Muusikoiden.net
30.05.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Blade runner super vee
1
Antti74
08.03.2012 23:02:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi
 
Kävin Jarno Salon luona tiistaina juttelemassa stratoni tulevista projekteista, sähköt, mikit, jne ja jostain syystä puhe käänty straton vibratallaan ja kyseiseen Blade runner super vee hen
 
Jarnolla oli yksi kitara seinällä jossa kyseinen vibratalla oli kiinni mutta kyseisessä kitarassa ei ollut kieliä kiinni joten en päässyt ottamaan tuntumaa kyseiseen U.S.A ssa tehtyyn tallaan.
 
Kyseessä on kuulemma todella hyvä vibratalla,
onko kenelläkään kokemusta kyseisestä tallasta, sillä jotenkin tuli GAS kuume sellaisen hankinnalle
 
Sakmongkol
08.03.2012 23:30:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti74: onko kenelläkään kokemusta kyseisestä tallasta, sillä jotenkin tuli GAS kuume sellaisen hankinnalle
 
Minulla on, saundin ja vireenpidon kannalta rehellisesti paras vibratalla johon olen koskenut. Kampi ei liiku yhtään tyhjää ja sen saa säätää mieleiseensä asentoon, todella helppokäyttöinen myös tässä mielessä. Ilmeisen kestävä myös koska kitka ja muut ikävät voimat kohdistuvat siihen "blade"-osaan joka tutkitusti kestää vääntelyä enemmän kuin tarpeeksi. Omasta puolestani suosittelen moista varauksetta korvaamaan kaikkia stratomallisia vibratalloja.
 
ras ta far i
10.03.2012 12:48:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pariin stratoon olen moiset tallat hankkinut juuri Salon Jarnon asentamana, pelkästään positiivisia kokemuksia verrattuna vintage-mallisiin. Vireen pito on omaa luokkaansa. Toisessa stratossa schallerin rullasatula ja lukittuvat koneistot, toisessa luusatula ja vintage klusonit, hyvin toimii kummatkin.
 
jannek
10.03.2012 12:56:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gotoh VSVG on myös loistava talla stratoon, täyttä terästä, ja lukittavat tallapalat siirtävät värähtelyt hyvin blokkiin, voin sanoa että oikein säädettynä pitää yhtä hyvin vireen kuin floikka, tietysti jos satula on ok. Joku aika sitten vaihdoin kyseisen tallan skujuuni ja vaihtamatta kieliä huomasin, että soundissa oli eroa kuin yöllä ja päivällä.
 
Stalkah
06.05.2013 21:16:40
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanha ketju, mutta tuli asiaan tähän liittyen.
 
Onko kenelläkään tietoa, että mistä noita Super Veen talloja saa Suomeen (tietysti mahd. halvalla ja luotettavasti)? Ois tarkotus vaihtaa vanhaan stratoon vintagehärpäkkeen tilalle se kuuden ruuvin kiinnityksellä olevan korvaava Blade Runner. Madison and fifth Britanniassa (linkkiä: http://www.ekmpowershop8.com/ekmps/shops/madisaf/index.asp ) näyttäs äkkiseltää ainoolta eurooppalaiselta myyjältä, onko kellään kokemusta tuosta paikasta tai tietoa muista?
 
Blade Runnerista oon kuullu ja lukenu sen verran paljo hyvää et oon vakuuttunu ja päättäny antaa sille mahdollisuuden. Eikä oo kyl omasta mielestäni yhtää perusteeton mahdollisuus, jo yksinää sen takia jos se menee stratoon paikallee ees lähellekkää nii helposti ku vois kuvitella lukemieni juttujen perusteella.
 
"Mikään ei ole käytännöllisempää kuin hyvä teoria. Mikään ei myöskään ole teoreettisempaa kuin hyvä käytäntö."
wiggy
06.05.2013 23:44:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilasin muutama kuukausi sitten Madison and Fifthiltä Blade Runnerin, se tuli sieltä noin viikossa. Asennus oli tosi helppoa ja vibran toiminta erittäin jämäkkää ja herkkää. Jopa flutterit onnistuu. Soundi muuttui mun mielestä Fenderin vintage-tyyppiseen tallaan verrattuna kiinteämmäksi ja fokusoituneemmaksi sekä sustain parani pikkuisen. Kampi on melko korkealla kitaran kannesta, mikä voi vaatia totuttelua.
 
Blade Runner on oikein hyvä ostos, jos ei saa vintagetremoloa pitämään virettä tai muuten kaipaa ominaisuuksiin muutosta.
 
Stalkah
07.05.2013 11:18:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, sieltä pitää varmaan itekin tilata.
 
Onko toi teräksinen "blade" sen verran jäykkää tavaraa, ettei anna periksi vielä kieliä venyttäessä vaan vasta kun väännetään kammesta? Ei oo nii välttämätön juttu, mut hieno homma jos toi tallajärjestelmä hoitaa senkin, eipähä menis muut kielet alavireeseen yhtä venyttäessä. Entäs saako tuon neliruuvikiinnitteisen (kuusiruuvisen vintagetallan tilalle tulevan version) kuinka helposti kelluvaksi niin, että saa väännettyä ylöskinpäin? Vintagetalla on kuiteki sieltä etupäästään kiinni lankussa ja käsittääkseni toi Bladerunnerinkin kiinnityslatta tulee kanssa lankkuun kiinni, joten mietin, että miten sen systeemin saa kelluvaksi kun siitäkin puhuttiin.
 
Kokonaisvaltaisesti tossa järjestelmässä on kyl nii paljo tollasia kaivattuja pikkulisäyksiä vintagetallojen perseilyyn kyllästyneelle, että ei voi olla ostamatta.
 
"Mikään ei ole käytännöllisempää kuin hyvä teoria. Mikään ei myöskään ole teoreettisempaa kuin hyvä käytäntö."
wiggy
07.05.2013 14:30:41 (muokattu 07.05.2013 14:33:24)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä kielen venytys vetää muita kieliä alavireeseen, niin jäykkä se jousilaatta ei ole. Blade runner laitetaan kellumaan ihan samalla tavalla kuin vintagetalla: löysätään jousia sen verran, että tallan perä irtoaa kannesta pari-kolme milliä. Ylöspäin ei voi siis kammeta sen enempää kuin vintagetallallakaan.
 
Stalkah
07.05.2013 17:31:08 (muokattu 07.05.2013 17:31:14)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ahaa, okei. Miulla oli siis vähän väärä käsitys tosta tallan balanssin pitämisestä. Kiitoksia näistä tiedoista, jatkan vertailun tekemistä ja katon, että onko toi Bladerunner miulle sopivin vaihtoehto.
 
"Mikään ei ole käytännöllisempää kuin hyvä teoria. Mikään ei myöskään ole teoreettisempaa kuin hyvä käytäntö."
Stalkah
08.05.2013 22:03:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vielä tästä vireenpidosta kieltä venyttäessä: ootko Wiggy kokenu sen muiden kielten vireen laskun kuinka haittaavaks ominaisuudeks ton tallan kanssa (eli tekeekö se sitä paljon)? Äkkiseltää näyttää nimittäi siltä, et toi Bladerunner on ainut vaihtoehto mitä kehtaa miettiä, sillä muut vaatii yleensä jonkunnäkösiä lankun modifikaatioita asennuksen yhteydessä ja niihin miulla ei oo äkkiseltää valmiutta.
 
Kerro oikeestaa kaikki mahollinen tallaan liittyvä mitä mieleen tulee, kaikki tieto kelpaa :D
 
"Mikään ei ole käytännöllisempää kuin hyvä teoria. Mikään ei myöskään ole teoreettisempaa kuin hyvä käytäntö."
wiggy
09.05.2013 10:14:16 (muokattu 09.05.2013 10:14:56)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saman verran vire laskee venytyksissä kuin tavallisella tallalla. En koe sitä häiritseväksi, musta se on straton ominaisuus. Jos toi ominaisuus häiritsee, kannattaa asentaa Super-veen Mag-lok, mutta se kai tekee kammen käytöstä aika kulmikasta.
 
Mitähän sitä vielä sanoisi? No, kammen kireyden säätö on hyvä ominaisuus. Kammen saa halutessaan pysymään just siinä mihin sen jättää, eikä se lonksu yhtään.
 
Vintage-tallan pidin kannessa kiinni vireenpito-ongelmien takia, mutta tätä Blade runneria pidän ihan mielellään kelluvana.
 
Tuo on ihan laadukas ja mietitty tuote, mutta ei nyt aivan maailmoja mullistava. Asennan tommosen silti varmaan seuraavaankin stratoon, jos alkuperäinen talla oikuttelee.
 
Stalkah
09.05.2013 17:26:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai niin, niillä oli myös se Mag-Lok- vempele. Oon iteki lukenu, että muutaman ammattitestaajan lupauksista huolimatta kampeilu ois ainaki jonkun verran tahmasempaa toimintaa sen kanssa. En usko et se nyt loppujen lopuks kuitenkaan on nii tärkeä asia ainakaa itelleni toi muiden kielten pysyminen vireessä yks kieli venytettynä tai tuplavenytyksissä, koska kyse on kuiteki nii marginaalisesta ongelmasta ja tuon Mag-Lokin ainaki haluaa unohtaa tyystin ku kattoo tuon magneettisylinterin hintoja eri puolilla nettiä. Hinnasta huolimatta systeemi ei sit kuitekaa pysty pitämään muita kieliä vireessä, jos yks kieli katkeaa (kun taas tuohon pystyviä vibrakoneistojahan on kuitenkin olemassa, mut ne on sit asia erikseen). En tiiä, että kuin jäykkä se Mag-Lok sitten on loppujen lopuks, mut saattaa kuiteki olla apuna virittäessäkin, ettei se kelluvan tallan kanssa vireen hakeminen ois ihan nii iteratiivistä toimintaa ku normaalisti :D
 
Oon kuiteki demovideoita ja arvosteluja katellessani alkanu vakuuttumaan tosta Bladerunnerista ja varmaan ostaa päräytän sen kunhan palkka tulee. Eipä noita oo oikein muitakaan potentiaalisia tallaehdokkaita, jos ruvetaan miettimään kaikkea siitä asennuksen helppoudesta aina sinne käytettävyyteen asti. Lähes kaikissa muissa joutuu siis tekemään puutöitä jos haluaa uudelta tallalta jotain oikeita uusia ominaisuuksia siihe vanhaan vintageroikkaan verrattuna. Jos sitten myöhemmin tuntuu ettei riitä, ni voihan sitä sitten ostaa vaikka sen Mag-Lokin sen tallan kaveriks, mut en nyt ainakaan ensialkuun näe tarpeelliseks.
 
Kiitoksia kokemuksista ja vinkeistä!
 
"Mikään ei ole käytännöllisempää kuin hyvä teoria. Mikään ei myöskään ole teoreettisempaa kuin hyvä käytäntö."
rosberg
09.08.2013 11:03:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mä hommaan kans. vaikea vaan päättää, että mihin stratoon sen löisi kiinni. :D
 
Ibanez AW5 Auto Wag Ibanez BC5 Bass Chorus Ibanez BP5 Bass Comp Ibanez CD5 Cyberdrive Ibanez CP5 Compressor Ibanez CR5 Crunchy Rhythm Ibanez CS5 Super Chorus Ibanez DL5 Digital Delay Ibanez FL5 Flanger Ibanez MF5 Modern Fusion -näitä speduja s
Skebaristi
03.10.2017 08:36:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Törkeästi nostan vanhaa ketjua kun en uudempaa löytänyt, mutta eilen postimies kiikutti Bladerunnerin kotiin. Onko ajan saatossa m.nettiin poikinut muita Bladerunnerin käyttäjiä?
 
Ensivaikutelma tallasta on mainio. Asennus oli helppo vanhan vintage-tremolon tilalle ja esim intonaation säätö on mielestäni käyttäjäystävällisempää, kuin perinteisessä tallassa. Vaikuttaisi että talla on vähän jäykempi, mutta johtuneeko jousista, koska laitoin entisten tilalle Bladerunnerin mukana tulleet jouset? Pitänee testata.
 
Kampi pysyy jämäkästi paikallaan eikä välystä ole, mutta se jää kylläkin selvästi korkeammalle kuin Fenderin omassa tremolossa. Tästä olin etukäteen tietoinen eikä tuo itseä häiritse.
 
Millaisia kokemuksia muilla? Oletteko käyttäneet kitaran vanhoja jousia vai laittaneet nuo Bladerunnerin jouset tallan vaihdon yhteydessä?
 
Jucciz
03.10.2017 12:42:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on nyt kahdessa kitarassa ollut: jo eteenpäin matkanneessa Custom Shop -Fenderissä sekä GAS Guitarworksin käsintehdyssä Stratossa. Ei mitään pahaa sanottavaa: erinomainen toimivuus, vireenpito sekä kammen asennon ja jäykkyyden säädettävyys. Yhtään ei ole ikävä Fenderin perinnetallaa.
Tappivanukas
17.06.2021 13:09:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko Bladerunnerin omistajilla kokemusta tuosta Mag Lokista? Pitääkö vireen Drop D vireessä myös? Tai miten Tremol No toimii tuon kanssa? Tulevaan Stratoprojektiin on tarkoitus tuo Bladerunner laittaa ja välillä on tarve soittaa Drop D vireessä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «