Muusikoiden.net
23.10.2020
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Aloittelijalle sopiva kitara
1 2
Kitarastainnostunut
20.08.2019 11:34:41 (muokattu 22.08.2019 09:56:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei nyt tarvitaan apua Lapissa! Etsin aloittelijalle sopivaa sähkökitaraa hintaluokaltaan 200 tai enintään 300e. Osaatteko auttaa kitarasta innostunutta hädässä?
 
Edit: Lisätietoa kun pyydettiin niin haluaisin opetella soittamaan bluesia tai jazzia, sekä klassisempaa rokkia. Etsin siis vähän kuin kitaraa joka olisi ikään kuin jack of all trades.
Vahvistintakin etsin ja olisi hyvä jos s mahtuisi budejttiini joka ei ole kuin se 200-300 e.
 
JuSu
20.08.2019 12:01:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarastainnostunut: Hei nyt tarvitaan apua Lapissa! Etsin aloittelijalle sopivaa sähkökitaraa hintaluokaltaan 200 tai enintään 300e. Osaatteko auttaa kitarasta innostunutta hädässä?
 
Terve!
 
Kitaroita on erilaisia tarpeesta riippuen. Kerro hieman, minkälaiseen käyttöön tulee, ainakin se, millaista musiikkia on tarkoitus soitella.
 
Lisäksi, riittääkö pelkkä kitara? Tarvitaanko vahvistin, laukku yms. tarvikkeita, ja onko niille oma budjetti vai pitääkö saada mainitulla summalla?
 
Sen voi toki tässä sanoa, että käytettynä hankkimalla saa rahalle paremmin vastinetta.
 
JuSu
 
"I have more faith in my plumber than I do in the eternal being. Plumbers do a good job. They keep the shit flowing." -Charles Bukowski
Laulava Kylätohtori
20.08.2019 12:15:47 (muokattu 20.08.2019 14:48:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarastainnostunut: Hei nyt tarvitaan apua Lapissa! Etsin aloittelijalle sopivaa sähkökitaraa hintaluokaltaan 200 tai enintään 300e. Osaatteko auttaa kitarasta innostunutta hädässä?
 
Kuten edellä mainittiin, niin vähän lisätietoa tosiaan tarvittaisiin. Riippuen vähän missäpäin Lappia asuu, niin voisi olla ihan jees käydä jossain liikkeessä vähän katselemassa, että mikä soittajan mieltä kutkuttaa, vaikkei aloittelijana varmaan osaa niistä kauheasti mitään sanoakaan.
 
Olen edellisen kanssa samaa mieltä siitä, että myös käytetyt ovat hyviä vaihtoehtoja, koska budjetti on näin matala. Esim. edellisen kauppaama Pacifica olisi varmasti hyvä vaihtoehto ja soittomiehen jäljiltä varmasti heti soittokunnossa. Aloittelijan kohdalla on ensiarvoisen tärkeää, että se kitara on hyvin säädetty. Kalliskaan kitara ei auta, jos se on huonoissa säädöissä ja vaikea soittaa.
 
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
iec
20.08.2019 13:29:36 (muokattu 20.08.2019 13:39:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen viikonloppureissua Ouluun. Täältä löytyy 3kpl soitinliikkeitä: Musiikkikullas, F-musiikki ja Kitarapaja. Pääset testailemaan erilaisia kitaroita. Uskoisin että joka liikkeessä saat hyvää palvelua. Mulla ei ainakaan ollut ongelmia yhdenkään liikkeen kanssa. Kitarapajalla on enemmän kalliimpia kitaroita tarjolla, mutta ne tyypit eivät suostu myymään huonoa kitaraa, eli se on varma paikka.
 
Kaikki liikkeet varmasti säätävät kitaran ennen luovutusta, eli siitä asiasta kannattaa kyllä ostaessa mainita.
 
Ilman kokeilemista on todella vaikea sanoa minkälainen kitara sopii itselle parhaiten. Monelle on käynyt niin, että on mennyt kitarakauppaan tietty malli mielessä, mutta sieltä on lähdetty pois aivan toisenlainen kitara kainalossa.
 
Stratomallisista Yamahan Pacifica on melko varma valinta, jos sen mallisesta tykkää. Pacifica 611 on jo laadultaan todella hyvä kitara ja kelpaisi mullekin. Tokai tekee myös edullisia hyviä kitaroita. LTD-merkiltä voi löytyä myös todella hyviä kitaroita. Gibson ja Fender menevät sitten jo tuon hintaluokan yli. Ibanez on myös hyvä merkki, kunhan ei osta niitä ihan halvimpia.
 
Aloittelijan kannattaa välttää tuossa hintaluokassa Floyd-rose-tyylistä tremoloa. Eli jos pitää 200-300 euron kitarassa olla kampi, niin sitten ennemmin perinteinen.
 
Tässä Musiikkikullaksen halvin mitä voisin suositella: http://www.musiikkikullas.fi/kitara … kokitara-yamaha-pac-112v-black.html
 
Vastaava kitara F-musiikista vähän halvemmalla (Kullakselta saa varmaan tingittyä samaan hintaan):https://www.f-musiikki.fi/kitarat-j … ovs-sunburst-sahkokitara-pac112vovs
 
Löytyy myös vähän halvempi Pacifica: https://www.f-musiikki.fi/poistetaa … pac012bl-black-sahkokitara-pac012bl
 
Käytettynä ostaminen on vähän tuurin kauppaa aloittelijalla. Hyvällä tuurilla myyjä kertoo rehellisesti kitaran mahdolliset ongelmat ja huonolla tuurilla kehuu paskan maasta taivaisiin. Toki täällä Muusikoiden.netissä on luotettavia jäseniä, joilta kyllä uskaltaisi ostaa vaikka sokkona. Jokaisen profiilista voi lukea arvosteluita ja niistä voi päätellä jo jotain. Mutta löytyy myös huijareita.
 
Yksi vaihtoehto löytyy käytettynä Oulusta, eli kitara joka on juuri huollettu Soitinrakentaja Härösellä (täytyy siis olla vähintään ok-kunnossa):
https://muusikoiden.net/tori/ilmoitus/1482362
 
EDIT: Uskaltaisin myös ostaa jäsen JuSu:lta. Sen verran on hyviä kommentteja tuolla, että luultavasti Pacifican hinnalle tulisi kyllä vastinetta. Se on tosiaan näin, että soittomiehet (ja naiset) yleensä säätävät soittopelinsä melko hyvin kohdalleen, eli ei ole varmasti huono soittaa sellaisella soittimella. Säädöt ovat nimittäin todella tärkeä asia. Hyvälaatuinenkin kitara on hankala soittaa jos säädöt on metsässä. Vähän heikkolaatuisemmastakin voi saada säätämällä ihan ok-pelin, vaikka ei huippua saisikaan.
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
mike tapping
20.08.2019 14:40:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korostan edellisten mukaisesti säätöjen merkitystä. Sama kitarakin voi tuntua huonoissa säädöissä kelvottomalta ja hyvin säädettynä oikein kivalta. Tässä parinsadan euron hintaluokassa minäkin katsoisin kiinteätallaisia kitaroita. Väittäisin muuten, että tänä päivänä parilla sadalla eurolla saa paljon parempia soittimia kuin nyt vaikka 15 vuotta sitten, joten vaikka käytettynä saanee parempaa niin uusikin voi olla aivan kelpo kitara. Yksi vaihtoehto yllä mainittujen lisäksi voisi olla ne halvat kiinteätallaiset Ibanezin GRG-sarjalaiset. Toki niissä puut on mitä on ja mikit vaihtamalla hinta melkein tuplaantuu, mutta oikeissa säädöissä ne on ihan ok soittimia hintaansa nähden.
 
Mikko1978
20.08.2019 17:14:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Liikkeissä käyminen ei paljoa auta, jos ei tiedä mitä on etsimässä tai ei tunnista laatua. Nykyisin on kyllä tuohonkin hintaan kelpo soittimia tarjolla. Itsekin kerran matkoilla ostin yhden Cortin käytettynä reilulla satasella ja siihen rahaan se on kyllä mainio soitin. Itse ostaisin mielellään käytettynä tuon hintaluokan kitaran. Käytetystä näkee, miten vakaana kitara on säilynyt Suomen ilmastossa.
 
Laulava Kylätohtori
20.08.2019 17:19:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikko1978: Liikkeissä käyminen ei paljoa auta, jos ei tiedä mitä on etsimässä tai ei tunnista laatua. Nykyisin on kyllä tuohonkin hintaan kelpo soittimia tarjolla. Itsekin kerran matkoilla ostin yhden Cortin käytettynä reilulla satasella ja siihen rahaan se on kyllä mainio soitin. Itse ostaisin mielellään käytettynä tuon hintaluokan kitaran. Käytetystä näkee, miten vakaana kitara on säilynyt Suomen ilmastossa.
 
Samaa mieltä, ettei siinä pysty kaulan radiuksia tai nauhojen sopivuuksia kokeilemaan. Eikä soundiakaan sen suuremmin arvioimaan. Itse tarkoitin sellaista yleistä fiilistä, että mikä miellyttää silmään, mistä tulee hyvä fiilis. Ja kokeilee vähän, että mikä tuntuu sylissä/soittoasennossa parhaalta.
 
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
iec
20.08.2019 18:02:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietenkin Lapissa pitkien etäisyyksien takana yksi vaihtoehto on tilata kitara netistä. Esim Musamaailma säätää ja tarkastaa joka soittimen ennen postitusta.
 
Jos taas tilaa esim Saksasta Thomannilta, niin tulee suoraan avaamattomassa tehtaan paketissa, eli ei ole paljon Thomannilla hienosäädetty tai tutkittu.
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
munkero
20.08.2019 18:12:14 (muokattu 20.08.2019 18:12:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iec: Jos taas tilaa esim Saksasta Thomannilta, niin tulee suoraan avaamattomassa tehtaan paketissa, eli ei ole paljon Thomannilla hienosäädetty tai tutkittu.
 
Mielenkiintoinen näkemys. Ootko montakin kitaraa tilannut viimeisen 5v aikana?
 
Sillä kaikki välillä Harley Benton-Gibson on kyllä olleet kertaalleen avatussa paketissa ja säädöissä...
 
Marko Fobba Forss: Aleksi: saako sulta ottaa mallia niihin viiksiin? Yngwie Malmsteen: My whole life philosophy is that more is more.
iec
20.08.2019 18:31:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

munkero: Mielenkiintoinen näkemys. Ootko montakin kitaraa tilannut viimeisen 5v aikana?
 
Sillä kaikki välillä Harley Benton-Gibson on kyllä olleet kertaalleen avatussa paketissa ja säädöissä...

 
Tuo on mulle uutta että avaavat ja säätävät. Hyvä jos näin tekevät. Olen ymmärtänyt että eivät näin tekisi. Hyvä kun korjasit virheellisen tietoni. Ja en ole tainnut yhtäkään kitaraa tai bassoa ostaa Thomannilta. Kaikkea muuta olen ostanur kylläkin.
 
Ulkomailta on tullut ostettua soittimia Gear4Musicilta ja ainakin viimeisin soitin oli avaamattomassa tehdaspaketissa.
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
munkero
20.08.2019 18:49:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iec: Tuo on mulle uutta että avaavat ja säätävät. Hyvä jos näin tekevät. Olen ymmärtänyt että eivät näin tekisi. Hyvä kun korjasit virheellisen tietoni. Ja en ole tainnut yhtäkään kitaraa tai bassoa ostaa Thomannilta. Kaikkea muuta olen ostanur kylläkin.
 
Ulkomailta on tullut ostettua soittimia Gear4Musicilta ja ainakin viimeisin soitin oli avaamattomassa tehdaspaketissa.

 
Käsittääkseni käyvät jokaisen HB:n soittimen läpi Saksassa ja epäkelvot myydään koristeiksi: https://www.thomann.de/fi/koristesoittimet.html
 
Ilmeisesti näin ei ole kuitenkaan aina tehty...
 
Mutta enivei, Charvelissa ja Gibsonissa oli ihan Thomannin omat teipit paketissa ja viimeisin Benton sattui olemaan ns. katalogimalli...
 
Marko Fobba Forss: Aleksi: saako sulta ottaa mallia niihin viiksiin? Yngwie Malmsteen: My whole life philosophy is that more is more.
Metalkallo
20.08.2019 19:09:01 (muokattu 20.08.2019 19:10:54)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarastainnostunut: Hei nyt tarvitaan apua Lapissa! Etsin aloittelijalle sopivaa sähkökitaraa hintaluokaltaan 200 tai enintään 300e. Osaatteko auttaa kitarasta innostunutta hädässä?
 
Thomannilta löytyy Harley Benton 450plus les paul mallinen kitara. Itse tilasin tuollaisen noin yli kuukausi sitten ja on ollut yli hintansa arvoinen. Nuo maksaa vaan 179e + postit tietty mitkä on 12e Suomeen. 199e tilauksissa ei posteja.
 
Itse tilasin siis tällaisen https://www.thomann.de/fi/harley_be … id=53110272b184b9f416af52fd0b53ac68
 
Mitään valittamista ei ole itselläni ollut.
 
Vähemmän on enemmän ja enemmän on vähemmän.
discominister
20.08.2019 19:52:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metalkallo: Thomannilta löytyy Harley Benton 450plus les paul mallinen kitara. Itse tilasin tuollaisen noin yli kuukausi sitten ja on ollut yli hintansa arvoinen. Nuo maksaa vaan 179e + postit tietty mitkä on 12e Suomeen. 199e tilauksissa ei posteja.
 
Itse tilasin siis tällaisen https://www.thomann.de/fi/harley_be … id=53110272b184b9f416af52fd0b53ac68
 
Mitään valittamista ei ole itselläni ollut.

 
Minullakin on ollut juuri tuo malli. Olen usein miettinyt, että jos nyt pitäisi soitinarsenaali karsia ihan minimibudjettiin, valitsisin kitarakseni joko tuon Harley Bentonin hyvän ja monipuolisen Les Paul kopion tai sitten Stratocaster-kopion, jota vähän modaisin.
 
Mainittakaoot että tuossa Bentonin 450plus mallissa on aika tuhti kaula, mikä ei välttämättä ole ihan kaikista paras aloittelijalle, mutta ainahan nämä ovat tottumiskysymyksiä.
 
Jos aloittaja olet edulista kotisoittoon sopivaa hyvää putkivahvistinta vailla, katso Bugera, joka mulla on myynnissä.
 
Kitarastainnostunut
22.08.2019 10:01:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarastainnostunut: Hei nyt tarvitaan apua Lapissa! Etsin aloittelijalle sopivaa sähkökitaraa hintaluokaltaan 200 tai enintään 300e. Osaatteko auttaa kitarasta innostunutta hädässä?
 
Edit: Lisätietoa kun pyydettiin niin haluaisin opetella soittamaan bluesia tai jazzia, sekä klassisempaa rokkia. Etsin siis vähän kuin kitaraa joka olisi ikään kuin jack of all trades.
Vahvistintakin etsin ja olisi hyvä jos s mahtuisi budejttiini joka ei ole kuin se 200-300 e.

 
Ajattelin myös kiittää teitä, jotka on neuvoa antanut! En olisi ajatellut saavani edes yhtä vastausa. Kiitos kaikille!
 
nightbird
22.08.2019 12:11:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rovaniemen Musiikkimestarit ? Aittatie, Rovaniemi.
 
Metalkallo
22.08.2019 14:43:05 (muokattu 22.08.2019 14:58:58)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarastainnostunut: Edit: Lisätietoa kun pyydettiin niin haluaisin opetella soittamaan bluesia tai jazzia, sekä klassisempaa rokkia. Etsin siis vähän kuin kitaraa joka olisi ikään kuin jack of all trades.
Vahvistintakin etsin ja olisi hyvä jos s mahtuisi budejttiini joka ei ole kuin se 200-300 e.

 
Edelleen suosittelen tuohon pudjettiin tuota Harley Benton 450plus les paul mallia koska tuon halvempaa et taida noin hyvää kitaraa saada mistään, paitsi ehkä jos joku myy saman käytettynä. Mun samainen on pitänyt vireen kuten kuuluu ja les paul toimii vähän kaikkeen. Toki en sano, että kaikki noista malleista olisi virheettömiä, mutta HB on nostanut tasoaan älyttömästi. Mitkitkään ei ole mitkään tuhnut vaan niistä saa oikeasti ihan kelpo soundia ulos. Minuksina voisi sanoa ainakin painon jota voi les paulissa olla hiukan enemmän mitä monissa muissa kitaroissa.
 
Mulla on ollut ESP Edwards, Tokai ja Epiphone les paul malleja itselläni. Se on niin hassua, että juuri näistä kaikista tuo Harley Benton ei tarvinnut mitään säätöä vaan heti toimi kuten pitää vaikka on noista kaikista se halvin :)
 
Vahvariksi suosittelisin vaikka boss katana 50, mutta budjettia pitäisi vähän venyttää tuosta 300e ylöspäin, jos kummatkin kitaran että bossin ostaisit. Tietty jos on pakko mahduttaa tuohon 300e kaikki, niin silloin vahvariksi Blackstar Fly mini vahvistin, joka oikeasti kuulostaa ihan hyvältä vaikka on pieni. Jos tuohon saa ostettua vielä lisäkaapin sille (joka mydään erikseen), saa siitä vielä hiukan enemmän ääntä ulos (6w).
 
Blackstar Fly https://www.thomann.de/fi/blackstar_fly_3_mini_amp_bk.htm
 
Lisäkaapin kera (kannatan tätä) https://www.thomann.de/fi/blackstar_fly_3_bluetooth_mini_am_bundle.htm
 
Vähemmän on enemmän ja enemmän on vähemmän.
jhlamm
22.08.2019 14:58:41 (muokattu 22.08.2019 15:34:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos monipuolista niin halvempi Les Paul mallinen kitara sopii mielestäni hyvin kaikkeen ja oli itselleni ainakin alussa mukava soittaa. Sun preferensseillä katsoisin kiinteätallaisen kitaran, jolloin säätäminen ja kielten vaihto on huomattavasti helpompaa. Kaulan muotoa ja muuta on vaikea arvioida, jos on vasta alkamassa. Itselläni oli halvempi Les Paul mallinen kitara monta vuotta alussa ja tykkäsin kovasti, vaikka nyt siirtynytkin aivan erilaisiin kitaroihin.
 
Omat ehdotukset ovat seuraavat:
- Kitara: Harley Bentonin halvemman pään single cut eli Les Paulia muistuttava skeba. Tässä yksi esimerkki https://www.thomann.de/intl/harley_ … on_sc_450plus_vb_vintage_series.htm
- Vahvistin: Fender Champ, soveltuu hyvin klassisempaan ja rokkiin. Tarvittaessa sitten pedaalilla vähän potkua säröön. Suosittelen isompaa elementtiä, koska se vaikuttaa huomattavasti soundiin. Ehdottamassani versiossa on myös tehoa soittaa esimerkiksi muiden kanssa. https://www.thomann.de/intl/fender_champion_40.htm
 
Molemmat ovat Thomannin linkkejä, koska tuolta nuo saa melkolailla halvalla. Muistaakseni tuossa hinnassa myös postit on ilmaiset. Tietysti kannattaa ostaa samalla kitarapiuha mukaan, jos sellaista ei vielä omista.
 
Edith Piaf: Vaihdettu uusi linkki kitaralle parempaan.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
Metalkallo
22.08.2019 15:08:50 (muokattu 22.08.2019 15:10:50)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jhlamm: Kitara: Harley Bentonin halvemman pään single cut eli Les Paulia muistuttava skeba. Tässä yksi esimerkki https://www.thomann.de/intl/harley_benton_sc_450_bk_classic_series.htm
- Vahvistin: Fender Champ, soveltuu hyvin klassisempaan ja rokkiin. Tarvittaessa sitten pedaalilla vähän potkua säröön. Suosittelen isompaa elementtiä, koska se vaikuttaa huomattavasti soundiin. Ehdottamassani versiossa on myös tehoa soittaa esimerkiksi muiden kanssa. https://www.thomann.de/intl/fender_champion_40.htm

 
Itse en suosittelisi tuota les paulia koska siinä on jotkut halvat (luultavasti keraamiset) mikit jotka kuulostaa halvalta ja täten soundi ei miellytä. 450plus mallissa on Roswell mikit jotka on alnico 5 magneeteilla, se on suht iso ero keraamisiin, usko pois. Kuunnelkaa vaikka Thomannin soundi klipit molemmilta malleilta, 450:ssä parempi ja selvempi soundi selvästi, enemmän juuri oikeamman les paulin kaltainen. Roswelleissa on myös puolitukset, joten soundimaailmaa riittää. Myös body eli runko on lime puuta tuossa mallissa eikä mahonkia kuten 450plus mallissa, ja yleensä les paulit on tehty mahongista, joten kannattaa oikeamman les paul soundin takia ostaa LP jossa mahonki body. Nämä asiat ihan siitäkin syystä hyvä ottaa huomioon, jos joskus tuleekin myytyä kamppeet, silloin 450plus mallista saa sentään jotain, kun taas tuosta halvemmasta 129e mallista ei saa mitään.
 
Vähemmän on enemmän ja enemmän on vähemmän.
jhlamm
22.08.2019 15:33:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metalkallo: Itse en suosittelisi tuota les paulia koska siinä on jotkut halvat (luultavasti keraamiset) mikit jotka kuulostaa halvalta ja täten soundi ei miellytä. 450plus mallissa on Roswell mikit jotka on alnico 5 magneeteilla, se on suht iso ero keraamisiin, usko pois. Kuunnelkaa vaikka Thomannin soundi klipit molemmilta malleilta, 450:ssä parempi ja selvempi soundi selvästi, enemmän juuri oikeamman les paulin kaltainen. Roswelleissa on myös puolitukset, joten soundimaailmaa riittää. Myös body eli runko on lime puuta tuossa mallissa eikä mahonkia kuten 450plus mallissa, ja yleensä les paulit on tehty mahongista, joten kannattaa oikeamman les paul soundin takia ostaa LP jossa mahonki body. Nämä asiat ihan siitäkin syystä hyvä ottaa huomioon, jos joskus tuleekin myytyä kamppeet, silloin 450plus mallista saa sentään jotain, kun taas tuosta halvemmasta 129e mallista ei saa mitään.
 
Nappasin näemmä väärän mallin, kun muistelin, että kaikissa näissä (halvemmissakin) on se mahonki. Korjasin linkin tuohon omaan ilmoon. Omasta mielestä mikeillä ei kevyessä musassa ole niin väliä, mutta jos samaan hintaan saa mahongin mukana niin... ;)
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
Icy-Sun
22.08.2019 16:05:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nightbird: Rovaniemen Musiikkimestarit ? Aittatie, Rovaniemi.
 
Tämä putiikki on kyllä mennyt niin surkeaksi, että melkein suosittelisin käymään mieluummin Oulussa kitarakaupoilla.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti