Muusikoiden.net
13.05.2021
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ultraäänien tallennus
1
G-Zus
16.10.2020 22:43:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehtoota,
 
Saattaa olla, että menee väärälle osastolle, mutta ainakin täällä on mikrofoneista ja tallennusvälineistä lätinää, joten kokeillaan kepillä jäätä.
 
Meillä on lievä naapuri/omat koirat-tyylinen ongelma. Edellä mainitulla naapurilla menee kasetti välittömästi jumiin, jos kuulee yhdenkin haukahduksen meidän tontilta ja nuo koirat kun ovat luonnostaan melkoisen vahtivaa sorttia, niin tietäähän sen kuinka tuossa käy - sähköposteja ja tekstareita tulee, riippuen jonkin verran naapurin humalan tasosta.
 
Vastavetona olen kokeillut ihan vanhanaikaista puhumista, mutta lopputulema on se, että hänellä on ollut joskus Oikeita Koiria. Piste.
 
Nyt olen havainnut viimeisen kuukauden aikana omilla koirilla omituista käytöstä - eivät halua mennä illalla takapihalle asioimaan. Juuri äsken olivat kovinkin innoikkaana menossa ulkoilemaan, mutta saman tien kun aukaisin oven pysähtyi koko konklaavi kuin seinään ja tekivät U-käännöksen. Päivällä tätä ongelmaa ei ole. Mieleen juolahti sellainen ajatus, että naapuri on hankkinut ultraäänellä toimivan eläinkarkottimen, jonka laittaa päälle aina töistä tullessaan.
 
Tämän hetkiset omat mikrofonit ja tallennusvälineet eivät riitä kuin ihmisen kuuloalueen rekisteröintiin joten hakusessa olisi jotakin, jolla saisi talteen tuonne noin about 50khz ulottuvat äänet. Tietenkin hankintaan menisi myös 24/192 USB-äänikortti.
 
Äkkiseltään kun vilkaisin noin korkeita taajuuksia kuuntelevia mikrofoneja, niin hintalappu on järjestään yli tonnin. Jonkun halvan lepakkotutkan saa parilla satasella, mutta niistä ei ole mitään kokemusta ja kuinka tuommoisesta saa yleensäkään ääntä talteen.
 
Ehdotuksia, ajatuksia ja ideoita otetaan vastaan.
 
Winston Churchill: I may be drunk, Miss, but in the morning I will be sober and you will still be ugly.
ituvirtanen
16.10.2020 23:44:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pietsoilla pääsee ylös, sopiva oktaavimuunnos alaspäin tekisi äänestä kuuluvaa. Digivärkit, niin, entä jos olisi ihan analoginen paketti? Lepattimien seuraimella voi saada jo ihan kelvollista jälkeä. Kamalan isolla budjetilla tuskin kannattaa tuohon sotaan vielä lähteä.
 
basisti1971
17.10.2020 08:18:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
G-Zus: Äkkiseltään kun vilkaisin noin korkeita taajuuksia kuuntelevia mikrofoneja, niin hintalappu on järjestään yli tonnin. Jonkun halvan lepakkotutkan saa parilla satasella, mutta niistä ei ole mitään kokemusta ja kuinka tuommoisesta saa yleensäkään ääntä talteen.
 
Ehdotuksia, ajatuksia ja ideoita otetaan vastaan.

 
Lepakkotutka on minunkin mielestä luontevin vaihtoehto jos haluaa valmiin laitteen.
 
Vaikkapa tuolta:
 
https://www.nhbs.com/1/ultrasound-microphones
 
löytyy perinteisiin lepakkotutkiin verrattuna varsin kilpailukykyisen hintaisia laitteita, ja sen lisäksi että näyttävät viisarin tai 7-segmenttinäytön sijaan spektri/RTA softista "tutulla" visuaalisella tavalla eri taajuuskaistat, äänet saa myös kännykällä talteen.
 

 
Teeseitseholisti tekee tietysti laitteensa itse, jolloin siinä olennaisimmassa eli kapselinvalinnassa auttanee esimerkiksi:
 
https://www.zachpoff.com/resources/cheap-microphones-for-ultrasound/
 
Jos et halua omaa laitetta hankkia, paikkakunnan lepakkoyhdistykseltä saa varmasti tutkan lainaan.
Itsestä kiinni kertooko miksi laitetta tarvtsee, vai kusettaako mahdollisella lepakkohavoinnolla...
 

 
Puuhaan on myös olemassa äppejä.
Joissain puhelimissa ei mikrofonin taajuuskaistaa ole välttämättä rajoitettu lainkaan, tai rajoittaminen tehdään ohjelmallisesti jolloin äppi käsittelee koko taajuuskaistaa.
Niin paljon ei asia kiinnosta että olisin tutkinut tarjontaa -saati sitten kokeillut- mutta jollain ilmaisella vaihtoehdolla itse ensiksi kokeilisin jos moinen tulisi ajankohtaiseksi.
 
T:Samuli
 
askomiko
17.10.2020 14:14:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta pois, ei ole huono musiikkimikkinäkään sen jälkeen:
 
https://muusikoiden.net/tori/ilmoitus/1562590
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
Nelisormimangusti
17.10.2020 15:07:49 (muokattu 17.10.2020 15:08:52)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

G-Zus: Ehtoota....
 
Tämän hetkiset omat mikrofonit ja tallennusvälineet eivät riitä kuin ihmisen kuuloalueen rekisteröintiin joten hakusessa olisi jotakin, jolla saisi talteen tuonne noin about 50khz ulottuvat äänet.
 
Ehdotuksia, ajatuksia ja ideoita otetaan vastaan.

 
Herää vain kysymys: mitä tallentamallanne eläinkarkottimen äänellä ajattelitte tehdä?
 
Musiikkielämää ei olisi, jos pitäisi esittää vain moraaliltaan kelvollisten ihmisten musiikkia. D. Barenboim
G-Zus
18.10.2020 01:33:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset kaikille vastanneille.
 
Tuo NHBS:n sivusto vaikutti varsin lupaavalta. Nuo Pettersonin USB-mikit eivät ole mitään ryöstöhintaisia vekotuksia ja näköjään heidän omalla ilmaisella lite-versio softalla ja omilla mikeillä saa tallennuksenkin tehtyä. Toisaalta täytyy kyllä Askomikolle heittää propsit reilusti alle tonnin tarjouksesta... :)
 
Se, mitä aion tehdä tallenteilla on lähinnä varmistaa itselleni, että tätä häirintää joko tapahtuu tai ei. Loppu jää sitten minun ja naapurin väliseksi asiaksi. Karkottimiahan käytetään normaalistikin koirien haukkumisen estämiseen ja ne aktivoituvat esimerkiksi koiran haukunnasta tai liiketunnistimen mukaan eivätkä sinällään aiheuta eläimille haittaa - olettaen, että lievää vitutusta ei lasketa sellaiseksi. Vaan jos vehkeet ovat jatkuvasti päällä ja varsinkin naapurin pihan suuntaan, niin silloin toimitaan mielestäni hieman kyseenalaisesti.
 
Tähän täytyy laittaa tarkennukseksi vielä tuo koirien haukkumistaipumus. Nuorin ei hauku käytännössä yhtään, vanhinta ei voisi vähempää kiinnostaa koko touhu, mutta tuo keskimmäinen haukahtaa kyllä aika hanakasti ohikulkevalle ihmiselle tai muulle epämääräiselle ärsykkeelle. Eli kyseessä ei ole mikään 24/7 leukojen paukuttaminen tai ulvominen - johan tuo alkaisi itseänikin kyrsimään. Eikä täällä muutenkaan ole ihan hiirenhiljaista, vaan asumme alueella, jossa menee n. 100 metrin päässä erittäin vilkkaasti liikennöity tie, lähimmälle paloasemalle on matkaa 300 metriä ja sieltä lähtee kyseistä tietä käyttäen useamman kerran päivässä sirrat soiden autoja liikkeelle. Eikä nuo muutaman sadan metrin korkeudella talon yli Vantaalle laskuun menevät lentokoneetkaan aivan äänettömiä ole, vaikka viimeisen 15 vuoden aikana ovatkin huomattavasti hiljentyneet.
 
Tietenkin voisin kokeilla vielä jaxuhalia naapurille, mutta luulen, ettei elettä arvostettaisi...
 
Winston Churchill: I may be drunk, Miss, but in the morning I will be sober and you will still be ugly.
rintapek
18.10.2020 20:20:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sinänsä tieto siitä onko naapurilla moinen karkotin vai ei ei auta asiassa oikeastaan ollenkaan. Naapurihan voi sanoa, että sillä ei o koiriesi tai kiusanteon kanssa mitään tekemistä vaan hän karkottaa myyriä tai anoppia.
 
Merkkaat naapurisi viestit roskapostiksi ja mitä vähemmän kanssaan rähjäät niin sitä helpommalla pääset. Hyvällä tuurilla naapurisi ettii helpomman riitakumppanin ja alkaa riitelemään kanssaan vaik puista hänen tontilleen putoavista lehdistä.
 
Lelulaatikossani on vieläkin tilaa.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti