Muusikoiden.net
26.05.2022
 

Demostudio »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Siivet : Radalla taas
1
Demostudio
15.05.2004 16:15:54
Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändin nimi: Siivet
Kappaleen nimi: Radalla taas
 
URL: http://koti.mbnet.fi/mikil/demo/Siivet_-_Radalla_taas_128kb.mp3 (Mp3)
 
Vihdoin saimme valmiiksi toisen biisidemon. Tällä kertaa kyseessä on rock-pohjainen rypistys. Sana on vapaa!
 
Tsekatkaa myös bändin kotisivut osoitteessa http://siivet.rocks.it
 
JCM
15.05.2004 18:05:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm. Ei hassumman kuuloista, mukavat kitarat ja kokonaisuus toimii. Laulajakin aivan paikallaan, joskaan ei haittaisi vaikka laulussa olisi ns. "munaa" enemmän.
 
Hyvä biisi, simppeli rokki.
 
Shun saturday iltoja, those having me nolostumaan.
Lubrication Midsummer Page kädenväännössä and can better tulitikkutempunkin,
what is naturally as Page allege canning appropriation combination sormella tulitikkuaskista röökin and firing its.
Mikil
18.05.2004 20:10:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm. Ei hassumman kuuloista, mukavat kitarat ja kokonaisuus toimii. Laulajakin aivan paikallaan, joskaan ei haittaisi vaikka laulussa olisi ns. "munaa" enemmän.
 
Hyvä biisi, simppeli rokki.

 
Lämpimät kiitokset. Munaa ei näin pääsiäisen jäljiltä tuon enempää irronnut, mutta yritetään jatkossa kaivaa lahkeesta lisää... ;)
 
Laittakaahan muusikonrentut lisää kommentteja tulemaan!
 
Myös vähän voi olla paljon
Capu
18.05.2004 20:22:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

noh...muuten hyvä!laulajalle tsemppiä lisää
 
LPF
20.05.2004 22:37:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Häiritsevää:
 
-Säkeistössä kitarat peittää laulun ja laulussa kummallinen painotus "ilmaa haukkaamaan"-kohdassa. Mitä dramaattista on ilman haukkaamisessa... Ei mitään, mutta laulaja yrittää ilmeisesti nostaa meiningin pre-chorukseen. Se kannattaisi tehdä ehkäpä niin, että A-osassa kitarat vetäis ihan hissukseen (dempaten), pre-choruksessa sitten vähän energisemmin (ja kertsissä tietysti kynsinauhat verillä). Laulu vois vetää sitten tasaisemmin tollalailla just vähän puberteettisella välinpitämättömyydellä, paitsi kertsissä.
 
-Autotune vispaa
-Bassosta puuttuu atakki ja murina. Liikaa chorusta.
 
Jees-puoli:
 
+Yleissaundi tasapainoinen
+Soittimet hyvin omilla tonteillaan tukien toisiaan.
+Rullaavaa meininkiä = soitto toimii
+Suomenkielistä
 
Perusrokkiahan tämä on ja sellaisena toimii.
 
Mikil
26.05.2004 19:56:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

noh...muuten hyvä!laulajalle tsemppiä lisää
 
Siivet kiittää. Tsemppiä tarvitaan aina...
 
Myös vähän voi olla paljon
Timo JM
28.05.2004 21:13:01 (muokattu 29.05.2004 00:19:44)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hauska pätkimiskohta tossa intro/välikohdassa. (Kuinkahan se on oikein tehty?) Säkeistön alkupuolessa laulu on aivan liian alhaalla. Tahallaan? Muutenkin fiilis putoaa vetävän intron jälkeen. Ehkä se komppiskittakin on vähän tylsä mielikuvituksettomuudessaan. Toisaalta se toimii kyllä säkeistön jälkipuoliskossa kun meininkiä tulee muutenkin lisää.
 
Silti tässäkin on jotain viehättävää, ei kuitenkaan niin tarttuvasti kuin siinä Riina biisissä. Vaikka onhan toi kertsi ihan vetävä. Kaipaisi vain kipeästi stemmoja. Tekstissä on hyviä, mutta myös vähän kuluneen kuuloisia kohtia. Kokonaisuutena kuitenkin toimivaa tarinan kerrontaa.
 
Toi laulajan soundi on kyllä hauska. Kiinnitin siihen jo aiemminkin huomiota. Se on jotenkin amatöörimäinen, mutta samaan aikaan kuitenkin mielenkiintoisen persoonallisen. En tiedä, jotain siinä on mistä pidän.
 
Yhteenveto: Biisi olisi kokonaisuutena parempi, jos säkeistöjen ensimmäiset puoliskot olisi toteutettu paremmin. Nyt ne tuppaavat latistamaan muuten mukavan meiningin. Joka tapauksessa parempaa kuin se vanhempi Siivet matsku mitä voi kuunnella bändin nettisivuilta.
 
Jos joku ei muuten ole kuunnellut sitä toista biisiä, niin suosittelen tsekkaamaan tuon todella tarttuvan rallin. http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=58461
 
Odotan mielenkiinnolla josko tulisi vielä lisää uutta kuunneltavaa.
 
...siis mun mielestä.
Mikil
08.06.2004 20:13:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset jälleen hyvästä kommentista. Näiden takia tänne kannattaa postata musiikkia.
 
Hauska pätkimiskohta tossa intro/välikohdassa. (Kuinkahan se on oikein tehty?)
Tuota öö... niin mikä pätkimiskohta? En ymmärrä mitä tarkoitat?
 
Säkeistön alkupuolessa laulu on aivan liian alhaalla. Tahallaan? Muutenkin fiilis putoaa vetävän intron jälkeen. Ehkä se komppiskittakin on vähän tylsä mielikuvituksettomuudessaan. Toisaalta se toimii kyllä säkeistön jälkipuoliskossa kun meininkiä tulee muutenkin lisää.
Sehän se aina on tässä miksauksessa ongelma kun sama jätkä laulaa ja miksaa niin se itse luulee että laulu on liian lujalla kun se tietää miten se menee kuulemattakin... Pitänee remixissä nostaa A-osan vokaalia. A-osa on tarkoituksella hieman ohuempi ja pehmeämpi, jotta saadaan hyvä kontrasti jälkiosaan ja chorukseen.
 
Silti tässäkin on jotain viehättävää, ei kuitenkaan niin tarttuvasti kuin siinä Riina biisissä. Vaikka onhan toi kertsi ihan vetävä. Kaipaisi vain kipeästi stemmoja.
On siellä stemmatkin, mutta taitaapi olla hieman liian hiljaiseksi miksattuna samasta syystä kuin A-osan vokaalitkin... Nöyrät kiitokset kehuista. Riina-biisin verrattunahan tämä on hieman toiselta planeetalta. Tässä tarkoituksena oli tehdä menevä rock-kipale, jossa olisi energiaa.
 
Toi laulajan soundi on kyllä hauska. Kiinnitin siihen jo aiemminkin huomiota. Se on jotenkin amatöörimäinen, mutta samaan aikaan kuitenkin mielenkiintoisen persoonallisen. En tiedä, jotain siinä on mistä pidän.
Hyvä että kelpaa. Amatöörimäisen soundin tekemiseen vaaditaan yllättävän paljon treeniä, mutta onneksi onnistuu. Täytyy varoa ettei treenaa liikaa :) (Vitsi vitsi, amatöörejähän tässä oikeasti ollaan)
 
Odotan mielenkiinnolla josko tulisi vielä lisää uutta kuunneltavaa.
Tulossa on, menee vaan säkeistöjen kitarat uusiksi... pitää vähän yksinkertaistaa kun kuullostaa niin sekavalta. Lentoon -nimistä kappaletta on lupa odotella tässä hiljalleen, kunhan kitaristi ilmestyy ovelle ideoiden kanssa.
 
Myös vähän voi olla paljon
Lux
08.06.2004 20:28:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaa purnaisin tuosta laulun miksauksesta kuin edellisetkin. Ei ihan saa sanoistakaan selvää, joten niitä on paha arvioida.
 
Paitsi kertsin "olet radalla taas" ja "täynnä energiaa" on melko kliseisiä ilmauksia ja mietinkin, et onko melodian latteuden tarkoitus tehdä sanomasta ironian kautta päinvastainen.
 
Kuunnellaanpa uudestaan.
 
Joo, laulu kannattais kompressoida, auttais tuohon miksaukseen.
 
En oikein ymmärrä tekstiä. Kuulen vain arkipäiväisyyksiä joista ei kuitenkaan muodostu sellaista kokonaisuutta, jossa voisi ymmärtää tarkoituksellisen naivismin.
 
Tai suomeksi: en vain ymmärrä.
Mutta mikäli tekstillä ei ole haettu mitään, vaan se on ihan sellaisenaan ymmärrettäväksi tarkoitettu tarina, kehottaisin panostamaan enemmän tekstipuoleen. Suomenkielisessä musiikissa teksti nousee vääjäämättä paljon suurempaan rooliin, kuin biisintekijä usein haluaisikaan...
 
Yksinkertainen riffi on mainio. Ei sikäli, että mun mielestäni yksinkertainen olis aina kaunista, mutta tuo toimii. Ja se virvelifilli (ne "katkot" joista joku puhui) on hyvä yksityiskohta.
 
Mun mielestäni suorassa ja yksinkertaisessa rokkibiisissä pitää olla jokin pieni yksityiskohta jolla se edes vähän erottuu. Tuo vois olla sellainen, jonka joku muistaa.
 
Mutta biisi ei vakuuta sävellyksenäkään. Ikävä kyllä, tuo on vähän sen kuuloinen, kuin olisi "laulettu jotain sanoja treenikämppäjammailun päälle".
 
Rokkibiisiksi liian vähän räyhää, poppibiisiksi liian vähän melodisia elementtejä.
 
Laitan tämän varmuudeksi vielä kerran: mun mielestäni.
 
Mutta lisää kuuntelen mielelläni.
 
How d'you know I was lookin' at you if you weren't lookin' at me? (Mr Bungle)
Timo JM
14.06.2004 19:38:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuota öö... niin mikä pätkimiskohta? En ymmärrä mitä tarkoitat?
 
Juu, siis se missä haitsu menee kiinni ja tulee ne virveli-iskut. Se kuulostaa aivan siltä kuin rumpuraita olisi ajettu siinä kohtaa jonkun "step filtterin" läpi. Hauska filli!
 
On siellä stemmatkin, mutta taitaapi olla hieman liian hiljaiseksi miksattuna samasta syystä kuin A-osan vokaalitkin...
 
Ne eivät kyllä kuulu ollenkaan. Ylös päin vaan reilusti.
 
Riina-biisin verrattunahan tämä on hieman toiselta planeetalta. Tässä tarkoituksena oli tehdä menevä rock-kipale, jossa olisi energiaa.
 
Mä en näe tätä hirveän energisenä, eikä se sitä tarvitse ollakaan. Laulajan soundi asettaa tietyt raamit bändisoundille, eikä tätä rankemmaksi tarvitse mennäkään. Toimii ihan tällaisenakin.
 
Tuli vielä mieleen, että jos miksaatte uudestaan, niin miten olisi sellainen versio jossa se demppaava komppiskitta tulisi mukaan vasta säkeistön puolessa välissä? En tiedä toimisiko, mutta itse kokeilisin ainakin ekassa säkeessä.
 
Muutenkin hyvä kikka saada miksauksiin mielenkiintoa on vetää rohkeasti joitakin soitto-osuuksia pois joistakin kohdista. (Itse käytän sitä usein.) Pitää vaan saada bändikaverit ymmärtämään kokonaisuuden tärkeys.
 
Sellainen hyvä nyrkkisääntö on, että biisin edetessä jokaisen osan pitäisi kasvaa edellisestä kerrasta. Muutosten ei tarvitse olla mitään suuria. Joku laulustemman lisäyskin ajaa monasti asian. Sitten jossain kohdassa voi vetää takaisin pieneksi ennen loppukliimaksia. Näitä juttuja voi kehitellä yhtä hyvin niin sovitus- kuin miksausvaiheessa.
 
...siis mun mielestä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti