Muusikoiden.net
20.03.2019
 

Rock, pop, alternative »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sex Pistols
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
sivupersoona
29.11.2004 16:05:16 (muokattu 29.11.2004 16:11:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

luin juuri Nancy Spungenista (Sid Viciousin tyttöystävä) kertovan kirjan ("Nancy" aka "And I don't Want To Live This Life", Deborah Spungen) ja nyt tahtoisin tietää mitä mieltä olette Sex Pistolsista? En tiedä bändistä juuri mitään mutta olen aina ollut siinä uskossa että se on hyvinkin merkittävä ja legendaarinen, kirja antoi toisenlaisen kuvan. Bändin kokoaminen oli surkea yritys ratsastaa punkrockin aallonharjalla ilman mitään soitto/laulutaitoa, yhtyeen "rajut" tempaukset olivat onttoa showta eikä koko touhussa ollut muutenkaan mitään järkeä. Olisi kiva kuulla itseäni asiantuntevammalta taholta henk. koht. mielipiteitä.
 
edit: iik, meniköhän tää väärälle palstalle, mutta en osaa siirtää, voiko sitä ees ite tehä, iik iik
 
Puhuminen on yliarvostettua
kurmo
29.11.2004 16:06:23 (muokattu 29.11.2004 16:06:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä oon aika lailla samaa mieltä. Munatonta uhoomista eikä ihan kauheasti tekemistä punkin kanssa.
 
EDIT: siitä asiantuntemuksesta en kyllä sanois mitää.
 
"En tiedä mikä täällä on menossa, mutta jatkakaa." -Gypsy
Kimmo72
29.11.2004 16:22:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh. tulihan tuota kuunneltua joskus 80 luvulla kun punk oli vielä jotain. Onpa mulla jäänyt noin 7 vinyyliäkin noilta ajoilta. Ties mitä harvinaisuuksia saattaa pitää sisällään, sillä osa oli ostettu lontoosta joskus (tarvii mennä kaivamaan ne joskus äitin kellarista) =)
Olihan niillä muutamia ihan hyviäkin biisejä jopa..
 
Muistuttaisinkin että niistähän on tehty huono leffakin:
http://www.imdb.com/title/tt0091954/
 
Ja hieman enemmän dokumentaarinen, "aidoilla" henkilöillä:
http://www.imdb.com/title/tt0080813/
 
Kyllä noi nyt katsomisen kestää. Ei ne niin huttua ole :)
 
...jos vaan jostain löytää. Varsinkin tuo jälkimmäisen kanssa saattaa olla hieman hankalaa. En tiedä.
 
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
olvekopo
29.11.2004 16:34:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En itsekään pidä ko. yhtyeestä, mutta liioittelematta se on kuitenkin punkin varsinaisen englantilaisen ilmiöitymisen kannalta todella merkittävä. Tosin manageri Malcolm Mclarenin markkinoititaidoilla ja oikealla ajoituksella sekä hänen mukaansa New Yorkin reissulta tarttuneilla vaikutteilla oli onnistumisen kannalta ratkaiseva vaikutus.
 
Jani The Rock
29.11.2004 16:47:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No tota Nancyn mutsin rahastuskirjaa nyt ei kannata kovin suurena auktoriteettina tässä asiassa pitää. Sex Pistolsia on helppo vähätellä jo siitäkin syystä, että se teki lyhyen olemassaolonsa aikana vain yhden täyspitkän levyn. Kiistaton tosiasia on kuitenkin se, että ilman Pistolsia punkista ei olisi koskaan tullut niin laajaa ilmiötä kuin siitä tuli (kaikella kunnioituksella Clashin nimeen vannovia tovereita kohtaan). Ja vaikka levytetty tuotanto onkin vähäistä, niin laatu on sitten sitäkin korkeampi. Muista tempauksista kuka tahansa saa olla mitä mieltä tahansa, mutta nekin vain alleviivaavat sitä että Sex Pistols oli ennemminkin ilmiö kuin "pelkkä" bändi. Saihan se aikaan melkoisen kalabaliikin täällä Suomessakin.
 
Aiheesta kiinnostuneille suosittelen myös Johnny Rottenin elämäkertaa "No irish no blacks no dogs" sekä Soundi-kirjaa Punk-rokkishokki. Tuosta Rottenin opuksesta saa pikkusen eri perspektiiviä asioihin kuin Deborah Spungenin teelmyksestä.
 
The road never ends for me, kid.
zepeteus
29.11.2004 16:54:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä bändistä juuri mitään mutta olen aina ollut siinä uskossa että se on hyvinkin merkittävä ja legendaarinen, kirja antoi toisenlaisen kuvan.
 
Kukahan mahtaa tuossa kirjassa noin puhua ja millä motiiveilla? Minunkin mielestäni todella merkittävä yhtye ja taatusti nauttii omalla sarallaan legendaarista mainetta, eikä syyttä.
 
Bändin kokoaminen oli surkea yritys ratsastaa punkrockin aallonharjalla
 
Jahans, että se punkin aallonharja oli vuonna 1975? No, revisionisteja löytyy alalle kuin alalle. Minun mielestäni punkin aallonharja oli siinä 80-81 kintereillä. Pistolsit olivat vääntäneet silloin touhuaan jo viitisen vuotta. Taisivat olla osaltaan nimenomaan luomassa sitä ryntäystä mikä myöhemmin tuli.
 
ilman mitään soitto/laulutaitoa,
 
Jota pidettiin nimenomaan yhtenä punk-rockin motoista, eli oli täysin asiaankuuluvaa, duh! Tässä suhteessa pistoolit olivat kylläkin hieman aikalaisiaan edistyneenpiä, he kun osasivat kuitenkin oikeastikin soittaa jotain, ja treenasivatkin vielä, ketaleet.
 
yhtyeen "rajut" tempaukset olivat onttoa showta
 
Riippunee jälleen näkökulmasta. McLaren piti kyllä huolen siitä, että show kulki ja raha virtasi...pojilla itsellään kuulosti olevan kuitenkin oikeastikin hauskaa, vihaista, ankeaa, tylsää, vittuuntunutta...showta?
 
eikä koko touhussa ollut muutenkaan mitään järkeä.
 
Tästä kohdasta olen täysin samaa mieltä! Eikä siinä tarvinnut ollakaan mitään järkeä, kaikki meni niin kuin meni.
 
sivupersoona
29.11.2004 17:25:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kirjanhan tosiaan on kirjoittanut poikaystävänsä mahd. murhaaman (vai onko tämäkin aivan tuulesta temmattua)Nancyn äiti joten hän lienee puolueellinen bändistä puhuessaan (eikä ole mikään musa-asiantuntijakaan). Eihän kirjassa itse bändistä kovin paljon puhuta,”Nancya” suositeltiin kun halusin kirjan joka kertoo mielenterveydestä, todellisuudesta vieraantumisesta ja kuolemasta ja näitä teemoja kirja enimmäkseen painotti. Kuitenkin Sex Pistolsia taidettiin mitätöidä maineeseensa nähden liikaa, senkin vähän mitä mitätöitiin.
 
Puhuminen on yliarvostettua
stickyfinger
29.11.2004 17:31:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No mielestäni "Never mind the bollocks" on yksinkertaisesti vaan hyvä rock-levy. Niinkuin Jani tuossa mainitsikin pitkälti Pistolsin vuoksi koko punk-ilmiö kasvoi sellaiseksi kuin se oli vaikka bändi ei välttämättä todellakaan ollut "etevin" porukka tuossa scenessä.
 
Legs McNeilin ja Gillian McCainin "Please, kill me" kirja (joka hiljattain on ilmestynyt myös suomeksi toimitettuna) antaa aika hyvä kuvan koko punk-ilmiöstä ja nimen omaan tuon ilmiön synnystä.
 
Shake your money maker!
Chemo
29.11.2004 17:31:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minun mielestäni punkin aallonharja oli siinä 80-81 kintereillä. Pistolsit olivat vääntäneet silloin touhuaan jo viitisen vuotta.
 
Paitsi että Sex Pistols oli jo hajonnut vuonna '78.
 
Pistols oli tosiaan se bändi, jonka myötä punkista tuli niin iso juttu kuin mitä siitä tuli. Aika tosin ei mun korvissani ole ollut ihan niin armollinen Pistolsin ainokaiselle levyille kuin The Clashin ja Ramonesin kiekoille.
 
...ja jos uskot tuon, uskot mitä vain!
zepeteus
29.11.2004 17:49:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paitsi että Sex Pistols oli jo hajonnut vuonna '78.
 
Haha, noinhan se meni! Pitihän minulla olla tuo Winterlandin surullisenkuuluisa viimeinen keikkakin..meninpä sekaisin editoinnissani. Tarkoitin siis, että olivat aloittaneet jo aiemmin...Jota voisi sitten kenties pitää surkeana yrityksenä punkin aallonharjalla ratsastamisena, he kun olivat jo mennyttä? No, Deborah katseli varmaan touhua omalta kantiltaan.
 
Kun noita punkteoksia on mainittu, niin mielestäni Jon Savagen "England´s Dreaming" kuuluu joukkoon myös.
 
HaloOfFlies
29.11.2004 18:04:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ilman mitään soitto/laulutaitoa
 
Soittotaidoton yhtye tuskin olisi pystynyt tekemään Anarchy In The UK:n tai God Save The Queenin kaltaisia biisejä. Sex Pistols oli kyllä kapinabändi jos mikä.
 
Löytäisi mieluummin vaikka Jeesuksen. Tai Buddhan. Tai vittu vaikka kalkkunanpalvonnan, kunhan vain pitää manikyroidut kyntensä saatanan kaukana southern rockista. - Jani The Rock
sub zero
29.11.2004 18:49:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittotaidoton yhtye tuskin olisi pystynyt tekemään Anarchy In The UK:n tai God Save The Queenin kaltaisia biisejä. Sex Pistols oli kyllä kapinabändi jos mikä.
 
Jossain sanottiin että Sid Vicious oli ainoa epämusikaalinen jäsen bändissä. Noi muut on kai yhtyeen hajoamisen jälkeen jatkaneet muusikkoina (en tiedä että kuinka ammattilaisina mutta siis kuitenkin jollain tasolla)
 
"Alussa hyvä alkuvoima loi valon, järjestyksen ja miehen ja paha alkuvoima loi pimeyden, kaaoksen ja naisen" -Pythagoras
zepeteus
29.11.2004 19:26:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jossain sanottiin että Sid Vicious oli ainoa epämusikaalinen jäsen bändissä.
 
Nancy hehkutteli aikoinaan jossakin haastattelussa kuinka Sid on maailman paras basisti. No, hänellä taisi olla luonnollisesti puolueellinen kanta asiaan. Kyllä Sid oli soitannollisesti se heikko lenkki, Glen hoiti bassopuolen varmemmin ja monipuolisemmin. Vaan edistihän Sid omalta osaltaan legendan luontia, tahtomattaan tai ei.
 
Noi muut on kai yhtyeen hajoamisen jälkeen jatkaneet muusikkoina (en tiedä että kuinka ammattilaisina mutta siis kuitenkin jollain tasolla)
 
Tuo olikin hauska, Steve Jones ja Paul Cook jatkoivat kirjaimellisesti ammattilaisina, perustivat bändin The Professionals. Cook katosi tuon jälkeen pitkäksi aikaa näkyvistä (reunion-juttua lukuunottamatta), kunnes sitten eräänä päivänä näkyi kolistelemassa kannuja tämän brittibändin taustalla...Edwyn Collins taisi olla.
 
Steve Jones taas suuntasi jenkkeihin ja uppoutui LA:n kuvioihin, aurinkoa ja rantaa. Toimi ainakin hetken tuottajana ja soittipa kitaraa myös Andy Taylorin (Drn Drn) kanssa levyllä Thunder. Neurotic Outsiders bändi on sitten Steven myöhempiä puuhasteluja.
 
John Lydon jatkoi omalaatuisella tyylillään PIL:ssä ja taitaa olla edelleenkin musiikillisesti tunnetuin ex-pistooleista.
 
Chemo
29.11.2004 20:05:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Steve Jones taas suuntasi jenkkeihin ja uppoutui LA:n kuvioihin, aurinkoa ja rantaa. (..)
 
Joneshan puuhasteli myös Iggy Popin kanssa; ainakin 80-luvun levyillä Instinct ja Blah Blah Blah. Kirjoittivat yhdessäkin matskua, mm. noista jälkimmäisen levyn kipale Cry for Love on tätä perua.
 
...ja jos uskot tuon, uskot mitä vain!
kivi
29.11.2004 20:36:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sivupersoona:
En tiedä bändistä juuri mitään mutta olen aina ollut siinä uskossa että se on hyvinkin merkittävä ja legendaarinen, kirja antoi toisenlaisen kuvan.

 
Niin, kuten moni on jo sanonut, niin kirjan kirjoittaja, amerikkalainen Deborah Spungen oli siis Nancy Spungenin äiti. Nancy Spungen taas oli amerikkalainen narkkari ja groupie, joka käydessään Englannissa tutustui mm noin kaksikymppiseen Sid Vicioukseen, jonka soittoura rajoittui rumpujen kolisteluun Siouxien taustalla Flowers of Romancessa (myöh. Siouxie and the Banshees), sekä mahdollisesti vierailuun London SS -orkesterin riveissä (bändissä olivat mm Mick Jones myöh. Clashin kitaristi, ja Keith Levine, myöh PIL-kitaristi).
 
Sid Viciouksen esiintyminen Sex Pistolseissa rajoittuu The Great RnR Swindle -elokuvasta ja samannimiseltä levyltä löytyviin laulusuorituksiin (mm. Frank Sinatran My Way, ja Eddie Cochranin C'mon Everybody). Bassoa Sid ei koskaan saanut Pistolseissa soittaa, osin siksi että ekan sinkun jälkeen Steve Jones oli hoitanut bassot aina myös studiossa, osin siksi, että Sid-parka ei osannut soittaa, vaan homman hoiti sujuvammin roudari verhon takana. Ratkaisua helpotti sekin, että Sidin liittyessä bändiin Pistols oli käytännössä jo hajonnut, yhtyeen masinoima keikkailukielto hoiti englanninkeikat pois päiväjärjestyksestä, ja Sid nähtiin lavalla vain Ranskassa ja surullisenkuuluisalla rahat pois -Amerikan-rundilla.
 
Vanha vitsi kysyykin, kuka Pistols-basisteista soitti bändissä? Vastaus on Glen Matlock, ekalla sinkulla. Matlockin sittemmin Steve New:n ja kumppanien kanssa perustama Rich Kids oli huomattavan aikaansa edellä oleva orkesteri, joka kenties ensimmäisenä aavisti futurismin tulon, ennen Adam Antia. Esikoislevy Ghosts of Princes in Towers kannattaa hankkia käsiin, Matlockin myöhemmät tuotokset viittaavat lähinnä heikkoon arviokykyyn ja menetettyyn kuuloon.
 
Deborah Spungenin varaan en paljoa laskisi. Hänen kontaktipintansa Pistolsiin on, kuten näemme, olematon. Sex Pistols oli kuitenkin erittäin merkittävä bändi niin musiikillisesti kuin poliittisesti, ajoihan se sellaista anarkismin haaraa, jota nykyään ei punkrockin piiriin mielletäkään.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)    
stickyfinger
29.11.2004 20:37:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Neurotic Outsiders bändi on sitten Steven myöhempiä puuhasteluja.
 
Ja hitto vie että Neurotic Outsidersin ainokaiseksi jäänyt levy onkin kova pläjäys. Esim. "Jerk" ja "Angelina" ovat ihan kunkku-biisejä. Sääli etteivät äijät tuon yhden ainoan pitkäsoiton lisäksi saaneet muuta pihalle. Tai no, eipä tarkoituksena varmaan ollutkaan mitään pitkäikäistä bändiä pystyttääkkään. Porukassahan siis soitteli Steve Jonesin lisäksi Duran Duranin John Taylor bassoa, kannuissa oli taas Matt Sorum ja rytmikitarassa Duff Mckagan á la Guns N´Roses fame. Noh, kai tuolla Duffilla ja Mattilla ihan siedettävästi tällä hetkellä pyyhkii, luulenpa että miehet tuosta nykyisestä orkesteristaan edes sen verran hilloa tahkoavat että saavat edes vähän kevytlevitettä ja edamia näkkärin päälle.
 
Shake your money maker!
zepeteus
29.11.2004 20:44:17 (muokattu 29.11.2004 20:56:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niinpäs tekikin, eihän näitä kaikkia edes muista enää, ja lopuistakin menee jo puolet väärin ;)
 
Kiven kovaa asiaa tuli taas. Hei, eikös Sid edes yrittänyt soittaa itse bassoaan tuolla jenkkikiertueella? Ainakin jotain röpellystä muistan suttuiselta livebootsilta kuunnelleeni.
 
Kaappasin pikaisesti yhden Steve Jones linkin, jossa miehen moninaisia projekteja mainitaan enemmänkin.
http://www.vh1.com/artists/az/jones_steve_1_/bio.jhtml
 
edit: Kiven tekstiä mukaillen täytyi lisätä.
 
kivi
29.11.2004 20:54:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niinpäs tekikin, eihän näitä kaikkia edes muista enää, ja lopuistakin menee jo puolet väärin ;)
 
Kaappasin pikaisesti yhden Steve Jones linkin, jossa miehen moninaisia projekteja mainitaan enemmänkin.
http://www.vh1.com/artists/az/jones_steve_1_/bio.jhtml

 
Yksi unohtumattomimpia on edesmenneen Johnny Thundersin "So Alone", jossa joka toisen biisin komppaa Pistols/Professionals ja joka toisen The Only Ones, muistanette hitin "Another Girl, Another Planet"?
 
Hupaisa juttu muuten, ennen Professionalsia Cook ja Jones tekivät vielä viimeisen sinkun Sex Pistols-nimellä; "Here we go again b/v Black leather" on erittäin sujuvaa laulelmapunkkia ja kulkee kaverusten tyylin mukaan kuin juna.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)    
zepeteus
29.11.2004 21:03:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hupaisa juttu muuten, ennen Professionalsia Cook ja Jones tekivät vielä viimeisen sinkun Sex Pistols-nimellä; "Here we go again b/v Black leather" on erittäin sujuvaa laulelmapunkkia ja kulkee kaverusten tyylin mukaan kuin juna.
 
Jota yritin tovin kovasti metsästää, mutta kun en mistään saanut käsiini. Innostuisikohan sitä enää, jos yrittäisi uudelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen, hehe...
 
Kapina
29.11.2004 21:23:58 (muokattu 29.11.2004 21:27:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En nyt jaksanut lukea koko ketjua, joten tässä saatte puolueellisen mielipiteeni: Sex Pistols ei suuremmassa mittakaavassa ollut musiikillisesti kovin merkittävä juttu, vaikkakin se on ittelleni tietyssä mielentilassa erittäinkin iskevää ja mielenkiintoista musiikkia. Punkhan oli kuitenkin tavallaan jo ollut olemassa ennen Pistolseja, he vain toivat koko maailman tietoon käsitteen "punk". Se oli se juttu, ne meriitit. Pistolsien häröilyt aiheutti kuitenkin aikamoisen sekamelskan, ja semmoinen sekamelska on aina plussan arvoinen juttu :D... Ne ikäänkuin "ravisteli". (Punk-)musiikillisesti paremmiksi bändeiksi lasken kuitenkin monet muut Pistolsien edelle. Mitä tulee vaikkapa Sidiin, häntä en henkilönä voi ihailla. Rottenissa oli sentään erilaista särmää.
 
E: Se Deborah Spungenin kirjoittama kirja on muuten paska.
 
Don't get me wrong.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti