Muusikoiden.net
26.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: True Detective (HBO)
1 2 3 4 514 15 16 17 18
dipshit
16.01.2014 14:45:16 (muokattu 22.01.2014 20:27:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katsoin tämän HBO:n uutuussarjan pilottijakson viime yönä, ja voi jumalauta sentään kun vaikutti lupaavalta. Sarjassa seurataan takaumien kautta Woody Harrelsonin ja Matthew McConaugheyn esittämiä rikosetsiviä jotka jäljittävät sarjamurhaajaa 90-luvun puolivälin Louisianassa. Tarina pomppii nykyhetken ja menneisyyden välillä, ja tämä epäkronologinen kerronta onnistuukin koukuttamaan katsojan jo ensimetreillä antamalla hienovaraisia maistiaisia siitä mitä tuleman pitää. Pilottijakso toi tunnelmansa puolesta mieleen Zodiacin ja No Country For Old Menin, ehkä pienellä ripauksella The Wireä.
 
Sarjan pohjavire on äärimmäisen synkkä ja lohduton. Tätä vahvistetaan läpi pilotin tarkkaan harkituilla kuvilla ja musiikin käytöllä, sekä erityisesti McConaugheyn protagonistin nihilistisellä maailmankuvalla.* Dialogi oli paikoitellen jopa liiankin "kirjoitetun" oloista, mutta koska se sopi hahmojen suihin äärettömän hyvin ja sai minut kiinnostumaan ja välittämään roolihahmoista jo ensimmäisen jakson aikana, ei se häirinnyt tippaakaan.
 
Ehdottomasti vaikuttavin puoli pilotissa oli Harrelsonin ja McConaugheyn näyttelysuoritukset. Varsinkin viimeksimainittu on pistänyt parin viime vuoden aikana todella kovan vaihteen päälle ja tarjoillut fantastisia roolisuorituksia toisensa perään. True Detectivessä sama meno jatkuu. Yhden jakson perusteella on toki vähän huono lähteä sen kummemmin roolisuoritusta hehkuttamaan, mutta jo ensimmäinen 60-minuuttinen teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. McConaughey luo hillityllä mutta äärimmäisen latautuneella suorituksellaan hahmolleen mystisen ja uhkaavan kuvan, enkä malttaisi millään odottaa että pääsen kuulemaan hänen hahmostaan lisää. Harrelson vetää myös nappisuorituksen McConaugheyn etsiväparina.
 
True Detectivestä ollaan kaavailtu antologista sarjaa American Horror Storyn tyyliin, tarkoittaen sitä että joka kaudella olisi uusi tarina, hahmot ja näyttelijät. Ensimmäinen kausi kattaa 8 jaksoa, joista tv-sarjoille epätyypilliseen tapaan jokaisen on kirjoittanut vain yksi henkilö: sarjan luoja Nic Pizzolatto. Breaking Badin jättämän tv-sarjatyhjiön jälkeen True Detective tuntuu ensimmäiseltä helvetin laadukkaalta draama/rikossarjalta vähään aikaan. Odotan jatkoa äärimmäisen suurella mielenkiinnolla ja suosittelen kaikkia muitakin tsekkaamaan sarjan pilottijakson.
 
http://www.imdb.com/title/tt2356777/
http://www.forbes.com/sites/allenst … hange-the-way-you-watch-television/
 
* "I think human consciousness is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware. Nature created an aspect of nature, separate from itself. We are creatures that should not exist by natural law. We are things that labor under the illusion of having a self, the accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody. When in fact, everybody is nobody..
I think the honorable thing for our species to do is deny our programming, stop reproducing. Walk hand in hand into extinction one last midnight. Brothers and sisters opting out of a raw deal."
 
Milkop
16.01.2014 14:56:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvältä vaikutti kieltämättä. Nyt kun moni sarja mitä yleensä katselee on tauolla, niin tämä on varsin mainiota seurattavaa "kuivana" kautena. Matthew McConaughey yllätti vetämällä roolinsa aika jäätävän hyvin. Muuten olen pitänyt miestä aika keskinkertaisena (tai sitten roolit ovat olleet vain vähän huonoja), mutta nyt vakuutti.
 
Ehdottomasti aion seurata jatkossakin.
 
"Jos olet suuren hotellin aulassa ja kuulet 'Tonava Kaunoisen' soivan, häivy vähän helvetin äkkiä. Älä mieti. Juokse."
AnonHero
16.01.2014 16:31:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäinen jakso oli loistava, odotan kyllä jatkoa.
 
dixi19
16.01.2014 18:34:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dipshit: Katsoin tämän HBO:n uutuussarjan pilottijakson viime yönä, ja voi jumalauta sentään kun vaikutti lupaavalta...
 
Komppia kaikkeen. Todella lupaava aloitus tosiaan ja voi olla parhaassa tapauksessa tämän vuoden ellei parin muunkin vuoden kovimpia sarjoja.
 

 
Milkop: Matthew McConaughey yllätti vetämällä roolinsa aika jäätävän hyvin. Muuten olen pitänyt miestä aika keskinkertaisena (tai sitten roolit ovat olleet vain vähän huonoja), mutta nyt vakuutti.
 
Tsekkaapa joskus vaikkapa Killer Joe, Mud tai Amistad. Erittäin osaava ukko halutessaan.
 
anomus.com
Wolfgang
16.01.2014 20:34:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dixi19: Tsekkaapa joskus vaikkapa Killer Joe, Mud tai Amistad. Erittäin osaava ukko halutessaan.
 
On myös ehdolla pääosa-Oscariin Dallas buyers clubista.
 
"Lukee mun luku taidolla, että yleinen keskustele eli saa puhua ihan mistä huvittaa" -Janizio
dipshit
16.01.2014 21:10:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wolfgang: On myös ehdolla pääosa-Oscariin Dallas buyers clubista.
 
Oli myös mainio The Wolf of Wall Streetissä, vaikka ei ollutkaan ruudussa kuin ehkä viisi minuuttia.
 
AnonHero
16.01.2014 21:14:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mud oli kyllä viime vuoden parhaita elokuvia, Killer Joe on vieläkin katsomatta.
 
Herrah
17.01.2014 00:07:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Matthew Mäcsössösnsöö on tosiaan kääntänyt kelkkansa täysin parin viime vuoden aikana. Just tulin Wolf of Wall Streetiä kattomasta ja olihan jannun päivälliskohtaus kovinta esim. koskaan.
 
Sarja kiinnostaa 100 %, myös koska Woody Harrelson on paras. Aina.
 
Ali
17.01.2014 00:27:07 (muokattu 17.01.2014 00:28:38)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katseluun menee 100-varmasti. McKöynäyh on kyllä kääntänyt uransa hienoon nousuun viimeisen muutaman vuoden aikana. Tän antologiasetin fani en kyllä ole, mutta katsotaan miten tässä sarjan täy.
 
"Jesus was crucified for doing nothing, but God is worshipped for even less"
Levylista
WanhaWihtahousu
17.01.2014 08:04:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oli kyllä todella hyvä pilotti. Todella itsevarma, äijät tiesivät mitä olivat tekemässä. Tämähän tietenkin peruutetaan 2. kauden jälkeen HBO:n perinteiden mukaisesti?
 
http://www.youtube.com/watch?v=O0ws2y_d46w TEASER
Wolfgang
17.01.2014 12:54:56 (muokattu 19.01.2014 11:41:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäinen jakso tsekattu. Kirjoittelenpa epämääräisesti mielikuviani.
 
Yleistunelmaltaan erittäin onnistunut pilottijakso, mitä nykyään osaa jo odottaakin varsikin HBO:n tuotannolta. Tarina lähtee käyntiin koukuttavasti eri aikakausien välille luotujen viittausten avulla. Sarjoille on yleensä harvinaisempi tällainen asetelma, jossa hahmot tietävät enemmän kuin katsoja ja dialogin kautta aikaisemat tapahtumat aukeavat vähän kerrassaan. Pilotin perusteellahan tässä setvitään kahta toisiinsa liittyvää murhamysteeriä eri aikakausina. Toinen aukeaa takaumien kautta, kun päähenkilöt kertaavat tapahtumia, toinen etenee perinteisemmän kaavan mukaan.
 
Muistan kuulleeni, että sarjaa olisi tulossa yhteensä kahdeksan jaksoa(?) On mielenkiintoista nähdä, kuinka sarja tästä etenee. En oikein usko, että jokaisen jakson narratiivi kulkee haastattelupöydässä istuvien McConaugheyn ja Harrelsonin ympärillä. Ainakin pilotissa annettiin viitteitä tähän tuoreeseen murhatutkimukseen, johon päähenkilöt luultavasti ottavat osaa ja näin tapaavat toisensen kymmenen vuoden jälkeen. Ehkä siinä vaiheessa selviää, mihin heidän välinsä alunperin katkesivat.
 
True detectiven roolitus on siinä mielessä mielenkiintoinen, että kahden päähenkilön roolit on tavallaan vaihdettu. Harrelson olisi tyypillisempi valinta itsesäälissä rypevän, kyynisen poliisin rooliin, kun taas McConaugheyn näkisi ennemmin kirkasotsaisempana perheenisänä. Hyvin silti roolinsa vetävät molemmat. Varsinkin McConaughey, jonka hahmo on kaikessa kurjuudessaan melko kliseinen ja vaarassa valahtaa tahattoman komiikan puolelle. Silti kyyninen elämänfilosofia on vedetty sopivast överiksi ja rooli näytelty sen verran uskottavasti, että homma toimii. Harrelsonin Hart ikään kuin vetää aisaparinsa dialogia takaisin oikeaan maailmaan, kun McConaugheyn Cohle päästää suustaan kryptisiä mietelmiään.
 
Näyttäisi siltä, että olen löytänyt Breaking Badin tilalle sarjan, jota jaksan jopa seurata loppuun saakka. Hyvä, hyvä.
 
"Lukee mun luku taidolla, että yleinen keskustele eli saa puhua ihan mistä huvittaa" -Janizio
Landstr
18.01.2014 09:44:22 (muokattu 18.01.2014 09:44:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katsoin itsekin pilotin tuossa. Erittäin positiivinen yllätys, yleensä en perinteisistä "kaksi etsivää ja murhajuttu"-sarjoista perusta mutta tässä oli niin paljon tunnelmaa ja sellaisia elementtejä jotka voivat kasvattaa sarjan todella hienoksi.
 
Satanic warmaster of puppets.
Wolfgang
18.01.2014 10:20:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kirjoittelenpa hiukan lisää, kun pääni tuottaa ajatuksia... Tuosta synkästä tunnelmasta ja rituaalinomaisesta murhasta tuli mieleen Hannibal-sarja. Erona on se, että Hannibalissa synkkyys menee jo naurettavan puolelle. Dialogissa ei ole riviäkään sellaista tekstiä, jonka oikea ihminen voisi suustaan päästää. Kukaan ei hymyile ja varsinkin Will Grahamin hahmo on niin neuroottinen ja synkkä, ettei sitä voi enää ottaa tosissaan. Myös murhat ovat raakuudessaan ja mielikuvituksellisuudessaan täysin yliampuvia.
 
True Detectiven kohdalla ainakin pilotin perusteella vaikuttaisi siltä, että McConaugheyn hahmo tarjoaa samanlaista synkkää tunnelmaa ja dialogia, mutta sitä on osattu tasapainottaa tekemällä muista henkilöistä realistisempia. He reagoivat McConaugheyn nihilistisiin kommentteihin kuin oikeat ihmiset, mikä pitää synkistelyn realistisena ja dramaattisena.
 
"Lukee mun luku taidolla, että yleinen keskustele eli saa puhua ihan mistä huvittaa" -Janizio
Chunga
19.01.2014 11:25:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pilotti katsottu, komppia yllä oleville pohdinnoille. Erityisesti Harrelsonin valinta tuohon järkevän puoliskon rooliin antaa myöhemmin mahdollisuuksia varmasti huikeisiin suorituksiin. Hidas ja piinaava meininki asetti kyllä loistavan lähtökuopan. Enää yksi toive: toivottavasti tekijöillä on nyt jo riittävästi punaista lankaa varastossa ettei tästä tule uutta dexteriä.
 
We've gone full circle.
dixi19
19.01.2014 12:35:22 (muokattu 19.01.2014 12:36:30)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Chunga: Enää yksi toive: toivottavasti tekijöillä on nyt jo riittävästi punaista lankaa varastossa ettei tästä tule uutta dexteriä.
 
Luulisi olevan, kun ei tästä ole tarkoitus tulla kuin kahdeksanosainen juonikokonaisuus. Ja jos tulee seuraava kausi, niin siinä on ainakin tämänhetkisten suunnitelmien mukaan sitten ihan eri kuviot ja todennäköisesti uusi cast.
 
anomus.com
dipshit
20.01.2014 15:58:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uskomatonta tykitystä tuo kakkosjaksokin. Rust Cohle on kyllä yksi kiehtovimmista ja khuuleimmista hahmoista mitä tv-sarjoissa on vähään aikaan nähty, eikä vähiten McConaugheyn loistokkaan näyttelyn ansiosta. Sarja on todella vaikuttava myös visuaalisesti, jakson aikana teki monta kertaa mieli painaa pausea ja ihastella miten komeita otoksia ohjaaja ja kuvaaja ovat saaneet aikaan. Tässä kakkosjaksossa nähdyt Cohlen hallusinaatiot oli toteutettu myös todella tyylikkäästi.
 
AnonHero
20.01.2014 17:57:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dipshit: Tässä kakkosjaksossa nähdyt Cohlen hallusinaatiot oli toteutettu myös todella tyylikkäästi.
 
Kyllä. Helposti nuo olisi voineet näyttää tyhmältä kun olisi tullut jotain kökköä CGI:tä päin näköä mutta oli kyllä toteutettu hyvin. Muistin että vasta huomenna olisi tullut uusi jakso mutta tulikin jo tänään, kiva yllätys. Hyvä jakso, näiden perusteella jo paras uusi sarja sitten Breaking Badin, toivottavasti taso pysyy.
 
Ali
22.01.2014 13:00:41 (muokattu 22.01.2014 13:01:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erittäin hyvää settiä ollu nää kaks jaksoa, varsinkin tää toka. Dem tissots...
 
"Jesus was crucified for doing nothing, but God is worshipped for even less"
Levylista
Milkop
22.01.2014 13:09:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän tämä on varsinkin tämän kakkosjakson perusteella nousemassa tämän hetken suosikkisarjojen kärkeen. Tunnelma on hieno.
 
"Jos olet suuren hotellin aulassa ja kuulet 'Tonava Kaunoisen' soivan, häivy vähän helvetin äkkiä. Älä mieti. Juokse."
dipshit
27.01.2014 15:47:57 (muokattu 27.01.2014 15:56:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Herranjestas sentään, tämä sarja vaan paranee jakso jaksolta. Cohlen tylyjä monologeja on ihan mahtavaa kuunnella, ja McConaugheyn tulkinta hipoo täydellisyyttä. Viimeiset minuutit oli taas tässä uusimmassa jaksossa jotain uskomatonta. Olen 100% koukussa.
 
E: niin ja tissitkin nähtiin taas
E2: seuraavaan jaksoon 2 viikkoa http://i.imgur.com/zl8Be3w.gif
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 514 15 16 17 18

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti