Zildjian A-custom. Staggilla on kaksi halpispakettia, joista mulla ei ole kokemusta, mutta kaikista muista sarjoista on. Ja ne on ihan pro-tasoa.

Itellä on Staggin DH:ta. 14" medium haikat, 14" ja 16" med-thin exotic crashit ja 20" jazz ride. Voin sanoa että toi ride on ehdottomasti paras koskaan soittamani ride, ja se on helkutin hyvä. Samoin noi crashit. Persoonalliset, mutta aivan loistavat. Toi haikka on mulle hiukan paksu, eli pitäis joskus hommata sille kaveriks jokju ohuempi ja pehmeepi haikka. Rokissa ja rankemassa kamassa noi on ihan loistavat, muttei niinkään jazz-tussuttelussa. Mutta kyllä ne siinäkin toimii. DH on muuten aika rokki-orientoitunut sarja, mutta jazz ride ja exotic crashit tekee poikkeuksen.

Myra on taas metallimiehen satsi. Paksua, korkealle viritettyä, ja metallista saundia. En jazzmiehenä niin hirveästi diggaa, mutta kyllä kai nääkin on hyviä.

Furia on taas sitten aivan saatanan hyvä sarja! Medium crashit on todella "full", mutta hyvällä tavalla. Kovaa pitää lyödä että soi, mutta erittäin hyvän kuuloset on. Ride on aika ping, ja hyvä kellosaundi on. Tästä hyvät symbaalit rokkarille!

SH:sta ei ole ollenkaan kokemuksia, paitsi että haikat eivät olleet yhtä hyvät kuin omat DH:t. Näitä saa sekä regulareina että brilliantteina, ja varmasti ovat hyviä symbaaleja."
 
DimensionZ:
"Staggeja kannattaa vakavasti harkita, varsinkin jos on vaihtamassa vaikkapa toiseen tai kolmanteen symbaalisettiin, koska ne on niin edulliset mutta ihan tajuttoman hyvälaatuset. Oon päässy soittaan DH sarjalla pari keikkaa ja voin sanoa että DH Jazz Ride on ehdottomasti yks parhaan kuulosista rideista jota oon koskaan soittanu. Eikä niissä exotic crasheissäkään oo mitään moittimista. Testaamaan vaan nyt sinne millbrookiin löytämään omat."
 
Jani72 & Niskamies
"J72: Mikä Stagg-sarja (lähinnä crash ja ride) sopisi parhaiten rautalankaan, kantriin, rock'n rolliin jne? Tietenkin henkilökohtaiset mieltymykset vaikuttavat paljon, mutta onko Staggilla kyseisiin musiikkilaijeihin soveltuvia malleja?

NM: Rideksi valitsisin joko DH jazz riden tai SH regular riden. Crashiksi sitten SH medium crashin tai EHKÄ DH med-thin exotic crashin. Haikaksi DH medium hi-hat, täydellinen rokkihaikka."
 
ddrum54:
"Ne on nämä Staggit hyvin yksilöllisiä peltejä. On mahdoton sanoa mitään kokeilematta. Jos on mahdollista testata useampia sarjoja, niin varmasti löytää hyvät pellit. CCY - sarjasta ei ole henk. koht. kokemusta, mutta YR - sarjasta on. Tämä YR:n ride on niin hyvä, että jouduin ostamaan koko sarjan saadakseni sen. Sarjassa on myös kohtuullisen hyvä haitsu. Mutta se 16" crash on YR - sarjan heikko lenkki, ohut ja eloton.
Erittäin edulliset pellit saa myös SH - sarjasta. Siitä jos kasaa vaikkapa haitsun, 16" crashin ja 20" riden, kertyy hintaa 285€. Tässä satsissa ei sitten ole heikkoa lenkkiä."
 
Joku & DimesionZ:
"Joku: mitäs eroa on noilla stagin exotic,regular ja brillianteilla?

DZ: Regular on siis se 'tavallinen' pelti, mattapintainen ei-kiillotettu.
Brilliant on sellainen kiiltäväpintainen josta näkee vaikka itsensä kun katsoo siihen.
Exotic on sama kuin brilliant, mutta kupu on jätetty 'raa-aksi'.

Soundipolittiikka on sitten se että regularit soi tummasti enemmän basso ja matalia keskitaajuuksia, brilliantit sitten kirkkaammin, enemmän yläpäätä. Exotic on vähän niinkuin välimuoto, ehkäpä. Exoticeissa ja regulareissa olen huomannut ainakin sen että menevät mukavasti säröille kun lyö kovempaa, tulee sellainen hieno rosoinen soundi. Tämä siis ohuista symbaaleista, ja nimenomaan Staggista."
 
Joku & ddrum54:
"Joku: Onko muka totta, että stagin pellit hajoaa helpommin kuin muut pellit?

d54: Silkkaa tuubaa koko huhu."
 
(Keskusteluiden perusteella tosin maanantaikappaleita tuntuu esiintyvän jonkinverran...)
 
Noin. Viisaat lisäävät lisää tähän perään.
 
Rat King! Rat King!
Mr. Morrow
30.01.2005 01:10:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No tulihan tämä!! +++
Mietin jo, kuka on se uskalikko joka tämän aloittaa..
 
If You´re Not Into Metal You Are Not My Friend...
Jeltz
30.01.2005 09:30:46 (muokattu 31.01.2005 15:41:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin, hienoa. Tähän kun saa vähän lisää asiaa, niin tulee hyvä FAQ. Eipä mulla kai staggeista oikein mitään ihmeempää sanottavaa ole, Myrat on kivoja peltejä, sopii raskaampaan menoon, muttei kolise.
 
Iteltä löytyy Myra 8" medium splash. Hyvä pelti on hän, ei liian kovaääninen, helposti syttyvä (no toisaalta mikä splash ei olisi), hyväsoundinen. Vähän chinamainen sointi.
 
Anteeksi että olen myöhässä. Olin nähkääs paskalla.
crEaTuRE
30.01.2005 10:15:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä homma! +++
 
Vielä kun saisi niistä AHEADin "hiilikuitukapuloista" ja Meinl pelleistä aikaseks saman laiset. :D
 
Progressor
30.01.2005 10:29:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisikohan joku selittää, miten Staggien ja muiden "halpissymbaalien" testaus musiikkiliikkeessä oikein hoituu? Parhaat yksilöt pitäisi siis valikoida muiden joukosta, mutta ainakin täällä Jyväskylässä tiettyä mallia on liikkeessä esillä aina vain yksi kappale. Hakeeko myyjä pyydettäessä lisää symbaaleja varastosta? Mikä on yleinen käytäntö?
 
Se, joka ei tiedä mitään ja tietää, ettei tiedä mitään, on viisaampi kuin se, joka ei tiedä mitään eikä tiedä, ettei tiedä mitään.
miän vain
30.01.2005 11:51:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vihdoinkin fak. Kiitän.
 
Voisikohan joku selittää, miten Staggien ja muiden "halpissymbaalien" testaus musiikkiliikkeessä oikein hoituu? Parhaat yksilöt pitäisi siis valikoida muiden joukosta, mutta ainakin täällä Jyväskylässä tiettyä mallia on liikkeessä esillä aina vain yksi kappale. Hakeeko myyjä pyydettäessä lisää symbaaleja varastosta? Mikä on yleinen käytäntö?
 
Millbrookissa se hoituu juuri noin. Ensin kaikki luupaavat läpi, ja sitten varastosta lisää, jos tarvitaan. Valitaan muutama paras ja kokeillaan vielä setin kanssa. Se muuten vähentää kummasti niitä kuuluisia "oli hyvä kaupassa ja huono kotona" -tapauksia.
 
Tietty pienemmissä liikkeissä voi olla vähän eri meininki, useinhan liike on samalla varasto ja lisää peltejä ei kertakaikkiaan ole. Kysymällä siitä selviää, ja tarvittaessa selittämällä. Ei myyjä aina tiedä tarkkaan mitä on myymässä - joskus ei ollenkaan. Muistuu mieleen se viidentoista euron viritysavain, jota minulle Lahdessa kaupattiin.
 
Monochromatic etsii basistia
-------------------------------
semisuper.tk - rumpusivut
ddrum54
30.01.2005 11:53:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://personal.inet.fi/yritys/superostis/tuotteet.htm
 
Täältäkin ^ löytyy hyviä kuvauksia Staggien persoonallisuuksista.
 
Omia kokemuksia:
YR - sarja: ride 20", erottuva ping maustettuna pehmeällä pohjahuminalla, kupusoundi kirkas ja selkeä, erinomainen ride. Hihat 14", tumma, suhiseva, melko hiljainen, hyvä haitsu hiljaisille volyymeille. Crash 16", sarjan pettymys, ohut ja eloton, soinniltaan lyhyt, nopeasti sammuva, sopii hiljaiseen soitteluun. ( Tuosta heikosta crashista huolimatta, hinta / laatusuhteeltaan hyvä setti.)
 
SH - sarjasta mulla on 10" splash, 14" crash ja 17" crash. Kaikki regular pinnalla.
10" splash kuulostaa kokoaan suuremmalta, oikeastaan enemmän crash kuin splash. 14" ja 17" crashit herkkiä, nopeasti syttyviä ja sävyltään tummia hiukan "itämaisia". Hyviä allroundpeltejä.
 
Furia 17" crash, äänekäs ja tunkeva. Rock - pelti.
 
DH - thin exotic 18"crash, SH:ta äänekkäämpi, aavistus gongia, hyvä pelti kaikenlaiseen musaan, kaunis viimeistely.
 
Vintage Bronze 17"crash, tumma, "roskainen" soundi, mahtava pelti, hieno pinta.
 
Vintage Bronze 21" ride, kahdella sähinäniitillä varustettu. Ei vielä omassa kokoelmassa, mutta kaupassa testauksen jälkeen voisi sanoa, rakkautta ensi silmäyksellä. Herätti suunnattoman himon ja talouden niin salliessa päätyy settiin, muiden Staggien seuraan.
 
2`n 4
Katiska
30.01.2005 13:45:57 (muokattu 30.01.2005 13:47:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Staggin kataloogi:
http://www.millbrook.fi/source_pdf/cymbals2003.zip
 
ddrum54
30.01.2005 21:57:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää kans ylös.
 
2`n 4
mr_b
30.01.2005 22:29:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Läpsin vielä vähän highlaitteja vanhoista jutuista niin moderaattoritkin hyväksyvät asiapitoiseksi FAQ:ksi, vaikka se olennaisin ihmisten mielissä pyörivä kysymys tulikin kait vastatuksi ekalla rivillä.
 
Outoa tehdä FAQ esineistä, joita ei omista ensimmäistäkään :-)
 
Rat King! Rat King!
J. Cool
30.01.2005 23:09:03
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

olis ehkä vielä viksumpaa tehdä faq yleisesti eri hintaluokan lautasista kuin vain yhdestä merkistä
 
don't touch my bumtsibum
DimensionZ
31.01.2005 14:27:52 (muokattu 31.01.2005 14:45:42)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

olis ehkä vielä viksumpaa tehdä faq yleisesti eri hintaluokan lautasista kuin vain yhdestä merkistä
 
Mutta jos useammasta merkistä tekisi näitä ja sitten heittäisi tonne Symbaalit-FAQiin kaikki niin ei veis tilaa etusivulta ja sit sais hyvän vertailukohteen merkkien kesken, eikös saman asian silloin ajais.
 
Minun Staggit:
 
14'' ja 16'' SH Crashit - Ohuita, 'medium regular'-pinnoitteella, suht-tummasti ja hiukan rosoisesti soivia varsinkin kovaa soittaessa, kaunis ja medium-pitkä sustain, ja ääntä löytyy tarvittaessa yllättävän paljon.
 
20'' DH Jazz Ride - Samantyyppinen kun SHt, eli regular pinnoite, tumma sävy ja sointi, sopiva sekoitus pingiä ja ..ei-pingiä, sopii näin ollen monenlaiseen musiikkiin, verrattavissa esim legendaariseen K Rideen. Hieno, kirpeä bell-soundi.
 
Kokemusta myös paljon 14'' ja 16'' DH Exotic Crasheista, todella nätisti soivat, brilliant pinnoitteiset symbaalit joiden kupu on jätetty 'raa-aksi', todella hieno räkäinen soundi kun uskaltaa lyödä kovaa, näistä ei myöskään voluumi lopu kesken. Myös suhteellisen ohuet, eli soivat todella nätisti myös hiljaa lyödessä. Lisäksi DH Medium haikat on ollu ahkerassa käytössä. Todella ROCK. Jos aukasee hiukankin niin siitä seuraa korvia hivelevä meteli (hyvällä tavalla). Miesten valinta, jos näin voi sanoa.
 
Millbrookissa on useaan otteeseen ollut testissä Vintage Bronze-sarjan 17'' Crash ja 21'' Sizzle Ride kahdella niitillä. Niinkun ddrum54 tuossa jo ylistikin, varsinkin tuo ride on aivan mahtava. Jos olisi ylimääräistä rahaa, kävisin heti ostamassa sen pois. 17'' Crash toimi mielestäni loistavasti ridena, varsinkin johonkin jazz-hissutteluun.
 
''He jumped right out of a building!!''
JeeVes
31.01.2005 14:34:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvää settiä pojat. Plussaa tulee!
 
kalamies #15 >-)))> Ja ai niin...Jeff on ÄIJÄ!
Aegis
31.01.2005 16:08:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulta löytyypi Myra 14" haitsu ja 16" Crash, sekä DH 18" China.
 
Molemmissa todella repivä ja diskanttinen soundi, haikka ehkä aavistuksen verran tumma. Kaikesta huolimatta yllättävän monipuoliset, ei tarvitse paiskoa kuin hullu että lähtevät soimaan, huomattavasti musikaalisempia kuin esim. Rudet. Haikasta varsinkin tykkään, pikkasen avonaisena saa aikaan murskaavan raskaita komppeja ja kun rässikomppia varten aukaisee lisää, niin meteli repii kyllä läpi.
 
Chinaa on vaikeaa kuvailla kun on moisista pelleistä niin vähän kokemusta. Aika medium kaikissa suhteissa sanoisinko, mutta soittotatsia muuttamalla saa aikaan kaikenlaista. Sopii ainakin minun käyttööni, vaikka erottuvampikin saisi olla.
 
Kyseisillä pelleillä nauhoitettiin yksi biisi jonka voi hakea meidän sivuilta: http://nailgunner.cjb.net Siinä etusivun linkissä saatavilla. Kannattaa laittaa ääntä hiukan enemmän, kun on vähän hiljainen soundi.
 
Als ik een vis was dan zouden auto's ramen hebben en zelfs rendieren zouden neuken in een aquarium.
ddrum54
31.01.2005 17:07:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HERÄTKÄÄ moderaattorit. TÄMÄ FAKKIIN KANSSA. VAI PITÄÄKÖ OLLA VAIN LÄNSIMERKKIÄ, ETTÄ YLENNETÄÄN. HÄH ??????????????????????????????????????????
 
2`n 4
Katiska
31.01.2005 19:44:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun on Staggeista kyse niin ei voi liikaa korostaa että jokainen pelti on yksilö. Testasin kesällä Millbrookissa viittä 12" DH Chinaa ja kaikkissa oli aivan erilainen soundi.
 
J. Cool
31.01.2005 19:45:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta jos useammasta merkistä tekisi näitä ja sitten heittäisi tonne Symbaalit-FAQiin kaikki niin ei veis tilaa etusivulta ja sit sais hyvän vertailukohteen merkkien kesken, eikös saman asian silloin ajais.
 
exactly my point. jos tekee joka merkistä näitä niin äkkiä täynnä. hienoa jos joka merkistä löytyy kartottajia, mutta kätevintä olis symbaalit faq, josta löytyis sitten kaikki merkit yhdessä, eikö?
 
don't touch my bumtsibum
tthei
31.01.2005 19:57:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

exactly my point. jos tekee joka merkistä näitä niin äkkiä täynnä. hienoa jos joka merkistä löytyy kartottajia, mutta kätevintä olis symbaalit faq, josta löytyis sitten kaikki merkit yhdessä, eikö?
 
Jotenkin musta tuntuu että ne ketä täällä noista staggeista ja meinleistä on nyt kyselly paljon, niin ei kyllä tajuais kattoa sieltä symbaalit-faqista, kun eivät ole tajunneet hakuakaan koittaa. Joten mun mielestä ihan hyvä että nää on erikseen.
 
Open your eyes. Open your mind. Close your hand and make a fist -------------------------- www.innervision-fin.tk
Niskamies
31.01.2005 20:03:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jospa mä lisäisin tän Stagg FAQ:n ja ehkä vielä Meinl FAQ:n tohon symbaalit FAQ:n, niin pääsis kahesta faq:stakin eroon...
 
Meitsi on meshissä.
mr_b
01.02.2005 00:49:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jossain sen FAQ:n otsikossa pitäisi kyllä seisoa "Stagg" jollain tavalla muuten se kyllä hukkuu. Olen kyllä ihan samaa mieltä siitä ettei kannata pitää puolta sivua pysyviä, mutta tämä kyllä on FAQ jos mikä (Aheadin ja Larsin lisäksi...).
 
Hmmh, ehkä näitten FAQ-juttujen pitäisi olla vielä pikkuisen kehittyneempiä toiminnallisesti jollakin tavalla, siis ihan m.net toimintoina...
 
Rat King! Rat King!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 526 27 28 29 30

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti