Muusikoiden.net
31.10.2020
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Postin toiminta
1 2 3 4 544 45 46 47 48
Laulava Kylätohtori
29.06.2016 12:51:19 (muokattu 29.06.2016 12:55:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En löytänyt postia käsittelevää ketjua, vaikka postin toimintaa monissa ketjuissa sivutaankin. Mutta postilta siis poistuu yleispalveluvelvoite pakettien toimittamisessa kotimaassa. Ja samalla poistuu nykyinen verovapaus eli tarkoittaako tämä nyt, että posti joutuu lätkäisemään pakettien hintaan alvin päälle? Sitten ei taida liikkua enää mikään paketti alle kympin hintaan..
 
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016062921813797_uu.shtml
 
e. kysymys on siis lähinnä retorinen ja kumpuaa epäuskosta kotimaisten pakettien hinnoitteluun. Tottakai siihen tulee nyt alvi päälle...
 
They pass too much electricity. -SRV
Decadetroll
29.06.2016 13:09:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen yrittänyt vuosi vuodelta vähentää postin kanssa asiointia, niin absurdeja hintoja pyytävät palveluistaan, ovat hitaita liikuttamaan tavaraa ja ongelmatilanteessa kädet pestään asiasta olankohautuksella. Matkahuolto toimii mutkattomammin, eikä kertaakaan ole ollut ongelmia.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat. Master of Teräskäsi 2016
Tympee Huttunen
29.06.2016 13:10:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ruohonleikkuuta kiitos.
 
Shredator
29.06.2016 13:12:30
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä itsekkin kirosin. Matkahuoltoon ei enää mitään luottoa, Postilla on toiminut hommat hyvin ja halvalla. Nyt hirvittää.
 
Toivottavasti liikkeet saavat jatkossakin sovittua kuljetussopimukset järkeviksi. Torikauppa taitaa muuttua "oululaiseksi", eli noutohommilla edetään jatkossa.
 
"If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking."
basisti1971
29.06.2016 13:17:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Taita tulla paineita johtoporsaille keksiä duunareille muutakin luppoajanvietettä kuin nurmikonleikkuu tirjantaisin...
 

 
Monopoliasemaan ja tavalla tai toisella erityiskohteluun tuudittautuminen on lähes poikkeuksetta maailman sivu ajanut lukemattomia yrityksiä joko konkurssin partaalle, tai ylikin.
Usein konkurssi toki verhotaan "organisaatiojärjestelyksi" jossa toinen firma ottaa varallisuuden, toinen velat.
Tai hoidetaan homma niin että: "kun kiipeää puuhun, alas ei jää mitn"
 
Postillekin on annettu parin viimeisen vuosikymmenen aikana valtiovallan siunauksella useampia mahdollisuuksia organisaationsa eu-istamiseen, mutta kohta on turva-aika lopussa.
 
Deutsche-post muiden muassa on yrittänyt Suomen EU-hun liittymisestä asti päästä markkinoillemme, mutta yleispalveluvelvote on tehnyt hommasta kannattamatonta.
 
Kun vertaa keskieuroopan hintoja pohjoismaisiin, ei ole vaikea ymmärtää miksi.
 
Yhteispalveluvelvoite kun on ollut se kantava ajatus monopoliaseman säilyttämisessä rakennemuutoksen syövereissä, osittainenkin heikennys on Postin kannalta katstrofi.
 

 
Toivottavasti lyhyen toipilasajan jälkeen tilanne vihdoin viimein kääntyy kuluttajan kannalta paremmaksi, vaikkakin kenttätason postilaisia toki käykin sääliksi.
 
T:Samuli
 
Leikari
29.06.2016 13:23:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: En löytänyt postia käsittelevää ketjua, vaikka postin toimintaa monissa ketjuissa sivutaankin. Mutta postilta siis poistuu yleispalveluvelvoite pakettien toimittamisessa kotimaassa. Ja samalla poistuu nykyinen verovapaus eli tarkoittaako tämä nyt, että posti joutuu lätkäisemään pakettien hintaan alvin päälle? Sitten ei taida liikkua enää mikään paketti alle kympin hintaan..
 
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016062921813797_uu.shtml
 
e. kysymys on siis lähinnä retorinen ja kumpuaa epäuskosta kotimaisten pakettien hinnoitteluun. Tottakai siihen tulee nyt alvi päälle...

 
Posti miettinee hinnoitteluaan - nykyisen alvittoman hinnan päälle tulee jatkossa 24% ALV, mutta toisaalta kulurakennekin kevenee - kykenevätkö sitten laskemaan avlittomia hintoja jää nähtäväksi.
 
Sinällään ihan mielenkiintoista, että maaseutupuolueiden hallitus ajaa näitä haja-asutusalueiden palvelujen heikennyksiä. Korvaankuiskuttelijana on ollut kilpailun vapauttamisen nimissä Matkahuolto. Eli kiittäkää heitä ja konsulttiministeriä kun kotiovelle tai lähikauppaan tulleen paketin joutuu noutamaan MH:n toimipisteestä. Tietennii on mahdollista, että samasta S-marketista voi jatkossa hakea sekä postin, MH:n kuin vaikkapa UPSn ja DHL:n paketteja ...??
 
Krice
29.06.2016 13:34:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Monopoliasemaan ja tavalla tai toisella erityiskohteluun tuudittautuminen on lähes poikkeuksetta
 
Postin monopolihan toimi hyvin muinoin, kun siihen oli varaa ja se hoidettiin hyvin. Nykyisin Postikin on yritys, jonka pitää ajatella osakkeenomistajia. Sen vuoksi kaikesta karsitaan ja esim. tuo pakettien lähettäminen maksaa koko ajan enemmän. Tilanne on vähän samanlainen kuin terveydenhuollon kanssa, laatu on siinäkin ollut perinteisesti hyvä, mutta kun aletaan karsia kustannuksista niin ei se vaan toimi.
 
Tympee Huttunen
29.06.2016 13:51:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Postin monopolihan toimi hyvin muinoin, kun siihen oli varaa ja se hoidettiin hyvin. Nykyisin Postikin on yritys, jonka pitää ajatella osakkeenomistajia. Sen vuoksi kaikesta karsitaan ja esim. tuo pakettien lähettäminen maksaa koko ajan enemmän. Tilanne on vähän samanlainen kuin terveydenhuollon kanssa, laatu on siinäkin ollut perinteisesti hyvä, mutta kun aletaan karsia kustannuksista niin ei se vaan toimi.
 
Siis monopoli toimi hyvin, kun ei ollut kilpailijoita ja hinnat sai päättää oman maun mukaan. Paketeista ei edes tarvinnut ottaa vastuuta ja jos piti, niin se oli kilohinnalla, jos muistan oikein ;D
 
Vakavasti puhuen, niin karsiminen ja alasajo on ihan luonnollista, koska paperi ei liiku samaan malliin.
 
Laulava Kylätohtori
29.06.2016 14:17:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Paketeista ei edes tarvinnut ottaa vastuuta ja jos piti, niin se oli kilohinnalla, jos muistan oikein ;D
 
Miksi imperfekti?
 
They pass too much electricity. -SRV
naavanka_
29.06.2016 14:46:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Posti ja Matkis toimii kummatkin, riippuu aivan kuljettajasta meneekö paketit paskaksi.
 
98% ajasta kaikki toimii hyvin mutta välillä on näitäkin https://www.youtube.com/watch?v=2Q6_9A90cUk
 
Ongelmatilanteessa ketään ei kiinnosta eikä kukaan korvaa yhtään mitään ilman lisävakuutuksia ja niidenkin kanssa saa taistella.
 
Posti ja Matkahuolto ovat mulle pakollisia pahoja joita käyttää vaan koska on pakko.
 
Krice
29.06.2016 15:43:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Paketeista ei edes tarvinnut ottaa vastuuta ja jos piti, niin se oli kilohinnalla
 
Mikä toinen kuljetusfirma korvaa lähetyksen koko arvon? Eipä taida sellaista edes olla.
 
LaMotta
29.06.2016 16:00:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Ei ruohonleikkuuta kiitos.
 
Ruohonleikkuu on rentouttavaa.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
Snapo
29.06.2016 16:27:38 (muokattu 29.06.2016 16:28:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei nyt liity postiin mutta sen verran läheltä liippaa että kerrotaanpa: Kaveri oli ostanut veljelleen 2600e kellon valmistujaislahjaksi ja kuriiriksi valikoitui UPS. Tänään hän sattui vahingossa löytämään ilmaisjakelulehden välistä UPS:n infolapun johon oli ruksittu "lähetys on toimitettu poissa ollessanne kello"... ja nimen kohdalla luki "paketti on roskakatoksessa" :D Liekö kesähessu ollu asialla vai mitä mutta ihan älytöntä touhua. Eihän kuskit tiedä pakettien sisältöä mutta vähän ammattitaitoa saisi olla kuinka toimitaan.
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
Gabe
29.06.2016 17:46:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Snapo: Ei nyt liity postiin mutta sen verran läheltä liippaa että kerrotaanpa: Kaveri oli ostanut veljelleen 2600e kellon valmistujaislahjaksi ja kuriiriksi valikoitui UPS. Tänään hän sattui vahingossa löytämään ilmaisjakelulehden välistä UPS:n infolapun johon oli ruksittu "lähetys on toimitettu poissa ollessanne kello"... ja nimen kohdalla luki "paketti on roskakatoksessa" :D Liekö kesähessu ollu asialla vai mitä mutta ihan älytöntä touhua. Eihän kuskit tiedä pakettien sisältöä mutta vähän ammattitaitoa saisi olla kuinka toimitaan.
 
UPS on kyllä ihan oma lukunsa. Minun arvokas paketti vietiin alakerran mummolle ja kuitattiin minulle toimitetuksi. Hulluinta siinä oli että odottelin kyseistä toimitusta kotosalla. Siinä olikin säätöä kun asiakaspalvelija vaan hoki että täällä lukee että on toimitettu vastaanottajalle. UPSin takia ei ole tullut aikoihin tilattua kamaa Thomanniltakaan, ei jaksa kun aina tulee jotain ihme säätöä UPSin kanssa.
 
Alavireisiä kokemuksia on postin ja matkiksenkin suunnalta kertynyt kuluvan vuoden aikana..
 
Ruokangas Guitars & Mesa Boogie Amps.
LaMotta
29.06.2016 19:11:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä kenen vastuulle jakelu siirtyy Suomesta Saksan puolelle siirryttäessä, mutta tämän kuun 10 päivä laitoin töistä menemään sinne erikoisnopean pienehkön paketin. Rahti maksoi vieläpä 70 eur. Perillä se oli 23 päivä. Tästä varmaan laitetaan reklamaatio menemään.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
Jukka Häikiö
29.06.2016 21:32:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Postin monopolihan toimi hyvin muinoin, kun siihen oli varaa ja se hoidettiin hyvin. Nykyisin Postikin on yritys, jonka pitää ajatella osakkeenomistajia. Sen vuoksi kaikesta karsitaan ja esim. tuo pakettien lähettäminen maksaa koko ajan enemmän. Tilanne on vähän samanlainen kuin terveydenhuollon kanssa, laatu on siinäkin ollut perinteisesti hyvä, mutta kun aletaan karsia kustannuksista niin ei se vaan toimi.
 
Osakkeenomistaja, luetaan:Koko yhteiskuntaa jäytävä SYÖPÄ!!!
Paineet hinnankorotuksiin ja leikkauksiin tulevat kyllä tästä yhdestä ja ainoasta osoitteesta, ainakin suurimmalta osin. Pörssi, luetaan:Kaikkea varsinaista TYÖTÄTEKEVÄÄ kansanosaa, kiihtyvällä tahdilla kuppaava sarvipää.
 
Joo, totta hemmetissä bisnes is bisnes, mutta loputtomiin jatkuva, rajaton ahneus kusee lopulta tämän ns. paremmin toimeentulevan kansanosankin saappaat myös täyteen, yleistä pahoinvointia kun ei voi kiivetä norsunluutorniin ainiaaksi piiloon. Jahka heikommin toimeentuleva väki on ajettu tarpeeksi ahtaalle, ehkä täälläkin noustaan barrikaadeille ja lakataan vaan tyytymään oloihinsa ja marisemaan.
 
Eikö vauraampi väki ollenkaan mieti, missä heidän lapsensa tulevat elämään, no sen pahoinvoinnin keskellä tietty, siltä eivät säästy hekään, peruskoulut ja päiväkodit kun on samoja kaikille...
 
Mitä enemmän yksityistä terveydenhuoltoa esmes käytetään, julkisen puolen anemia syvenee ja kehen se sattuukaan, kohta ollaan kuin Romaniassa.
 
Ylipäätään tää meno täällä suomenmaassa alkaa olla aika heikossa jamassa, mistään varsinaisesta isänmaallisuudesta ei paljon kehtaa puhua. Joskus tuli mietittyä tuon Tuusulan vanhan puukirkon hautuumaalla, kun katseli noita sankarihautojen syntymä/kuolinaikoja, että jumankauta, siellä 19 vuotiaat pojat on antaneet henkensä meidän puolesta, mitähän he mahtaisivat olla mieltä tästä menosta, saatika vielä elossa olevat veteraanit.
Mun mielestä meininki täällä alkaa olla sankarihaudoille kusemista!
 
...juu ja aiheen/otsikon tiimoilta, niinhän se posti meni paiskomaan mun pakettia, et Double Deckeristä oli putki paskana perille saapuessa, ehjä oli varmasti lähtiessä, kun sen tutulta Mnettiläiseltä ostin, mut näitä sattuu, uus putki sisällä ja sillee, oli laatikonpohjalla odottamassa...
 
"vähän aiheen sivusta, niinkus muutenki tuppaa mänemää"
 
Sitä se on vaan tehtävä, mitä sattuu tulemaan...
Bosambo
29.06.2016 21:38:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Rahti maksoi vieläpä 70 eur.
 
Kova oli hinta.
 
Halvemmalla tulee Saksasta kotiovelle 64 pulloa letkujalkalimpparia, jopa tänne
peräkorvelle. Ja alle viikossa.
 
Kimmo72
29.06.2016 23:12:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tainnu ihan oikeelle alueelle tulla.
 
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
"She said I dont like Dream Theater that much, but I had a pen, and some paper, so what the fuck..." -Kevin Moore
Laulava Kylätohtori
30.06.2016 07:55:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kimmo72: Ei tainnu ihan oikeelle alueelle tulla.
 
Tuli tuli. Katsos se summa, minkä keskiverto kunnon kamarunkkari käyttää postimaksuihin vuodessa, on todella merkittävä. Ja postin toimintahan on elinehto kaikille ei-pääkaupunkiseudulla asuville runkkareille. Eli posti ja sen toiminta on erottamaton osa kitarakamoja...
 
Sitä paitti, mää en jaksa lukea muita alueita, niin tämä saa kelvata...
 
They pass too much electricity. -SRV
Ukko
30.06.2016 08:06:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Snapo: Ei nyt liity postiin mutta sen verran läheltä liippaa että kerrotaanpa: Kaveri oli ostanut veljelleen 2600e kellon valmistujaislahjaksi ja kuriiriksi valikoitui UPS. Tänään hän sattui vahingossa löytämään ilmaisjakelulehden välistä UPS:n infolapun johon oli ruksittu "lähetys on toimitettu poissa ollessanne kello"... ja nimen kohdalla luki "paketti on roskakatoksessa" :D Liekö kesähessu ollu asialla vai mitä mutta ihan älytöntä touhua. Eihän kuskit tiedä pakettien sisältöä mutta vähän ammattitaitoa saisi olla kuinka toimitaan.
 
UPS:n toiminnasta vähän samanlaisia kokemuksia. Joku räkänokkainen kuski käynyt väittämänsä mukaan kolme kertaa kerrostalomme ovella katsomassa josko joku hakisi paketin. Talossa ei tietenkään ole ovipuhelinta eikä kuski ole soittanut vaikka puhelinnumero on annettu.
 
COVS jäsen nro 6
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 544 45 46 47 48

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti