Muusikoiden.net
05.03.2021
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: mallintavat styrkat (Higain menoon, ja kaikkeen muuhunkin)
1
masterhat
03.07.2020 15:13:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko 2000€ putkinuppi vielä ainoa approved värkki Hi-gain droppiheviin bändin kanssa (Mesan Recto tai Riveran Knucklehead), vai kenties tässä on jo mallintavien osastolla hyviä hi-gain vehkeitä saatavilla, mitkä taipuisi kaikkeen muuhunkin.
 
"kaverin puolesta kyselen"
 
TTV
03.07.2020 15:18:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mallintavilla ja profiloivilla pärjää mainiosti, vaikka kyllähän putkaritkin edelleen toimii.
 
"kaverin puolesta vastailen"
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
McNulty
03.07.2020 15:42:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

masterhat: Onko 2000€ putkinuppi vielä ainoa approved värkki Hi-gain droppiheviin bändin kanssa (Mesan Recto tai Riveran Knucklehead), vai kenties tässä on jo mallintavien osastolla hyviä hi-gain vehkeitä saatavilla, mitkä taipuisi kaikkeen muuhunkin.
 
"kaverin puolesta kyselen"

 
Muistaakseni Meshuggah kiersi jo Line6-värkeillä yli 10 vuotta sitten. Eli ei uskottavaan alavireheviin tarvita välttämättä putkikonetta ja useita tuhansia euroja.
 
Mallintavat vermeet ovat kehittyneet todella, todella paljon viime vuosien aikana ja kuulostavat erinomaisilta. Jopa halvemmat etuasteet ja kaappisimulaatiot (joko valmiit tai IR-touhut) ovat todella toimivia niin kotona kuin bändisoitossa. Ja tarjontaa on todella kivasti.
 
Esim. SD Palladium etuaste, Foxgear Kolt 45 pedaalimallinen vahvistin ja Mooer Radar kaappisimu. N. 500-600€ ja tuolla kokoonpanolla (hieman muokaten tai jättäen jotain pois välistä) voi soitella kotona luureihin, reeniksellä kitarakaappiin, suoraan pöytään jne.
 
moving in stereo
hallu
03.07.2020 18:53:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hevigenre ei ole tuttua itselleni, mutta torin tarjontaa tutkaillessa näyttäisi siltä että hevigenren tyypit näyttää luopuvan putkivahvistimistaan ensimmäisenä. Mesoja ainakin on tappavan tasaiseen tahtiin tarjolla ja melkein syy myynnille on merkattu digilaitteisiin siirtyminen. Tosin Mesat on monipuolisia laitteita ja soveltuvat hyvin muuhinkin soitantaan, mutta jos katsoo tehtaan tuotantoa, niin uutuusmallit näyttäisivät painottuvan muuhun kuin heviin. MarkV:le ei näytä olevan luvassa jatkoa (sehän on jo mitä? 12 vuotta vanha malli?) ja Road King poistui tuotannosta kokonaan. Kai ne on katsonut että heviheput ei analogiaa enää osta. Käytetyjen hinnoissakin näkyy että kiinnostus putkilaitteisiin tässä genressä on hiipunut.
 
Blues, jazz, etc. osastolla kiinnostusta putkivermeisiin vielä on ja jotenkin näyttää siltä että putkifirmat keskittyvät tuottamaan yksikanavaisia laajan dynamiikan butiikkilaitteita. No toki muutakin vielä on, mutta hevissä näyttää suunta selvältä.
 
Tähän pitäisi keksiä jotain nokkelaa.......
masterhat
03.07.2020 20:29:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jes, näin vähän meinasinkin. Joku 2x12 kaappi saattaa jostain vintiltä celen v30 elementeillä löytyä, joten onko suosituksia tuon kaveriksi? Mcnulty jo pistikin gearia, kiitos!
 
lukeman
03.07.2020 22:05:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Esim Dv Mark Multiampista löytyy myös higain pörinää. Itsellä on stereo-versio ja gainia olen joutunut vähentämään omiin tarpeisiin aika paljon. Multiamp alkoi vasta nyt saundaamaan hyvälle kun ostin 2 1x12 kaappia samalta valmistajalta. 4x12 kaappi olisi varmasti parempi, mutta itselle nämä riittää loistavasti. Kaiken kaikkiaan aika monipuolinen laite se on, efekteineen. Torilla näkyy olevan mono-versio myynnissä aika edullisesti. Tarjontaa mallintavista on nykyään hyvin. Olen aikoinaan line 6:t ja voxit käynyt läpi. Omasta puolesta voin suositella Multiampia.
 
Vainottu
03.07.2020 22:32:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei enää. 2500€ mallintava (Axe-Fx 3) riittää hyvin. :D
 
Hymyile, nosta kädet ilmaan, sano lyhyt selkeä lause. Jos et tottele, olet päissäsi tai on päässäsi aivohalvaus.
Shredator
03.07.2020 22:46:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vainottu: Ei enää. 2500€ mallintava (Axe-Fx 3) riittää hyvin. :D
 
No ei kyllä...
 
Minkä sormet heittää, sen wahi peittää
Boltsa
04.07.2020 09:07:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: MarkV:le ei näytä olevan luvassa jatkoa (sehän on jo mitä? 12 vuotta vanha malli?) ja Road King poistui tuotannosta kokonaan. Kai ne on katsonut että heviheput ei analogiaa enää osta. Käytetyjen hinnoissakin näkyy että kiinnostus putkilaitteisiin tässä genressä on hiipunut.
 
Kyllä itse ainakin lasken sen John Petrucci IIC+ signaturen tuohon samaan Mark-sarjaan ja sehän ei kovin montaa vuotta ole vielä markkinoilla ollut. Eli kyllä Mesa luottaa siihen, että perinteisempiä menee kaupaksi. Lisäksi kevään NAMM-messuilla tuli monelta valmistajalta uutuuksia putkivahvistimien markkinalle että ei se mihinkään ole kuolemassa.
 
Boltsa
hallu
04.07.2020 12:13:09 (muokattu 04.07.2020 12:28:50)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Boltsa: Kyllä itse ainakin lasken sen John Petrucci IIC+ signaturen tuohon samaan Mark-sarjaan ja sehän ei kovin montaa vuotta ole vielä markkinoilla ollut. Eli kyllä Mesa luottaa siihen, että perinteisempiä menee kaupaksi. Lisäksi kevään NAMM-messuilla tuli monelta valmistajalta uutuuksia putkivahvistimien markkinalle että ei se mihinkään ole kuolemassa.
 
No juu, en minäkään usko analogisten vahvistinten kuolemiseen. Mutta muutoksia tapahtuu tietenkin. E: tai ajattelin, että putkivahvistimet keskittyvät vahvuuksiinsa ja eivätkä jatkossa ehkä yritä kilpailla digihärpäkkeiden kanssa monipuolisuudessa.
 
Tähän pitäisi keksiä jotain nokkelaa.......
Attew
04.07.2020 12:43:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos putkivehkeillä haluaa soittaa niin torilla liikkuu usein 600 € luokassa 6505-nuppeja. Sellasella ei kyllä voi mennä metsään.
 
Jos mallintavia haluaa, niin Line6 HX Stomp on mun käsittääkseni halvin laadukkaamman pään vehje.
Taitaa kyllä jäädä saundeissa pikkusen Kemperille ja Fractalin vehkeille.
 
masterhat
04.07.2020 16:04:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Putkivehkeillä aikoinaan soittelinkin, ja siinä oli pedaaliarsenaali edessä, mutta nyt suhtautuminen on kyllä muuttunut
 
LaXu
04.07.2020 17:15:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mallintavien kanssa kysymys on aina mihin se on kytketty. Äänityskäyttöön homma on helppo, kitarakaapin kanssa vaikuttaa selvästi käytetty pääte ja FRFR-pömpeleissä laatu myös vaikuttaa lopputulokseen.
 
Tuoreemmista mallintavista omistan tällä hetkellä Line6 Helix Floorin, sitä ennen oli n. kymmenen vuotta käytössä Axe-Fx Standard ja 2 ja noiden välissä käväisi Yamaha THR100HD.
 
Kaikista saa hyvää hevisäröä irti. Mallintavia puoltaa se, että niissä on monesti paremmat EQ-optiot kuin useimmissa "oikeissa" vahvistimissa. Ei tartte miettiä, tunkeeko Tube Screameria eteen, kun voi heittää vaan parametrisin EQ:n ketjuun haluamaansa väliin ja kaivertaa sillä sopivaa tiukkuutta.
 
Yamaha THR100HD on helpoin tunkea suoraan kitarakaappiin kiinni ja tuon kaksikanavaisen mallin blend-optio oli näppärä. Puhtaahko vahvistin hyvin säröytyneen alla toi tosi järeää soundia. Näin jälkeenpäin on hieman kaduttanut tuon myyminen, mutta siinä on omat jännyytensä. Eniten korpesi boost-toiminnosta puuttuva oma volume-säätö. Jos sen korvaa jollain sopivalla boost/overdrive-pedaalilla, ei ongelmaa ole.
 
Multifx-mallintavien kanssa taas pitää miettiä, käyttääkö FRFR-aktiivikaiutinta vai kitarapäätettä ja -kaappia. FRFR antaa enemmän soundivariaatioita, mutta kuulostaa taasen enemmän mikitetyltä kitarakaapilta. Kitarapäätteen kanssa itse pääte määrittää hyvin vahvasti miltä laite tuntuu soittaa ja voi vaikuttaa myös soundiin. Samaten yhden kaapin käyttö (vs kaappimallinnusten vapaa vaihtaminen) rajoittaa soundipalettia.
 
Tietty aina voi just hommaa jonkun "vakkarin" tyyliin 5150/6505, Recto, Marshall JCM800/JVM/DSL jne käytettynä. Siinä on tietysti aina ne putkivahvistimien tyypilliset haasteet eli volaa tulee helposti liikaa ennen kuin saadaan se haluttu soundi jne.
 
Jonttu
04.07.2020 20:19:09 (muokattu 04.07.2020 20:27:03)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa vilkaista myös Atomicin Amplifire sarja.
Vähän sellaista "Fractal for dummies"- osastoa.. ...paljon helpommin ohjelmoitavia ja todella hyväsoundisia laitteita! ostin itse AmplifireBoxin, joka on melkolailla livekäytössä kahden soundin laite, sekä efektiketju on molemmissa kanavissa sitten sama.
Eli et voi laittaa toiseen soundiin napin perään pelkkää dilsaa ja toiseen vaikka dilsaa+overdriveä.
Kotikäytössä aivan mainio laite!
 
Mutta sitten isoimmissa Atomiceissa saa nappuloiden taakse enemmän kamaa :)
 
tässä videota Amplifire 6'sta:
 
https://www.youtube.com/watch?v=Qckfao0Rj4c
 
Ja Ola Englundin video kolmosesta:
 
https://www.youtube.com/watch?v=RNz4QMZBJyQ
 
Kontiak
04.07.2020 22:22:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On kai tämäkin jotain uutta putkipuolella:
 
COLOR ME IMPRESSED - BluGuitar AMP1 Iridium METAL
 
https://youtu.be/gbSxC5d8Adk
 
Toivoisi kuitenkin mallinnuspuolelta edelleen seisomista sanojensa takana. Lopputuloksen ei pitäisi erota mallinnetusta putkikoneesta kitarakaapinkaan läpi vedettäessä.
 
"Improvisation is a genesis of composition" - YJM
masterhat
05.07.2020 09:25:44 (muokattu 05.07.2020 09:28:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kontiak: On kai tämäkin jotain uutta putkipuolella:
 
COLOR ME IMPRESSED - BluGuitar AMP1 Iridium METAL
 
https://youtu.be/gbSxC5d8Adk
 
Toivoisi kuitenkin mallinnuspuolelta edelleen seisomista sanojensa takana. Lopputuloksen ei pitäisi erota mallinnetusta putkikoneesta kitarakaapinkaan läpi vedettäessä.

 
No täähän vaikutti oikein hyvältä, tohon saanee erillisen kanavavaihtimen kiinni tarvittaessa?
 
E: ja hyvältähän tuo atomic amplifierin värkki myös vaikutti, mutta liikaa nappuloita ja vaatineen päätteen kanssa
 
Krice
05.07.2020 11:49:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hassua ettei muilla ole THR:n tapaista välinettä eli pienikokoinen, mutta kuulostaa ihan hyvältä ja saa myös äänet ulos johdolla (tai usb:llä). Plussaa mielestäni sekin, että ei ole liian monimutkainen tyyliin normaalit multilimput. Minulla oli THR, mutta myin sen pois ja pitänee varmaan ostaa uusi versio jossakin vaiheessa, jos ei joku keksi jotakin ennen sitä.
 
Vainottu
05.07.2020 14:38:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredator: No ei kyllä...
 
Nää oli onneksi vaan vitsihuumoria. :)
 
Tosiasiassa omat saundit high gainista rautalankaan muodostuu nykyään Line 6:n HX Stompissa. Äänenlaatu alkaa olla noissa jo niin hyvä, että niillä hämää jo paremminkin perillä olevaa yleisöä. Ainoa ulkopuolinen avuste mulla on ML Sound Labin kaappi-impulssit. Mesan 4x12 mallinnus tuntuu toimivan hyvin melkeinpä joka hommaan. Jos PA ja monitorointi on kunnossa, melkeinpä mikä tahansa näistä uusista mallintavista vie maaliin (Line 6 Helix, Boss GT-1000, Axe-FX, Kemper jne...)
 
Toki tässä olen vielä haaveillut Strymonin kaiuista Stompin kaveriksi, koska kamarunkkasminen on ikuista.
 
Hymyile, nosta kädet ilmaan, sano lyhyt selkeä lause. Jos et tottele, olet päissäsi tai on päässäsi aivohalvaus.
LaXu
06.07.2020 12:24:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

masterhat: No täähän vaikutti oikein hyvältä, tohon saanee erillisen kanavavaihtimen kiinni tarvittaessa?
 
Kyllä vain. Jos ostaa MIDI adapterin (joka on vähän hintava koska siinä on signaalikonvertteri sisäänrakennettuna), voi käyttää mitä tahansa MIDI-ohjainta. Vaihtoehtoisesti voi törkätä kiinni jonkun peruskytkimen tai sitten BluGuitarin oman Remote1 lankun.
 
Itselläni on BluGuitar Amp 1 Mercury Edition ja sekin taipuu julmetun hyvään soundiin. Todella fiksusti suunniteltu laite. Iridium on käytännössä sama vehje, mutta rec outin kaiutinsimulaation saa pois päältä ja soundit on suunniteltu hevisoundeihin. Mercurysta irtoaa pääasiassa Marshall-soundin variaatioita.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti