Aihe: Kotistudio vuonna 2015
1 2 3 4 513 14 15 16 17 18 19
Gardiner
19.01.2010 18:13:42
 
 
Teijo K.: Nyt näyttää komeelta. Kelpaisi mullekin.
 
Jos, siis JOS, tuosta joskus äänihautomo kuoriutuu, niin tervetulemas akustisia kokeiluja kokeilemaan. :-)
"We got to stand side by side, we got to stand together and organize. They say power to the people, that`s what they`re Screamin`. Freedom of the soul, pass it on, pass it on to the young and old" Jimi Hendrix
Master Fader
19.01.2010 18:25:19
albert18:
- Minusta USB-väylän tehostuminen aiheuttaa triviaalin kehityksen myös musantekorintamalla. Tässä voi käydä jopa niin, että se valloittaa ammattistudiotkin. Ja tämä näkynee jo 2015. Useampi on tätä USB 3.0 väylää vähätellyt kirjoituksissaan. Hyvä näin kun näkemyksiä on, 2015 tulee hyvin nopeasti kuitenkin kohdalle.
 
- subbarisuodattimien ajaminen pc:ssä softalla: koska digitaalisesti voidaan toteuttaa laadukkaampi suodin kuin analogitekniikalla. Noi kalliimmat subbarit sisältävät DSP:n jo nykyään tämän muun muassa tämän takia.
 
- kypärän tai pallotuolin käyttäminen akustoinnin sijaan: Kotistudioissa on äänentoisto selkeä ongelma miksauksessa. Tästä olisi ehkä mahdollisuus päästä eroon em. ratkaisuilla. Ehkä ideassa on jotain vikaa, kun kukaan ei ole sellaista markkinoille asti saanut. Tätähän en esitä vuoden 2015 studioon.

 
Sinulla on Albert hyviä kirjoituksia ja erittäin hyviä perusteluja mielipiteillesi. Tämä keskustelu vain nyt on jämähtänyt tähän USB 3 -asiaan, osittain omasta syystäsi. Itsekään en näe, että moisella olisi kauhean suurta vaikutusta musiikin tekoon, koska edellisetkään väyläuudistukset eivät ole järkyttäneet ainakaan omaa maailmaani, puhumattakaan musiikin teon muuttumisesta. Väylänopeudet, prosessorinopeudet, kovalevyt, näytöt, muistit. Näitä tulee ja ne otetaan mielellään vastaan, mutta siinä kaikki. Kehitys kehittyy koko ajan niin monella rintamalla, ettei yksittäistä muutosta jäädä sen enempää ihmettelemään.
 
Subbasen suodattaminen pc:llä. Mikäs siinä. Ei muuta merkittävästi mitään. Tarvitaan vain useampia DA-muuntimia. Yhtälailla kaikki jakosuoto voitaisiin tehdä omalla koneella eikä erillisellä DSP:llä. Kysymys vain on siitä, mikä on taloudellisisinta ja käytännöllisintä. Joskus mahdollisuus kuunnella vaikka CD:tä ilman tietokoneen aukaisua voi olla mukavaa. DA-muuntimet on joka tapauksessa sijoitettava ennen päätteitä. (D-luokka harvoille vielä kelpaa.) Jatkuvat pakolliset, mutta toiminnan kannalta turhat softapäivitykset eivät kiinnosta ketään. Digitaalifilttereiden paremmuudestakin voidaan olla montaa mieltä. Joissain tapauksissa FIR-filtterit ovat tavoiteltavia, toisissa eivät. Parhaasta jakosuotimesta ei ole todellakaan päästy konsensukseen. Kaikesta tästä huolimatta uskon, että tällaisiakin järjestelmiä tullaan näkemään. Täysin käyttäjän ohjelmoitavissa oleva jakosuoto ja ekvalisointi voi olla kätevää.
 
Kypärä on kiinnostava ajatus. Sellaisen tekeminen käytännölliseksi vain voi olla melko haastavaa. Käytännöllisempi ratkaisu voisi olla kuulokekuuntelu ja kehittynyt huonemallinnus. Eikös niitä ole jo vähän yritetty tehdäkin. Ennen pitkää se tulee varmasti onnistumaan. Sosiaalisuuden vuoksi kaiuttimetkin tulevat aina olemaan seuranamme.
Lennu
19.01.2010 19:10:50
 
 
Mä näkisin, että 2015 ei ole enää kotistudioita, vaan kaikki musiikki tehdään USB3 yhteyden päissä pallotuoleilla olevilla prosessoreilla (moniydin). Näin tullee tapahtumaan, mielipiteelläni ei tässä vaiheessa ole merkitystä. Muutosvastarintaisimmat voivat toki epäillä, mutta ei nämä ole uskon asioita.
[kokarek: En kehtaa tuhlata aikaani niiden kommentointiin kun et sinäkään ollut tuhlannut aikaa niiden säveltämiseen.]
Teijo K.
19.01.2010 19:22:12
 
 
Gardiner: Jos, siis JOS, tuosta joskus äänihautomo kuoriutuu, niin tervetulemas akustisia kokeiluja kokeilemaan. :-)
 
Mä tuun sinne rouhimaan kontraa jousella. :)
Treenaamalla saat käyttöösi reaaliaikaisen autotunen
Alkuperäiskokoonpano
Things and Stuff
cozmo
19.01.2010 19:30:30
 
 
kivi:Ajatus siitä, että mallinnettu soitin on matemaattisesti puhdas ja siksi "parempi" kuin aito ja puuttellisin taidoin soitettu kuuluu mun mielestäni Otaniemen laboratorioihin, ja sen tuominen mukaan normaaliin musantekoon on samaa lajia sen Kummeli-sketsin kanssa jossa "emme tee virheitä elämässämme emmekä musiikissamme".
 
Ei suoraan kommenttina kirjoitukseesi, enempi yleisellä tasolla. Mua häiritsee tää ainainen "Otaniemikortin" pelaaminen. Liian usein tällaisilla kommenteilla koetetaan kuitata oma tietämättömyys tai perehtymättömyys asioihin. Ylipäätään mua häiritsee ajatus siitä, että asioihin perehtyminen (luonnollisesti yhdistettynä terveeseen kriittiseen ajatteluun) olisi jotenkin paheksuttava arvo? Mistäs uusia innovaatioita tulisi jollei Otaniemestä tms. ?
 
Tottakai monimutkainen teknologia yhdistettynä puutteelliseen tyylitajuun, ei tuota mitään kaunista kuultavaa tai katseltavaa. Toisinpäin on mahdollista monestikin. Tosin ehkä siinäkin vaaditaan kykyä hyödyntää puutteellista teknologiaa.
http://nikolaasonen.blogspot.com nofi @ gearslutz.com: "I wouldn't choose a mic pre based on pictures of two "square" waves that have been through them..... that's retarded."
Teijo K.
19.01.2010 20:09:01 (muokattu 19.01.2010 20:33:39)
 
 
Sellainen musiikin tekemiseen vaikuttava muutos mielestäni on jo tapahtunut, että joskus takavuosina se musan tekeminen oli kolektiivisempi juttu. "Biisit" oli yleensä korkeintaan soinnut ja sanat, ja jokainen soittaja sai itse tehdä niissä puitteissa omat juttunsa. Siis osalistua enemmän luovaan prosessiin. Nykyään kun joka soittajalla on jonkinlaiset kotistudiokamat niin on tullut uusia tyylejä tehdä. Ilman nuotinkirjoitustaitoa voi jollain guitar proolla säveltää tarkkoja kokonaisia biisejä, eli lyödään miditiedosto ja nippu nuotteja eteen.
 
Mutta tämä on siis jo tapahtunut, eikä mun mielestä ole mitään sanottavaa muutosta tulossa lähiaikoina.
 
Yksi voikin olla että mikään ei merkittävästi muutu. Tätä vähän samaa mutta, ehkä pikkusen nopeemmin ja enemmän. Isot muutokset on kuitenkin kohtuullisen harvinaisia, noin laajemmin tarkastellen. Suurin osa on sellaista tavallista junnaamista. Tässä nyt on ollut jo yksi kohtuullisen suuri muutos, niin on aika paljon vaadittu että heti perään tulee uusi.
 
Eli siis viiden vuoden kuluttuakin kotistudiossa on tietokone, vähän tehokkaampi ja nopeampi mutta tietokone yhtä kaikki, jotain halvemman sarjan mikkejä ja etusia, tietty äänikortti, niinkuin nytkin. Kaikki tää on kasattu siihen samaan betonikuutioon jonka akustisia ongelmia yritetään sähköisesti muokata jollain tavalla, niinkuin nytkin.
Treenaamalla saat käyttöösi reaaliaikaisen autotunen
Alkuperäiskokoonpano
Things and Stuff
albert18
19.01.2010 20:37:24 (muokattu 19.01.2010 20:58:33)
 
 
Yksi voikin olla että mikään ei merkittävästi muutu.
 
Hyvin todennäköisesti näin onkin. Ainakin jos merkittävyydeksi katsotaan vasta jokin megalomaaninen mullistus.
 
Keskustelusäiehän ei sitten ole "Mitä merkittäviä muutoksia tapahtuu ... "
 
Aiheen otsikko "Kotistudio vuonna 2015", ei aseta mitään merkittävyysvaatimusta. Minä toivon keskustelua siitä, että jos ihminen tällä aikajänteellä päivittää kamojaan (hardista tai softaa), niin miten hän onnistuu tekemään sen kulkematta vastavirtaan. Se on voimia kuluttavaa. Tai jos noviisi kaveri päättää tällä aikavälillä investoida uuteen kotistudioon sitten vuonna 2015, niin minkälaisiin laitteisiin/ohjelmiin kannattaa kiinnittää huomiota / opiskella, jotta ponnistukset kohdistuisivat olennaiseen.
 
Jotain muutosta kuitenkin on tapahtumassa. Olkoonkin sitten merkityksetöntä muuten, mutta oleellista investointien kannalta. Ja alalla uudelle harrastajalle ensimmäinen merkittävä kysymys on, mihin suunnata uuden oppimista. Tiedosta kun tuppaa olemaan ylitarjontaa varsinkin vasta-alkajalle. Oletan itse musiikin opiskelun triviaaliksi vaihtoehdoksi.
Avoid activities that can cause damage to your files, your computer or yourself.
Teijo K.
19.01.2010 22:23:05
 
 
albert18: Hyvin todennäköisesti näin onkin. Ainakin jos merkittävyydeksi katsotaan vasta jokin megalomaaninen mullistus.
 
Keskustelusäiehän ei sitten ole "Mitä merkittäviä muutoksia tapahtuu ... "
 
Aiheen otsikko "Kotistudio vuonna 2015", ei aseta mitään merkittävyysvaatimusta.

 
Mutta et sä siitä muutoksen määrästä ainakaan suoraan kieltänytkään keskustelemasta.
 
Minä toivon keskustelua siitä, että jos ihminen tällä aikajänteellä päivittää kamojaan (hardista tai softaa), niin miten hän onnistuu tekemään sen kulkematta vastavirtaan. Se on voimia kuluttavaa. Tai jos noviisi kaveri päättää tällä aikavälillä investoida uuteen kotistudioon sitten vuonna 2015, niin minkälaisiin laitteisiin/ohjelmiin kannattaa kiinnittää huomiota / opiskella, jotta ponnistukset kohdistuisivat olennaiseen.
 
Jos muutokset on pieniä, niin kyllä silloin on ostopäätösten merkityskin. Jos haluaa varmasti olennaista opiskella, niin akustiikka, musiikki itse, mikittämistekniikat jne. Ne on ainakin tässä näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa varmasti olennaisia juttuja.
 
Jotain muutosta kuitenkin on tapahtumassa. Olkoonkin sitten merkityksetöntä muuten, mutta oleellista investointien kannalta. Ja alalla uudelle harrastajalle ensimmäinen merkittävä kysymys on, mihin suunnata uuden oppimista. Tiedosta kun tuppaa olemaan ylitarjontaa varsinkin vasta-alkajalle. Oletan itse musiikin opiskelun triviaaliksi vaihtoehdoksi.
 
Mitä sä tarkoitat tällä? Musiikin opiskelulla ei ole merkitystä musiikin tekemisessä? Oon eri mieltä.
Treenaamalla saat käyttöösi reaaliaikaisen autotunen
Alkuperäiskokoonpano
Things and Stuff
Kurb
20.01.2010 10:13:33
Vaikka taivas repeäisi ja Juha Föhr palaisi televisioon, tulee suurin kotistudioexpertin ongelma tulevaisuudessakin olemaan omat korvat. Ainakin mie olen huomannut, että aika vähän loppupeleissä miun tekeleiden puutteista ja ansioista on mitenkään ollut laitteistosta kiinni. Korvien välissä on tapahtunut kaikki virheet ja nerokkaat keksinnöt. Vaikea uskoa että joku USB 3 (tai uusi FW-väylä? Miksei siitä kohkata?) tai suurempi näytetaajuus tätä asiaa muuttaisi mihinkään.
doom.
Mikael
20.01.2010 10:21:10 (muokattu 20.01.2010 10:30:10)
 
 
iPhotossa ainakin on tällanen enhance-nappula. Oliskohan kohta tulossa sellanen encanhce-plugari jonka vois vaan asettaa joka raidalle ja se analysois raidan sisällön ja säätäis kaiken (eq/kompura/efektit...) valmiiksi. Voishan siinä olla tietty vaikka genre- ja instrumenttivalitsin ikäänkuin advanced-valikon takana niille, jotka todella haluaa nysvätä miksauksensa kanssa. Joka raidalle tollanen ja masteriin kans ja miksaus olis siinä. Kuuntelunkin vois näin jättää kokonaan pois, sillä lopputulos vois siirtyä auotmaattisesti MySpaceen ja omaan iPodiin josta sitä vois sit kuunnella vaik siellä spinningissä :D
 
Tän kun vielä integrois siihen virtuaalisäveltäjäsanoittajasovittajasoittajalaulaja-softaan niin avot, koko studio-asian vois siirtää lopullisesti museoon ja ihmisillä olis taas enempi sitä laatu-aikaa, jota vois käyttää vaik siihen että kävis virtuaalihahmollaan kattelemassa virtuaalibändien keikkoja aivan mahtavissa fantasiakonserttisaleissa ja -festareilla, josta vois vaikka keikan jälkeen pokata jonkun vetävän haltijaneitosen (Pertti 46v.) ja päästä sen linnaan jatkoille...
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
Zammy
20.01.2010 10:55:24
Lennu: Mä näkisin, että 2015 ei ole enää kotistudioita, vaan kaikki musiikki tehdään USB3 yhteyden päissä pallotuoleilla olevilla prosessoreilla (moniydin). Näin tullee tapahtumaan, mielipiteelläni ei tässä vaiheessa ole merkitystä. Muutosvastarintaisimmat voivat toki epäillä, mutta ei nämä ole uskon asioita.
 
Mulle tuli heti mieleen kuva jossa vuonna 2015 Lennu istuu pallotuolissa johon kitara on kytketty usb 3.0:lla ja jupisee jotain siitä miti pitikään mennä kirjoittelemaan palstoille silloin 5 vuotta sitten.
Minulla on pappatunturi, sininen ja sporttinen. Sillä naiset isketään, sen sorttinen.
Muovinen
20.01.2010 11:37:39
 
 
cozmo: Mua häiritsee tää ainainen "Otaniemikortin" pelaaminen. Liian usein tällaisilla kommenteilla koetetaan kuitata oma tietämättömyys tai perehtymättömyys asioihin.
 
Eiköhän tässä viitattu enemmänkin siihen, että on aika kyseenalaista tarkastella musiikkia kylmän viileästi pelkästään tieteellisestä näkökulmasta. Perehtynyt musiikintekijäkin voi jättää joitakin asioita sattuman varaan. Ei ole kyse siitä, etteikö olis älliä.
 
Virtuaalisoittajien, -miksaajien ja -masteroijien kanssa koko homma laitetaan mikroskoopin alle ja vaarana on, että kaikki se jännittävä ja aito epätäydellisyys kitketään pois. Musiikin rotujalostusta prkl. Minä en jaksaisi ruveta selostamaan millekään softalle, että miten haluan minkäkin soitettavan. Minusta on loppujen lopuksi helpompaa ja ennen kaikkea palkitsevampaa hoitaa homma itse ja siinä saa kaupan päälle sitä jännää epätäydellisyyttä. Enpä tosin usko, että kovin moni muukaan täällä palstoilla antaisi omaa ilmaisuaan koneen käsiin. Omaa soittoa sitten kyllä korjaillaan koneella. Minä en tee sitäkään.
albert18
20.01.2010 11:49:37 (muokattu 20.01.2010 12:32:25)
 
 
Moni haluaa keskustella musiikin tekemisen muutoksesta (eihän sitäkään ole kielletty), niin pistetään yksi mieleen tuleva ajatus/visio:
 
Käynnissä on kehitys, jossa musiikkia tekee pikkuhiljaa enenevä määrä ihmisiä, joilla ei ole soittotaitoa. Siis hiottua motorista kykyä käsitellä musiikki-instrumenttia. Ihmisen musikaalisuuteen tällä ei liene vaikutusta. Siis väite, jos on soittotaidoton on myös epämusikaalinen, ei pidä paikaansa.
 
On mielenkiintoista ajatella seurauksia.
- Kääntyykö kotistudioistien keskuudessa soittotaitoisten/soittotaidottomien suhde vielä päälaelleen, ja lopulta tuskin kukaan musiikkia tekevä osaa soittaa. Oletan useimpien tämän päivän kotistudioihmisten osaavan soittaakin jollain tavalla.
- Voiko Sibiksestä valmistua vielä joskus opiskelematta minkään instrumentin soittoa
- Tuleeko soittotaitoisista ihmisistä vähemmistö, joista saa helpoiten tietoa historiankirjoista
Avoid activities that can cause damage to your files, your computer or yourself.
Lennu
20.01.2010 12:01:03
 
 
albert18:Käynnissä on kehitys, jossa musiikkia tekee pikkuhiljaa enenevä määrä ihmisiä, joilla ei ole soittotaitoa. Siis hiottua motorista kykyä käsitellä musiikki-instrumenttia. Ihmisen musikaalisuuteen tällä ei olle vaikutusta, vaikkakin saattaa korreloida vahvastikin vielä vuonna 2010.
 
Eihän se instrumentin hallitsemattomuus ole välttämättä merkki kykenemättömyydestä hahmottaa kokonaisuuksia. Eikä sävelkorvattomuudesta tai rytmisen käsityskyvyn puutteesta. Voi hyvinkin olla, että suuri osa ei hallitse mitään instrumenttia, vaan tekee geneeristä konemusaa.
 
On mielenkiintoista ajatella seurauksia.
- Kääntyykö kotistudioistien keskuudessa soittotaitoisten/soittotaidottomien suhde vielä päälaelleen, ja lopulta tuskin kukaan musiikkia tekevä osaa soittaa.

 
Ei. En usko että se harrastuksena soittotaidotonta kiinnostaa niin kauan, että kotistudioharrastus muodostuisi harrasterutiiniksi. Vaikka se 2015 olisi kuinka helppoa, jengi pelaa mielummin silloista guitar heroa, kun tekee omaa musaa. Musiikki ei kiinnosta ihmisiä, se on suurimmalle osalle tasutamelua.
 
- Voiko Sibibiksestä valmistua vielä joskus opiskelematta minkään instrumentin soittoa
 
Ei.
 
- Tuleeko soittotaitoisista ihmisistä vähemmistö, joista saa helpoiten tietoa historiankirjoista
 
En kyllä usko. Soittotaitoiset soittaa aina jotain, instrumentit voi kyllä muuttua.
[kokarek: En kehtaa tuhlata aikaani niiden kommentointiin kun et sinäkään ollut tuhlannut aikaa niiden säveltämiseen.]
albert18
20.01.2010 12:27:13 (muokattu 20.01.2010 13:10:24)
 
 
Visiointia
 
Kuka tekee musiikkia
 
Esihistoriallisena aikana musiikkia on soittaneet kaikki kynnelle kykenevät, joilla siihen on ollut intohimoa. Musiikki-instrumentitkin ovat olleet kaikkien halukkaiden saatavissa helposti. Musiikkia varmasti tekikin iso osa yhteisöistä ja hittikappaleet muovautuivat monien käsien kautta vuosien ja sukupolvien kuluessa.
 
Historiallisena aikana kehitettiin soittimia, joiden saatavuus muodosti ongelman. Viimevuosituhannella myös musiikin teoria kehittyi, eikä siihen päässyt käsiksi, jo pelkän lukutaidottomuuden takia, kuka vaan. Musiikin tekemisestä tuli harvojen huvia ja kappaleet omistettiin; Joku oli säveltäjä, toinen sanoittaja yms. Tuli musiikin ammattilaisia, jotka saivat leipänsä säveltämisestä, soittamisesta tai laulamisesta. Ihmisiltä otettiin pois mahdollisuus vaikuttaa hittikappaleisiin jotka olivat pyhiä. Monen kappaleen kohdalla pelkkä uudelleensovitus oli rienaavaa.
 
Nyt, vuonna 2010, ihmisillä on lukutaito, mahdollisuus saada tietoa ja ulottuville on tulossa myös instrumentit, joiden ääni on vertailukelpoinen mille tahansa verrokille. Myös tietokoneet on opetettu soittamaan paremmin (puhtaammin) kuin huippuluokan ihmismuusikot. Tämä kaikki on kenen tahansa kiinnostuneen saatavilla.
Ollaanko nyt palaamassa esihistoriallisten aikojen onnelaan, jossa hittikappaleet taas muovautuvat monien käsien kautta, yrityksen ja erehdyksen tietä. Samoin kuin kansanviisaudet kehittyvät kulttuureissa.
Avoid activities that can cause damage to your files, your computer or yourself.
rintapek
20.01.2010 12:57:17
 
 
albert18: Visiointia
 
Musiikki-instrumentitkin ovat olleet kaikkien halukkaiden saatavissa helposti.

 
Tänä päivänä vois sanoa, et kyllä. Ovat suhteessa halventuneet. Mut soittopelit minust ny tosiaankaan ei o aina ollu kaikkien saatavilla.
 
Myös tietokoneet on opetettu soittamaan paremmin (puhtaammin) kuin huippuluokan ihmismuusikot...
 
Hmmm. Noin on ollu jo pitkään. Mul on reeniksellä hyllyssä jammun rumpukone 80- luvulta ja se ny soittaa tarkemin ko meikä koskaan. Samoin tähän nykyiseen sähkäriälliini sais biisi biisiltä kevyesti neljä keikkasettiä muistiin.
 
Jostain syystä kumminkin pändikaverit tahtoo, et ne rummut soitetaan livenä. Jopa silloin harvoin ko jotain nauhoitellaan. Huipputarkan, jopa ohjelmoidusti pieleensoittavan sähköällin sijaan siis paremman puutteessa kelpaa jopa tämmöinen räpiköivä humpanlyömä rummunomistaja.
 
Se, et koneet osaa soittaa, ni siit on pitkä matka siihen, et ne osais kuunnella. Sit niitten tarttis ymmärtää kuulemansa ja reagoida siihen persoonallisella tavalla. Täl hetkellä koneet nipinnapin raaalla laskentateholla päihittää ihmisen shakissa. Vaik pelin teoriassa pystyy jo laskemaan etukäteen alust loppuun. Biisi ko biisi, ni neljään ensimmäiseen tahtiin mahtuu muuttujia jo hemmetisti enemmän ja sit persoonallisuus päälle.
 
Toi tekniikka tos on työkalu. Työ tarttee aina vaan tekijänsä. Jos ei osaa vasaroida, ni vasaran parantamisesta ei o apua. Naulainta ei kande edes miettiä.
One kind of music only - the good kind
Master Fader
20.01.2010 16:43:04
Kiinnostavia visoita albert. Yksi tärkeä asia on unohtunut. Ihmiskunnan kehitys on koko ajan noudattanut työnjaon ja erikoistumisen suuntaa, mikä koko ajan monipuolistaa yhteiskuntaamme kaikilla aloilla. Muusiikissa se tarkoittaa sitä, että ihmiset erikoistuvat soittamaan jotain tiettyä instrumenttia, säveltämään, miksaamaan jne. Myös erilaisten musiikkityylien määrä koko ajan kasvaa kasvamistaan. Tästä näkökulmasta ei ole mitään syytä olettaa päinvastaista kehitystä, joka taas olisi pakollinen kuvailemallesi visioille. Se, että soittotaidottomien määrä laskisi tarkoittaisi sitä, että suurin osa nykyisistä musiikkityyleistä lakkaisi olemasta, koska ihmiset eivät enää haluaisi kuunnella niitä eikä myöskään kukaan haluaisi tehdä niitä. Virtuaalinen rock-bändi on ongelmallinen juuri sen virtuaalisuutensa vuoksi. Ja toisaalta, mitä tekemistä kotistudioiden kehityksellä on loppujen lopuksi soittoharrastuksen kanssa. Ne voivat tukea toisiaan, mutta eivät korvata. Soittaminen on pirun hauskaa hommaa eikä mikään studiohomma voi tunnetasolla vastata sitä.
 
Ja Sibiksestä voi valmistua tulevaisuudessa myös ihmisiä, jotka eivät ole keskittyneet perinteisten soitinten hallintaan, jos sellaista koulutusta tarvitaan ja jos musiikkimaailma ja etennkin Sibis itse näkee myös sellaisen musiikin tekemisen taiteellisesti arvokkaaksi. Uskon ja toivon, että tämä myös tapahtuu.
Teijo K.
20.01.2010 19:40:22
 
 
Mikael: iPhotossa ainakin on tällanen enhance-nappula. Oliskohan kohta tulossa sellanen encanhce-plugari jonka vois vaan asettaa joka raidalle ja se analysois raidan sisällön ja säätäis kaiken (eq/kompura/efektit...) valmiiksi. Voishan siinä olla tietty vaikka genre- ja instrumenttivalitsin ikäänkuin advanced-valikon takana niille, jotka todella haluaa nysvätä miksauksensa kanssa. Joka raidalle tollanen ja masteriin kans ja miksaus olis siinä. Kuuntelunkin vois näin jättää kokonaan pois, sillä lopputulos vois siirtyä auotmaattisesti MySpaceen ja omaan iPodiin josta sitä vois sit kuunnella vaik siellä spinningissä :D
 
Tän kun vielä integrois siihen virtuaalisäveltäjäsanoittajasovittajasoittajalaulaja-softaan niin avot, koko studio-asian vois siirtää lopullisesti museoon ja ihmisillä olis taas enempi sitä laatu-aikaa, jota vois käyttää vaik siihen että kävis virtuaalihahmollaan kattelemassa virtuaalibändien keikkoja aivan mahtavissa fantasiakonserttisaleissa ja -festareilla, josta vois vaikka keikan jälkeen pokata jonkun vetävän haltijaneitosen (Pertti 46v.) ja päästä sen linnaan jatkoille...

 
Musta sä jätät ton ajatuksen kesken tossa lopussa. Seuraava askel ei olekaan virtuaalikonsertit vaan virtuaalikuuntelija. Tietokonesofta joka kuuntelee niitä toisen koneen tekemiä ja äänittämiä biisejä. Virtuaalikuuntelija on opetettu tekoälyn avulla luomaan tunetiloja kuulemastaan musiikista ja sitten ne tunnetilat siirretään raakana datana ihmiseen. Mahdollisesti USB 3 -väylän kautta. Sellainen tarvitsee vain integroida ihmisaivoihin. Senjälkeen voi vaan chillailla ja latailla fiiliksiä.
Treenaamalla saat käyttöösi reaaliaikaisen autotunen
Alkuperäiskokoonpano
Things and Stuff
Klezberg
20.01.2010 20:08:39
 
 
Teijo K.: Musta sä jätät ton ajatuksen kesken tossa lopussa. Seuraava askel ei olekaan virtuaalikonsertit vaan virtuaalikuuntelija. Tietokonesofta joka kuuntelee niitä toisen koneen tekemiä ja äänittämiä biisejä. Virtuaalikuuntelija on opetettu tekoälyn avulla luomaan tunetiloja kuulemastaan musiikista ja sitten ne tunnetilat siirretään raakana datana ihmiseen. Mahdollisesti USB 3 -väylän kautta. Sellainen tarvitsee vain integroida ihmisaivoihin. Senjälkeen voi vaan chillailla ja latailla fiiliksiä.
 
Tuossahan päästään kokonaan siitä musiikista eroon, kun sen aiheuttamat tunnetilat voidaan tallettaa ja toistaa sellaisenaan...
huomasin tässä että mun klarinetinsoitto kuulostaa aika luonnonmukaiselta... lähinnä niinkuin sorsalta
Teijo K.
20.01.2010 20:52:25
 
 
Klezberg: Tuossahan päästään kokonaan siitä musiikista eroon, kun sen aiheuttamat tunnetilat voidaan tallettaa ja toistaa sellaisenaan...
 
Nimenomaan. Ensin voi lopettaa soittamisen ja sitten kuuntelemisen. Näin se kulkee sitten.
Treenaamalla saat käyttöösi reaaliaikaisen autotunen
Alkuperäiskokoonpano
Things and Stuff
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)