Muusikoiden.net
06.03.2021
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Langattomat kuulokkeet/kitaravahvistin
1
charvette
22.08.2020 16:56:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bluetooth lähettimet ovat tietysti poissuljettuja latenssin vuoksi mutta onko kokemuksia rf tyyppisistä kuulokkeista?
 
zedder
22.08.2020 23:48:14 (muokattu 23.08.2020 10:52:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Analogisella siirtotiellä liikennöivät ovat ok, mutta jos wifi-taajuuksilla (2,4 ghz,5 ghz) operoidaan, niin pääsääntöisesti eivät kelpaa.
 
Edit: Eivät siis kelpaa koska latenssi on liian suuri, häiriöitä sen sijaan "wifi-luureissa" on vähemmän.
 
Tuo koskee viihde-elektroniikan laitteita. Ammattitason laitteiden kohdalla tilanne saattaa olla eri.
 
Hyvin resonoiva yksilö.
basisti1971
23.08.2020 07:08:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
charvette: Bluetooth lähettimet ovat tietysti poissuljettuja latenssin vuoksi mutta onko kokemuksia rf tyyppisistä kuulokkeista?
 
Ajantasaista kokemusta ei ole, kun ei ole ollut tarvettakaan, mutta budjetistahan se pitkälti riippuu toimiiko mieleisesti vai ei.
Ihan kohtuullisesti (latenssin puolesta ;)) toimivat jo 80-luvun langattomat FM halpiskuulokkeetkin joita aina sillointällöin kirppareilta ja nettibasaareista löytää liki kiitoksella.
Äänen laatu onkin sitten aivan toinen juttu.
 
Hifisteillekin oli jo tuolloin langattomia tarjolla, mutta sellaiseen törmääminen kohtuukustannuksin vaatii rutkasti onnea.
 

 
Pienillä lähetystehoilla ja -siirtomatkoilla ei ole juurikaan merkitystä sen enempää käytetyllä taajuuskaistalla kuin signaalikäsittelyn analogisuudella tai digitaalisuudellakaan.
Toki kannattaa valkata taajuuskaista jolla on mahdollisimman vähän muuta liikennettä, jos vain on mahdollista.
Digijärjestelmät toimivat kohtuullisesti vaikka ruuhkaa hivenen olisikin, analogiset eivät lainkaan vaan kaikki samaa kaistaa käyttävät kuuluvat päälekkäin.
 
Signaalisiirron protokollalla on sen sijaan merkitystä senkin edestä.
Suora (VHF) FM-siirto olisi mun valinta, ja tuollaisia esimerkiksi valtaosa vanhoista instrumenttilangattomista on.
Toki digipakettidatakin on toimiva kunhan paketin kokoa pystyy ohjelmallisesti tmv. tavalla manipuloimaan, tai luottaa esimerkiksi instrumenttilangattoman valmistajan valintoihin.
 

 
Kysymyksenasettelusta paistaa läpi halu päästä maaliin mahdollisimman pienin kustannuksin, joten kunhan teinitsesäästin-filosofia ei ole epämieluisa, markkinoilta löytyy varsin hyvin pieniä FM-lähettimiä ja vastaanottimia.
Askartelemaanhan noissa usein joutuu jonkin verran, mutta kokonaiskustannukset itse signaalinsiirrolle jäävät muutamaan kymppiin, ja voi käyttää juuri sellaisia liittimiä, kuulokkeita, koteloita yms. kuin haluaa/sattuu löytymään ennestään.
 
Aivan kuten muiden wanhojen (tällä hetkellä laittomien) langattomien laitteidenkin kanssa, jos langatonta kuuntelua aikoo käyttää alueella jossa on muuta radiotaajuusliikennettä, on syytä uhrata ajatus tai kaksi myös käytetylle taajuuskaistalle, kuten myös radioliikennemääräyksillekin.
 
T:Samuli
 
charvette
23.08.2020 13:11:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysymyksenasetteluni oli ihan yleinen eli rahanmäärä tässä on toissijainen. Voisiko tällainen olla ratkaisu?https://www.thomann.de/fi/xvive_u4_monitor_wireless_system.htm
 
zedder
23.08.2020 13:23:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilmeisestikin latenssi on 5 ms luokkaa, liekö liikaa vai ei:
 
https://www.acousticguitarforum.com/forums/showthread.php?t=567634
 
Hyvin resonoiva yksilö.
LaXu
23.08.2020 15:35:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

charvette: Bluetooth lähettimet ovat tietysti poissuljettuja latenssin vuoksi mutta onko kokemuksia rf tyyppisistä kuulokkeista?
 
Mulla on jotkut Sennheiserin vanhat ja joskus niitä tuli kokeiltua Axe-Fx 2:n kanssa. Muistaakseni toimivat ihan ok, mutta niissä on ihan saatanasti kohinaa ja ainakin omassa kämpässäni pätkivät helposti. Konvertoin nämä jossain vaiheessa Bluetoothiksi jonkun halvan DealExtremesta hommatun lähettimen avulla ja äänenlaatu on paljon parempi, latenssi on tietysti kitarakäyttöön ja oikeastaan videoidenkin katsomiseen ihan luokaton.
 
piparkakku
24.08.2020 01:03:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä kotisoittelussa mallintavan kanssa käytössä Steelseries Arctis 7 -pelikuulokkeet. Saundi ei mitään huippulaatua kuulokkeissa mutta tuo langattomuus on itselleni niin iso plussa että sen kanssa voi elää. En huomaa häiritsevää viivettä vaikka käytössä on vielä hyvinkin halvat langattomat kitaralle. Kun kerran pääsee piuhoista eroon ja voi kulkea pitkin kämppää samalla soittaen ei ole paluuta, sekä samoilla kuulokkeilla voi ottaa vaikka cs-matsia perään tietokoneella.
 
zedder
24.08.2020 08:18:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

piparkakku: Itsellä kotisoittelussa mallintavan kanssa käytössä Steelseries Arctis 7 -pelikuulokkeet. Saundi ei mitään huippulaatua kuulokkeissa mutta tuo langattomuus on itselleni niin iso plussa että sen kanssa voi elää. En huomaa häiritsevää viivettä vaikka käytössä on vielä hyvinkin halvat langattomat kitaralle. Kun kerran pääsee piuhoista eroon ja voi kulkea pitkin kämppää samalla soittaen ei ole paluuta, sekä samoilla kuulokkeilla voi ottaa vaikka cs-matsia perään tietokoneella.
 
Speksien mukaan nossa saattaa olla monen mielestä liikaa viivettä.
 
Mites nuo liitetään kitaravahvistimeen?
 
Hyvin resonoiva yksilö.
piparkakku
25.08.2020 21:54:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zedder: Speksien mukaan nossa saattaa olla monen mielestä liikaa viivettä.
 
Mites nuo liitetään kitaravahvistimeen?

 
Itse en ole juurikaan kultakorva taikka ekspertti latenssien kanssa, mutta omaa soittoani ei tuo viive häiritse. Kun lyön kieltä tuntuu ääni tulevan saman tien, vaikka toki kaikessa langattomuudessa jonkinlainen viive on. Tuollaiset voi ottaa aina Gigantista testiin ja palauttaa sitten jossei sovellukaan omaan soittokäyttöön.
 
Lähettimeen menee sisään 3,5mm plugi, eli sellaiseksi vahvistimen lähtö pitäisi saada.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti