Muusikoiden.net
22.04.2021
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miksausapua epätoivoiselle aloittelijalle! (Ääninäyte liitteenä)
1 2 3 4 514 15 16 17 18
LoveWithGuitar
14.04.2010 22:46:46 (muokattu 14.04.2010 22:48:09)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli otsikkohan kertoo aika paljon. Olen huvikseni äänitellyt kitarabiisejä akustisella kitaralla aika kauankin aikaa, ja niistä syntyy yleensä ihan hyvää jälkeä.
 
Nyt sitten jonkin aikaa sitten halusin kokeilla äänittää sellasta perus pop/rock meininkiä.
 
Rumpumikkeihin ei ole rahaa joten rummut väsäsin sitten ezdrummerilla. Käytän äänityksessä Cubase LE 4-ohjelmaa jonka sain lexicon alpha äänikortin mukana. Mikrofoni on laululle audix f-50. Kitarat äänitän suoraan vahvistimen->lexicon äänikortin kautta koneelle (sanotaanko tätä systeemiä direct-in vai linjatuloksi vai häh?) koska vahvistimen mikittämisestä ei ole tullut mitään. Vahvistin on line 6 spider III 75W. Ja kitara on sellanen esp ltd ritsa jota pidin siistinä kun sen ostin ja kokemuksen kartuttua huomasin että se on aivan täyttä kuraa.
 
Siinä oli siis vähän taustatietoa. Nyt asiaan. Ongelma on siis se, että en saa mitenkään miksattua laulua/kitaroita hyvänkuuloiseksi. Mistään ei löydy hyviä miksausoppaita ihan aloittelijoille. Aina puhutaan kaikenlaisista parallelilimitterinoisegatereverbihärdelleistä mutta enpä juuri mitään niistä tajua. Tiedän sentään juuri ja juuri mikä on kompressori, mutta sen käyttäminen on kyllä uutta minulle.
 
Kitaroista olen joskus saanut ihan hyvänkuuloiset, mutta lauluun sitten tyssäsi.
Saatan tehdä joka pikku kohdan ihan väärin, mutta siksipä juuri tarvitsen neuvoa.
 
Äänitän kitararaidat siis tuplana. Ensin kitarariffi sisään, ja laitan sen kuulumaan vain vasemmasta kaiuttimesta. Sitten sama riffi uudestaan päälle, ja se kuulumaan oikeasta kaiuttimesta. (näin neuvottiin jossain youtube-videossa) Olen kokeillut Cubasen kompressoria, laitoin sieltä vain valmisasetuksena guitar compressor-asetuksen ja se sitten sääti limitterin, kompressorin ja noise gaten itsestään. Senkin voisi varmaan järkevämmin tehdä.
 
Laulut sitten. Äänitän siis dynaamisella audix f-50 mikillä laulut. Äänitän vain monona raidan menemään. Ongelma laulujen kanssa on se, että en saa laulua mitenkään kuulostamaan siltä, että se olisi sen biisin sisällä, eikä vain kuulu lujaa siinä päällä. Olen kokeillut niitä kompressorin valmisasetuksia mutta ei auta oikeastaan yhtään.
 
Tämä oli ehkä sekavin teksti mitä olette koskaan lukenut, mutta koittakaa ymmärtää. Olen siis aivan täysi aloittelija näiden hommien kanssa ja se varmasti näkyy tekstistä :D
 
Tässä on ääninäyte siitä miltä lopputulos yleensä kuulostaa. Saa ihan vapaasti revetä vaikka kahtia tälle, mutta tärkeintä olisi nyt saada neuvoa, miten ihmeessä minun pitäisi nämä äänittää, ja miksata. Onko äänittämistapa aivan outo, onko mikki ihan vääränlainen, miten olisi järkevintä miksata kitara/lauluraidat?
 
Ääninäyte: http://www.2shared.com/file/12587078/b63f6ffc/sdfsdf.html (alhaalla on pieni linkki "save file to your pc"
 
Ja ei nyt sitten keskitytä siihen miten epäpuhtaasti laulu menee ja millainen lauluääni yleensäkin on. Olen kuullut demoja joissa laulaja laulaa vieläkin hirveämmin kuin minä, mutta kun se lauluraita on siellä biisin sisässä se on silti ihan kuunneltavaa. Ja riffikin on kuin viisivuotiaan keksimä mutta tämä nyt on vain tämmöinen näyte.
 
Anteeksi uskomattoman pitkä ja sekava teksti ja amatöörimäisyys.
 
Esp-Ltd f100fm Line 6 Spider III 75w Audix f50 Tama superstar drumkit
kimkorho
15.04.2010 06:51:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LoveWithGuitar:Ongelma on siis se, että en saa mitenkään miksattua laulua/kitaroita hyvänkuuloiseksi. Mistään ei löydy hyviä miksausoppaita ihan aloittelijoille. Aina puhutaan kaikenlaisista parallelilimitterinoisegatereverbihärdelleistä mutta enpä juuri mitään niistä tajua. Tiedän sentään juuri ja juuri mikä on kompressori, mutta sen käyttäminen on kyllä uutta minulle.
 
En oikein tiedä mistä pitäisi alkaa tilannetta purkamaan, jollet esim. youtubesta mielestäsi löydä ohjeita, joista voisit ottaa ideoita ja lähteä kokeilemaan. Netti ja myöskin kirjakaupat on pullollaan tietoa, jonka aloittelijakin pystyy sulattamaan jos vaan haluaa. Pitkällä tähtäimellä olisi muutoinkin varmaan järkevää yrittää selvittää, miten eri efektit toimii ja mihin niitä käytetään, kuin etsiä käyttöönsä esim. jonkun muun suosimia presettejä ymmärtämättä miksi ne toimii/ei toimi?
 
Tuossa nyt esimerkiksi yksi hakutulos tuubista, jonka tuloksista näyttäisi löytyvän hyvin nopeasti hyvin paljon kokeilemisen arvoisia juttuja:
http://www.youtube.com/results?sear … ery=mixing+vocals+in+pro+tools&aq=0
 
Kompressointia, eqta, delayta ja/tai kaikua laululle... Koko miksiin varovasti kaikua, koko miksin maltillinen kompressoiminen. Siinä pari summittaista ajatusta siitä, millaiset simppelit asiat voi auttaa saamaan homman paremmin läjään.
 
Tsemppiä opiskeluun ja harjoitteluun!
 
www.theindigo.fi
studiokekkonen
15.04.2010 09:56:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelma on siis se, että en saa mitenkään miksattua laulua/kitaroita hyvänkuuloiseksi.
 
Ei, vaan listasit jo omat ongelmasi, ne ovat tässä alla:
 
Kitarat äänitän suoraan vahvistimen->lexicon äänikortin kautta koneelle (sanotaanko tätä systeemiä direct-in vai linjatuloksi vai häh?) koska vahvistimen mikittämisestä ei ole tullut mitään.
 
Mitäs jos kuitenkin kokeilisit mikittää sen vahvistimen... DI-soundista tulee parhaimmillaankin vain kalpea varjo itsestään.
 
Vahvistin on line 6 spider III 75W. Ja kitara on sellanen esp ltd ritsa jota pidin siistinä kun sen ostin ja kokemuksen kartuttua huomasin että se on aivan täyttä kuraa.
 
Ritsa kitara -> Ritsa soundi. Mitä voit odottaa jos itsekin kuvailet sitä sanoilla "aivan täyttä kuraa"?
 
Äänitän siis dynaamisella audix f-50 mikillä laulut.
 
Joku HYVÄ dynaaminen (MD421, 441, jopa 58 voisi olla parannusta) tai kohtuullinen (AT4033, AKG C214) konkkamikki voisi auttaa tässä.
 
Hyvä soundi ei synny siitä että äänitetään p***oilla kamoilla ja miksataan se jotenkin maagisesti hyvän kuuloiseksi. Hyvä soundi tulee hyvästä soitosta, hyvistä sovituksista ja hyvistä kamoista.
 
Roki
15.04.2010 13:06:13 (muokattu 15.04.2010 13:13:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LoveWithGuitar: Saatan tehdä joka pikku kohdan ihan väärin, mutta siksipä juuri tarvitsen neuvoa.
 
Kaikua. Ei sen kummempia. Plate tahi reverb, ei delay. Etenkin laulu on yleensä ilman kaikua karua kuunneltavaa, ja sopivasti annosteltuna keinotekoinen tila liimaa muuten kovin irtonaisilta kuulostavat raidat yhteen.
 
Kaluston parantaminen ei ole ratkaisu jos heikoin lenkki on muualla.
 
Been there - done that - don't ask.
Lennu
15.04.2010 13:31:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roki: Kaikua. Ei sen kummempia. Plate tahi reverb, ei delay. Etenkin laulu on yleensä ilman kaikua karua kuunneltavaa, ja sopivasti annosteltuna keinotekoinen tila liimaa muuten kovin irtonaisilta kuulostavat raidat yhteen.
 
Kaluston parantaminen ei ole ratkaisu jos heikoin lenkki on muualla.

 
Mutta se ei taas tarkoita, etteikö sillä kaman laadukkuudella ole väliä. Sillä on oikeastaan enemmän väliä, kuin mitä täällä palstoilla usein huudellaan. Se on tavallaan vähän sellaista vittuilua se "soitto lähtee sormista" -paskanjauhanta. Ääni lähtee kamoista ja mitä laadukkaampaa on, niin sitä parempi ääni. Ostakaa parempia laitteita.
 
My life is like an Opel-highway.
Yrms
15.04.2010 13:37:35 (muokattu 15.04.2010 13:40:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosta näytteestä sen verran että kannattaa käyttää kompressoria reilusti enemmän laululle, niin ei kovemmat äännähdykset hypi liikaa silmille, ja hiljaiset osat kuuluvat yhtä hyvin. Ja kaiun käytössä sitten varovaisuutta. Liika on siinä tosissaan liikaa. Been there done that :)
 
EDIT: ja Line6-vahvaimista on kyllä säädetty parempaakin soundia, vedä vähän gainia taaksepäin ja mikitä se vahvari. Toi F50 ei ole missään nimessä niin huono mikki etteikö sillä onnistuisi. Tarvittaessa niitä raitoja voi vetää useampia päällekkäin, kunhan vetää tarkasti.
 
www.mikseri.net/blindways
GrooverMan
15.04.2010 13:45:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roki: Kaikua. Ei sen kummempia. Plate tahi reverb, ei delay. Etenkin laulu on yleensä ilman kaikua karua kuunneltavaa, ja sopivasti annosteltuna keinotekoinen tila liimaa muuten kovin irtonaisilta kuulostavat raidat yhteen.
 
Kaluston parantaminen ei ole ratkaisu jos heikoin lenkki on muualla.

 
Delaykin saattaa istuttaa laulua paremmin kokonaisuuteen jos säätää sen sopivasti. Esim. pituutta n. 150 ms, feedbackia vähän yli 0 % ja vähän leikkaa yläpäätä. Blandaa hieman sekaan, ei selvästi kuuluvasti, ellei nimenomaan hae rockabilly slapia.
 
Myös jos tosiaan dynaamisella äänitetty, vois kokeilla leikata hieman n. 300 Hz aluetta ja laittaa high pass filter jonnekin 100 Hz:n, näin saa pikkasen mölinää ja mutaisuutta pois.
 
Btw, plate on reverb, tarkoititko siis plate tai hall -reverbiä?
 
"I'd say it's a solid top but then again I don't know the difference" - anonymous, Harmony-Central
Lennu
15.04.2010 15:23:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Preesensiä voi koittaa kans leveällä q-arvolla nostaa jossain tonnin kahden kohdalla (kuuntelee siis, koska on hyvä), ässiä vasten. Jos ässät sihahtaa ikävästi, niinkoittaa ensin eekulla sitä pahinta hillitä snadisti, tai desserillä sitten. Mutta ei se näytä nykyään Suomalaisten naislaulajien kaupallisissa miksauksissakaan ketään kiinnostavan, niin anna sähistä vaan.
 
My life is like an Opel-highway.
studiokekkonen
15.04.2010 16:10:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu:Se on tavallaan vähän sellaista vittuilua se "soitto lähtee sormista" -paskanjauhanta.
 
Tää on suurinta paskanjauhantaa mitä täällä on koskaan kuultu.
 
Lennu
15.04.2010 16:15:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hulio: Tää on suurinta paskanjauhantaa mitä täällä on koskaan kuultu.
 
Saa sitä perustellakin.
 
My life is like an Opel-highway.
GrooverMan
15.04.2010 16:31:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Saa sitä perustellakin.
 
Tässä varmaan viitataan siihen, että parempien kamojen osto ei auta, jos ei osaa soittaa. Tai että priimakuntoisen Telefunken U47:n osto ei auta laulun tallentamisessa jos ei osaa laulaa.
 
"I'd say it's a solid top but then again I don't know the difference" - anonymous, Harmony-Central
Lennu
15.04.2010 16:37:41 (muokattu 15.04.2010 16:44:10)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GrooverMan: Tässä varmaan viitataan siihen, että parempien kamojen osto ei auta, jos ei osaa soittaa. Tai että priimakuntoisen Telefunken U47:n osto ei auta laulun tallentamisessa jos ei osaa laulaa.
 
Siksi mä tästä kitisenkin. Kun täällä on jotenkin täysin käännetty päälaelleen se tosiasia, että hieman köppösempikin taiteilija saadaan uskottavasti hyvillä laitteilla tallennettua ja kuulostamaan hyvältä, mutta hyvääkään taiteilijaa ei saa paskoilla laitteilla. Eli jotenkin kärjistetysti painotetaan pointtia, että lahjat menee tekniikan edelle. Ei ne mene, tämä on välineurheilua. Ainakin 50 prosenttisesti, sen verran annan narua. Muuten menee paradoksaaliseksi. Että ihan sama millä veetään ku sä oot niin vitun kova, niin vedetään tuolla laatikossa lojuvalla Sound Projectsilla nää voksut. Ja kaikenmaailman vajukit ostelee kalliita Neumanneja. Kyllä ne niitä ihan syystä ostaa.
 
edit: tekniselle toteutukselle kun voi asettaa jotain standardeja, ja asetetaankin. Mutta taiteellisille avuille ei voi, koska ne on tulkintaa. Ei laulava talonmies olis soinu radiossa, jos se olis äänitetty kasettimankalla metrotunnelissa.
 
My life is like an Opel-highway.
kivi
15.04.2010 16:53:16 (muokattu 15.04.2010 22:54:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Ei laulava talonmies olis soinu radiossa, jos se olis äänitetty kasettimankalla metrotunnelissa.
 
Laulava talonmiehen poika Sepi Kumpulainen äänitti ekat levynsä kyllä ihan kotona omalla kasettimankalla.
 
Ihan samantekevää. Mä olen jo monta kertaa meinannut puuttua tähän keskusteluun neuvomalla että kannattaa jättää ne kaiut ja kompurat ja EQ:t pois siksi kunnes osaa tehdä hyvänkuuloista äänitettä ilmankin. Ne ei ole autuaaksi tekeviä asioita, eikä tää oo tekniikkalaji: monet niistä 24-raitakoneista joilla tehtiin klassikkolevyjä olis olleet äänenlaadullisesti enintään luokassa "autostereot alle 20 markkaa torilla" mutta kun niitä käytti ihmiset jotka tiesi mitä teki, niin ne toimi.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
Kallekorvola
15.04.2010 17:06:42 (muokattu 15.04.2010 17:09:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Siksi mä tästä kitisenkin. Kun täällä on jotenkin täysin käännetty päälaelleen se tosiasia, että hieman köppösempikin taiteilija saadaan uskottavasti hyvillä laitteilla tallennettua ja kuulostamaan hyvältä, mutta hyvääkään taiteilijaa ei saa paskoilla laitteilla.
 
Mun mielestä esim. Beatlesin musiikki kuulostaa helvetin hyvältä, vaikka se on äänitetty tämän päivän standardein melko paskoilla kamoilla. Samaten Lännen-Jukan hommat on tehty halvoilla kamoilla. Molemmat toimii, koska soittajat ja biisien sisältö on kunnossa, ja sille jäljellekin antaa vähän anteeksi, koska sillä ei tollasen musiikinsisällön kohdalla ole niin väliä. Lisätään vielä, että molempia soitetaan radiossa vielä tänäkin päivänä.
 
Matti Nykästä ja Johanna Tukiaista on äänitetty tämän päivän laitteilla ja peleillä. Korjattukin vielä performanssin virheitä. Kuulostaako ne silti hyviltä? Miksei kumpikaan myy tuplaplatinaa?
 
Eli jotenkin kärjistetysti painotetaan pointtia, että lahjat menee tekniikan edelle. Ei ne mene, tämä on välineurheilua. Ainakin 50 prosenttisesti, sen verran annan narua. Muuten menee paradoksaaliseksi. Että ihan sama millä veetään ku sä oot niin vitun kova, niin vedetään tuolla laatikossa lojuvalla Sound Projectsilla nää voksut. Ja kaikenmaailman vajukit ostelee kalliita Neumanneja. Kyllä ne niitä ihan syystä ostaa.
 
Paljon nykyään vedetäänkin budjettiluokan kamoilla. Ihan levylle asti. Kamojen taso on vaan keskimäärin aika paljon parempaa kuin esim. 20 vuotta sitten. Niitä Neumanneja myydään lähinnä siksi, että käyttäjä X pääsee niillä nopeammin haluamaansa lopputulokseen. 5000€ Neumann ei tänä päivänä ole 10 kertaa parempi kuin 500€ mikki. Sen käyttäytyminen ääriolosuhteissa on kuitenkin ennustettavampaa.
 
Taitavasta käyttäjästä (eli taidosta) on tässäkin kyse. Taitavampi tekijä tekee annetulla laitteistolla parempaa jälkeä kuin aloittelija. Ero lopputuloksessa ei synny laitteista vaan käyttäjästä.
 
edit: tekniselle toteutukselle kun voi asettaa jotain standardeja, ja asetetaankin. Mutta taiteellisille avuille ei voi, koska ne on tulkintaa. Ei laulava talonmies olis soinu radiossa, jos se olis äänitetty kasettimankalla metrotunnelissa.
 
Soitettiinko Kumpulaista radiossa siksi, että se oli tehnyt myöhemmän matskunsa kalliilla laitteistolla? Ei, vaan siksi, että siinä ajankohdassa Sepin materiaali tuntui koskettavalta, ja kansa löysi samaistumispintaa sanoituksiin. Radiota kuuntelevalle kansalle on aivan sama onko kulloinkin soiva biisi äänitetty ProToolsilla tai kasettimankalla. Pääasia, että fiilis välittyy ja sanoista saa selvää. Molemmilla äänityslaitteilla pääsee muuten tuohon lopputulokseen, jos tietää mitä tekee.
 
mukis
15.04.2010 18:28:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli jotenkin kärjistetysti painotetaan pointtia, että lahjat menee tekniikan edelle. Ei ne mene, tämä on välineurheilua. Ainakin 50 prosenttisesti, sen verran annan narua. Muuten menee paradoksaaliseksi. Että ihan sama millä veetään ku sä oot niin vitun kova, niin vedetään tuolla laatikossa lojuvalla Sound Projectsilla nää voksut. Ja kaikenmaailman vajukit ostelee kalliita Neumanneja. Kyllä ne niitä ihan syystä ostaa.
 
Provoa? Olen joka tapauksessa täysin eri mieltä.
 
Annetaan osaavalle äänimiehelle vaikka yksi alle satasen Studio Projects tms. mikki ja äänitetään PÄTEVÄÄ bändiä kasettimankalle, niin lopputulos on varmasti kuunneltava ja saattaapa parhaimmillaan välittää jopa tunnelmaa vangitsevasti. Siinä ei Nemannit auta paskan vertaa, jos soitto- ja äänitystatsi on puuttuva palapelin palanen.
 
Kallekorvola
15.04.2010 19:28:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mukis: Provoa?
 
Toivon niin.
 
LoveWithGuitar
15.04.2010 21:37:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos valtavasta määrästä neuvoja! Soittotaidon puutteesta ei ole kyse, olen soittanut kitaraa reilusti yli 10 vuotta ja luulempa osaavani jo sen verran soittaa että se ei ole siitä kiinni. Laulutaidot, no ne voi olla vähän hakusessa, mutta niinkuin sanoin niin olen kuullut paljon huonompia laulajia mutta koska se lauluraita on sinne biisiin upotettu niin sitä jaksaa kuunnella. Omasta mielestäni siis. Ja mistään sovituksista ja muista ei nyt tarvitse puhua koska tämä ääninäyte nimenomaan oli vain tällanen väkisin revitty esimerkki koskien vain sitä miksausta miten saan kitaran miksattua paremmin ja laulua upotettua biisin sisään.
 
Ja niin, kamat ei todellakaan ole hyvät. On selvää että paremmilla kamoilla saa parempaa jälkeä aikaan, mutta olen myös varma että näillä kamoilla saa silti sen laulun sinne kappaleeseen uppoamaan. En missään nimessä ole sitä mieltä, että jos hoilaan päissään hernekeittoa kurkussa lauluraidan, niin saisin sen maagisesti miksattua hyvänkuuloiseksi.
 
Mutta todella hyviä ja kannustavia neuvoja tuli kyllä, niitä oli mukava lukea!
Voisin tehdä niin, että lataan jonkin instrumental kipaleen ja luikautan laulut siihen ja alan harjoittelemaan ihan alkeista näiden vihjeiden perusteella sitä lauluraidan miksaamista biisin sisään. Ja Lennu "Preesensiä voi koittaa kans leveällä q-arvolla nostaa jossain tonnin kahden kohdalla (kuuntelee siis, koska on hyvä), ässiä vasten. Jos ässät sihahtaa ikävästi, niinkoittaa ensin eekulla sitä pahinta hillitä snadisti, tai desserillä sitten" En tiedä oliko tämä sitten piilopottuilua, mutta en tajua tästä tekstistä mitään. Vähän yksityiskohtaisemmin ja ilman lyhennesanoja :) Arvostan tietysti apua!!
 
Esp-Ltd f100fm Line 6 Spider III 75w Audix f50 Tama superstar drumkit
Roki
15.04.2010 21:53:54 (muokattu 15.04.2010 21:54:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ketjun aloittajahan pyysi miksausapua, eikä neuvoja siihen miten mennään konkurssiin kotistudion kamarunkkauksen kanssa. Onneksi muutamat vastaajat tämän älysivätkin.
 
Audix f-50 on hyvä laulumikki. Mielestäni parempi kuin SM58.
 
Ja jos kaiusta pitää pilkkua nussia, niin plate matkii esikuvansa mukaan metallilevyä ja reverbit erinäköisiä ja/tai -kokoisia tiloja. Lie mielipidekysymys tämäkin.
 
Been there - done that - don't ask.
LoveWithGuitar
15.04.2010 21:59:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos selvennyksestä! Ostaessani mikkiä lueskelinkin ensin arvioita ja aika moni sitä kehui. Todella halpa valinta mutta kaipa se on ihan käypä laulun äänittämiseen.
 
Esp-Ltd f100fm Line 6 Spider III 75w Audix f50 Tama superstar drumkit
kimkorho
15.04.2010 22:06:59 (muokattu 15.04.2010 22:10:31)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LoveWithGuitar:En tiedä oliko tämä sitten piilopottuilua, mutta en tajua tästä tekstistä mitään. Vähän yksityiskohtaisemmin ja ilman lyhennesanoja :) Arvostan tietysti apua!!
 
Kamoon! Ihme kyllä kukaan ei ole vielä oikeasti alkanut pottuilemaan. Osta nyt ihmeessä itsellesi mikä tahansa miksaamisen perusteos (yksi aika laaja ja kattava suomenkielinen on "äänityön kivijalka") ja lue se kaikessa rauhassa läpi iltojen ratoksi. Silloin miksaamisesta keskusteleminenkin onnistuu paremmin, kun sulla on hallussa alan peruskäsitteet. Eihän kukaan voi miksaamisesta juuri mitään tällaisella foorumilla oppia, jollei ole yhtään pätkää jyvällä, millaisilla välineillä hommaa voi tehdä ja millaisilla nimillä niitä ja niiden ominaisuuksia kutsutaan. Tuskin täällä kukaan on sentään halukas kirjoittamaan kaiken kattavaa selkokielistä miksausopasta, etenkään, kun niitä löytyy kyllä kaupan hyllystä (ja kenties kohtalaisia netistäkin) jo valmiiksi kirjoitettuina. Toivotan edelleen onnea ja oivalluksia opiskeluun!
 
www.theindigo.fi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 514 15 16 17 18

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti