Aihe: Voice of Finland
1 2 3 4 542 43 44 45 46112 113 114 115 116
blaekie
24.04.2012 15:39:58
 
 
gandar: http://www.hs.fi/kulttuuri/The+Voic … d+jatkuu+ensi+vuonna/a1305560593100
 
Kun nyt vain olisivat suosiolla jättäneet yhteen kauteen. Ihmettelinkin, kun finaalien lähetessä alettiin puhua, kenestä leivotaan nimenomaan "ensimmäinen Voice of Finland".

 
Miksi pitäisi jäädä yhteen kauteen ? . Minusta tuo oli varsin toimiva ja viihdyttävä formaatti. Kyllä sitä jaksaa ehkä toisenkin kauden katsoa. Kolmannesta en sano mitään.
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
Outza66
24.04.2012 16:17:11
Aalimupina: Musaoppilaitokset ovat monest pieniä sisäänpäin kääntäytyneitä universumeja.
 
Merkittävää tekemistä olen kuullut paljon enemmän oppilaistosten ulkopuolella. Musaoppilaitosten toiminta on valitettavan usein puuhastelua vailla kunnon visiota.
 
Olen käynyt musaoppilaitosputken yliopistoon saakka. Tämä on oma subjektiivinen kokemukseni.

 
Niinno. On tiedä onko se parempi tehdä asioita ilman visiota vai tehdä asioita rahasta. Mä en nyt ole ihan vakuuttunut siitäkään että KAIKKI mitä tehdään ns. oikeassa maailmassa levyille ja isoille yleisöille olis AINA merkityksellistä. Tai että KAIKKI mitä tehdään livenä pienemmällä effortilla ja osaamisella, olis merkityksetöntä. Varsinkin kun kyseessä on usein subjektiivisesti merkityksellinen kokemus vaina esiintyjille; miten se tähän yhtälöön yltää?
 
Siihen osaan vielä vähemmän ottaa kantaa että mitä musan opiskelu YLIOPISTOON asti, mahtaa tarkoittaa merkityksellisten asioiden tekemisen tai niiden tunnistamisen saralla. Ajatella. Ihan pitää mykistyä ihailusta... :-D...
 
StevieRayVehkakoski: ...Mä joskus nuorena poikana ihmettelin että mikä vitsi tässä oikein on mutta nyt kun on lukenut jazzmiehen kommentteja merkittävämmästä tekemisestä niin tää vitsi pikkuhiljaa aukeaa.
 
Nii-in. Oikein soittaminen ja eläminen on kaiken aa ja oo. Luuserit tekee virheitä ja merkityksettömiä asioita; alkavat esimerkiksi esiintyä ennen kuin osaavat kaiken täydellisesti - ihan vain muiden kansalaisten riesaksi.
- I am hard but I*m friendly (Alannis Morisette, A Hand In My Pocket)' - I am not always strong and sometimes I*m even wrong (Shania Twain, The Woman In Me)
Askr
24.04.2012 16:19:15 (muokattu 24.04.2012 16:20:52)
blaekie: Miksi pitäisi jäädä yhteen kauteen ? . Minusta tuo oli varsin toimiva ja viihdyttävä formaatti. Kyllä sitä jaksaa ehkä toisenkin kauden katsoa. Kolmannesta en sano mitään.
 
No enpä tiedä. Näiden formaattien kanssa alkaa olla kyllääntymis ja kyllästymispiste jo täysi.
 
Etenkin, kun luin eilen, en muista missä, mutta liittyi Herrasen levyyn, Riku Mattilan toivetta, että vaikka 30 metallilaulajaa ensi vuonna mukaan kun tietää siellä olevan talenttia lukuisasti.Tarkoitan, että jos tietää ja jos istuu levy-yhtiössä niin miksi siihen formaattia tarvitaan? Eikö levy-yhtiö osaa muuten lanseerata?
 
Vaikka näitä joskus enemmänkin seuraan, niin musiikin kuuntelijankin kannalta alkaa olla tylsää ja huolestuttavaakin, jos isompien yhtiöiden diileihin ja siitä seuraavaan näkyvyyteen vaaditaan kahden minuutin hetken hallintaa. Toki varmaan sillä, että siinä lyhyessä ajassa kykenee vakuuttamaan on tekemistä yleisen ammatissa menestymisen kanssa, mutta jos tästä tulee joku normi esiinpääsyn osalta niin kyllä se tasapäistää ja kovasti, aivan samaan tapaan kuin radioiden soittolistat biisejä.
jazzmies
24.04.2012 21:31:46
Askr: Näiden formaattien kanssa alkaa olla kyllääntymis ja kyllästymispiste jo täysi.
 
On jo ollut hetken aikaa. Tässä formaattihutussa pidetään pilkkanaan taiteellisen ilmaisun keskeisimpiä arvoja - luovuutta tai innovointia. Itseisarvollinen luova ilmaisu tylysti sysätään syrjään ja tilalle otetaan välinearvo, nimittäin ammattitaito, joka vaihdetaan toiseen välinearvoon, mainosrahaan. Ja te että edes huomaa arvojen vaihtuneen.
Ei se absoluuttinen totuus ole, mutta lähes järjestelmällisesti olen oikeassa asian kuin asian todellisesta jamasta. - jazzmies 2011 -
Dr Dominant
25.04.2012 08:38:23
 
 
Olisko se kuitenkin niin, että nää kisat tarjoaa levy-yhtiöille niin ison markkinointinäkyvyyden suhteessa rahalliseen satsaukseen, että siksi näitä kisoja järjestellään. Tekstiviestiäänestysten tuotot taatusti helpottaa kukkarossa, ja eihän tällaista määrää tv-mainosta pysty järjestämään kenellekään yhtiöiden talleissa oleville pitkän linjan tekijöille lähellekään samalla rahallisella satsauksella ...
 
Mitä tulee sitten tuohon 'merkittävään tekemiseen', niin ihmiset sitä tekee eikä oppilaitokset. Itse en ole koskaan tajunnut oppilaitosten kritisointia siitä, että niissä ei tapahdu merkittävää tekemistä. Jos otanta olis kaikki suomessa toimivat bändit ihan ruohonjuuritasolta huipulle, niin kuinka monta bändiä olis yhteensä ja kuinka moni onnistuu tekemään jotain merkittävää?? Perstuntumalta sanoisin että aika pieni osuus koko tekemisestä. Ihan sama pätee mielestäni kaikkialla, niistä oppilaitoksissa opiskelevista ihmisistä vain pieni osuus on niitä, jotka joskus tulee tekemään jotain 'merkittävää'. Oppilaitoksissa ei opita sitä miten tehdään jotain merkittävää, siellä opitaan kuitenkin tavallaan käsityötaitoa, mutta se miten kukin näitä taitoja käyttää on se pointti mikä aina välillä tekee lopputuloksesta merkittävää.
 
Täällä suunnalla television lauluskabat aiheuttavat yhtälailla tuntuvaa turnausväsymystä. Onneksi tv:ssä on virtakytkin :D
"Dr. Dominant, I presume?"
Outza66
25.04.2012 09:07:39
Onko oppilaitosten tehtävä edes opettaa tekemään vain jotain "merkittävää"? Mitä se nyt kenenkin mielestä sitten lienee... tarkoittanee tässä jotain joka nousee isomman joukon tietoisuuteen vai?
 
Aika moni tunnettu tai menestyvä bändi Suomestakin ponnistaa maailmanmaineeseen musiikkiopistojen antamilla eväillä. Se että onko ne syy vai seuraus menestykselle - vai merkityksetöntä tykkänään - sitähän on tietty vaikea sanoa. Haittaa siitä tuskin ainakaan on; että voi opetella tämän käsityöläisammatin alkeet jossain ilman että on rikkaat vanhemmat.
 
Itse en näkisi oppilaitoksia pelkkänä maailmantähtien ja muiden "merkityksellisten" ihmisten hautomona. Niiden tehtävä on laajempi koska ilmaa laajaa harrastajapohjaa ei synny myöskään maailmankuuluja ammattilaisia.
 
Sen enempää urheilussa kun kulttuurissakaan.
- I am hard but I*m friendly (Alannis Morisette, A Hand In My Pocket)' - I am not always strong and sometimes I*m even wrong (Shania Twain, The Woman In Me)
HaloOfFlies
25.04.2012 10:34:15 (muokattu 25.04.2012 11:09:42)
 
 
Koko 2000-luku on ollut yhtä Idolsia ja The Voicea. No, ainakin Radio Nova on varmasti tykännyt. Tasapaksuja massa-artisteja kerta toisensa jälkeen. Kaikista Idols-artisteistakin vain Anna Puussa on jotain persoonallista.
 
Kaipaan jo jotain omaperäistä ja raikasta. Toivottavasti jostain ilmestyisi uusi Nirvana, grunge-ilmiö tai jotakin edes vähän omaperäisempää kuin tämä ainainen soittolistahuttu.
 
Alan olla kurkkuani myöten täynnä näitä juhatapioita, rihannoja ja muuta paskaa mikä radiossa nykyään soi.
We're like migrating birds, we smell the air and scratch our arses and say, "Hmm think it's time." - Brian Johnson S.M.A.K.-jäsen #5
tsugaru
25.04.2012 11:02:00
danny: Koko 2000-luku on ollut yhtä Idolsia ja The Voicea. No, ainakin Radio Nova on varmasti tykännyt. Tasapaksuja massa-artisteja kerta toisensa jälkeen. Kaikista Idols-artisteistakin vain Anna Puussa on jotain persoonallista.
 
Kaipaan jo jotain omaperäistä ja raikasta. Toivottavasti jostain ilmestyisi uusi Nirvana, grunge-ilmiö tai jotakin edes vähän omaperäisempää kuin tämä ainainen soittolistahuttu.

 
American Idolissa piristävänä poikkeuksena oli viimekeväinen läskibassakaveri. Mutta loppupeleihin ei omintakeisuutensa vuoksi ollut asiaa. Näinhän se menee.
"Uni on toinen elämä". Gerard de Nerval
Dr Dominant
25.04.2012 11:27:02
 
 
Outza66: Aika moni tunnettu tai menestyvä bändi Suomestakin ponnistaa maailmanmaineeseen musiikkiopistojen antamilla eväillä. Se että onko ne syy vai seuraus menestykselle - vai merkityksetöntä tykkänään - sitähän on tietty vaikea sanoa. Haittaa siitä tuskin ainakaan on; että voi opetella tämän käsityöläisammatin alkeet jossain ilman että on rikkaat vanhemmat.
 
Itse en näkisi oppilaitoksia pelkkänä maailmantähtien ja muiden "merkityksellisten" ihmisten hautomona. Niiden tehtävä on laajempi koska ilmaa laajaa harrastajapohjaa ei synny myöskään maailmankuuluja ammattilaisia.
 
Sen enempää urheilussa kun kulttuurissakaan.

 
Hyvin sanottu!
"Dr. Dominant, I presume?"
Askr
25.04.2012 11:49:02
Outza66:Itse en näkisi oppilaitoksia pelkkänä maailmantähtien ja muiden "merkityksellisten" ihmisten hautomona. Niiden tehtävä on laajempi koska ilmaa laajaa harrastajapohjaa ei synny myöskään maailmankuuluja ammattilaisia.
 
Sen enempää urheilussa kun kulttuurissakaan.

 
Nimenomaan. Tämän toivoisi myös sen tuotteistaja-markkinointipuolen muistavan, nythän näillä valmiina ostetuilla formaateilla mennään todella laiskasti, urheiluseurana ilman juniorityötä. Ja siinä rusinat pullasta kaavassakin vain yksi sabluuna, jonka läpi kaikki ajetaan ilman omia ajatuksia. Se kai näiden formaattien lähtökohta on, win-win-win aparaatti, joka palvelee tv:tä, printtimediaa ja levy-yhtiötä ja valtaa ne paitsi siten, että näkyvyyttä tulee, mutta myös siten, että muut (eli kilpailijat) eivät näy, kun kaikkia kiinnostaa vain se joka kaikkia kiinnostaa. Ilman että hyödyn kerääjän tarvitsee yhään hikoilla.
blaekie
25.04.2012 12:04:33 (muokattu 25.04.2012 12:07:40)
 
 
danny: ..... jotakin edes vähän omaperäisempää kuin tämä ainainen soittolistahuttu.
 
Alan olla kurkkuani myöten täynnä näitä juhatapioita, rihannoja ja muuta paskaa mikä radiossa nykyään soi.

 
Radiossa ja töllössä on onneksi nappula, josta ne voi tupsauttaa aina kiinni, ja laittaa joku hyvä levy soimaan sen sijaan.
Radiokanavissakin on eroa, eli ei kannata kuunnella niitä nova paskoja, vaan valitsee vaikka Radio Helsingin. (Pitäisi löytyä striiminä netistäkin, ei paikkakuntalaisillekin)
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
Rhapa
25.04.2012 12:26:13
blaekie: Radiossa ja töllössä on onneksi nappula, josta ne voi tupsauttaa aina kiinni, ja laittaa joku hyvä levy soimaan sen sijaan.
Radiokanavissakin on eroa, eli ei kannata kuunnella niitä nova paskoja, vaan valitsee vaikka Radio Helsingin. (Pitäisi löytyä striiminä netistäkin, ei paikkakuntalaisillekin)

 
Vaikea streamata töissä radioluureihin. Pitäkööt tunkkinsa. Kuuntelen rihannaa ja poskea ylex:ltä. Ja kiroan.
Askr
25.04.2012 12:27:37
blaekie: Radiossa ja töllössä on onneksi nappula, josta ne voi tupsauttaa aina kiinni, ja laittaa joku hyvä levy soimaan sen sijaan.
Radiokanavissakin on eroa, eli ei kannata kuunnella niitä nova paskoja, vaan valitsee vaikka Radio Helsingin. (Pitäisi löytyä striiminä netistäkin, ei paikkakuntalaisillekin)

 
Tämä nappulajuttu on kyllä vähän sama kuin sanoa että nosta kädet pystyyn, mitään ei ole tehtävissä. Lisäksi Radio Helsinki aina mainitaan, mutta olenko ainoa, jota tämäkin ... voisiko ne välillä olla edes vähän vähemmän akateemisesti yksipuolisia.
blaekie
25.04.2012 14:36:38
 
 
Askr: Tämä nappulajuttu on kyllä vähän sama kuin sanoa että nosta kädet pystyyn, mitään ei ole tehtävissä. Lisäksi Radio Helsinki aina mainitaan, mutta olenko ainoa, jota tämäkin ... voisiko ne välillä olla edes vähän vähemmän akateemisesti yksipuolisia.
 
Maailma on täynnä muitakin radiokanavia kuin Nova ja Helsinki. Ei pitäisi siitä jäädä kiinni, iTunes:stakin löytyy genrekohtaisia musakanavia huru mycke
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
eino mutku
25.04.2012 14:47:57
Useasti on tullut mietittyä, että kenelle sen musiikin pitää olla merkittävää. Voidaanko esimerkiksi arvottaa kumpi on arvokkaampaa: soittaa itselle merkittävää laulua kymmenelle ihmiselle, tai soittaa itselle merkityksetöntä biisiä tuhannelle ihmiselle joille se merkitsee jotain.
 
Itse näkisin että joskus turhaan yritetään yhdistää sitä "taiteilija-artistia" ja "viihdyttäjä-artistia, se kun on niin usein mahdotonta. Jotkut saa palkintonsa siitä itse tekemisestä ja heillä on sisäinen pakko tehdä jotain juttua huolimatta siitä mitä muut siitä ajattelevat. Toiset taas saavat palkintonsa/palkkansa siitä että tuottavat toisille elämyksiä. Ja sitten on se pieni joukko onnekkaita joilla molemmat ehdot täyttyvät samassa performanssissa. Kaiketi useimmat muusikot tekevät molempia mutta eriaikaisesti. Osan viikkoa tehdään mitä halutaan ja osa viikosta sitä millä saa laskut maksettua.
 
Olkoon niin, mitäpä siinä sen enempää toisten tekemisiä arvostelemaan tai etsimään niille jotain oikeutusta? Vai?
 
Voice of Finland sentään musiikillis-tuotannollisesti kuitenkin ehkä kovinta ikinä Suomen mittapuussa.
Mitä opimme tästä? Emme yhtään mitään!
Lennu
25.04.2012 14:59:10
 
 
Tekee vaan ja kattelee sitten, meneekö läpi.
no is any good musics maked anymore...
tatta
25.04.2012 15:23:11 (muokattu 25.04.2012 15:24:00)
 
 
VOF oli ihan piristävä vaihtelu TV ohjelma tarjonnan välissä, jos tällaisena satunnais`katsojana ihan vaan arvioin, niin oli se ihan toista, kuin surkeammaksi vuosi vuodelta käyvä Idols, jossa aneemisen sininen tausta ja pimeä lava jopa latistaa mielestä viimeisenkin illan virkeyden, kunnes lopullisen TV:n sulkemisen aiheuttaa masentuneen oloisen Liimataisen ja tuomarikumppaneiden puolentunnin jorinat, surkeasti lyhennetyt tynkäbiisiesitykset ja kokoaikainen mainoskatkolle meno.
VOF: fissa alkukarsinnasta pääsi kuitenkin mahdolliseen jatkoon ilman ulkonäköseikkoja. Loppu ehkä mentiin enemmän henkilöiden kisaajia, mutta so what. Hyvästi Idols, tervetuloa WOF. Tämäkin ohjelma voi vain kehittyä, toivottavasti suunta on eteenpäin valasaskelein, ei taannehtien ja tukehtuaen omaan loistokkuuteensa :)
Tatta the orginal Grazy Mama! Sepä se, so not! Jos elämää seuraa kuolema... on väistämätöntä, että me molemmat olemme yhtä aikaa perillä....
AnonHero
25.04.2012 16:45:21
Uudet tuomarit ensi kaudella?
"The trouble with quotes on the internet is that its difficult to discern whether or not they are genuine." -Abraham Lincoln
Feline
26.04.2012 08:06:20
Anna Erikssonkin on sanonut sanottavansa tähän kummalliseen tositelkkari buumiin ja bisneksen nykytilaan. http://www.iltalehti.fi/popstars/2012042215482612_ps.shtml
kk80
27.04.2012 11:28:44
Feline: Anna Erikssonkin on sanonut sanottavansa tähän kummalliseen tositelkkari buumiin ja bisneksen nykytilaan. http://www.iltalehti.fi/popstars/2012042215482612_ps.shtml
 
"On paljon helpompi ottaa Idols-kisasta joku nuorikko ja myydä sillä 60 000 levyä." Syvällistä pohdintaa. Toihan on aikeastaan aika hiton vaikeaa; Idols voittajat lienee koulukirjaesimerkki siitä miten vaikeaa on tositv menestys korreloida levymyynnin kanssa.
 
Veikkaisin, että Vof:iin löytyy myös ensikaudella päteviä laulajia. Viihdyttävien tuomarien löytäminen voi tehdä vähän tiukkaa. Nyt oli Koivuniemeä lukuunottamatta aika viihdyttävä porukka kasassa. Aidosti innostuneelta vaikuttanut Elastinen, sympaattinen härhö Monroe ja Tähkäkin veti pakollisen kusipäänroolin aika hyvin kotiin :)
Pro Helminen. Raipe Vancouveriin 2010!
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)