Muusikoiden.net
21.04.2021
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Suhr - yleistä keskustelua
1 2
Hynkel
31.03.2021 13:09:54 (muokattu 31.03.2021 17:42:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näköjään Suhr ei ole saanut vielä omaa yleistopikkia, vaikka kaikenlaista sekalaista aiheeseen liittyvää on omilla otsikoillaan olemassa.
 
Huonot kokemukset näyttävät liittyvän custom-asiakaspalveluun, josta minulla ei ole omaa kokemusta. Sen sijaan hyviä ja erinomaisia kokemuksia on sitäkin enemmän, ja ensimmäinen oma Suhr (Standard Custom) tuli hommattua tuossa ihan hiljattain täältä Mnetin torilta. Toinen lisätään kokoelmaan perjantaina, kun kotiutan Tampereella myynnissä olevan Modern Pron. Profiilista voi tsekata tuon stankun kuvan, jos jotakuta kiinnostaa. Se on edellisen (kai) omistajan ottama:
 
https://muusikoiden.net/dyn/users/169806.jpg
 
Kymmeniä kitaroita on näiden käsien kautta kulkenut vuosien varrella, Gibson, Fender, Gretsch, PRS, ESP jne. monia eri malleja, mutta Suhr on kyllä ihan omassa luokassaan. Soundi on aina subjektiivinen kysymys, mutta soittamisen helppous ja kitaroiden viimeistely näissä Suhreissa on ehkä se suurin erottava tekijä melkein mihin tahansa muuhun valmistajaan - ainakin "isoihin" merkkeihin. Anderson, Grosh, nämä pitäisi joskus päästä syvällisesti kokemaan vielä.
 
Minkälaista kiimaa herättää John Suhrin kitaramallisto arvon raatilaisissa?
 
It really is now isn't it?
milgromsegal
31.03.2021 14:41:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole testannut yhtään Suhrin soitinta, mutta sellainen superlaadun mielikuva on mulle jäänyt mieleen. Spekseiltään kyllä meikäläiselle vaikuttavat todella sopivilta, mutta tyypit pitäisi ottaa ennen kuin lisäisin Modern Customin sille "sitten joskus kun osaan soittaa" -listalle.
 
Sillä listalla tähän mennessä on keikkunut oikeastaan vaan sopiva Iban J.custom RG ja Tom Andersonin superstrato. Eli ehdottoman kiinnostunut olen näistä keihäistä ja luen mielelläni käyttäjien arvioita omistaan!
 
Toimijoiden pieni määrä mahdollistaa sen sijaan vielä kovemman kilpailun, joten kuluttajan näkökulmasta tämä on etu.
petrip
31.03.2021 16:58:04 (muokattu 31.03.2021 16:58:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taitaa olla neljäs Suhrin kitara tällä hetkellä, muut olen myynyt aiemmin pois vuosien varrella. Tämä PT:n signature on kyllä todella hyvä.
 
https://muusikoiden.net/dyn/users/169179.jpg
 
Itsellä ollut myös Tom Andersoneja kolme kappaletta ja ovat myös todella hyviä. Itse tykkään tästä Suhrin 42 mm satulan leveydestä ja kaulaprofiileista enemmän.
 
Tuolta löytyy vähän omaa Suhr-sisältöä:
https://www.youtube.com/channel/UCk0DZxL5v3IuTYrOhzlHagw/videos
 
Never trust someone who tells you to trust them. Trust me.
Mape
31.03.2021 18:50:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omistin aiemmin Classic-mallisen Straton. Se oli kyllä tosi hienosti tehty kitara ja joka detalji oli kohdillaan. En kuitenkaan oikein tottunut nauhoihin ikinä, olivat omaan makuun liian kapeat ja korkeat. Lisäksi mikit olivat mielestäni aika hengettömät ja hifit. Vaihdoin sitten ihan Fenderin stratoon, joka istuu omaan käyttöön paremmin.
 
Voisi sitä kyllä tuollaista jotain modernimpaa HH-peliä joskus vielä kokeilla! Tuo PT signature on kyllä todella komea :-)
 
Got a six-string heartbeat
LaXu
31.03.2021 21:24:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hienoja ja laadukkaita skeboja, ovat vain kovin hintavia täällä toisella puolella maapalloa. Tuolla rahalla kolistelisin ehkä mieluummin jonkun kotimaisen rakentajan ovea.
 
Hynkel
31.03.2021 21:33:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Hienoja ja laadukkaita skeboja, ovat vain kovin hintavia täällä toisella puolella maapalloa. Tuolla rahalla kolistelisin ehkä mieluummin jonkun kotimaisen rakentajan ovea.
 
Samaa mietin itsekin, kun oma Aurora on suunnilleen täydellinen strato. Suhrin puolesta puhuu parempi jälleenmyyntiarvo, kun tuntuvat torillakin käyvän jollain aikavälillä kaupaksi suht ok hintaan. Ruokankaan hinnalla saakin jo kaksi Suhria :)
 
It really is now isn't it?
askomiko
01.04.2021 10:57:31 (muokattu 01.04.2021 10:57:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on joku karvalakkimalli, perusstrato mutta modernisoituna, eli se vähän pienempi runko. Emmuista mallia. Hyvä peli, helepposoittonen. Alkuun tuntu aivan liian kirkassoundiselta mutta tyköstyin muutaman päivän sisään enemmän ja enemmän. Vintagehenkisen Fenderin kun laittaa viereen niin vertauskuvana tuli mieleen jenkkilotja vs. uudenkarhea Audi: audilla ajaa mieluummin arkiajot, mutta lotjassa vaan on sitä jotakin rämisevää mojoa enemmän.
 
Tästä löytyy musaa - Haamurakastaja
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
LaXu
01.04.2021 14:25:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynkel: Samaa mietin itsekin, kun oma Aurora on suunnilleen täydellinen strato. Suhrin puolesta puhuu parempi jälleenmyyntiarvo, kun tuntuvat torillakin käyvän jollain aikavälillä kaupaksi suht ok hintaan. Ruokankaan hinnalla saakin jo kaksi Suhria :)
 
Totta toki tuokin. Ruokangas on varmaan niitä harvoja suomalaisia rakentajia joilla on enemmän brändiarvoa käytettyjen markkinoilla, vaikka varmasti Lottoset ym ovat laadukkaita nekin.
 
Hynkel
01.04.2021 14:32:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Totta toki tuokin. Ruokangas on varmaan niitä harvoja suomalaisia rakentajia joilla on enemmän brändiarvoa käytettyjen markkinoilla, vaikka varmasti Lottoset ym ovat laadukkaita nekin.
 
Niinpä. Ja se, ettei jälleenmyyntiarvoa ole samalla tavalla, on ihan keinotekoinen ihmisten päässä oleva juttu. Käsityönä viimeisen päälle ammattitaidolla valmistettu kitara on lähes varmasti hintansa väärti varsinkin käytettynä ostaessa, mutta myös uutena. Oman Auroran ostin torilta reilulla tonnilla, mutta se ei tule koskaan myyntiin, koska vastaavaa stratoa ei saisi ikinä noilla hiluilla muuten.
 
Ruokangas on omaan makuun vähän turhan erikoinen, joskaan en kovin montaa yksilöä ole päässyt itse rauhassa testaamaan. Veikkaan, että lähtisi tilaus sisään aika nopeaan... jos rahat löytyisi.
 
Auroran tele on sellainen mikä on ollut pitkään mietteillä, Suhrin kaveriksi.
 
It really is now isn't it?
LaXu
01.04.2021 15:01:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynkel: Niinpä. Ja se, ettei jälleenmyyntiarvoa ole samalla tavalla, on ihan keinotekoinen ihmisten päässä oleva juttu.
 
Totta puhut. Hyvänä esimerkkinä omistan noin 40 vuotta vanhan Yamahan ES-335 tyyppisen skeban. Jos lavassa lukisi Gibson, se olisi varmaan monta kertaa ostohintaansa arvokkaampi ja halutumpi ihan vain merkin ja iän takia. Mutta koska se on Yamaha, niin se on vaan vanha kitara.
 
Eipä siinä, itse ostan kitaroita omaan käyttöön enkä keräiltäväksi tai arvoa kasvattamaan. Jos tarvii myydä ja siitä saa omat takaisin, niin hyvä. Jos ei niin...no, harrastukset maksaa.
 
Ziggy Bubba
01.04.2021 21:45:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suhrin kitaroista ei kokemusta, mutta Badger 18 -vahvari on itellä toimittanut tosi siististi kohta 10 vuotta. Hyvällä korvalla duunattu marsu-versiointi tehon skaalauksella ja erittäin muikeilla soundeilla, myös hima-volumeilla. Ottaa just eikä melkein nätisti spedut vastaan. Laatumylly kaikin puolin.
sebu
02.04.2021 00:08:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

askomiko: Mulla on joku karvalakkimalli, perusstrato mutta modernisoituna, eli se vähän pienempi runko. Emmuista mallia. Hyvä peli, helepposoittonen. Alkuun tuntu aivan liian kirkassoundiselta mutta tyköstyin muutaman päivän sisään enemmän ja enemmän. Vintagehenkisen Fenderin kun laittaa viereen niin vertauskuvana tuli mieleen jenkkilotja vs. uudenkarhea Audi: audilla ajaa mieluummin arkiajot, mutta lotjassa vaan on sitä jotakin rämisevää mojoa enemmän.
 
Sama kokemus. Olen omistanut 4-5(-6?) suhria.. En muista ees enää. Yhden customin tilasin puolalaiselta jälleenmyyjältä kun eurolla sai 1,5 dollaria. Jokaisen möin pois, koska just sitä tiettyä mojoa ei ollut. Ei ollut mun juttu, mut sellanen workhorse se suhr on. Kaikki toimii, pysyy vireessä, tatsi hyvä jne...SSC... Jostain syystä tele-mallisissa enemmän sitä vintagehenkeä. En uskaltaisi tilata customia enää.
 
Kokemusta Fender CS, Fender MB, Tyler, Anderson Suhr. Sanoisin, että Anderson on modernein, sit Suhr, Tyler alkaa oleen lähimpänä hyvää fenderiä. Mut hyvä fender on sit kuiteski itelle se juttu.
 
petrip
02.04.2021 10:51:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sebu: ...mut sellanen workhorse se suhr on. Kaikki toimii, pysyy vireessä, tatsi hyvä jne...SSC...
 
Tämä justiinsa! Itse tykkään siitä, että kitaraa on kaikin puolin hyvä soittaa. Toimii kaikenlaisissa sessioissa moitteetta. Mojoa (mitä ikinä sillä tarkoitetaankin) ei näissä moderneissa soittimissa oikein ole. Sellaiset pelit voi sitten hankkia erikseen.
 
Never trust someone who tells you to trust them. Trust me.
atimoc
02.04.2021 11:41:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

milgromsegal: En ole testannut yhtään Suhrin soitinta, mutta sellainen superlaadun mielikuva on mulle jäänyt mieleen. Spekseiltään kyllä meikäläiselle vaikuttavat todella sopivilta, mutta tyypit pitäisi ottaa ennen kuin lisäisin Modern Customin sille "sitten joskus kun osaan soittaa" -listalle.
 
Lievä offtopic: Jos päädyt Suhrin asiakkaaksi, niin myy tuo RG652AHM minulle :D
 
JHL
02.04.2021 22:57:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hankin Suhr Standardin kymmenisen vuotta sitten, hieno soitin, ei valittamista, käytössä päivittäin. Myöhemmin mukaan on tarttunut myös pari Suhrin kaappia ja pedaalia sekä keinokuorma, jos nyt jotain tarttis erikseen kehua niin Koko Boost Reloadedia suosittelen testaamaan jos on ns yleisboostille tarvetta.
 
Hynkel
03.04.2021 00:16:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään tuli Standard Customin kaveriksi uudempi Modern:
 
https://muusikoiden.net/dyn/users/169849.jpg
 
Käytettynä tämäkin, ja torilta kuten tuo aiempi, on hyvä kitara.
 
It really is now isn't it?
elektra
03.04.2021 12:56:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stnd HSS strato löytyy ja Classic T-tele. Molemmat sellaisia varmanpäälle kitaroita, ei tartte miettiä mitä ottaa mukaan. Jos nyt toiveita olisi niin straton kaula vähän paksumpana. Kummankin ostin Englannista muutama vuosi sitten ja ei ollenkaan pahaan hintaan.
 
vkiilako
03.04.2021 17:57:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni on kokemusta Suhrin vahvistimista jonkin verran. Badger 30, Bella, PT100SE ja PT15-vahvareista on kokemusta. Kaikki olleet tosi hyviä. Osa on myyty, mutta jos rahaa olisi enemmän, niin olisihan se edelleen mukava omistaa kaikki nuo.
 
kimurantti1
03.04.2021 19:06:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vkiilako: Itselläni on kokemusta Suhrin vahvistimista jonkin verran. Badger 30, Bella, PT100SE ja PT15-vahvareista on kokemusta. Kaikki olleet tosi hyviä. Osa on myyty, mutta jos rahaa olisi enemmän, niin olisihan se edelleen mukava omistaa kaikki nuo.
 
Onko mielipidettä Badger 30 vs Bella, kumpi toimii paremmin säröpedaalien kanssa?
 
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
petrip
03.04.2021 19:37:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: Onko mielipidettä Badger 30 vs Bella, kumpi toimii paremmin säröpedaalien kanssa?
 
Itsellä PT15, jonka puhdas kanava perustuu Bellaan. Sen kanssa on toiminut hyvin kaikki säröt.
 
Never trust someone who tells you to trust them. Trust me.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti