Muusikoiden.net
04.02.2023
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ibanez Kitarat
1 2 3 4 527 28 29 30 31 32 33 34
Swan
06.01.2022 00:04:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heroin: mutta mikkidissausta en ymmärrä. Mitenkään ketään aliarvioimatta, monet mikit on hyviä kun korkeuden säätää nappiin.
 
Mitenkään ketään aliarvioimatta, V7-kaulamikissä on keraaminen magneetti, jonka metallista yläpäätä ei saa kitkettyä pois kuin säätämällä sen niin kauas kielistä kuin mahdollista, ts. pois koko soittimesta. 24-nauhaisessa kitarassa kaulamikki saundaa jo valmiiksi vähemmän pyöreältä kuin normaalisti, joten se ei kaipaa siihen yhtään lisäapuja. V8:n kanssa sen sijaan olisi ehkä voinut kyetä elämään, mutta omalta osaltani vaihtoa puolsi lopulta myös visuaaliset seikat.
 
Siinä Alphan perusmikkikytkimessä on oikeasti heittelyä laadussa, sillä sekä omassani että kaverin RG550:ssa rätinää ja pätkimistä alkoi ilmetä hyvin lyhyen ajan sisään oston jälkeen, eikä puhdistusspraylla ollut merkittävää vaikutusta, joten vaihtoon meni. Alphan potikoista sen sijaan ei ole ollut pahaa sanottavaa, mitä nyt jonkun insinöörin mielestä on ilmeisesti ollut hyvä idea laittaa oletusarvoisesti volumeksi lineaarinen ja toneksi logaritminen. Suosittelen kaikille vaihtamaan nuo päittäin, sillä lineaarisen volumen liikerata on lähes käyttökelvoton.
 
Mutta ei sillä, onhan nuo hyvin soivia kitaroita, kunhan vähän jaksaa nähdä vaivaa. Omassani on terävät nauhanpäät vielä hiomatta, mutta pandemian takia on toistaiseksi jäänyt teettämättä.
 
Had to be me. Someone else might have gotten it wrong.
marke-
06.01.2022 10:21:25 (muokattu 06.01.2022 10:26:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredator: Oon toista mieltä pari Premiumia omistaneena ja useaa räpeltäneenä. Se toteutus on aivan karsea, sillä siinä vaiheessa kun kaula elää ja nauhanpäät tulee ulos, niin aina jää kielet jumiin sinne nauhanpään alle. Ei mitään jakoja Prestigeitä vastaan.
 
Jos oikein ymmärsin, tuohan on puissa ongelma, kuten indokitaroissa voikin melkein jo olettaa? Lisäksi ne on musta ihan hiljattain olleet nättejä, esim ekat AZt ainakin kaupoissa oli heikompia. Oliko sun Premit kuinka uusia? Uudemmat tällaista, kuva omasta exästä:
https://1.bp.blogspot.com/-BXR40Krk … gjIogCNcBGAsYHQ/s1000/ibafrets2.jpg
 
Prestigeäni en nyt jaksa kuvauttaa verrokiksi, toinenkin tulossa.. katsoo millaiset siinä sitten on. Otan sit vaikka molemmista nauhaosastolta kuvaa kerralla. Prestigen nauhapäätyö on siis hyvää niissä skitoissa mitä räplännyt, mutta visuaalisesti näkemäni uudet Premit olleet parempia. Jos nää kokemukset näin paljon vaihtelee, se kertoo varmaan jotain laadusta :D
 
Ja sanotaanko vielä itsestäänselvyytenä, että IMO nauhanpäät ei itsessään ole mikään laatumittari. Kiva jos ok, ne pitäisi osata itsekin fiksata (en osaa, hävettää). Tärkeempi, että ne pysyy urissaan ja leveloitu oikein - ne usein onkin, mutta märät puut pistää kaiken ketuiks.
 
Swan: Mitenkään ketään aliarvioimatta, V7-kaulamikissä on keraaminen magneetti, jonka metallista yläpäätä ei saa kitkettyä pois kuin säätämällä sen niin kauas kielistä kuin mahdollista, ts. pois koko soittimesta.
 
Mä en oikein osaa tähän mitään sanoa, kun kitaraa mietin aina miksin kokonaisuutena. Voi kyl olla, mä sain ruuvarilla hyvät saundit, mutta valitettavasti niitä ottoja ei nyt jäänyt esimerkiksi talteen. On myös täysin mahdollista etten kuule mitään.
 
Shredator
06.01.2022 13:36:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heroin: Jos oikein ymmärsin, tuohan on puissa ongelma, kuten indokitaroissa voikin melkein jo olettaa? Lisäksi ne on musta ihan hiljattain olleet nättejä, esim ekat AZt ainakin kaupoissa oli heikompia. Oliko sun Premit kuinka uusia? Uudemmat tällaista, kuva omasta exästä:
https://1.bp.blogspot.com/-BXR40Krk … gjIogCNcBGAsYHQ/s1000/ibafrets2.jpg

 
Kaikki on olleet käytettyjä ja Euroopassa pitkään majailleita plus muutama kaupan hyllystä. Se nauhanpään pyöristäminen on virhe, vaikka on näyttävän näköinen. Kun ne rupee törröttämään, niin niistä tulee kieliansoja ja siinä ei auta kun nauhojen vaihto tai profiilin täysi muokkaus.
 
Perinteinen Prestige-ratkaisu on paras. Niitäkin on omistuksessa pyörinyt jo päälle kymmenen eikä ongelmaa ole koskaan ollut.
 
Minkä sormet heittää, sen wahi peittää
marke-
06.01.2022 15:42:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredator: Se nauhanpään pyöristäminen on virhe, vaikka on näyttävän näköinen.
 
Okei, tää oli mulle uutta. Kiva jos prestigen ratkaisu myös ajan myötä parempi :)
 
marke-
07.01.2022 14:23:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heroin: Okei, tää oli mulle uutta. Kiva jos prestigen ratkaisu myös ajan myötä parempi :)
 
Uusi Prestige saapui taloon, ja ei tässä nauhanpäät vedä oikein mitenkään vertoja Premiumeille. Samaa tasoa kuin Genesiksessä.
 
milgromsegal
07.01.2022 14:42:59 (muokattu 07.01.2022 14:43:47)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaahteralautaisten fujigenin ei j.custom- ibojen nauhanpäät ei noin yleisesti oo samalla tasolla kuin rupulautaisten lajitoveriensa. Premiumeista ei kokemuksia niin en lähde vertailemaan. j.customeissa toki sitten sellaiset pyöreät pylperöt.
 
En ihmettele että on samaa tasoa kuin Genesiksessä, kun samalta tehtaalta tulee :D
 
"... joku vahvistin ja särö, mut kyl nyt akkarillakin voi vetää."
marke-
07.01.2022 15:23:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

milgromsegal:
 
En ihmettele että on samaa tasoa kuin Genesiksessä, kun samalta tehtaalta tulee :D

 
Justhan tässä keskusteltiin kuinka Genesiksen lisäkustannus vs presige on nauhanpäiden korjaus :p
 
Tehdas ei muuten aina/koskaan vaikuta tuohon, riippuu miten valmistaja speksaa tilauksensa. Yleensä kalliimmissa kitaroissa on noita juttuja kateltu just vähän tarkemmin, mutta tässä kohtaa taitaa prosessi olla kokolailla sama.
 
pappasfin
07.01.2022 21:04:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari Premiumia ja Prestigeitakin omistaneena ei ole ollut ongelmia niiden pyöreiden nauhapäiden suhteen koskaan, vaikka tämä Suomen ilmasto on aika rankaa mm. kuivuuden suhteen.
 
Eip siis ongelmaa kielen lipsahtelun suhteen jne.
 
Ainoa nauhoihin tai oikeastaan kaulaan/otelautaan liittyen on tuo Ibanezin AT100 prestigen kaulan ohkaisuus ja E-kielen aika reunassa oleva paikka, tähän on kuitenkin tottunut eikä ole ongelma tuo, alussa hieman pari kertaa sormi vei kielen "reunan yli"
 
Aika hyvin on muidenkin kitaroiden osalla homma sujunut ilman pahempia murheita.
 
PappaSFin
dajackal
07.01.2022 23:43:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitipä oikein googlata että mitä porukka noilla eroilla tarkoittaa. Jos on muita yhtä tietämättömiä kuin minä, niin tässä topicissa jonkin verran kuvia, että säästyy muilta googlaamisen vaiva:
https://www.jemsite.com/threads/pre … e-fret-ends-and-maple-necks.114204/
 
Nacher
12.01.2022 19:07:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostinpa kiinteätallaisen RG652 Prestigen 1440€ jouluksi, ja vaikka hyvää odotinkin, ylitti tämä silti odotukset. Suoraan laukusta aivan loistava soittaa ja kaulassa sellainen maaginen "smooth as butter" fiilis. Runko yllättävän kevyt ja nätti pala saarnia, ja soi oikeasti hyvin. Tässä on sellaista jotain vaikeasti sanoiksi puettavaa eloisuutta soittofiiliksessä ja rungon resonoinnissa, mikä todella monista kitaroista puuttuu. Se fiilis kun kielet lähtevät pickatessa soimaan pehmeästi ja runko mukana, eivätkä jotenkin "metallisesti". Vähän sama kuin jos pamautat Kian oven kiinni, se sanoo kylmästi pam, Mersun ovi sanoo pehmeästi thump :D.
 
Nauhanpäät tulivat vähän esiin heti ekoilla kovilla pakkasilla, mutta ne kävin hiottamassa saman tien sileiksi. Myös tänä päivänä kun 2.5k kitarat tulevat köyhissä gigbageissa, on muotoiltu ja laadukas keissi iso plussa tässä hintaluokassa. Näissä Japskeissa on vain tuo laatu niin kovaa etten kyllä ottaisi samanhintaista Indonesialaista, olkoon sitten vaikka kuinka hienon näköinen.
 
dDevil
12.01.2022 21:32:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytettyjen markkinoilta nappasin CMM1:n. Ei oo japaniasta eikä prestigeä, mutta kitaraa melekolailla reilusti siihen nähen mitä joutui köyhtymään. Ei haittais vaikka lykkäisivät joskus japanian roadcorea takaisin markkinoille..
 
Kepukat mennöö, ja kepukat tulloo!
Mho
13.01.2022 07:50:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dDevil: Käytettyjen markkinoilta nappasin CMM1:n. Ei oo japaniasta eikä prestigeä, mutta kitaraa melekolailla reilusti siihen nähen mitä joutui köyhtymään. Ei haittais vaikka lykkäisivät joskus japanian roadcorea takaisin markkinoille..
 
Mulla on RC1320 ja kanssa ihmettelen ettei myydä enää, onko bodymalli sellainen mikä ei myy? Useita kitaroita itselläkin ollut ja tossa tonnin hintaluokassa tää on ehdottomasti laadukkain peli millä olen soittanut.
 
JaaGeRMaisTeR
15.01.2022 19:47:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysymys viisammilta. Onko tietoa onko Jem:stä tehty joskus sellainen versio, joka on valmiiksi sen näköinen kuin taltalla ja lekalla olisi muotoiltu. Sen jälkeen heitetty jätemyllyn läpi ja maalattu mattamustaksi?
 
Kappale on kuin tulkitsijansa. Yleensä vähän vajaa.
sonata
15.01.2022 20:46:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeps. Siinähän on ne ruuvin kannan näkööset otelautamerkkinäkin. Jem7DBK on malli.
 
JaaGeRMaisTeR: Kysymys viisammilta. Onko tietoa onko Jem:stä tehty joskus sellainen versio, joka on valmiiksi sen näköinen kuin taltalla ja lekalla olisi muotoiltu. Sen jälkeen heitetty jätemyllyn läpi ja maalattu mattamustaksi?
 
Leevi Band @ Youtube
JaaGeRMaisTeR
16.01.2022 16:43:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sonata: Jeps. Siinähän on ne ruuvin kannan näkööset otelautamerkkinäkin. Jem7DBK on malli.
 
Kiitos! Tuommoinen se taisi olla. Muistin olevan vähän vielä karumaan näköinen.
 
Kappale on kuin tulkitsijansa. Yleensä vähän vajaa.
The Jack
18.01.2022 17:25:01 (muokattu 18.01.2022 17:32:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://muusikoiden.net/dyn/users/173224.jpg
 
Kuten kuvasta näkyy, niin jo puolessa vuodessa on Green Emerald värityksellä oleva Ibanezini ottanut ikävännäköistä "plektraihottumaa" itseensä. Ehkä se johtuu väristä tai siitä että olen soittanut kitaraa aika pirusti, mutta poikkeuksellisen paljon hiusnaarmuja on syntynyt lyhyessä ajassa. Saisinko minä näitä hävitettyä fiksusti vaurioittamatta tai värjäämättä pintaa? Linkistä löytyy juttua naarmujen siistimisestä ja useampi ehdottaa Meguires Scratch X:ää ratkaisuksi. Onko kenelläkään kokemuksia tuosta tökötistä, kun vähän kammoksuttaa käyttää kalliiseen kitaraan mitään kemikaaleja?
 
https://www.strat-talk.com/threads/ … h-to-remove-minor-scratches.498453/
https://www.nettivari.fi/meguiars-scratch-x
 
Minusta relikoituminen sopii enemmän Les Paulien nitropinnoille, ja haluaisin tätä Ibaneziani säilyttää uudennäköisenä hiukan pidempään. Green Emerald on värinä hieno sekoitus vihreää ja sinistä, mutta tässä värissä naarmut ja sormenjäljet yms. lika erottuvat turhan selvästi.
 
Krice
18.01.2022 19:09:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko muilla vaikeuksia hahmottaa miten tuollaiset naarmut tulee soittamalla.
 
Larzes
18.01.2022 20:24:23 (muokattu 18.01.2022 20:26:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Onko muilla vaikeuksia hahmottaa miten tuollaiset naarmut tulee soittamalla.
 
Sellainen soittotekniikka, jossa sormet keskarista pikkurilliin hinkkaa jokaisella plekun liikkeellä kitaran bodyä vasten? Plekusta en tiedä miten nuo jäljet voisi tulla vaikka plektrasuojaksi sitä muovinpalaa les pauleissakin kutsutaan.
 
Ja Dunlop tekee kitaroille "sopivaa" vahaa. Tuota vaan mikrokuituliinalla pintaan!
https://www.thomann.de/fi/dunlop_ca … az_oHRK0J9PaZjH6tW1wJBoCjJsQAvD_BwE
 
Paskaa soittoa jo syksystä 2008
Tappajabanaani
19.01.2022 06:38:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Jack: https://muusikoiden.net/dyn/users/173224.jpg
 
Kuten kuvasta näkyy, niin jo puolessa vuodessa on Green Emerald värityksellä oleva Ibanezini ottanut ikävännäköistä "plektraihottumaa" itseensä. Ehkä se johtuu väristä tai siitä että olen soittanut kitaraa aika pirusti, mutta poikkeuksellisen paljon hiusnaarmuja on syntynyt lyhyessä ajassa. Saisinko minä näitä hävitettyä fiksusti vaurioittamatta tai värjäämättä pintaa? Linkistä löytyy juttua naarmujen siistimisestä ja useampi ehdottaa Meguires Scratch X:ää ratkaisuksi. Onko kenelläkään kokemuksia tuosta tökötistä, kun vähän kammoksuttaa käyttää kalliiseen kitaraan mitään kemikaaleja?
 
https://www.strat-talk.com/threads/ … h-to-remove-minor-scratches.498453/
https://www.nettivari.fi/meguiars-scratch-x
 
Minusta relikoituminen sopii enemmän Les Paulien nitropinnoille, ja haluaisin tätä Ibaneziani säilyttää uudennäköisenä hiukan pidempään. Green Emerald on värinä hieno sekoitus vihreää ja sinistä, mutta tässä värissä naarmut ja sormenjäljet yms. lika erottuvat turhan selvästi.

 
Kunnostelin tässä juuri kaverini vanhaa Squieria ja käytin tuota Meguiars Ultimate Compoundia ja mitä lie kaapeista löytyneitä liinoja. Hinkkasin ihan käsipelillä ja ainakaan mitään vaurioita en saanut aikaiseksi, mutta naarmut lähtivät nätisti. Priimaa ei ollut tarkoitus saada, joten en tiedä, saako ihan peilipintaa tuolla metodilla.
 
JMKM
19.01.2022 07:04:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monet autovahat ovat tänäkin päivänä puhdasta carnaubavahaa.
 
Larzes:
Ja Dunlop tekee kitaroille "sopivaa" vahaa. Tuota vaan mikrokuituliinalla pintaan!
https://www.thomann.de/fi/dunlop_ca … az_oHRK0J9PaZjH6tW1wJBoCjJsQAvD_BwE
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 527 28 29 30 31 32 33 34

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti