Muusikoiden.net
06.10.2022
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pedal Python kaapelijärjestelmä ja
1
leeves126
03.03.2022 10:52:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin siis jenkkilästä kyseisen Pedal Python kaapeli järjestelmän. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä on siis kangaspyyttoni, jonka sisälle pujotetaan jo olemassa olevat kaapelit, sidotaan velcroilla ja nippusiteillä muutamasta kohtaa tiiviiiksi paketiksi ja lopputuloksena on yksi paksumpi kaapeli. Kotisoittajalle tekee makuu/olohuoneen soittonurkasta huomattavasti siistimmän ja keikkailevalle kitaristille setupista huomattavasti nopeamman ja edustavamman. Itse kuulun vielä ensimmäiseen ryhmään, toivottavasti jossain vaiheessa myös toiseen.
 
Tämä kaapelijärjestelmä on erittäin kätevä varsinkin pedaalilaudan ja FX Loopin kanssa. Omassa pyyttonissa sisällä on siis virtalähdejohto, Channel Switch, FX Loop in ja out ja sitten suora amp input instrumenttikaapeli. Pedaalilauta on RockBoard Quad 4.1, jossa vielä RockBoard Mod 1, joka pelaa hyvin yhteen pyyttonin kanssa. Linkkaan omasta laudasta ja pyyttonista vielä kuvan kirjoituksen loppuun.
 
Oma tavoitteeni oli siis saada mahdollisimman siistin näköinen paketti ja edulliseen hintaan. Kaipa jonkin näköisiä muoviputkia tai sukkia olisi jostain Clash Ohlsonilta saanut viiden euron hintaan, jotka periaatteessa ajavat saman asian ainakin kotikitaristille, mutta keikkailukäytössä eivät ole yhtä joustavia ja varmoja ja tietysti esteettisesti ei yhtä kauniita. Kyseinen 3m pyyttoni maksoi n. 15€, postit toisen 15€ ja tullia taisin maksaa n. 7€. Joten itse kaapelijärjestelmähän ei kovin kallis ollut, mutta toimitus+tullit reilusti tuplasivat hinnan. Olin kuitenkin valmis tämän uhrauksen tekemään. Mukaan nappasin vielä viidellä eurolla 2 pakettia Cable labels tarroja, joilla voi merkata instrumenttikaapelit.
 
Asiakaspalvelu oli hyvää, kun ennen ostosta kyselin vähän tuotteesta ja asennus helpohkoa. Se vei loppujen lopuksi puolisentuntia pienellä sähläyksellä höystettynä, mutta lopputulos oli koitenkin odotetun hyvä. Pyyttonia saksilla lyhentäessä oikean mittaiseksi pelotti, että kangaskäärme lähtee purkaantumaan, mutta sytkärillä päät kärventäen kaikki hyvin. + Päätyihin tulee vielä nippusiteet, joiden päälle näppärästi suunnitellut velcrot, joten en todella usko, että ongelmia tulisi.
 
Muita vaihtoehtoja ennen ostosta myös vähän katselin ja ilmeisesti suurin kilpailija ainakin jenkeissä on pedalsnake. Tässä taas suurin ero on se, että vanhoja kaapeleita ei pujoteta sukan läpi, vaan verkkosivuilta tilataan yksi paksu kaapeli, jonka sisällä on ostaessa ilmoitetut tarvittavat kaapelit. Omaan makuun vaikutti huomattavasti monimutkaisemmalta, hinnat pyörivät muistaakseni satasen paikkeilla (+ toimitus, tullit yms.) ja jos haluaa kaapelijärjestelmää muokata (esim. lisätä johto tai ottaa yksi pois) pitäisi tilata kokonaan uusi yhdistelmäkaapeli.
 
Vahvasuositus tuotteelle, jos vain kokee jos kokee että siitä on joko ihan käytännönhyötyä tai sitten vain esteettisyyden taikia. Loppuun linkkaan Pedal Pyhtonin nettisivut vielä ja kuvat omasta setupista:
 
https://pedalpython.com/
 
https://share.icloud.com/photos/041pbDvxAPGZ0zdLRGsJj2hXQ
 
Tähän ketjuun voisikin koota kuvia ja kokemuksia vastaavista ja vaihtoehtoisista järjestelmistä, jos muutkin samanlaisen hankkimista harkitsevat :D
 
Allekirjoitus
elon arska
03.03.2022 11:47:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä käytössä saman tyylinen johtosukkaratkaisu. Leikkaa mieleisen pituiseksi ja polttaa päät siistiksi. Maksoi aika vähän. Koitan ettiä linkin tuotteesta tähän jos muistan.
 
My friend asked me if I wanted a frozen banana. I said 'No, but I want a regular banana later, so... yes!' -Mitch Hedberg
Grugi
03.03.2022 12:29:22 (muokattu 03.03.2022 12:34:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Biltamasta mm. löytyy kaapelisukkaa jolla saa nätisti nippuun kaapelit.
 
https://www.biltema.fi/autoilu---mp … kat/kaapelisukka-punottu-2000041555
 
Ei ole hinnalla ainakaan pilattu toisin kuin että tuote myydään musiikki kamppeena ja sitten hinta pomppaakin kivasti :)
 
Motonetistä toisenlaista variaatiota eli kyljestä avointa jolloin kaapeleiden laitto ehkä helpompaa.
 
https://www.motonet.fi/fi/tuote/650 … sulkeutuva-nylonsukka-32mm-Musta-3m
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
McNulty
03.03.2022 12:36:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyväksi, helpoksi ja toimivaksi todettu ratkaisu.
https://www.puuilo.fi/bl-johtospiraali-15mm-10m-musta
 
Löytyy myös pienemmällä halkaisijalla (ainakin 9mm, 6mm ja 4mm).
 
- - - - -
 
Toinen todella helppo konsti on ostaa niitä velcro-nippusiteitä ja laittaa johtosatsin ympärille tasaisin välein, esim. 30cm välein.
 
https://www.motonet.fi/fi/tuote/650 … 8/Velcro-nippuside-10-kpl-12x200-mm
 
moving in stereo
oksatboys
03.03.2022 12:46:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piuhojen jönkötyksen ja piuhasukan pään viimeistelyn olen tykännyt tehdä vulkanoituvalla teipillä. Helppo käyttää ja ei tahraa piuhoja (toistaiseksi ei ole sulanut mihinkään johtoon tuo kiinni).
 
Esim.
https://www.clasohlson.com/fi/Vulkanoituva-teippi-/p/Pr340321001
Löytyy myös motonetistä ym kaupoista.
 
Myös vm 88 Peugeot 205 vesiletku korjattu tällaisella kerran tien päällä viime kesänä :D
 
elon arska
03.03.2022 12:56:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grugi: Biltamasta mm. löytyy kaapelisukkaa jolla saa nätisti nippuun kaapelit.
 
https://www.biltema.fi/autoilu---mp … kat/kaapelisukka-punottu-2000041555

 
Tämän tyylistä se omakin kaapelisukka on.
 
My friend asked me if I wanted a frozen banana. I said 'No, but I want a regular banana later, so... yes!' -Mitch Hedberg
basisti1971
04.03.2022 08:46:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Varsin kohtuuhintainenhan tuo vielä oli verrattuna niihin joita reilu vuosikymmen sitten yritettiin kaupata, Eurooppalaisen toimijan mahdollisesti tullessa kehiin muuttunee sivukulurakennekin parempaan suuntaan.
 
Koska en moisia tarvitse, itse olen vuosikymmenten saatossa lähinnä tehnyt kavereille ja toimittanut elektroniikkaliikkeistä hankkimaani sukkaa.
Päättely on toteutettu käyttökohteesta riippuen vulkanoituvalla teipillä, nippusiteillä tai liimapintaisella kutistesukalla.
 
Sellainen kokemus keikkakäytöstä on syntynyt että tuossa käytössä kaapelijärjestelmän pitää olla helposti purettavissa ja puhdistettavissa, tekstiilistä en missään nimessä anniskeluravintolan tai vastaavan lavalle veisi.
Kuten en veisi tekstiilipintaista instrumentti-/mikkijohtoakaan.
Nylon/polyester/PVC/jne. sukat imevät täysin riittävästi olutta tmv. kun sitä joka tapauksessa jossain vaiheessa piuhojen päälle läikkyy tai kaatuu.
Pitkästä syljestä puhumattakaan :o.
Eli tuollaiselle keikkakaapelille soisi löytyvän oma tiivis muovisalkku johon voi vikkelän syljen tai tuopin marinoiman piuhaspagetin piilottaa kuljetuksen ajaksi puhdistamista odottelemaan.
 
"Parempi" ratkaisu onkin mun mielestä moninapakaapelista tehty tai teetetty, noiden saatavuus kun on parantunut ja hinta halventunut vuosikymmenten varrella rutkasti.
Ei tietenkään ole yhtä joustavasti muokattavissa kuin sukan sisään niputetut ratkaisut, mutta käytettävyys on ainakin mun mielestä parempi.
Toki, jos mieli alvariinsa muuttuu ja setuppi sen mukaisesti, sukitusratkaisu on varmasti näppärin vaihtoehto.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti