Muusikoiden.net
27.10.2020
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jackson-kysymyksiä
1 2 3 4
d_777
20.03.2005 00:49:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen pahoillani, kaikki tuntuvat olevan kovin tympääntyneitä Jackson-threadeihin, mutta en löytänyt oikein hakemallakaan hyviä pointteja Jacksonin vehkeistä entisistä keskusteluista..
 
Olen siis etsimässä uutta kitaraa itselleni. Jackson on nyt osunut eteeni, sitähän on kovasti käytetty rock/heavybändien toimesta kultaisella 80-luvulla, jonka musiikki saundit iskevät itseeni parhaiten.. Voi sitä aikaa.
 
Katselin Thomann/Jacksonin kotisivuilta malleja, ja etsintä kohdistui ns. perus heavy-bodykeppiin, eli EI warrior tai V ja Floyd Rose tulisi olla pelissä. Vaihtoehdoiksi jäivät seuraavat :
 
DKMG Dinky 677.00 EUR - 719.00 EUR
 
DK2S Dinky 598.00 EUR (Thomannin hintoja)
 
Muut eivät joko hinnaltaan kolahtaneet (liian kalliita 1000e+) tai body ei miellyttänyt.
 
Tutullani on DXMG-dinky joka on hieman halvempi malli kuin edelliset. Ilmeisesti kaula on aika lailla samanlainen jne ja sitä voisin käydä kokeilemassa. Siis kitara pitäisi erikseen tilata Jyväskylään, uusia ei ole hyllyissä. Varmaankin DXMG-stä saisi jotain osviittaa DKMG-malliinkin?
 
Mitä täällä ollaan mieltä Jackson-kitaroista yleisesti? Kokeneet ihmiset jotka ovat testailleet/omistavat saavat kertoa kokemuksiaan :) Omistaako täällä kukaan edellä mainitsemiani malleja? Ongelmia, kokemuksia?
 
Onko Jackson yleisesti nykyisin teinihevikepin maineessa, vai onko se kelpo peli? Luin jotain negatiivista kommenttia kaulan muodosta ja ohuudesta..? Yksilöeroja? Onko riski tilata kokeilematta?
 
Kertokaa siis kokemuksianne, varoituksen sanoja, vinkkejä..
 
Ja jos aikomuksenasi on kirjoittaa yksi rivi tekstiä, jossa ei ole asiaa eikä perusteluja, jätä kirjoittamatta. Kiitos.
 
Fadead
20.03.2005 01:21:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luin jotain negatiivista kommenttia kaulan muodosta ja ohuudesta..? Yksilöeroja? Onko riski tilata kokeilematta?
 
Kertokaa siis kokemuksianne, varoituksen sanoja, vinkkejä..
 
Ja jos aikomuksenasi on kirjoittaa yksi rivi tekstiä, jossa ei ole asiaa eikä perusteluja, jätä kirjoittamatta. Kiitos.

 
Se on kuule ihan vaan mistä tykkäät. Itselläni on kakkoskitarana tommonen jaskan ps-4. Hyvin on toiminut. Floikan kans ei ole ollut ongelmia. Kaulan paksuus on juuri sopiva minulle. Miinuspuolena on huonot mikit .
 
Tyhmät teot johtuvat siitä, että jokainen on oman itsensä orja.
spacemonkeyevolution
20.03.2005 05:55:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko Jackson yleisesti nykyisin teinihevikepin maineessa, vai onko se kelpo peli? Luin jotain negatiivista kommenttia kaulan muodosta ja ohuudesta..? Yksilöeroja? Onko riski tilata kokeilematta?
 
Jacksonin "nihkeähkö" maine johtunee pitkälti noista halpissarjoista. Pro-seriessin kepit onkin jo aivan eri juttu, puhumattakaan sitten usa select-seriessistä.
 
Tuosta teinihevikepin mainetta en osaa kommentoida, ei se minusta mitenkään erityisesti ole missään sellasessa maineessa ja jos jossainpäin on, who gives a fuck, jos kitara sopii omaan käteen ja tuntuu hyvältä. Tästä aasinsillalla tuohon tilaamiseen kokeilematta. Käy ihmeessä testaamassa jossain kaverilla/musaliikkeessä niitä malleja joita oot aatelllu. Musaliikkeessä voi pyytääkkin erikoistarjousta, voi olla et tuotteen saiskin suht lähelle thomaninhintoja. Aina on tietysti pienoinen riski tilata kamaa, saattaa olla että postissa kolahtaa luukusta umpikierokaulainen yksilö. Harvemmin näin, mutta ihan musaliikkeestä ostaes näkee ja tuntee sen mitä ostaa.
 
Kaulan ohuudesta/paksuudesta ollut paljon puhetta, monet tykkää, monet ei. Testaamalla tämäkin selviää. Onhan ne suht ohuita (pl. usaseries, jossa hieman pyörempi/paksumpi), mutta itelle sopii hyvin käteen, kun tarkotuksena ei ole sen suurempi komppailu vaan melodioiden soittelu ja soolottelu. Enempi komppailua sisältävään soitantaan on sitten oma kitaransa. En tässä nyt kuitenkaan sano että jaskalla ei voisi komppailla, mutta kyllä ite ainakin soitan mieluummin jotain akustisia juttuja, ihan vaikka esim. Em-soinnun, vähän paksumpi kaulaisella kuin jaskassa olevalla ohuemmalla. Tuntuu vaan paremmalta näin.
 
Talloista sen verran, että nää licenced floyd roset tahtoo olla että hajoavat lapaseen jossain vaiheessa. Itellä ps4:sessa näin on ja tämä on kitaran suurin ongelma. Kierteet kuluneet, kampi lonksuu jne. Toisessa jaskassa on schallerin talla kiinni, ja toimii loistavasti. Tuosta mm. DKMG TBK:ssa olevasta FRtypeTremolosta ei ole mitään tietoa, ajanee asiansa. Valaiskaas jotkut ketkä moisen tallan omistaa että miten toimii ihan pitkälläkin juoksulla.
 
Mikkejä en myöskään osaa sen tarkemmin lähteä noista kommentoimaan. Toisessa duncan desinged, H-S-H, toisessa 2xEMG humbucker. Ei paljon eroa, tietty tuo H-S-H antaa enemmän vaihtoehtoja, mutta erot eivät liene kovinkaan suuret, tallamikillähän sitä vaan veivataan ;) Noista Emg:n mikeistä kun ei ole tarkempaa tietoa annettu, niin paha on mennä sanomaan. Ehkä siihen suuntaan näin mututuntumalla kuitenkin kallistuisi valinta, duncan desingned-mikit kun eivät ikinä kovin erektiota aiheuttaneet. Vähän sellaset "no kyllähän nää asiansa jotennii ajaa"-fiilikset on noista. Toisaalta kokemusta löytyy EMG:n hz- ja 81/85-mikeistä, ei niistä pitäs soundin jäädä kiinni, että jos nuo mikit mitkä kitarassa ovat ovat edes vähän tuonne hz suuntaan (niinkun vähän epäilen) niin pitäisi pärjätä. Ainakin alkuun. Jos tuntuu mikeistä klikkaavan niin heität sitten tykimpää/mieluisempaa mikkiä kiinni kitaraan. Haulla löytyy hyviä keskusteluja niistä.
 
Mutta siis, jacksonista, kaks keppiä omistan, molempiin ihan tyytyväinen. Ulkonäöllisestikin mielestäni kestäävät hyvin vertailua iban/esp:n kanssa, kuten muutenkin. Mutta nyt alkaa olla myöhä ja ajatus karkailee jo jonninverran. Pitää lukea aamulla teksti uudestaan jotta mitäköhän satuja tänne on tullut kirjoiteltua. Toivottavasti tästä nyt jotain hyötyä oli.
 
Don't worry, be heavy
d_777
20.03.2005 09:35:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos, oli paljon asiaa.. Hienoa kun jaksoit kirjoitella.
 
Jackson USA-sarjaa ei taida löytyä Thomannilta, eikä Suomesta... Mistä niitä saa?
 
Pro-sarjan DK2-sethan vastaavat aika lailla DKMG:tä bodyltaan, mutta hinta on alhaisempi, joten DKMG on osiltaan ja laadultaan parempi, ovatko oletukseni väärät?
 
Ja vielä... Itselläni ei ole ollut koskaan floikkakitaraa, mutta kavereillani oli pari. Halusivat hankkiutua eroon kitaroista kielenvaihdossa tapahtuvan suunnattoman hermojenmenetyksen vuoksi. Onko se todellakin niin iso juttu? Miten asiaa voi helpottaa?
 
mhaarala
20.03.2005 10:15:23 (muokattu 20.03.2005 10:17:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä USA-sarjaa saa Suomestakin. T-kaupasta en tiedä. Soitin Laineella on Turussa hyllyssä ainakin yksi SL2H Soloist, joskus kävin pikaisesti testailemassa ja oli se kyllä vallan mainio kepukka. Liian kallis vain minulle...
 
Ei se floikan kanssa pelaaminen nyt niin vaikeaa voi olla, lähinnä virittäminen kestää pitkään niin kuin kaikilla vibratalloilla. Ja lukkojen kanssa tietysti vähän sähläämistä + jousien kireyden säätäminen jos vaihtaa kielisetin paksuuden tai virittää eri vireeseen.
 
Ben_D
20.03.2005 10:34:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni on Jackson RR-1T ja myös RR-3:en omistaneena voin sanoa, että puhutaan ihan eriluokan laadusta. RR-3 oli vähän sellanen rimpula ja se postilaatikon kokonen kaulaliitos ei voi olla vaikuttamatta kitaran sointiin. Oli teinikitara tai ei niin ainakin nämä USA Select Series Jacskonit ovat huippulaatuisia kitaroita kaikilta osiltaan. Harvoinpa tosin olen teineillä Select Series Jacksoneita olevan joten niiden maineen teinikitarana voi unohtaa.
 
BuzBuz
20.03.2005 10:41:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jacksonin Pro-sarjan RR3 tuossa seinällä roikkuu ja erittäin tyytyväinen olen ollut siihen. Ei harmita yhtään että valitsin tuon vastaavan LTD mallin sijaan.
 
Mikään ei ole mahdotonta, jotain ei vain pysty tekemään.
Kimmo72
20.03.2005 10:54:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=87837&o=0&co=30
 
Tuolla on mun mielipiteeni Jaskasta. Ainakin tuosta yhdestä ja ainoasta mallista jota olen kokeillut.
 
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
spacemonkeyevolution
20.03.2005 11:55:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halusivat hankkiutua eroon kitaroista kielenvaihdossa tapahtuvan suunnattoman hermojenmenetyksen vuoksi. Onko se todellakin niin iso juttu? Miten asiaa voi helpottaa?
 
Muutaman vuoden kun on nyt omistanu floikkakitaran niin sanoo herkästi jotta ei siinä mitään ongelmaa ole, mutta kun muistelee alkuaikoja niin eihän se kieltenvaihto mikään helpoin juttu kyllä ollut. Viritit kaikki kielet läpitte ja sitten ku kaikki kielet oli viritetty niin ne ensimmäiset kielet olikin hiukan alavireisiä. Tähän autto sellainen että ensimmäiset kielet jotka viritti, niin virtitää vähän yläkanttiin, kun muut kielet virittäessä tosiaan tahtoo niitten ekana viritettyjen kielien vire laskea, jolloin ne yliviritetyt sitten laskeutus lähelle tavoiteltua. Saakohan tästä mitään selvää? Tää ongelma on pahempi tuon halvemman jacksonin kanssa.
 
Kyllä hiukan harmaita hiuksia aiheutti, mutta kaikkeen oppii. Muutenkin kun vaihtaa kielet niin niillä kestää hiukan ennenkuin ovat "venyneet" lopulliseen pituuteensa, ja siitä aiheutuu monesti alavireisyyttä. Mutta ei tuo floikka minun mielestä estä kitaraa hankkimasta. Jos ongelmia tulee niin voi kysellä tietysti joltain tutulta joka osaa homman, tai sitten täältä mnetistä, luulis että joku osaa antaa ohjeita. Toisaalta kannattaa miettiä että jos sitä ei tarvitse ollenkaan niin kannattaa satsata siinä tapauksessa ei-floikalliseen.
 
Don't worry, be heavy
Black Star
20.03.2005 12:50:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omaan pro-seriesin dk2seen on tyytyväinen. on lähes sama kuin dk2s mitä ehdottelit tuolla yläpuolella, mutta siinä näyttää olevan tuo (fernandesin?) sustaniac jossa en näe itselleni kauhean paljon käyttöä. floikka pitää virettä hyvin, hyvä kaulamikki (jota dk2s:ssä ei ole jonka meinaan vaihtaa humppariin kylläkin), eikä sen suurempia vikoja. miinuksena melkoisen yleinen projekti eli talla humpparin vaihto alk.peräisestä melko ponnettomasta mikistä dimarzioon (kohta seymouriin) sekä melko vähän ajan kuluttua ostosta vaihettu rahiseva vola-potikka. Ihan OK peli ensimmäiseksi vähän suuremman hintaluokan kepiksi. + onhan se nimikin paljon tyylikkäämpi kuin jokin kolkko esp tai ltd.
 
Dimebag Darrell in memoriam. "I shake my fists at skies above, Mad at God! Pastilli?
Vilhelmus
20.03.2005 12:53:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta multa allekirjoituksen Jaska!
McNulty
20.03.2005 13:16:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm... Miten olisi kultaisen 80-luvun todelliset hevikepit kuten esim. Charvel ja Kramer? =)
 
Itselläni on pari Charvelia ja ei voi kun kehua, toinen pulttikaula ja toinen neckthru. Aktiivielektroniikka midboostilla. Itseasiassa en edes tiedä mistä "uudesta" kitarasta lähtee noin monta saundia kuin Mod 4:sta tai 6:sta. Esim. Kaulamikki ja midboost kokonaan poies... aivan kuin straton kaulamikki ilman hurinoita jne jne. Monipuolisia ja kestäviä. Itselläni on kummatkin muuten alkup. kunnossa, paitsi että mod 4:ssa on nykyään passiivielektroniikka. Aktiivit on toki tallella ja ne voi heittää sitten sisään jos sattuu tarvitsemaan.
 
Jackson Soloist SL-3:sta mietin jossain vaiheessa itsellenikin, vaikutti erittäin pätevältä kitaralta. Tonnin luokkaa se muistaakseni maksoi.
 
Tietysti jos Jackson on juurikin SE juttu... mutta oletko ajatellut esim. Schecteriä, Ibanezia tai vaikkapa Deania?
Deanin maahantuonti Suomeen loppui 1.1.2005 mutta www.musik-produktiv.de niitä saa vieläpä kohtuulliseen hintaan.
 
Twinkle
20.03.2005 18:55:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko Jackson yleisesti nykyisin teinihevikepin maineessa, vai onko se kelpo peli?
 
Taitaa nykyään olla jo niin, että päivän teinihevikeppi on tuollainen LTD. Nykyisellään kun ESP on napannut artisteja hirmuiset määrät ja jokainen kitarakurko kepittää ESPillä niin se on ainakin minusta tuo titteli vähän siirtynyt valmistajalta toiselle. Ei sikäli, ei se maine ole ennenkään mitään muuttanut, ostaa kumman hyvänsä niin rahalla saa asiallisen kepakon.
 
Omasta Jacksonista ei ole kyllä pahaa sanottavaa. Lisenssitallan olen fiksannut paikalleen ja odottelen että jos jossakin vaiheessa saisin siihen uuden tallan ostettua, mutta muuten kitara on asiallinen ja toimiva peli.
 
Tympee Huttunen
20.03.2005 20:42:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole minullakaan Professional-sarjan KE3-mallista juuri moitteen sanaa. Vire pitää loistavasti, hyvä soittotuntuma jne. Kaula on huomattavasti jykevämpi mitä esim. performer-sarjan RR-malleissa. Alkuperäiset Duncan Design-mikitkin herättivät vanhan kitarani suorastaan henkiin. Emg81/85-setti nyt paikalla.
mhaarala
21.03.2005 00:54:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minua noissa vähän halvemmissa Jacksoneissa häiritsee lähinnä pulttikaulat... ei liimakauloja eikä kunnon neck-through leluja oikein tunnu löytyvän halvemmasta hintaluokasta ellei lasketa SL3:a (floikallisista siis). Esim. RR3 voisi olla vallan messevä peli jos olisi EMG:n H4:t ja neck-though... saisi vaikka maksaakin vähän enemmän jos moisilla heruilla saisi. Hintaero USA-jaskoihin on kuitenkin vähän turhan iso niin siihen väliin kyllä mahtuisi hyvin rakennettu halpaversio RR1:stä.
 
Swan
21.03.2005 01:06:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minua noissa vähän halvemmissa Jacksoneissa häiritsee lähinnä pulttikaulat... ei liimakauloja eikä kunnon neck-through leluja oikein tunnu löytyvän halvemmasta hintaluokasta ellei lasketa SL3:a (floikallisista siis). Esim. RR3 voisi olla vallan messevä peli jos olisi EMG:n H4:t ja neck-though... saisi vaikka maksaakin vähän enemmän jos moisilla heruilla saisi. Hintaero USA-jaskoihin on kuitenkin vähän turhan iso niin siihen väliin kyllä mahtuisi hyvin rakennettu halpaversio RR1:stä.
 
Onhan siellä RR5, joka vastaa aika lailla RR1T:tä otelaudan puuta ja reunalistoja (tai niiden puutetta) lukuunottamatta.
 
kalamies#26 >-)))>
Invader
21.03.2005 02:32:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan siellä RR5, joka vastaa aika lailla RR1T:tä otelaudan puuta ja reunalistoja (tai niiden puutetta) lukuunottamatta.
 
Joo ja samassa hintaluokassa neck-thru Jackson SLSMG. Onko tuo nyt sitten toisaalta enää halpa Jackson...pikemminkin keskihintainen.
 
crack a nut and undulate!
Swan
21.03.2005 09:57:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo ja samassa hintaluokassa neck-thru Jackson SLSMG. Onko tuo nyt sitten toisaalta enää halpa Jackson...pikemminkin keskihintainen.
 
Juu, nuo kulkevat SL3:n kanssa samoissa hinnoissa. SLSMG olisi kyllä itselleni houkuttelevin noista.
 
kalamies#26 >-)))>
Ben_D
21.03.2005 10:29:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan siellä RR5, joka vastaa aika lailla RR1T:tä otelaudan puuta ja reunalistoja (tai niiden puutetta) lukuunottamatta.
 
Jos RR-mallin haluaa halvemmalla niin RR5 on todella varteenotettava vaihtoehto.
 
mhaarala
21.03.2005 14:27:55 (muokattu 21.03.2005 14:29:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan siellä RR5, joka vastaa aika lailla RR1T:tä otelaudan puuta ja reunalistoja (tai niiden puutetta) lukuunottamatta.
 
RR5 on kiinteällä tallalla. Minä kun tarvitsisin ehtottomasti sen floikan... :/
 
Ei nyt sillä että olisin hommaamassa uutta kitaraa, vasta kun olen tottunut tuohon LTD-keppiin ja se alkaa tuntua ihan mukavalta vehkeeltä... sitten pitää miettiä taas uudemman kerran kun vaihdan parempaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti