Muusikoiden.net
06.05.2021
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Oma customkitara
1
leeves126
13.09.2020 09:55:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,

Tavoitteena olisi tehdä kokonaan custom sähkökitara, jossa saisi kaiken itse määritella ulkonäön pienistä detaljeista lähtien. Ensimmäinen idea oli ilmoittautua kitaranrakennus kurssille, mutta kaikki pk-seudun kurssit ovat jo täyteen buukattuja ja jonoa riittää.

Toisena ideana oli kysellä noilta kitarapajoilta, mutta kaikissa tuppaa olemaan omat rajoituksensa, ja headstockissa pajan logot yms. Itsellä oli ajatuksena heittää sinne esim omat nimikirjaimet jne.

Kuitenkin budjetin tulisi olla se alle 2k€. Onko kukaan rakennuttanut omaa kitaraa vastaavalla tavalla? Onko jotain pajaa suositella tai muita ideoita tilanteeseeni? Rungon muotoilu tulisi olemaan jotain telecasterin tapaista, mutta tuskin esim Fenderiltä saa täysin customoitua kitaraa tilattua, ainakaan lähelle budjettia?

Kiitos ennakkoon vastauksista!
 
TTV
13.09.2020 10:09:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa kysellä pajoilta suoraan, niin saat oikeat vastaukset :-) Ite olen teettänyt 2kpl omia customeita; TTV-7 Amfisoundilla ja TTV-6 Kiiras Instrumetsilla. Molempien lavassa noi omat nimmarini ja valmistajan logo (ei tekstiä). Kiiras oli alle 2k€ ja Amfisound yli 2k€.
 
Riippuen omien speksiesi määrästä, yksi vaihtoehto voisi olla "palacaster", joita torillakin pyörii koko ajan. Kaulan voi teettää customina tai sitten vain ottaa "stock-kaulan" ja teettää näppärällä kynäniekalla siihen haluamasi uusi logo/teksti?
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Pinewood
13.09.2020 10:16:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka Finlandia Instrumentsin Teemu Järvinen tunnetaan parhaiten aika perinnehenkisistä kitaroista, hän on ollut aika joustava muotoilujen suhteen, toki rakenteen järkevyys ja toimivuus huomioiden. Kitaroilla on kymmenen vuoden takuu, joten sekin rajoittanee lennokkaimpia ideoita. Logopolitiikasta en tiedä, mutta ainakin soittajien nimiä on löytynyt otelaudasta (esim. Jorma Kääriäinen). Hintapuoli toki on ongelma, sillä pulttikaulaiset kitarat ovat hänellä alkaen 2200 e. Osa customoinneista ei varmaankaan maksa paljon, mutta lennokkaammilla ideoilla ja laadukasta perustasoa paremmilla osilla kitara maksanee helposti kolmen tonnin molemmin puolin. Kysymällä selviää.
 
www.finlandiainstruments.fi
 
Jeszse
13.09.2020 10:41:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseleppä tuolta, noilla on samoissa tiloissa vuokraverstastoimintaa jonne pääsee ite askarteleen ammattitaitoisten soitinrakentajien ohjeistuksella. https://www.copones.fi/site/
 
Tympee Huttunen
13.09.2020 11:28:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ennen kuin aloittaa pähkäilyn noista ulkokuoren detaljeista, kannattaisi itselleen selvittää mistä radiuksesta, skaalasta, nauhoista ja kaulaprofiilista pitää. Toihan on se oleellisin juttu.
 
munkero
13.09.2020 11:42:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Ennen kuin aloittaa pähkäilyn noista ulkokuoren detaljeista, kannattaisi itselleen selvittää mistä radiuksesta, skaalasta, nauhoista ja kaulaprofiilista pitää. Toihan on se oleellisin juttu.
 
Siis mitä? Tunnetusti kitaran tärkein ominaisuushan on ulkonäkö.
 
Itekki joskus soitellu.
aslak
13.09.2020 11:50:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Ennen kuin aloittaa pähkäilyn noista ulkokuoren detaljeista, kannattaisi itselleen selvittää mistä radiuksesta, skaalasta, nauhoista ja kaulaprofiilista pitää. Toihan on se oleellisin juttu.
 
Minä aloittaisin materiaalin/puun valitsemisesta body, kaula ja otelauta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti