Muusikoiden.net
23.04.2021
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Nyt se 110V muuntajajupakka kerralla selväksi (jos passaa)
1 2 3
BugBadWolf
22.02.2021 21:02:01 (muokattu 22.02.2021 21:03:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

(ystävällisesti sijoittanet tehokkaimman tuntemasi kirosanan tähän)
 
Tätä ihanaista foorumia kahlaillessa (ja tunnustan: Oma lehmä ojassa, koska kauppaa tehdessäKIN) törmää monesti sellaiseen "tietoon", että ameriikansähkölle rakennettu vahvistin olisi jollain tavalla erilainen kuin vaikkapa suomisähkölle viritetty himmeli. Monet tuntuvat olevan ihan varmoja siitä, että tehot menee ja pörinää tulee, koska 50 ja 60Hz.
 
En väitä ymmärtäväni elektroniikasta paljoakaan, mutta osaan lukea. Tähän mennessä olen löytänyt vain perustelemattomia väittämiä aiheesta. Muutamat vahvistinvalmistajatkin kehuvat, että pitäisi käyttää vain ko markkina-alueelle tehtyjä tuotteita. En tietenkään väitä että tällä (ja sillä että paremman päänkin vehkeiden kanssa niinkin yksinkertainen asia kuin putkikartta on suuri salaisuus) olisi tekemistä maahantuojan tyytyväisenä pitämisen kanssa, vaan ohjeella on varmasti aihe.
 
Kun vain tietäisi, mikä.
 
Jättäkäämme ystävällisesti vastauksista kaiken maailman kuuheloiden käsittely. Ymmärrän kyllä että piru nokkii, jos yrität saada satawattisen kukkumaan 50VA muuntajalla ja tiedän että tätä on yritetty maailmassa monet kerrat. Ymmärrän senkin että kiinalainen (ja omankin rakkaan osavaltiomme) pellepeloton osaa nikkaroida sätkäpaperista, partakoneesta ja pussillisesta muovihaarukoita ikiliikkujia ja step-down muuntajia. Siksipä viskattakoon heti kättelyssä roskikseen kaikki käyttäjien suurten persoonallisuuksien aiheuttamat toimet.
 
MIKSI se oikein mitoitettu, laadukas muuntaja + 110V vahvistin soi eri tavalla?
 
MIKSI 50 ja 60Hz ero vaikuttaa tasavirralla toimivassa vahvistimessa?
 
MIHIN (lapset eivät nyt ajattele mitään tähän väliin sopivaa sanaa) se teho katoaa, jos vaikka ruokit satawattista 500VA muuntajalla? Minullahan on siellä yli 400W reservi?!
 
MIKÄ on elämän tarkoitus, jos lisääntymistä ja yleistä elossaoloa ei lasketa?
 
Saadaanko tähän nyt selvä vastaus? Vieläpä sellainen, joka sisältää kiistämättömiä fysiikan lakeja noudattavaa sähköoppia ja sen sellaista faktatietoa.
 
Sitä ihmettä odotellessa keskustelua aiheesta, olkaa hyvä.
 
En usko että minun juttujani kannattaa ottaa aina ihan tosissaan. Minä en ainakaan ota ;D
hallu
22.02.2021 21:30:43 (muokattu 22.02.2021 21:36:27)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minähän en ole mitenkään näistä perillä ja taannoin kyselin itsekin näistä asioista, kun halusin ymmärtää miksi Mesat maksaa suomessa iPaljon enemmän kuin ameriikassa. No muuntaja ei sitä hintaeroa selitä kuten hyvin tiennet. Mun käsittääkseni vahvistimen muuntajan voi vaihdattaa asiantuntevalla asialliset luvat omaavalla teknikolla joten ei kai siinä vahvistimessa ole mitään muuta eroa kuin se muuntaja.
 
Se, että sähköverkon kantoaallon hertsiluku vaikuttaisi vahvistimen soundiin tuntuu meikläisestä maallikosta aika ufojutulta. Eikös vahvistimessa ole ne kondensaattorit (vai elkot vai mitä perkeleitä ne nyt sitten onkaan), jotka suodattaa kaikki hertsit huitsulan nevadaan.
 
Mutta sitten tullaankin siihen tärkeimpään, että mikä siinä ulkoisessa muuntajassa nyppii. Sinällään en usko, että sillä voi olla juurikaan merkitystä jos se muuntaja on laadukas. Olen kanssasi samaa mieltä, että ulkoisten muuntajien huono maine johtuu juurikin huonolaatuisista muuntajista tai kokonaan väärin mitoitetuista muuntajista. Itse olen ajatellut, että jenkkisähköllä olevan mesan muuntaminen suomalaisille sähköille maksanee ehkä viitisensataa joten jotakuinkin sen verran halvemmalla odotan sellaisen saavani kun Mesaa torilta metsästän. Mutta en ole tullut ajatelleeksi kuinka paljon annan arvoa kunnolliselle laadukkaalle ulkoiselle muuntajalle (nehän on kalliita vehkeitä nekin). Ehkä se olisi asia johon pitäisi perehtyä kun sellaista jenkkisähköllä olevaa mesaa ostaisi.
 
Mutta miksi ostaisi jenkkisähköllä olevan mesan? jos lähtisin siitä, että ostan sen vahvistimen ja teetätän siihen suomalaiset sähköt, niin hinta olisi suunnilleen sama kuin ostaisi suoraan suomisähköillä olevan vahvistimen. Ehkä siinä tapauksessa jos olisi vähän harvinaisempi ja legendaarisempi malli kyseessä, niin jenkkisähköisyys ei varmaan merkkaisi juuri mitään. Muutenhan se lienee lähinnä vaan elegantimpaa jos vahvari syö suoraan seinästä tulevaa sähköä eli kahden muuntajan sijasta onkin vain yksi muuntaja. Se ulkoinen muuntajahan muuntaa ensin sähkön vahvistimen muuntajalle sopivaksi ja sen jälkeen vahvistimen muuntaja muuntaa sen vahvistimelle sopivaksi :-) . Mutta noin yleisesti uskoisin, että laadukkaasta ulkoisesta muuntajasta tulee samanlaista sähköä mitä tulee jossakin ameriikoissa suoraan seinästä.
 
E: tuli mieleen lisätä semmoinen seikka, että kun sähköä sähkölaitoksella tuotetaan, niin sehän on ihan samanlaista riippumatta siitä tehdäänkö sitä ydinvoimalla, hiilellä, tuulella vai millä. Voimala jauhaa tasavirtaa ja kun se syötetään sähköverkkoon, niin se muutetaan jossain helvetin isossa muuntajassa vaihtovirraksi, että se kulkisi siinä verkossa. En sitten osaa edes kuvitellä kuinka paljon siellä sähköverkossa on muuntajia ennenkuin se sähkö tulee tuohon minun töpseliin. Sinällään se jenkkisähkömuuntaja on vain yksi muuntaja muiden joukossa. Ainoa pullonkaula on sen laatu, mutta jos ostaa hyvän muuntajan niin sehän on silloin laadukas.
 
Pikatessa roiskuu :-D
Kefiiri
22.02.2021 21:56:27 (muokattu 22.02.2021 21:59:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Umpiamatööri olen enkä väitä olevani oikeassa, mutta ymmärtääkseni tuo hertsijuttu voi aiheuttaa pulman jos vahvarin oma amerikkalainen 60 Hz taajuudelle suunniteltu muuntaja on alakanttiin mitoitettu. Tällöin se joutuu koville yrittäessään tuottaa rittävää virtaa suunniteltua matalammalla 50 hz taajuudella. Taajuuden noustessa muuntajat voidaan rakentaa fyysisesti pienemmiksi, niin kai niiden pitäisi olla suurempia kun muunnettavan vaihtovirran taajuus laskee.
 
Ehkä tämmöinen pinnistelevä muuntaja sitten alkaa kyykkäämään ja lämpenemään kun siitä riivitään äärimmäiset tehot vaikka sitä syötettäisiin panssarivaunun kokoisella alennusmuuntajalla.
 
M.netistä löytyy asiantuntevampiakin kommentaattoreita, mutta yritin nyt tässä välissä päteä nähdäkseni miten oikeaan osuin ;)
 
En ole musiikin asiantuntija.
munkero
22.02.2021 22:04:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän se niin on että jenkkisähköllä voi soittaa nopeammin. 60 hertsiä on enemmän ja nopeammin kuin 50. Miksi luulette että esim. Yngwie muutti Ruotsista Amerikkaan?
 
Itekki joskus soitellu.
BugBadWolf
22.02.2021 22:19:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri:... Tällöin se joutuu koville yrittäessään tuottaa rittävää virtaa suunniteltua matalammalla 50 hz taajuudella....
 
Mmutta...
 
Miksi se laittaisi hertsin tasavirtaan? Lisäksi olen tarpeeksi yksinkertainen kysyäkseni, että missä kohtaa ohmin lakia se Hertsi on? Kaikenkarvaista volttia ja amppeeria se kyllä keittelee ja tuloksena lienee watteja, mutta...?!?
 
En usko että minun juttujani kannattaa ottaa aina ihan tosissaan. Minä en ainakaan ota ;D
ituvirtanen
22.02.2021 22:23:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BugBadWolf: MIKSI se oikein mitoitettu, laadukas muuntaja + 110V vahvistin soi eri tavalla?
 
MIKSI 50 ja 60Hz ero vaikuttaa tasavirralla toimivassa vahvistimessa?

 
Ensiksikin: jätän hakkurit nyt pois. Helpottaa vähän.
 
Verkkosähkö on AC (50/60 Hz) ja vahvistimen käyttämä sähkö on pääsääntöisesti DC. Putkihehkut voivat olla AC tai DC, ne eivät (saa) kuulu(a) saundissa. Jos suodatus on kunnossa (elektrolyyttikondensaattorit ynnä muut kondensaattorit ja tasasuuntaajat ja niin edelleen), kymmenen hertsin ero on pieni.
 
Suomessa verkosta saatava sähkö on hyvin vakaata (230 VAC / 50 Hz by Ismo Ivo). Samoin ei ole kaikkialla. Siksi jännite saa heitellä aika paljon, kuten myös taajuus. Teholähteen hyvyys on suunnittelijan osaamista. Toisaalta paikalliset säännökset (ja raha) rajaavat mahdollisuuksia tehdä täysin yleismallisia ratkaisuja.
https://www.electronicproducts.com/ … nd-reliable-why-isnt-it-universal/#
 
MIHIN se teho katoaa, jos vaikka ruokit satawattista 500VA muuntajalla? Minullahan on siellä yli 400W reservi?!
 
Ei minnekään. Muuntajasta otetaan tarvittava virtamäärä halutulla jännitteellä ja loppu jää reserviin. Toki laite voi toimia metkasti = huonosti, jos liikutaan tehon tuoton rajoilla. Sama teholähde voi toki tarjota potkua muualle, jos niin halutaan ja reserviä riittää.
 
Muuntaja toimii viileämpänä, jos siitä ottaa nimellistehoa vähemmän tehoa ulos. Mitä lähemmäs tehorajaa mennään, sitä kuumempana värkki käy. Jos muuntajan tehoraja ylitetään reilusti pitemmän aikaa, kuumuus lopulta sulattaa eristeet tai katkaisee käämin ja paketista tulee myytävää romukuparia ja -rautaa.
 
MIKÄ on elämän tarkoitus, jos lisääntymistä ja yleistä elossaoloa ei lasketa?
 
Eikö se olekaan viilaten ja höyläten?
 
BugBadWolf
22.02.2021 22:29:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...Eikö se olekaan viilaten ja höyläten?
 
Itse epäilen että se saattaisi olla zeniläinen kynäruiskumaalaus Motorhead-logoilla varustetun Heinkel 111 pienoismallin pintaan.
 
Mutta sanoitkos sinä tuossa äsken että ei siellä eroja ole, jos pelit eivät ole ihan silikkoo sikkoo?
 
En usko että minun juttujani kannattaa ottaa aina ihan tosissaan. Minä en ainakaan ota ;D
BugBadWolf
22.02.2021 22:42:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

munkero:...Miksi luulette että esim. Yngwie muutti Ruotsista Amerikkaan?
 
Siksi että elintason alkaessa näkymään vyötäröllä oli viisainta muuttaa maahan jossa ylimääräinen 100 kiloa ei poikkea paikallisesta normaalista?
 
En usko että minun juttujani kannattaa ottaa aina ihan tosissaan. Minä en ainakaan ota ;D
ituvirtanen
22.02.2021 23:56:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BugBadWolf: Mutta sanoitkos sinä tuossa äsken että ei siellä eroja ole, jos pelit eivät ole ihan silikkoo sikkoo?
 
Kaverin päätteen muuntaja suli, kun se oli mennyt vahingossa himmentimen perään. Teetätin siihen Trafoxilla speksien mukaisen (no, vähän yli) rengassydänmuuntajan. Hyvin toimii, ei se saundia tietenkään minnekään muuttanut. Muuntaja nyt on vain se tehon sovitin sähköverkon perässä. Jos muuntaja vaikuttaa merkittävästi saundiin, mielestäni jotain on mennyt suunnittelijalla pieleen. Tehot verkosta ja saundi pienjännite-elektroniikasta. (Ohitan hakkurit jälleen, ne ovat vähän oma juttunsa.) Muuntaja on toki iso ja kallis osa mutta jokunen watti yli ei tunnu missään.
 
Päätemuuntaja taas ei liity verkkosähköön, vaan putkikuormaan. Päätemuuntajan tehtävä on muuttaa putkien lähtöimpedanssi elementeille sopivaksi. Tällaisen muuntajan käyttäytyminen on sitten juttu erikseen.
 
nightbird
23.02.2021 07:06:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei vaikuta muutoin vahvistimen toimintaan kuin tuon verkkomuuntajan mitoituksen kohdalla, erot eivät oile suuria
 
Sax-pappa
23.02.2021 09:29:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nightbird: Ei vaikuta muutoin vahvistimen toimintaan kuin tuon verkkomuuntajan mitoituksen kohdalla, erot eivät oile suuria
 
Tässä oli plussan arvoisesti selkeä vastaus kysymykseen.
 
Prostator
23.02.2021 10:27:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Verkkomuuntaja voidaan tehdä hyvin toimivaksi niin 50 kuin 60 hertsilläkin. Kaikki jenkkifirma eivät niin viitsi tehdä: kotimaan markkinat taitavat riittää.
 
Jos biakset on kohdillaan mutta verkkomuuntaja kuumenee, ei se ole parhaimmillaan 50 hertsillä. Joko sen induktanssi on liian pieni, (tai sitten siellä on sisäinen oikosulku) . Oikari selviää ottamalla vahvistimesta tehoja ja mittaamalla verkosta otettu virta. Jos virta kasvaa huomattavasti tehoja nopeammin> sisäinen osittainen oikari. Jos muuntajan kyljessä ei kärsi pitää kättä kiinni pidempää aikaa, käy se liian kuumana.
 
Jos muuntaja vain käy kuumana tyhjäkäynnilläkin, se ei oikein hyvin sovellu 50 hertsille tai on tyyppiteholtaan liian pieni. Joissain vähän uudemmissa fenkuissakin näitäkin 60-hertsisiä on tullut vastaan.
 
Jos ajatellaan että hehkujen tulisi olla 6,3v +-5%, selviää niiden mittauksella aika hyvin syöttöjännitteen sopivuuus vahvistimelle.
 
Hammondin verkkomuuntajissa ensiö on jostain syytä mitoitettu 240 voltille, kun esim Euroopassa on 230v. Tämä pieni alijännite ei ole välttämättä ollenkaan huono juttu vahvistimen kestävyydelle. Tosin vaikkapa 15 watin vahvistimesta ei näin ollen saa kaikkia tehoja irti, 1 dB verran ehkä puuttuu. No jos niin tarkalle menee ettei riitä, niin isompi vahvistin. :D
 
Säästömuuntajaa (230v muuntajaa jossa on väliulosotto 115 voltille) ei kannata käyttää jos on vähänkään huolissaan sähköturvallisuudesta. Vahvistimen sisälle saattaa jäädä makaamaan vahvistimen virtakytkimen sammutuksenkin jälkeen 230 voltin jännite 115 voltille tarkoitetun eristyksen varaan. Awink.
Eristyksetään turvallinen muuntaja on nimeltään suojaerotusmuuntaja.
 
Prostator
23.02.2021 10:39:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se jäi mainitsematta, että jos muuntaja käy liian kuumana, käy myös sen käämitys kuumana. Kuumemmalla kuparisella käämituksellä on suurempi vastus> enemmän jännitteestä häviää käämityksen sisäiseen resistanssiin. Niin ensiössä, kuin hehkuissa ja anodijännitekäämissä.
Jää vähemmän perille toimitettavaa sähköä...
 
BugBadWolf
23.02.2021 16:01:04 (muokattu 24.02.2021 15:52:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Prostator:...Kaikki jenkkifirma eivät niin viitsi tehdä: kotimaan markkinat taitavat riittää...
 
Tämä(kin) on alkanut hiukkasen ärsyttämään tässä nykymaailmassa. Varsinkin tuolla paremman pään laitteissa tuntuu valmistajilla olevan se asenne, että pitäisi ostaa neljän tonnin laite uutena, käyttää sitä aikansa, heittää roskiin ja ostaa uusi. Aika kummalta tuntuu että netti on täynnä tehtaan tuotoksilta näyttäviä Behringerin skeemoja, mutta joku iso ameriikan nimi ei osaa edes putkikarttaa piirtää manuaaliinsa.
 
Muutamien mielestä aivan erityisen vaikeaa on nimenomaan tuo verkkomuuntajan vaihto jenkkiversiosta internationaaliin (ei se komukk.-biisi). Ihan niinkuin se nyt olisi joku maailmanlopun asia.
 
Sitten muka salataan se, kuinka härveli on kyhätty. Kuitenkin kuka tahansa hönö, jolla on edes auttavat tiedot elektroniikasta, voi ostaa (sikäli kun ansiot tai veikkaustoimiston herrat sellaista suosivat) minkä tahansa kapineen, avata sen, katsoa mitä se on syönyt ja kloonata samanlaisen. Niin että mitä nyt taas?
 
Mutta joo. Meni jo vähän aiheen ohi. Paitsi että pohtiessa sitä, kuka näitä kummallisia urbaanilegendoja oikein keksii, alkaa tuntua siltä että ne eivät synnykään tavallisten karvalakkien alla. "Juu. Se hertsi viä saundit, ku se nuotteja täkänöivä sähkömoottori pyärii vaa 1500 eikä 1800 kiarrosta".
 
Sikäli kun en ole antanut kertoa itselleni ihan satuja (tai simultaanitulkkauksen bugi ei ole iskenyt kriittisessä kohdassa), tuo ihmemaan sähkö on melkoista kuraa. Eikö tämä tarkoita sitä että valmistaja joutuu joko tekemään verkkomuuntajansa kestämään kohtalaista vaihtelua, tai hankkimaan mainetta savukonevalmistajana?
 
Ai niin... Mistä tunnistaa, liekö muuntaja säästöversio, jos valmistaja ei kerro suojaerotuksista mittää ihmisen ymmärrettävää?
 
En usko että minun juttujani kannattaa ottaa aina ihan tosissaan. Minä en ainakaan ota ;D
nightbird
24.02.2021 09:32:45 (muokattu 24.02.2021 09:35:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisiko joku kertoa tällaiselle vanhalle pierulle joka on 35 vuotta säätänyt näiden huollossa mihin perustuu tuo väite siitä että jos muuntajassa on väli-ulosotto ensiössä
siihen jäisi jotain häröjännitteitä? Mielestäni vain silloin jos joku avaa jännitteellisenä sellaisen jossa tuo ulosotosta törröttävä johto on jätetty suojaamatta kunnolla voi siitä piuhasta saada näpeilleen.Ei tuo muuntaja ole mikään kondensaattori joka varautuu.
Niissä laitteissa joissa on käytetty kyseenalaista yksinapaista verkkokytkintä kannattaa olla tarkkana jos avaa ja tökkeli on seinässä.Riippuen tökkelin asennus suunnasta voi siinä muuntajassa olla käämissä vaiheen pää vaikka kytkin on off asennossa.
Ja jos vastaan tulee vanha laite ( esim. vanha Fender) jossa on AC puolella konkkia
chassikseen kannattaa nuo konkat rapsia helkkariin, ne on laittomat ja vaarallisia jos laite tökätään maadoittamattomaan pistorasiaan.
Tuo 50 /60 hz on tullut joskus vastaan esim. ylimääräisinä muuntajan mekaanisina runkoon johtuvina ääninä kun muuntaja käy 50 Hz:llä ja myös pienenä lämpenemisenä.
Ja kuten sanottu aiemmin jos muuntaja on naftisti mitoitettu voi nuo induktanssierot käämeissä ilmetä myös voimakkaammin.
Suomessa tuo verkon nimellinen jännite lienee 232 volttia, sallittu vaihteluväli johtaa siihen että pahimmillaan se voi käväistä jopa 250 voltin paremmalla puolella.Tuo 230/240 vaihtoehto edustaa alle 5% eli ei ole mitenkään merkitsevä ajatellen vahvistinkäyttöä, päinvastoin tuo 240 volttia ensiölle on oikeastaan ihan hyvä turva-ajattelu keston suhteen.
 
Pauli Lappalainen
24.02.2021 10:37:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mie tipahin reestä jo alkumetreillä.....
 
Veikkaan, että ei tämä nyt kertavinttuulla selviä, tämäkään asia.
 
hallu
24.02.2021 11:32:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä katsoin, että sulla on ollut myynnissä vissiin jo jonkin aikaa tuo räkkimallin LoneStar jenkkisähköillä. Ihan uteliaisuuttani kysyn, että onko siihen tullut jotain kommentteja ostajaehdottkailta ettei se olisi kurantti siksi, että on jenkkisähköillä? nimittäin tuo hintapyyntihän on sangen maltillinen vaikka miten päin ajattelisi, niin siinä on jo kompensoitu ulkoista muuntajaa joka tulee kuitenkin mukana sekä kabinetin puutettakin.
 
LoneStarhan on ihan legendaarinen laite. Tiedän, että sinä vissiin tykkäät nimenomaan markeista, mutta onko tuo Lonestar ollut joltakin osin pettymys sinulle? vai onko kyse siitä, että se ei anna riittävästi lisäarvoa verrattuna markeihin (joita sulla kai on muutamakin)?
 
Jos olisi itse aikeissa LoneStarin laittaa, niin tuo sun myytävänä oleva olisi aikas varteenotettava vaihtoehto hinnan puolesta. Tonni on todellakin maltillinen hintapyynti tuollaisesta vahvarista vaikka asiaa ajattelisi miten. Jos kabinetin puute mietityttää, niin sellaisen siihen saisi varmaan jollain kolmellasadalla teetettyä ja Uraltonelta nykyisin löytyy Mesan tolekseja ja kankaita eli puuseppä voisi sen tehdä myös yksiyhteen alkuperäisen kanssa. Suomisähköille muuttaminen maksaa joitakin satasia, mutta luultavasti muutostöiden jälkeenkin hinta asettuisi suunnilleen niille huudeille, mitä noista käytettynä tavataan pyytää. Toisaalta räkkiasennus on olisi hyvinkin käytännöllinen ratkaisu esim. keikkakäytössä jossa ei tarvitsisi siten erillistä keikkakeisiä ollenkaan (itse en alkaisi siksi siihen kabinettia turaamaan).
 
Sitäpaitsi tuota alkuperäistä LoneStaria ei näytä ihan pilvinpimein olla myytävänä, monesti ne on niitä el84 pääteputkilla olevia pienempiä malleja.
 
Pikatessa roiskuu :-D
BugBadWolf
24.02.2021 13:41:00 (muokattu 24.02.2021 13:43:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu:...Ihan uteliaisuuttani kysyn, että onko siihen tullut jotain kommentteja ostajaehdokailta ettei se olisi kurantti siksi, että on jenkkisähköillä?...
 
Sitäkin. Kyllähän minä tuossa avauksessa jo vihjaisin, että omakin lehmä ojassa makaisi.
 
Mutta asia on vaivannut aikaisemminkin. Minulla on myös sellainen harmeja ja hankaluuksia aiheuttava vika päässä, että pitäisi saada oikeaa tietoa. Lonestarin roikkuminen nurkissa rahaa sitomassa (samaan aikaan kun ihmiset myyvät maailmalla JP-2C koneita ihan työkseen) yhdistettynä erääseen toiseen tiedonhankintaan liittyvään riesaan herätti näppiksen. Kas kun tutkiessani perusteellisemmin asiaa törmäsin selkeisiin ristiriitoihin uskomusten ja fysiikan lakien välillä.
 
..vai onko kyse siitä, että...
 
...omistaisin kaksi kättä ja viisi...
 
...ei kun kuusi...
 
(Liian lyhyt tai väärän värinen sana)!!! Seitsemän...
 
En ala siivoamaan vain saadakseni luvut täsmäämään. Tee itse inventaario, jos se nyt ihan pakko on selvittää.
 
...kaikenkarvaista vahvistinta ja aivan liian pienen määrän neliömetrejä mahtuakseni elämään kaiken tämän roumun keskellä. Kyllä ihmisellä pitää olla muutakin kuin soittokamaa ja varvasmurtumia. Sitäpaitsi minulla on ainakin kaksi sellaista konetta, jotka tekevät Lonestarin tekemät asiat - jos ei nyt vieden pidemmälle - niin ainakin kalliimmalla.
 
..Jos kabinetin puute mietityttää...
 
Monet asiathan ne mietityttävät pientä ostajaa. En nyt kuitenkaan jaksa räjäyttää maailmaa pohdiskelemalla niitä sen pidemmälle. Joku kuitenkin sanoo sanan "mojo" ja taas mennään.
 
Asiaan palatakseni, minusta tuntuu että nyt jonkun gurun pitäisi astua alas taivaasta ja jotenkin paketoida tämä kansantajuisesti nippuun. Itse en siihen kykene. Minähän saan - ...kele- sähköiskuja jo koirastakin, joten alan auktoriteetiksi minusta ei ole.
 
Sitä vain ihmettelen, että nyt ei ole näkynyt yhtään sellaista, joka tästä hertsijupakastakin olisi aikoinaan painavasti toiseen suuntaan lausunut.
 
En usko että minun juttujani kannattaa ottaa aina ihan tosissaan. Minä en ainakaan ota ;D
nightbird
24.02.2021 15:21:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisi lausua näin kansanomaisesti: tuolla hertsimäärällä ei ole hevonvitun merkitystä soundin suhteen.
Tuo AC jännite tasasuunnataan joka tapauksessa putkille, jos AC hehkut niin se hehku ei välitä vaihtuuko se polariteetti 50 vai 60 kertaa sekunnissa.DC hehku senkään vertaa.
Ihan tapauksesta riippuu myös se käykö häiriöetäisyyksille jotain, siis muuntajan laadusta riippuu.
Jos vahvistimessa on virtalähdeosasto muuten kunnossa niin eikun menoksi.
Joitain ostajaehdokkaita voi karsastaa tuo ylimääräisen murikan raahaaminen.
Mielestäni ihan samaa osastoa kuin mietintä muuttuuko soundit jos johdottaa kepin potikat vaikuttamaan vastapäivään :=)
Soundi ei muutu mutta logaritmisessä potikassa säätöalue on vinha.
 
BugBadWolf
24.02.2021 15:35:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nightbird:...Joitain ostajaehdokkaita voi karsastaa tuo ylimääräisen murikan raahaaminen..
 
Juu. Se on keikkamiehellekin se viimeinen korsi, joka katkaisee vompatin selän (kamelit ovat mielestäni sympaattisia, enkä halua käyttää niitä kohtaan väkivaltaa edes kirjoituksen muodossa), kun sinne kaapin taakse sijoittaa puolikkaan tiiliskiven kokoisen murikan. Vaikka lattialla lojuu jo roikkaa, kirjava kasa pedaaleita, vahvistimen omat polkimet, kaikenkarvaista mikkitelinettä ja muuta himmeliä, lavan feng shui romahtaa ja huikean taide-elämyksen sijaan koko bändi muuttuu kasaksi Nykäs-vainaan näköisiä Tuksuja ja solististakin irtoaa vain mongolialaista kurkkulaulantaa.
 
Puhumattakaan olohuoneesta. Kun se murikka on salin lattialla, piilossa 4 x 12 kaapin takana aivan samoin kuin se kotonakin tarpeellinen roikka, ei isomummuvainaalta peritty rukki (jonka kadonneita pikkuosia löytyy ainakin kahden valtion ja yhdeksän läänin alueelta) enää toimikaan IKEA:n pöydän ja Lidlin mattojen kanssa samalla tavalla. On myös aivan varmaa että ne Seurasta leikatut ja raamiin asetetut Stenvallin ankat venäyttävät kaikki nokkansa ja alkavat irvistellä sekä talon kuudelle koiralle, kolmelle kissalle että vielä akvaariollekin.
 
Ihmiset ovat outoa sakkia. Minä en opi ymmärtämään niitä ikinä.
 
En usko että minun juttujani kannattaa ottaa aina ihan tosissaan. Minä en ainakaan ota ;D
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti