Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Two Notes Torpedo - keinokuormat ja/tai kaiutinsimulaattorit
1 2 3 4 517 18 19 20 21
RaskasMielinen
11.12.2015 12:55:01 (muokattu 11.12.2015 13:11:18)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perustetaanpas tällekin mallintavalle laitteelle oma topic, kun muillakin on (Kemper, Axe FX, Atomic Amplifire jne.)
 
Oletko aikeissa myydä pois putkivahvistimesi - pilkkahintaan - ja ostaa tilalle Kemperin? Haluatko soittaa ja nauhoittaa hiljaa, mahdollisesti jopa vain kuulokkeilla? Haluatko midi-ohjauksella toteutetun live-setupin, jossa jokainen signaaliketjun osa on tarkkaan mietitty jopa biisi- tai sen osakohtaisesti?
 
Täällä jauhetaan loputtomasti eri kitaravahvistimista mutta väitän, että etenkin high gain -soundeissa kaiutinkaapilla ja sen mikityksellä on enemmän vaikutusta lopulliseen soundiin kuin sillä mikä vahvistin valitaan. Toki kaikella on merkitystä lopputoloksen kannalta mutta väitän, että tärkeimmät ovat signaaliketjun alku (sormet ja plektra) sekä sen loppu (kaiutinkaappi ja sen mahdollinen mikitys).
 
Olen haalinut itselleni varsin muikean kattauksen järeitä putkivahvistimia enkä todellakaan halua luopua niistä. Toisaalta kyse on fiiliksestä ja mojosta, toisaalta headroomista ja soittodynamiikasta.
 
Olen tähän asti käyttänyt Koch Loadbox LBII -keinokuormaa, jossa on myös kaappi- ja mikityssimuloitu balanced lineout, jonka voi kytkeä mikseriin tai suoraan tallentimeen. Kuulokkeet voi tökätä joko suoraan Kochin kuulokelähtöön tai sitten mikseriin (sillä Kochin oma kuulokelähtö on varsin huono) tai sitten tallentimeen (nauhoituksen monitorointi jos tallennan suoraan SD-kortille).
 
Kochin heikkous on siinä, että siinä on valittavana yhteensä vain neljä eri kaiutinkaappi/mikitys -yhdistelmää.
 
Otan tässä kantaa vain Torpedo Liveen (keinokuorma + kaiutinsimulaattori). Mitä tulee Torpedo CAB:iin eli pelkkään kaiutinsimulaattoriin sekä Torpedo-malliston lippulaivaan eli Torpedo Studioon, niin niistä kirjoittakoot ne, joilla on niistä omakohtaista kokemusta.
 
Linkki laitteeni edellisen omistajan siitä kirjoittamaan artikkeliin:
https://muusikoiden.net/artikkelit/1983
 
Kaikki tästä eteenpäin sanomani koskee siis Torpedo Liveä!
Toki muissakin Torpedo-tuottaeissa on pitkälti samoja ominaisuuksia.
 
Torpedo Livestä löytyvät simulaatiot ovat tyypiltään Impulse Response -mallinnoksia (IR).
 
Mallinnettuja mikrofoneja löytyy 8 kpl:
Dynamic microphone Shure SM57
Dynamic microphone Sennheiser MD421
Condenser microphone Blue Dragonfly
Condenser microphone Neumann U87
Ribbon microphone Beyerdynamic M160N
Ribbon microphone ruban Royer R121
Dynamic microphonee Electrovoice RE20
Dynamic microphone Shure Beta52
 
Mallinnettuja kitarakaiutinkaappeja löytyy 22 kpl:
2Notes CSG Two Notes Custom 1x12" ElectroVoice_ EVM12L
Engl_ 4x12" Celestion_ V30
Fender_ Bassman 63 Blonde Tolex Piggy Back 2x12"
Marshall_ 1965A 4x10" Celestion_ G10L-35 close back
Marshall_ Slash Signature 4x12" Celestion_ V30 close back
Mesa/Boogie_ Rectifier_ Standard 4x12" Celestion_ V30 close back
Peavey_ 5150 2x12" Sheffield 1200
VHT_ Deliverance 2x12" Eminence_ P50E
Tri Hughes&Kettner_ Triamp 4x12" Celestion_ Greenback
Roland_ JC120 2x12"
Marshall_ 2550 2x12" Celestion_ Greenback
Diezel_ 4x12" Celestion_ V30
Fender_ Twin Reverb_ 2x12" orange JBL_
Fender_ Twin Reverb_ 2x12" Jensen_ C12K
Brunetti_ Neo1512 1x15" + 1x12"
Fender_ Vibrolux_ 1x12" original Utah speaker
Fender_ Vibrolux_ 1x12" Celestion_ V30
Vox_ AC30 JMI 2x12" Celestion_ _ Silver Bell _
Vox_ 2x12"
Vox_ V212H, 2x12" Celestion_ Alnico Blue
Hiwatt_ 2x12" Fane close back
Bogner_ 4x12" Celestion_ V30
 
Mallinnettuja bassokaiutinkaappeja löytyy 10 kpl:
Two Notes Custom 1x15"
Hartke_ XL 4x12"
SWR_ Big Ben 1x18"
SWR_ WorkingMan 4x10"
Mesa/Boogie_ 2x10"
Ampeg_ 8x10"
David Eden_ 1x15"
David Eden_ 4x10"
Markbass_ 2x10"
Vox_ V125 2x12"
 
Torpedo Livessä on vaihtoehtoja periaatteessa rajattomasti, sillä mikki on vapaasti sijoiteltavissa ja suunnattavissa virtuaalisessa studiotilassa. Lisäksi laitteesta löytyy viisialueinen eq. Two Notes kehittelee ja julkaiseen uusia mallinnoksia sekä parantelee vanhoja, minkä lisäksi käyttäjä voi ladata tai ostaa kolmansien osapuolten tekemiä IR-malinnoksia sekä toki tehdä niitä myös itse. Latasin juuri uusimman firmispäivityksen. En ole vielä ehtinyt tutustumaan mitä kaikkea uutta tai ainakin paranneltua sen mukana tuli. Torpedo Liven mahtuu 100 peresettiä kerrallaan, mutta käyttäjän tietokoneella tallessa niitä voi toki olla vaikka kuinka paljon. Kaikki presetit siis saa tallennettua eli ei ole pelkoa niiden häviämisestä firmispäivityksen yhteydessä.
 
Omaan korvaani Torpedo Liven valmiit mallinnokset ovat erinomaisia. Lisäksi niitä on niin paljon erilaisia, että en ainakaan näin heti alkuun koe tarvetta säädellä niitä itse enkä ostaa/latadata uusia.
 
Laitteen säädettävän reverbin saa kokonaan pois, mutta päällä olleessaan se mallintaa valittua virtuaalista studiotilaa, joita on yhteensä kahdeksan erilaista normi studiohuoneesta katedraalin kautta kryptaan. Oma suosikkini on ehkä Loft, koska sen kaiku on sopivan aavemainen omiin synkkiin tarkoitusperiini.
 
Torpedo Livessä on selkeä led-näyttö, mutta läppärille ladattava ja erinomaisen selkeä Remote-käyttöliittymä on parhautta. Kaikki on säädettävissä usb-väylää pitkin on line eli samalla kun soitat/nauhoitat. Kuva kertonee parhaiten:
https://www.dropbox.com/s/ztwzohz4n … j2kk0/SceenShotTorpedoLive.jpg?dl=0
 
Jos ostat laitteen käytettynä, niin edellisen omistajan täytyy deaktivoida laitteen rekisteröinti, sillä muuten et saa Remote-työkalua käyttöösi etkä siten voi myöskään ladata firmispäivityksiä etkä kolmansien osapuolten IR-mallinnoksia.
 
Torpedo Liven kuulokeliitäntä on sanalla sanoen erinomainen.
 
Takaa löytyy balanced out -liitäntä ja s/pdif-liitäntä.
 
Takaa löytyy myös midi-liityntä. Torpedo Live on ymmärtääkseni täysin midi-ohjattava. Jos jonain päivänä saan askarreltua myös pedaalikattaukseni midi-ohjattavaksi, niin sitten tästä ominaisuudesta voi olla itselleni suurtakin iloa, sillä midi-ohjattava vahvistin multa löytyy jo.
 
Vahvistimelle on 8 ohmin tulo ja niin ikään 8 ohmin thru-lähtö. Tämä tarkoittaa sitä, että käytettäessä laitetta keinokuormana, vahvistimessä pitää olla 8 ohmin lähtö ja mahdollisesti käytettävän kaiutinkaapin impedanssin pitää olla niin ikään 8 ohmia. Torpedo Liven etupanelissa on erilliset input level ja output level säätimet. Näitä saatimiä pyörittelemällä on mahdollista hakea mahdollisimman hyvää soundia mahdollisimman alhaisella kohinalla. Esim. Koch LBII:sta tällaiset säätimet puuttuvat kokonaan.
 
Kaiutinkaappia ei kuitenkaan ole pakko kytkeä lainkaan eli Torpedo Live toimii paitsi osittain vaimentavana load boxina niin myös täysin vaimentavana dummy loadina. Output level -säädin vaikuttaa myös balanced lineout -lähtöön. Itse asiassa en ole vielä edes kokeillut liittää Torpedo Liven thru-liittimeen kitarakaappia. En näe mitään syytä sellaiseen, koska balanced lineout pääty mulla mikseriin ja siitä isoihin PA-kaappeihin (stereokuva ja muhkea soundi mutta soi tarvittaessa todella maukkaasti myös todella hiljaa).
 
Ainakin itselleni kitarakaappi ja nimenomaan 4x12" on oma aivan erillinen juttunsa. Soittotilastani löytyy yksi sellainenkin ja kun muu perhe ei ole kotona, niin menen sen eteen istumaan kitara sylissä ja soitan niin kovaa kuin korvani vain kestävät. Se on edelleen suurinta parhautta eikä mikään keinokuorma/kaiutinsimulaatio tule koskaan korvaamaan sitä!
 
Hiljaiseen soittamiseen ja nauhoittamiseen Torpedo Live on kuitenkin parasta mitä rahalla saa - olettaen, että et halua luopua putkivahvistimestasi. Rahasta puheen ollen, Thomann pyytää Torpedo Livestä 899 €. Onko se sitten paljon vai vähän? Väitän, että jos seinälläsi on useita niin sanottuja tonnin kitaroita, niin se on vähän. Kehotan ainakin harkitsemaan yhden niistä uhraamista ja Torpedo Liven hankkimista.
 
Laitteessa on tuuletin ja sitä on haukuttu kovaääniseksi. En tiedä siitä, sillä 100 watin Mesa-Boogie Stiletto master klo 11 ja gain klo 10 ei vielä käynnistä Torpedo Liven tuuletinta ja riittää omiin sounditarpeisiini (headroom ja dynamiikka).
 
Torpedo Liveen voidaan kytkeä myös 4 ohmia, mutta silloin pitää olla myös 4 ohmin kuorma (joko kaiutinkaappi tai erillinen keinokuorma), koska silloin Torpedo Live ei toimi keinokuormana mutta kylläkin kaiutinsimulaattorina eli eräänlaisena erittäin kehittyneenä DI-boxina.
 
Torpedo Livestä löytyy kaiken päälle myös pääteastemallinnoksia:
Single Ended - Class A with 6L6
Single Ended - Class A with EL34
Single Ended - Class A with EL84
Single Ended - Class A with KT88
Push-Pull - Class AB with 6L6
Push-Pull - Class AB with EL34
Push-Pull - Class AB with EL84
Push-Pull - Class AB with KT88
Näitä en ole vielä päässyt kokeilemaan. Multa löytyy putkivahvistin, jonka pääteasteen saa mykistettyä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia oikeilla liittimillä varustettua kaapelia Torpedo Liven ja kyseisen vahvistimen väliin. Torpedo Liven takana on line in -liityntä, mutta se ei ole XLR- vaan plugi-liittimellä. Palaan siis tähän asiaan myöhemmin.
 
YouTubesta löytyy melkoinen määrä demoja. Tässä pari äkkiä poimittua esimerkkiä:
 
"Pakollinen" Ola Englund -räimintä:
https://www.youtube.com/watch?v=vnxWVN9Tsfw
 
Mies, Telecaster, VOX ja jaloissa pyörivä koira:
https://www.youtube.com/watch?v=LG9DY2xV15g
 
Jack of all trades - master of none
sustain65
11.12.2015 16:04:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No nyt kyllä iski kaasutus. Kiitos vaan. Itse asiassa ihan oikeasti, koska olisihan tuo nyt halvempi ratkaisu kotisoitteluun kuin Axe FX II:n hommaaminen, siis tilanteessa jossa löytyy jo valmiiksi pari vahvaria ja efektejä ylikin oman tarpeen. Plussan heitin, koska kirjoitus on hyödyllinen ja informatiivinen.
 
sustain65
11.12.2015 17:46:37 (muokattu 11.12.2015 17:47:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkähän jos kytkee putkivahvistimen 8 ohm ulostulosta tuohon Liveen ja siitä sitten 16 ohm kaappiin? Pääasiallisesti käyttö olisi kyllä mikserin ja aktiivimonitorin kautta, mutta tuonkin olisi hyvä olla mahdollista. Minulla kun kotosalla oleva kaappi sattuu olemaan 16 ohm. (Koch 8 ohm Loadbox II:n ja Mesa Mark V:n kanssa tuollainen on OK, kysytty aikanaan valmistajalta ja myös itse todettu käytännössä.) Vai onko kitarakaiuttimen läpi soittamisessa mitään järkeä tällä laitteella, siis toimiiko tarvittaessa pelkkänä keinokuormana?
 
Gabe
11.12.2015 17:55:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tuo kuulokemahdollisuus on kelvollinen niin tämä voisi mennä takaisin ostoslistalle. Viime vuonna kaasuttelin tätä mutta en raaskinut ostaa uutena eikä käytettynä löytynyt. Kemper on testattu ja yhä kovasti harkinnassa... mutta se Kemperin hinta.
jii.haanpaa
11.12.2015 18:38:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Jos tuo kuulokemahdollisuus on kelvollinen niin tämä voisi mennä takaisin ostoslistalle. Viime vuonna kaasuttelin tätä mutta en raaskinut ostaa uutena eikä käytettynä löytynyt. Kemper on testattu ja yhä kovasti harkinnassa... mutta se Kemperin hinta.
 
Jos sulla on joku muu keinokuorma kelvollisella DI-outilla, niin pääsee toimivuudesta jo melko hyvin kärryille käyttämällä Two Notesin Wall of Sound-impulssiplugaria. Torpedon kuorma on toki kuormanakin laatukamaa, mutta lähelle pääsee vaikkapa nyt jo mainitulla Kochilla.
 
http://www.two-notes.com/en/software/torpedo-wall-of-sound-3/
 
RaskasMielinen
11.12.2015 18:45:39 (muokattu 11.12.2015 18:50:17)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sustain65: Mitenkähän jos kytkee putkivahvistimen 8 ohm ulostulosta tuohon Liveen ja siitä sitten 16 ohm kaappiin? Pääasiallisesti käyttö olisi kyllä mikserin ja aktiivimonitorin kautta, mutta tuonkin olisi hyvä olla mahdollista. Minulla kun kotosalla oleva kaappi sattuu olemaan 16 ohm. (Koch 8 ohm Loadbox II:n ja Mesa Mark V:n kanssa tuollainen on OK, kysytty aikanaan valmistajalta ja myös itse todettu käytännössä.) Vai onko kitarakaiuttimen läpi soittamisessa mitään järkeä tällä laitteella, siis toimiiko tarvittaessa pelkkänä keinokuormana?
 
Torpedo Liven keinokuorman toimintaperiaate on reaktiivinen. Suoraan sanoen, en tiedä mitä se tarkkaan ottaen tarkoittaa eli pahimillaan sitä, että ei voi kytkeä 16 ohmin kaappia.
 
Jäsen TTV:lle on tulossa Liven sijaan juurikin Torpedo CAB (kaiutinsimulaattori ilman kinokuormaa) ja juurikin Koch LBII:n perään.
 
Thomann näyttää pyytävän CAB:ista 499 € ja on näemmä vihreällä eli saman tien saatavissa pukin konttiin.
 
Ollaan vaihdettu aiheesta sähköposteja ja olen suhtautunut pienellä epäilyksellä siihen, sopiiko LBII:n -10 dBV direct output tarkoitukseen vai ei. Tästä asiasta siis tarvittaisiin todellista tietoa/kokemusta jos sitä vaan jollakin on.
 
Nytpä keksinkin, voin huomenna ottaa omasta Kochistani (myin yhden ja jätin toisen) signaalin Torpedo Livestä löytyvään toiseen inputiin, jonka uskon olevan identtinen CAB:n vastaavan ja siinä ainoan inputin kanssa. Täytyy vaan ensin yrittää varmistaa asia ja soveltuvuus ylipäätään CAB:n ja Liven manuaaleista. Palaan asiaan siis viimeistään huomenna:)
 
Jack of all trades - master of none
sustain65
11.12.2015 18:57:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löysin Torpedo Liven käyttäjän oppaan, siellä sanotaan näin:

When you plug a cabinet to the THRU output, the impedance of this cabinet is
the one that your amplifier sees. In other words, with a 4 Ohms cabinet, you
need to connect the 4 Ohms output of your amplifier. In this configuration, the
load box inside the TORPEDO Live is disconnected. This way, you can override
the 8 Ohms only limitation of the TORPEDO Live.
 
Eli tuon mukaan keinokuorma kytkeytyy pois kun liitetään kajari tuohon THRU ulostuloon.
 
kekkuliheikki
11.12.2015 19:13:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ma voin kayda hakemassa ja lahettaa kun valmistaja asuu 500 metrin paassa. :D
 
En allekirjoita.
RaskasMielinen
11.12.2015 19:25:27 (muokattu 11.12.2015 19:36:01)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sustain65: Löysin Torpedo Liven käyttäjän oppaan, siellä sanotaan näin:

When you plug a cabinet to the THRU output, the impedance of this cabinet is
the one that your amplifier sees. In other words, with a 4 Ohms cabinet, you
need to connect the 4 Ohms output of your amplifier. In this configuration, the
load box inside the TORPEDO Live is disconnected. This way, you can override
the 8 Ohms only limitation of the TORPEDO Live.
 
Eli tuon mukaan keinokuorma kytkeytyy pois kun liitetään kajari tuohon THRU ulostuloon.

 
Nähdäkseni ei kytkeydy jos kaiuttimen kuorma on juurikin sen 8 ohmia. En ole vielä kokeillut, koska en ole ajatellutkaan käyttää Liveä oikean kitarakaiuttimen hiljaiseen soittamiseen. Voin toki kokeilla tämänkin, eiköhän multa joku 8 ohmin ämyrikin löydy.
 
Manuaalin mukaan siis jos kuorma 4 ohmia, niin keinokuorma kytkeytyy pois ja silloin Live toimii DI-boxina mutta ei keinokuormana. Manualissa ei sanota mitään 16 ohmin lähdöstä vahvistimessa, mutta jos Live siis näkee kuorman perässään eikä edessään, niin voisi olettaa, että 16 ohmin kuorma kytkee pois Liven keinokuorman samalla tavalla kuin 4 ohmin kuorma - tai mikä tahansa kuorma, joka poikkeaa 8:sta ohmista.
 
Tuon manuaalissa sanotun perusteella en kuitenkaan ihan arkailematta uskaltaisi kytkeä Liveä vahvistimen 16 ohmin lähtöön. Sitä paitsi silloinhan ainoa mahdollinen hyöty olisi Liven käyttäminen kaiutinsimuloituna DI-boxina. Toisaalta, jos jollakin on keinokuormassaan kiinteä 16 ohmin impedanssi, niin sitä voisi käyttää Liven perässä kytkemättä siihen mitään kaiutinta. Tämä siis sillä varauksella, että Live ei tykkää kyttyrää 16 ohmin tulosta. Tuokin on kuitenkin turhaa, sillä mieluummin kokeilisin CAB:ia keinokuorman perässä - tai Liven toista inputia, mihin lupasin edellä palata huomenissa.
 
EDIT: Täten monipuolisin ja edullisin kattaus voisi olla Torpedo CAB ja Weber Mass -keinokuorma. Jälkimmäisiä liikkuu käytettynäkin, tosin yleensä tehonkestoltaan vain 50 W -versioita (Mini Mass). Weberissä on impedanssivalitsin (4, 8 ja 16 ohmia) sekä portaaton vaimennuksen säätö aina täyteen vaimenukseen asti. Lisäksi Weber toimii mun ja joidenkin muiden mielestä paremmin esim. V30-ämyreiden kanssa kuin Koch. Tämä oivallukseni tai "oivallukseni" sillä varauksella, että Weberin direct out -liitännästä en osaa sanoa sitä enkä tätä. Mini Mass mulla on joskus ollut myös, mutta en muista kokeilinko sen direct outia mihinkään vai en :(
 
Jack of all trades - master of none
sustain65
11.12.2015 19:33:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuota, siis meikäläisen tapauksessa on Mesassa 8 ohm lähtö, Koch Loadbox II on 8 ohm ja kaappi kotosalla on 16 ohm. Toimii, eikä ole vaaraksi laitteille, soundiin tuo impedanssien erilaisuus tietty voi vaikuttaa. Treeniksellä on sitten 8 ohm Mesan kaappi.
 
Voi hyvin olla, että 16 ohm kaapin kytkeminen Torpedo liveen kytkee sen sisäisen keinokuorman pois, kuten 4 ohm kaapin tapauksessa manuaali kertoo tapahtuvan.
 
TTV
11.12.2015 19:46:13 (muokattu 11.12.2015 20:10:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: ...
 
Jäsen TTV:lle on tulossa Liven sijaan juurikin Torpedo CAB (kaiutinsimulaattori ilman kinokuormaa) ja juurikin Koch LBII:n perään.
 
Thomann näyttää pyytävän CAB:ista 499 € ja on näemmä vihreällä eli saman tien saatavissa pukin konttiin.
 
Ollaan vaihdettu aiheesta sähköposteja ja olen suhtautunut pienellä epäilyksellä siihen, sopiiko LBII:n -10 dBV direct output tarkoitukseen vai ei. Tästä asiasta siis tarvittaisiin todellista tietoa/kokemusta jos sitä vaan jollakin on.
 
Nytpä keksinkin, voin huomenna ottaa omasta Kochistani (myin yhden ja jätin toisen) signaalin Torpedo Livestä löytyvään toiseen inputiin, jonka uskon olevan identtinen CAB:n vastaavan ja siinä ainoan inputin kanssa. Täytyy vaan ensin yrittää varmistaa asia ja soveltuvuus ylipäätään CAB:n ja Liven manuaaleista. Palaan asiaan siis viimeistään huomenna:)

 
Juu, oma Torpedo C.A.B. pitäisi kotiutua maanantaina, sitten tulee täältäkin oikeita kokemuksia :-) Uskon vahvasti, että nuo Kochin -10dBV tai 0dBV emuloimattomat linjalähdöt toimivat hyvin Torpedojen kaappimallien kanssa, sitä vartenhan ne on tehty. Koita ihmeessä tuota Kock + Live settiä, sen pitäisi toimia just samoin kuin Koch + C.A.B.
 
Omaan Torpedon hankintaan päädyin kotisoittokriteerien perusteella: hyvät vahvistimet ja kaapit loistavalla saundilla kuulokkeisiin. Vahvistinten roolia hoitaa 3 Bluetonea ja 2 ENGL:iä ja tiedän, ettei ne mallintamalla parane ;-) Kaappimallinos onkin sitten oma lukunsa ja tuo aiemmin mainittu Koch LB-II kuulokeliitäntä ja kaiutinemuloitu linjalähtö on jo kokeiltu ja riittämättömaksi havaittu. Koska en tykkää räplätä impulsseja tietokoneen softilla, jäi tuollainen impulsseja pyörittävä erillispurnukka ainoaksi järkeväksi kandidaatiksi. Torpedo liveä harkitsin myös, mutta ajattelin ensin koittaan pelkkää C.A.B.ia, kun kerran keinokuorma jo talosta löytyy. Jos ei jostain syystä toimisi, niin sitten Liveä tilalle :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Gabe
11.12.2015 19:59:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jii.haanpaa: Jos sulla on joku muu keinokuorma kelvollisella DI-outilla, niin pääsee toimivuudesta jo melko hyvin kärryille käyttämällä Two Notesin Wall of Sound-impulssiplugaria. Torpedon kuorma on toki kuormanakin laatukamaa, mutta lähelle pääsee vaikkapa nyt jo mainitulla Kochilla.
 
http://www.two-notes.com/en/software/torpedo-wall-of-sound-3/

 
Eipä löydy. :/ Myin kaikki kuormat pois kun vein vahvistimet treenikselle asustamaan. Mutta voisihan tuon kyllä Thomannilta tilata ja pistää takaisin jos ei miellytä.
RaskasMielinen
11.12.2015 20:17:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TTV: Juu, oma Torpedo C.A.B. pitäisi kotiutua maanantaina, sitten tulee täältäkin oikeita kokemuksia :-) Uskon vahvasti, että nuo Kochin -10dBV tai 0dBV emuloimattomat linjalähdöt toimivat hyvin Torpedojen kaappimallien kanssa, sitä vartenhan ne on tehty. Koita ihmeessä tuota Kock + Live settiä, sen pitäisi toimia just samoin kuin Koch + C.A.B.
 
Omaan Torpedon hankintaan päädyin kotisoittokriteerien perusteella: hyvät vahvistimet ja kaapit loistavalla saundilla kuulokkeisiin. Vahvistinten roolia hoitaa 3 Bluetonea ja 3 ENGL:iä ja tiedän, ettei ne mallintamalla parane ;-) Kaappimallinos onkin sitten oma lukunsa ja tuo aiemmin mainittu Koch LB-II kuulokeliitäntä ja kaiutinemuloitu linjalähtö on jo kokeiltu ja riittämättömaksi havaittu. Koska en tykkää räplätä impulsseja tietokoneen softilla, jäi tuollainen impulsseja pyörittävä erillispurnukka ainoaksi järkeväksi kandidaatiksi. Torpedo liveä harkitsin myös, mutta ajattelin ensin koittaan pelkkää C.A.B.ia, kun kerran keinokuorma jo talosta löytyy. Jos ei jostain syystä toimisi, niin sitten Liveä tilalle :-)

 
Liven manuaalista:
"LINE Input
Jack 6.35mm (1/4") balanced (TRS, Tip/Ring/Sleeve)
Maximum input level: 36 dBu
Input impedance: 10 KOhms"
 
CAB:n manuaalista
GTR/LINE Input
Jack 6.35mm (1/4") balanced (TRS, Tip/Ring/Sleeve). We recommend the use of a TSjack cable if the output of the product/instrument you plug into the TORPEDO
C.A.B.isunbalanced.
IN LEVEL switch sets level and impedance of the input.
GTR:
Max input level 4.7dBu
Impedance 100KOhms
LINE:
Max input level 10.3dBu
Impedance 10KOhm
 
Kocin manuaalista:
6 DIRECT OUTPUTS : These jack connectors provide an unfiltered and unbalanced line output of the signal.
They can be used to input the signal from the speaker output of your guitar amplifier, via the LB120-II, into a
second guitar amplifier.
Two signal levels are available: -10dBV, for FX loop returns and other low level inputs; 0 dBV, for power amps and
other high level inputs.
 
Mitäpä siis tietäjät sanovat: mitä voi turvallisesti kytkeä mistäkin Kochin direct outista ja mihin (Live/CAB) sekä onko mitään negatiivisia soundivaikutuksia oletettavissa, vaikka mikään ei hajoaisikaan??? Lähdetään siitä, että käytetään 100 watin putkivahvistinta ja masteria avataan vähän reilummalla kädellä...
 
Jack of all trades - master of none
TTV
11.12.2015 20:32:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen:
 
Mitäpä siis tietäjät sanovat: mitä voi turvallisesti kytkeä mistäkin Kochin direct outista ja mihin (Live/CAB) sekä onko mitään negatiivisia soundivaikutuksia oletettavissa, vaikka mikään ei hajoaisikaan??? Lähdetään siitä, että käytetään 100 watin putkivahvistinta ja masteria avataan vähän reilummalla kädellä...

 
"Tänään arvaaja, maanantaina kokeilija, tuskin koskaa tietäjä" suosittelee kokeilemaan (ainakin itse kokeilen) ensin Kochin -10dBV linjalähdöstä suoraan Torpedon linjatuloon. Noilla signaalivoimakkuuksilla ei mikään vielä hajoa. Saundista kuulee varmaan jo hyvin josko mentiin metsään. Tämä vastannee samaa kuin että erillispedaalilla ajaisi Torpedon linjatuloa? Kochin 0dBV pitäisi olla normaali linjatasoinen signaali ja sen pitäisi Torpedon kanssa mätsätätä täysin. Input leveliä säätämällä saanee tasot hierottua kohdilleen ja Clip kertoo, jos mennään liian suurella signaalitasolla.
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
RaskasMielinen
11.12.2015 20:58:40
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TTV: "Tänään arvaaja, maanantaina kokeilija, tuskin koskaa tietäjä" suosittelee
 
"Savun hälvetessä tarkastamme kytkennät" :D
 
Jack of all trades - master of none
TTV
11.12.2015 21:05:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: "Savun hälvetessä tarkastamme kytkennät" :D
 
Juuri näin :-) Ei sieltä mikään savuunnu oikeesti, noinhan se on suunniteltu toimimaan. Esileikkinä voisit myös kokeilla suoraan nupin loopista Torpedoon ja laittaa Torpedosta päätemallinnos päälle. Tästä saisi vertailua Torpedon päätteen ja nupin oikean päätteen eroista lopputulokseen, joka molemmissa tapauksissa tulisi saman kaappimallin kautta?
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Gabe
11.12.2015 21:17:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: "Savun hälvetessä tarkastamme kytkennät" :D
 
Tämähän on ainoa oikea asenne alkaa tutustumaan uuteen laitteeseen. :D
RaskasMielinen
12.12.2015 21:59:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: Liven manuaalista:
"LINE Input
Jack 6.35mm (1/4") balanced (TRS, Tip/Ring/Sleeve)
Maximum input level: 36 dBu
Input impedance: 10 KOhms"
 
CAB:n manuaalista
GTR/LINE Input
Jack 6.35mm (1/4") balanced (TRS, Tip/Ring/Sleeve). We recommend the use of a TSjack cable if the output of the product/instrument you plug into the TORPEDO
C.A.B.isunbalanced.
IN LEVEL switch sets level and impedance of the input.
GTR:
Max input level 4.7dBu
Impedance 100KOhms
LINE:
Max input level 10.3dBu
Impedance 10KOhm
 
Kocin manuaalista:
DIRECT OUTPUTS : These jack connectors provide an unfiltered and unbalanced line output of the signal.
They can be used to input the signal from the speaker output of your guitar amplifier, via the LB120-II, into a
second guitar amplifier.
Two signal levels are available: -10dBV, for FX loop returns and other low level inputs; 0 dBV, for power amps and
other high level inputs.
 
Mitäpä siis tietäjät sanovat: mitä voi turvallisesti kytkeä mistäkin Kochin direct outista ja mihin (Live/CAB) sekä onko mitään negatiivisia soundivaikutuksia oletettavissa, vaikka mikään ei hajoaisikaan??? Lähdetään siitä, että käytetään 100 watin putkivahvistinta ja masteria avataan vähän reilummalla kädellä...

 
Nonniin... :)
 
Kokeilin äsken seuraavaa:
Vahvistimena Mesa Boogie Stiletto DeuceII, kytkin asetuksella 100 wattia, tite clean, master klo 11, gain klo 10.
Stileton 4 ohmin outputiin kiinnni Koch LBII ja sen -10 dBV direct outiin kiinni intrumenttikaapeli (itse asiassa 50 cm patch-kaapeli).
Instrumentikaapelin toinen pää kiinni Torpedo Liven line inputiin.
 
Hyvin tuntui toimivan sekä cleanina että Boss MT-2:n säröttämänä. Itse asiassa Torpedo Liven in-volumea sai ruuvata aika reippaasti, ennen kuin alkoi kuulumaan mitään. Tämä oli siis pikainen kokeilu ja suorittajana puukorvainen high gain -urpo. Paremmalla ajalla voin kokeilla nauhoittaa jotakin tällä kuvatulla konfiksella vs. Liven keinokuorman läpi. Kokeilin molempia ja pikaisesti korvakuulolta en kuullut eroja sen enempää soundissa kuin kohinan määrässäkään.
 
Jäämme mielenkiinnolla odottamaan jäsen TTV:n raporttia, alkuviikosta?
 
Jack of all trades - master of none
RaskasMielinen
13.12.2015 15:24:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulipa sellainen asia mieleeni, että Torpedo Livessä on S/PDIF-lähtö (Torpedo CAB:issa sen sijaan ei näyttäisi olevan).
 
Käytän tallentimena Zoom H4N -laitetta ja siinä ei ole S/PDIF-lähtöä.
 
Olisiko siis tallentimen vaihtamisen paikka?
 
Jos on, niin suosituksia otetaan vastaan! :)
 
Jack of all trades - master of none
TTV
13.12.2015 16:03:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: Tulipa sellainen asia mieleeni, että Torpedo Livessä on S/PDIF-lähtö (Torpedo CAB:issa sen sijaan ei näyttäisi olevan).
 
Käytän tallentimena Zoom H4N -laitetta ja siinä ei ole S/PDIF-lähtöä.
 
Olisiko siis tallentimen vaihtamisen paikka?
 
Jos on, niin suosituksia otetaan vastaan! :)

 
Onko nykyisissä signaaleissa häiriötä vai miksi oisit vaihtamassa?
 
Noissa käsinaureissa ei taida juurikaan S/PDIF liitäntää olla, kun ovat pääsääntöisesti tarkoitettu analogisemman livesignaalin taltiointiin. Jos ManCavessa soittelet, niin eikös silloin läppärin audiointerfaceen kannattaisi tuo liitäntä hommata, jos sellaista ei siinä jo ole? Itellä FocusRiten Scarlett 6i6 hoitaa tuon osion ja nauhoitussoftana toimii Reaper.
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 517 18 19 20 21

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti