Muusikoiden.net
03.03.2021
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Saman tuplapedaalin käyttö kahdessa eri rumpusetissä
1
dart
06.01.2021 16:05:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen soittanut rumpuja muutaman kuukauden. Kotona harjoittelen yksin sähkörummuilla (Yamaha DTX432k) ja noin kerran viikossa käyn soittamassa bändin kanssa akustisilla rummuilla. Bändin kanssa soitamme yhteiskäytössä olevilla rummuilla. Minua on alkanut hieman kiinnostaa tuplapedaalilla soittaminen. Kummassakaan käyttämässäni rumpusetissä ei kuitenkaan ole tuplapedaalia.
 
Olen miettinyt, että olisikohan mahdollista ja käytännöllistä käyttää samaa tuplapedaalia molemmissa rumpuseteissä, sekä kuljettaa ja asentaa se aina tilanteen mukaan eri rumpusettiin.
 
Tiedättekö, onko sellaista tuplapedaalia, jota voisi käyttää omassa sähkörumpusetissäni sekä akustisissa rummuissa?
 
Entä tuon tuplapedaalin kuljetus ja asentaminen akustiseen rumpusettiin, onko se tehtävissä niin pienellä vaivalla, että suunnittelemani toimintamalli on käytännöllinen?
 
Jeltz
06.01.2021 16:36:01 (muokattu 06.01.2021 16:40:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onnistuu ihan ongelmitta millä tahansa tuplapedaalilla. Tuossa sinun Yamahan setissä oleva bassorumpupadi on toiminnallisesti ihan samanlainen kuin akustinenkin bassorumpu: pedaali kiristetään padin jalustan lippaan ihan vastaavasti kuin akustisen rummun vanteeseen.
 
Rolandillahan oli aikanaan bassorumpupadi KD-7, jossa lyöntipinta oli alaspäin (ja joka vastaavasti tarvitsi oman mutkavartisen nuijan pedaaliin) - sellaiseen designiin ei tuplapedaali toimi. Mutta kai sen tyyppiset mallit alkaa olla historiaa ja nykysähkörummuissa on pitkälti noita pystymallisia padeja jotka pedaalin näkökulmasta toimii ihan samalla lailla kuin akustinen rumpu.
 
Jos päädyt siihen että soitat samoilla säädöillä molemmilla seteillä, niin roudauksessa ei ole muutamaa ruuvia kummempaa ihmettelyä. Toki kannattaa hankkia asiallisella laukulla oleva pedaali, niin pakkaaminen ja kuljetus on kätevää.
 
Pedaalien valintahan on aihe josta tälläkin palstalla on vuosien varrella väännetty aivan tarpeettomankin paljon - siitä varmasti löydät paljonkin erilaisia näkemyksiä. Mutta sähkörummut ei muodosta ongelmaa asiaan.
 
corium
10.01.2021 17:48:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeltz laittoikin jo aika kokonaisvaltaisen vastauksen, mutta tässä yksi mikä itselle aiheutti joskus päänvaivaa.
 
Kun soittaa samoilla pedaaleilla useampaa eri settiä, oli sitten akustisia tai sähköisiä, niin kannattaa kiinnittää huomiota basarin eriäväisyyksiin. Eli vaikka eri vanteilla voi nuijan osumiskulma kalvoon vaihdella paljonkin. Tämä aiheuttaa sitten sellaista että jokin tekniikka ei välttämättä onnistu ollenkaan jollain setillä. Myös kalvon kireys vaikuttaa siihen miten hyvin nuija palautuu iskusta.
 
Tästä päästäänkin siihen että eri setteillä soittaminen on hyväksi omille soittotaidoille kun pitää sopeutua erilaisiin tilanteisiin.
 
Påskägg
15.01.2021 15:59:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuljetusvälineeseen kannattaa panostaa. Ennen koronaa tuli todella paljon kanniskeltua ympäri Suomea pedaaleita mukana+Helsingin sisäisessä liikenteessä. Oikeaa keissiä ei ollut, joten pedaalit kulkivat pienessä urheilukassissa. Lopulta huomasi, että spedut alkaa olla aika paskana, osasyynä tälle varmaankin tuo huolimaton roudaaminen. Nyt on uudet pedaalit ja kova keissi. Vaikka onkin kömpelömpi, niin säilyvät ehjänä ja jämysti paikallaan.
 
INTO THE JUNGLE'S DEPTH,INTO THE DESERT STORM
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti