Muusikoiden.net
16.05.2021
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kaikki custom-rumpusetistäni
1 2 3
Mösjöö
07.04.2020 15:21:03 (muokattu 10.04.2020 22:35:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei vain arvon rumpuväki!
 
Tähän lankaan päivitän rumpusettihankkeeni vaiheita pienimpiä detaljeja myöten.
 
Kirjoittelen nää asiani tänne koska itse ainakin olisin tämmöistä selostusta mieluusti täältä palstalta lueskellut etukäteen ennen hankkeeseeni ryhtymistä mutta enpä onnistunut löytämään. Toivottavasti tästä on iloa siis jollekin muullekin kuin itselleni.
 
Aikaa tässä projektissa tulee menemään luoja tietää kuinka kauan joten hengitystä lukijan on turha pidättää. Kommentoida ja ehdotella saa niin paljon kuin haluaa. Paljon asioita on jo selvillä, osa vielä päättämättä.
 
Muutama sananen lähtökohdista:
 
Omistan nyt maaliskuussa 2020 yhden oikein mainion rumpusetin: https://u.cubeupload.com/Konsta/KDsCO8.jpeg
 
Kyseessä on 1990-luvulla yks rumpu kerrallaan, eri paikoista ja eri aikoina hankittu Yamahan Recording Custom -setti. Siinä ei oo mitään suurempaa vikaa ja oon aikamoisen tottunut sitä käyttämään.
 
Mutta aina siitä lähtien kun teini-ikäisenä Mechelininkadun ProCenterin kellarissa kokeilin isoa DW:n puunväristä settiä oon halunnut vaahterasta tehdyt, puunväriset rummut. DW:t on hienoja ja kuulostaa mun korviin hyvältä missä niitä oon päässy kuulemaan tai kokeilemaan mutta ne on a) liian kalliita mun lompakkoparalle ja b) niissä on jotain snadeja detskuja joista en tykkää.
 
Näin ollen päädyin siihen että jos aion joskus saada juuri tarkalleen sellaiset rummut kuin haluan, mun pitää kasailla ne itte.
 
Tykkään puuhastella kaikenlaista vaikka mitään erityistä kädentaito-osaamista mulla sinällään ei olekaan. Osaan kuitenkin auttavasti esim. porata reikiä ja vähän hioa ja sen semmoista joten ajattelin että kun rummun runkoja saa kuitenkin nykyään esim. Saksasta puolivalmisteina niin munkin osaamisella rumpusetin voisi saada jopa aikaiseksi.
 
Jos hyvin käy, saan mainiot rummut, jos huonosti, köyhdyn jonkin verran ja saan mukiinmenevät rummut, mutta pääsen kuitenkin harrastelemaan. Ei siis kovinkaan paljon hävittävää tässä.
 
Tältä pohjalta ja etiäppäin.
 
Mösjöö
07.04.2020 17:04:52 (muokattu 10.04.2020 22:36:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rumpujen rungot ja viisteiden teon päädyn varmaankin tilaamaan Saksasta, St Drumsista. (Jos jollakulla on omakohtaisia kokemuksia kys. puljusta niin kuulen mielelläni. Puutyön laatu ja viisteiden suoruus kiinnostaa tietysti eniten.)
 
Matsku kaikissa rummuissa tulee olemaan vaahtera, ilman vahvikerenkaita. Tarkoitus on pitää homma simppelinä. Rungon paksuusasiat vielä vähän auki, en oo ihan varma haluanko tai tarvitsenko niitä ihan kaikkein ohuimpia.
 
Pitkällisen harkinnan tuloksena koot tulevat olemaan varmaankin seuraavat: basari 20"x16", tomit 10"x8", 13"x10", 16"x14". Tuon kokoiset rummut saan sijoiteltua juuri niille korkeuksille kuin haluan ja oon vuosien varrella tottunu tohon kolmen tuuman kokoeroon tomeissa.
 
Mösjöö
07.04.2020 18:25:07 (muokattu 10.04.2020 22:41:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikki detskut on tässä hankkeessa tarkassa harkinnassa. Koska itseäni miellyttävän näköisiä lugeja oli vaikea löytää, suunnittelin ensin että teettäisin lugit jollakin paikallisella koneistajalla ja käyttäisin viritysruuveina ihan normaaleja M6-pultteja (syyt: saatavuus, hinta, ällöttävien tuumamittaisten kierteiden välttäminen ja erikoisuudentavoittelun hauskuus). Tein tiedusteluja asian tiimoilta ja nopeesti kävi ilmi että sorvaushommat olis halvimmillaanki maksanu ihan liikaa. Hylkäsin siis sen linjan.
 
Itseäni miellyttävät tosi pienet ja laadukkaan oloset lugit onnistuin lopulta löytämään a3drumsilta Belgiasta. Liikkeen nettisivut on ihan suht hyvät ja heppu (oletan että kyseessä on yhden henkilön pyörittämä yritys) vastaili meileihi siedettävällä vauhdilla, usein saman päivän aikana tai seuraavana joten uskalsin edetä tilaamishommiin saakka. Hinnat oli mielestäni kilpailukykyiset mutta postitus kallis (kiinteä 27,00 euroa).
 
Tavaran saamisessa kesti aika kauan, basarin lugeja ei ollut in stock joten niitä piti eka kuulemma tilata tukkurilta. Itselläni ei ollu kiire joten parin viikon odottelu ei haitannut yhtään. Jotakuta muuta saattais haitata. Kun tavara lähti kohti Suomea sain seurantakoodin ja kaikki saapui säällisessä ajassa ja nätisti pakattuna. Kaikki tilattu oli mukana. Ainoastaan yhdestä basarin lugista puuttui alta muovinen "gasket" eikä sitä lupauksesta huolimatta oo lähetetty mutta pärjään varmasti ilman.
 
Basariin tulee 8 + 8 kpl lugeja, 10-tuumaseen tomiin 6 + 6 kpl, 13-tuumaseen 6 + 6 kpl ja 16-tuumaseen 8 + 8 kpl.
 
Harkitsin pitkään messinginväristen ja krominväristen välillä. Alkuperäiset Maple Customit tuli ulos kun olin ns. herkässä iässä ja kys. rumpujen ihailijana messinginväriset lugit houkutti. Mutta päädyin lopulta kuitenkin krominvärisiin.
 
Tomien lugi on tämän näköinen:
https://u.cubeupload.com/Konsta/NLfsco.jpg
 
Basarin lugi on samanlainen mutta vähän isompi:
https://u.cubeupload.com/Konsta/KPADjx.jpg
 
Tomien lugit on yhtä kappaletta eli toi viritysruuvin vastakappale/mutteri on juotettu kiinni. Basarin lugeissa vastakappale/mutteri on irrallinen, sitä pitelee paikoillaan tuolla näkymättömissä M4-kokoinen pidätinruuvi. Tämä on hyvä juttu, koska mulla on erikoissuunnitelmia basarin jalkojen kiinnitykseen ja toi irrotettava vastakappale sopii suunnitelmiin kuin nakutettu. Mutta siitä myöhemmin lisää.
 
Vanteiksi rumpuihin valitsin Recording Customien viitoittamalla tiellä ihan perus halpis 1,6mm prässivanteet. Tavoitteena on tomien maksimaalinen sointi ja resonointi ja omat kokemukset on vieny siihen suuntaan että ohuempi vanne auttaa osaltaan siinä. Lugit toimittanut a3drums laittoi samaan kyytiin edulliset 10- ja 13-tuumaiset vanteet, Liisankadun Musamaailman löytökorista löysin ilokseni 16-tuumaisen parin tosi halvalla.
 
Mösjöö
07.04.2020 18:49:00 (muokattu 10.04.2020 22:41:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ripustusasioitaki oon kovasti miettiny. Ehdoton asia on että kaikki tomit tulee kelluviks, RIMS-tyyppisesti roikkumaan. Mitään mötiköitä rumpujen kylkiin ei laiteta, se on vissi.
 
Oon jo tästä nimenomaisesta keissistä postannutkin toiseen lankaan jo aiemmin mutta laitetaan nyt myös tähän että pysyy koko hanke samassa paikassa:
 
Pienempiin 10- ja 13-tuumaisiin tomeihin oon suunnitellu hankkivani Taman Star-Mount -ripustimet koska ne on kivan näköiset mun mielestä. Noita löytyy uudemmista Silverstareista ja Superstar Classiceista. Näyttävät tämmöisiltä (kuva valmistajan): http://u.cubeupload.com/Konsta/PTVvFy.jpg
 
Mutta noita Star-Mounteja ei harmillisesti oo saatavana isoille tomeille ollenkaan. Siksipä ostin palstalta yhden vanhan oogee-RIMSin 16-tuumaista tomiani varten. Näissä alkuperäisissä RIMSeissä on vaan yks huono puoli: kiinnityslevy on helvetin iso ja ruma lätty, peittää puoli rumpua. Näyttää tältä: https://u.cubeupload.com/Konsta/YjcfDL.jpg

Jotain nätimpää piti siis keksiä.

Mulla oli laatikossa olemassa vanha ja kivan pieni Taman lattiatomin jalan kiinnike. Keksin että senhän vois lyödä kiinni tohon RIMSin kiinnityslevyyn.

Tuumasta toimeen. Ensin avarsin kiinnityslevyn keskimmäistä reikää jotta muhvin ylempi jalka (eli se jossa on kierteet ruuville) mahtui suoraan siihen kiinni. (Tästä ideasta kiitos kuuluu käyttäjänimimerkki tml:lle. Kiitos!)

Kun muhvin tarkka paikka näin oli määritelty ruuvasin muhvin kiinni RIMSin kiinnityslevyyn. Sitten merkkailin teipillä kiinnityslevyyn sellaiset kohdat jotka katsoin ylimääräisiksi ja sitte laitoin 15 vuotta sitten Clas Ohlsonista hankitun Dremel-kopion laulamaan.

Prosessista ei valitettavasti oo kuvia mutta lopputuloksesta on:
https://u.cubeupload.com/Konsta/4qTdmg.jpeg
https://u.cubeupload.com/Konsta/p2uNma.jpeg
https://u.cubeupload.com/Konsta/QBPo2x.jpeg

Heittäsin että ainaki puolet RIMSin kiinnityslevyn korkeudesta lähti pois. Silkkaa tsägää on että muhvin ja kiinnityslevyn yläreunat asettu täsmälleen samalle korkeudelle. Kromin sävykin sattu olemaan ihan sama. Siks lopputulos on aika viimeistellyn näköinen vaikka onkin tälleen nyrkkipajapohjalta kyhäilty.
 
Pienempien tomien ripustukset on sillä tavoin hoidossa että laitoin syksyllä 2019 tilauksen kahdesta Taman Star-Mountista Levytukkuun. Alkuperäinen arvioitu toimitusaika piti olla huhti/toukokuussa 2020 mutta epäilen että koronahommat laitto tän jutun nyt uusiks.

Sitäpaitsi tosta mutiloidusta 16-tuumaisen RIMSistä tuli niin hauskan näköinen että rupesin jo miettimään että kyllä olis kiva jos kaikissa tomeissa olis tommonen samanlainen. Mutta se tarkottais että pitäis metskata jostain lisää alkuperäisiä RIMSejä ja lisäks kaks tommosta Taman vintagemuhvia. Katotaan ny.
 
tml
07.04.2020 19:37:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoinen projekti!
 
Minulla on St-Drumsista vain hyviä kokemuksia. Olen tilannut sieltä yhden vintage-setin, 2 paria bassarin vanteita, ja aika paljon hardwarea.
 
Mösjöö
07.04.2020 19:50:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kas, RIMS-kiinnikkeeni kustomointi-idean vanhempi saapui paikalle. Kiitos vielä kerran siitä!
 
Olikos siinä sun St Drums -setissä myös viisteet niiden tekemiä?
 
tml
07.04.2020 20:46:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mösjöö: Olikos siinä sun St Drums -setissä myös viisteet niiden tekemiä?
 
Setissä taisi olla ihan alkuperäiset viisteet. Visteiden ajaminen ei ole mitään rakettitiedettä kunhan siihen on sopivat työkalut, joten eiköhän ne ole ihan hyviä. Paljon tärkeämpi rooli on sinulla, kun päätät,millaiset viisteet niihin tulee.
 
Mösjöö
07.04.2020 22:58:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No kyllä mä uskon että viisteenkin voi hosua huonoks jos ei vaan välitä siitä mitä tekee. Mutta sittehä se nähdään minkälaista sieltä tulee.
 
Kyllä mä varmaanki iha perus 45-asteiseen päädyn.
 
Mösjöö
08.04.2020 10:40:08 (muokattu 08.04.2020 11:19:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka itse rummun runkojen tilaamiseen en oo vielä edennytkään (rahat on loppu), nyt korona-aikana on kuitenkin hyvä mahdollisuus suunnitella tulevaa.
 
Detaljipäissäni rupesin siis mietiskelemään miten bassorummun kyljestä vois saada pois ne rumat suhteettoman isot jalkamötikät. Aika pian tulin siihen tulokseen että irralliset, semmoiset 10,5mm paksuiset taivutetut jalat on kivoimman näköisiä ja kuitenkin ihan tarpeeks tukevia joten rupesin funtsimaan mitä niiden ympärille vois kehittää.
 
Koska oon päättäny että kaikkien rumpujen lugien sijoittelu tulee (hifistely- ja huuhaasyistä) olemaan ns. nodaalinen (eli 22,4 prosenttia rungon korkeudesta), mietin ensin mahdollisuutta kiinnittää basarin jalat Yamahan YESS-lattiatomin jalan kiinnikkeisiin. Kys. kiinnikkeet ovat kuitenkin harmillisen kalliit, aika rumat, hankalat löytää ja siltikin rummun kylkeen tulisi ylimääräinen mötikkä. Se linja siis haudattiin aika pian.
 
Sitten tajusin että kaupallisilla valmistajilla on jo pidemmän aikaa ollut olemassa hauska innovaatio viritysruuvin vastakappaleen ja kiinnikkeen yhdistämiseen samaan yksikköön.
Ludwigilla Atlas-kiinnike eli LAPAM1: https://u.cubeupload.com/Konsta/VJ0jiR.jpg
INDe Drum Labilla taas on kiinnike nimeltä BR3: https://u.cubeupload.com/Konsta/IXGjfL.jpg
Molemmat ovat kalliita, ja tuo INDe:n kiinnike varsinkin hankalasti saatava Suomeen. Lisäksi molemmat ovat aika rumia: Ludwig iha hervottoman kokoinen, BR3 muuten vaan kummallinen.
 
Tällä välin tulin ostaneeksi tori.fi:n myyjältä edullisesti kolme kappaletta vanhaa minimalistista lattiatomin jalan kiinnikettä, tällaista:
https://u.cubeupload.com/Konsta/PWVa8F.jpg
 
Hauskan näköisiä. Aloinkin suunnittelemaan noiden inspiroimana mahdollisimman pienikokoista ja neutraalia kappaletta joka hoitaisi edellämainittujen kaupallisten tuotteiden tehtävän eli toimisi sekä lugina että jalan kiinnikkeenä samaan aikaan mutta olisi enemmän noiden vintage-kiinnikkeiden näköinen eli nätimpi.
 
Sain lopulta aikaiseksi havainne- ja mittapiirrokset kappaleista (en osaa tehdä oikeaoppisia teknisiä piirroksia, anteeksi vain). Uskalsin jopa lähettää ne auttavan koneistuslaitteiston omistavalle puolitutulle. Tuttu suostui kuin suostuikin ottamaan palikat työn alle ja tällä hetkellä oikean paksuinen alumiinilevy on kuulemma tukkurilta jo saapumassa.
 
Tässä itsesuunnittelemani palikan "havainnekuva":
https://u.cubeupload.com/Konsta/TDE2mD.jpg
 
Ja tässä "mittakuva" läpileikkauksineen:
https://u.cubeupload.com/Konsta/1jfN2w.jpg
 
Tuo kuvissa näkyvä on siis vasemman puolen jalan kiinnike. Oikean puolen palikka on samanlainen mutta peilikuva.
 
Tuohon kappaleen otsapinnan 8,6mm reikään tulee siis sujahtamaan viritysruuvin vastakappale (nähtävissä tuolla ylempänä ketjussa bassorummun lugissa kiinni). Bassorummun jalka taas sujahtaa tuohon 11mm:n reikään joka kulkee kappaleen läpi. Jalka lukitaan paikoilleen M8-kierteisellä pidätinruuvilla, samanlaisella kuin noissa lattiatomin jalan vintagekiinnikkeissä.
 
Alumiinimötiköiden ei oo myöskään tarkoitus jäädä noin teräväsärmäisiks kuin piirroksissa. Kun saan lopulliset kappaleet käteeni joskus tulevina aikoina aion itse pyöristellä kulmia ihan viila- ja hiekkapaperipohjalta. Katsotaan jos pientä kiillotustakin saisin aikaiseksi.
 
tml
08.04.2020 22:21:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän mietityttää se, että se M8 pultti vain puristaa jalkoja. Niihin kohdistuu aikamoinen vääntö. Minulla on 16" pikkubassari, missä on on tuon tyyppiset jalat, ja vaikka muhvit ovat tyyppiä, missä jalka menee silmukan läpi ja siipimutterin kiristys vetää silmukkaa sivulle/ulospäin, joutuu ihan tosissaan kiristämään niitä. Suurin piirtein tällaiset:
 
https://stdrums.com/en/p/009cr
 
Itse käyttäisin siksi mieluummin klämppi-tyylisiä muhveja tähän:
 
https://stdrums.com/en/p/htl-10-5
 
Mösjöö
08.04.2020 22:37:14 (muokattu 08.04.2020 23:38:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, ymmärrän huolen mutta mulla ei oo kyllä itselläni minkäänlaista epäilystä asiasta. Suoraan karhennettuun terästangon kylkeen pureutuva M8-pultti kyllä lukitsee sen paikoilleen.
 
Kokemusperäiset perusteluni:
 
1) Mulla on DW:n Go Anywhere treenipädihässäkkä jossa pädejä kiinnipitelevät teräsvarret lukitaan paikalleen nimenomaan M8-pultilla suoraan sivusta. Pysyvät, eivät pyöri, eivät käänny.
 
2) Samoin oon 1990-luvun puolivälistä saakka käyttäny Yamahan punaraitaisia symbaalitelineitä joissa puomivarsi pysyy paikoillaan vain ja ainoastaan yhden M8-pultin kärjen varassa. Ja ne puomit ei oo edes karhennettuja vaan sileää, kromattua terästä. Eivät silti lipsu.
 
(edit. Tommoset linkkaamasi pyöreet saranalliset jalan muhvit mulla on tuolla hyllyssä kyllä olemassa. Ainahan voin niihin turvautua jos jostain kumman syystä lopulta käykin ilmi että suunnitelmani ei toimi!)
 
aap
09.04.2020 11:16:30 (muokattu 09.04.2020 11:20:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sulla taitaa tulla basariin pari ylimäärästä reikää. Jos nuo sun basarin jalkojen lugi/muhvit ei onnistukkaan ja ehdit jo laittaa ne kiinni runkoon kahdella pultilla.
Sitten jos korvaat ne noilla lugeilla joita oot tilannut jotka on kiinni yhdellä pultilla.
Ne Ludarin atlas lugit on musta nerokkaat tomeissa. Basarissa suosin kyllä ihan tavallisia jalkoja. En jotenkin syty noille basarissa.
Yks vaihtoehtohan ois esim DW:ltä semmoset mitkä tulee basarin vanteeseen kiinni?
(EDIT: tämmöset https://www.thomann.de/fi/dw_sm_2224_bass_drum_spurs.htm )
 
Mösjöö
09.04.2020 11:55:52 (muokattu 09.04.2020 11:58:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ihan täysin ymmärtäny mutta siis täsmennykseks vielä:
 
Ensisijainen skenaario:
bassorummun resopuolella 6 lugia (yht. 6 reikää)
+ 2kpl noita erikoiskiinnikkeitä (yht. 4 reikää)
 
jos tuo eka skenaario osoittautuisi jostakin syytä ei-toimivaks tapahtuu
 
varasuunnitelmaskenaario:
bassorummun resopuolella 8 lugia (kiinnittyvät jo olemassaoleviin 8 reikään)
+ lisäksi tuommoiset pienet pyöreät saranalliset jalankiinnikkeet (vaativat yht. 4 reikää joista kaksi jo olemassaolevia + poraan 2 reikää lisää)
 
Kummassakaan tapauksessa ei siis jää ylimääräisiä reikiä.
 
Selvensikö tää yhtään?
 
edit. Ja siis juu noi DW:t on tosiaan olemassa mutta ne on vähä liian klöpsön näköiset mun makuun enkä myöskään ihan periaatteesta tahdo laitta jalkoja kiinni vanteeseen, tahdon ne kiinni runkoon.
 
aap
09.04.2020 12:00:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mösjöö: En ihan täysin ymmärtäny mutta siis täsmennykseks vielä:
 
Ensisijainen skenaario:
bassorummun resopuolella 6 lugia (yht. 6 reikää)
+ 2kpl noita erikoiskiinnikkeitä (yht. 4 reikää)
 
jos tuo eka skenaario osoittautuisi jostakin syytä ei-toimivaks tapahtuu
 
varasuunnitelmaskenaario:
bassorummun resopuolella 8 lugia (kiinnittyvät jo olemassaoleviin 8 reikään)
+ lisäksi tuommoiset pienet pyöreät saranalliset jalankiinnikkeet (vaativat yht. 4 reikää joista kaksi jo olemassaolevia + poraan 2 reikää lisää)
 
Kummassakaan tapauksessa ei siis jää ylimääräisiä reikiä.
 
Selvensikö tää yhtään?
 
edit. Ja siis juu noi DW:t on tosiaan olemassa mutta ne on vähä liian klöpsön näköiset mun makuun enkä myöskään ihan periaatteesta tahdo laitta jalkoja kiinni vanteeseen, tahdon ne kiinni runkoon.

 
Niin joo jos sen muhvin laittaa noin lähelle lugia niin sitten ei jää ylimääräsiä reikiä.
 
Mösjöö
09.04.2020 12:12:06 (muokattu 14.04.2020 15:22:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aap: Niin joo jos sen muhvin laittaa noin lähelle lugia niin sitten ei jää ylimääräsiä reikiä.
 
Joo se onnistuu tässä tapauksessa koska itse lugi on niin pieni ja samoin toi jalkojen muhvi on suht. pieni. Ja kun muhvissa on sarana niin jalan saa laitettua kiinni "päältä", eli jalkaa ei tartte ujuttaa sisään etupuolelta.
Näin ne asettuis rummun kyljessä:
https://u.cubeupload.com/Konsta/ypEgJl.jpg
 
Mut tää siis tosiaan hätäsuunnitelma ja oon hyvin luottavainen että siihen ei tartte mennä.
 
edit. Mutta anti tulla huomioita vaan kiitos mielellään koska varppina on jotain jota en oo tullu ajatelleeks tai jonka oon ajatellu tyhmästi.
 
Mösjöö
09.04.2020 18:50:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mukavia uutisia koneistusrintamalta.
 
Oikean paksuinen alumiinimatsku on kuulemma saapunut verstaalle ja sain myös ihkaoikeat piirustukset hyväksyttäväksi:
https://u.cubeupload.com/Konsta/HEUDK2.jpg
 
Del Monte -mies sanoi kyllä.
 
Mösjöö
10.04.2020 17:39:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja oho näköjään valmistakin tuli jo!
 
Kuviakin sain:
https://u.cubeupload.com/Konsta/ASCT6Z.jpeg
https://u.cubeupload.com/Konsta/FPuPlx.jpeg
https://u.cubeupload.com/Konsta/XGmb2v.jpeg
 
Mösjöö
12.04.2020 10:36:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhdysvaltalaisen Kirsch Drumsin sivuilta löysin sattumalta kuvan setistä jossa kiinni nuo samat lugit kuin itselläni:
https://u.cubeupload.com/Konsta/Vzlr3l.jpeg
 
Mösjöö
14.04.2020 11:06:02 (muokattu 14.04.2020 11:51:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hardwarepuoli edistyy myös. DW-hankintoja on tehty edullisesti. Basaripedaali (DW 3000) ostettu jo aiemmin, se makso 60e, haitsuständi (DW 6500) saapui viikonloppuna ja hintaa oli 113e.
 
Haitsuständissä vakiona se hifimpi punainen konelaakeroitu Delta-sarana. Koska ständin kantapää on vaan irrotettavilla raudoilla kiinni eli sivuttaisliikettä on joka tapauksessa jonkin verran, katsoin että se pärjäis kyllä karvalakkisemmallakin saranalla. Joten siirsin punaisen saranan bassorummun polkimeen ja päinvastoin. Ruuveihin uudet Loctitet tottakai. Nyt on kyl ihanaa, ei mitään klappia. Tämmöstä basarinpoljinta mulla ei oo ikinä ollu. (Lisäks askartelin huvikseni ohuesta sitkeästä muovista demppareita erilaisiin metalli-metalli-väleihin kitinää ja kolinaa estämään, mm. molempien polkimien ketjujen ja polkimen levyn väliin.)
 
Tilanne muokkausten jälkeen: https://u.cubeupload.com/Konsta/LxSZqD.jpg
 
Jos DW käyttäis normaaleja millisiä ruuveja eikä jotain helvetin 10-24 -paskaa niin nää olis aika täydellisiä vehkeitä mun mielestä.
 
Mistä muistuikin mieleeni:
 
Aloin tekemään valmisteluja tuolla ylempänä mainitun Taman lattiatomin jalan kiinnikkeiden lisäyksilöiden hankkimiseksi. Löysin briteistä ainakin yhden. Mutta samalla muistin että kiinnikkeen mukana tulevat alkuperäiset kiinnitysruuvit on muuten hyviä mutta olis kiva vähän lyhentää niitä jotta ton RIMS-kiinnikeviritykseni kääntöpuolen sais mahd. kompaktiks eikä tarttis kasailla turhaan sinne hirveetä prikkakasaa. No, lyhentäminen ei onnistu koska alkuperäsissä ruuveissa ei oo koko matkalla kierrettä.
 
Asiahan ratkeaa ostamalla lyhyemmät ruuvit. Vaan se pieti osoittautu hankalammaks kuin ehkä osasin odottaakaan. Kiinnike on nimittäin sen verran vanhaa tuotantoa että japanialaiset on siihen valinnu M5-ruuvin mutta nykykierteistä poiketen nousu on 0,9mm! Parin vesiperän jälkeen (mm. Helsingin Ruuvihahkinta Oy joka korskeasti sivuillaan ilmoittaa etsivänsä erikoisimmatkin tuotteet myi eioota) löysin kyseisen kaltaisia ruuveja kuitenkin brittiläiseltä eBay-myyjältä. Piti siis alentua sieltä tilaamaan. Oh well.
 
Mösjöö
02.05.2020 18:33:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Basarin jalkakiinnikkeet saapu.
 
Kuvassa paikoillaan viritysruuvin vastakappale ja bassorummun jalkaa merkkaava 10,5mm mutka:
https://u.cubeupload.com/Konsta/Ql6oCa.jpeg
 
Kiinnike siis raakana ennen kuin rupean kulmien pyöristyshommiin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti