Muusikoiden.net
07.12.2016
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Marshall JVM410H hiljenee
1
Flepio
22.09.2011 11:53:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändikaverillani on JVM410 nuppi, jonka osti käytettynä.
 
Silloin tällöin nuppi hiljenee lähes täysin, jolloin kaapsta kuuluu soitto todella hiljaa vaikka vahvistin olisi melkein täysillä. Ongelmaan auttaa yleensä sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen, mutta joskus saman joutuu toistamaan useita kertoja, ennen kuin ääni tulee takaisin.
 
Mistä tällainen vika voi johtua? Vahvistinta on käytetty jo kertaalleen huollossa, mutta siellä ei löydetty mitään mikä aiheuttaisi ongelman.
 
jipeeällä
22.09.2011 12:09:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Etuasteputki sippaamassa / sen suuntainen kosketushäiriö?
 
jori_k
24.09.2011 00:52:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla hiljeni volumet kans ja syyllinen oli risa piuha efektiloopissa.
 
Ei siis välttämättä teillä sama vika jos kerran pitää sammutella vahvaria että tokenee. Jos on looppi käytössä niin painakaa kytkimestä se pois käytöstä kun volume taas hiljenee. Jos volume palautuu niin voisi alkaa etsimään loopista vikaa. Sorry jos tuli kirjoiteltua itsestäänselvyyksiä.
 
zeta
13.01.2016 21:31:12 (muokattu 13.01.2016 21:34:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Flepio: Bändikaverillani on JVM410 nuppi, jonka osti käytettynä.
 
Silloin tällöin nuppi hiljenee lähes täysin, jolloin kaapsta kuuluu soitto todella hiljaa vaikka vahvistin olisi melkein täysillä. Ongelmaan auttaa yleensä sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen, mutta joskus saman joutuu toistamaan useita kertoja, ennen kuin ääni tulee takaisin.
 
Mistä tällainen vika voi johtua? Vahvistinta on käytetty jo kertaalleen huollossa, mutta siellä ei löydetty mitään mikä aiheuttaisi ongelman.

 
Silkkaa hakuammuntaa, kyseessä kun näyttää olevan jo neljä vuotta vanha ketju.
 
Tuliko tähän ketjun aloittajan mainitsemaan ongelmaan koskaan selvyyttä?
 
Itselläni ihan vastaavaa ongelmaa juurikin vastaavan Marsun nupin kanssa. Pienellä erotuksella tosin. Jos ja kun laite alkaa kiukutella ja kutistaa äänen noin 1/10-osaan siitä, mitä kaapista pitäisi tulla ulos säätöjen perusteella, ongelmaan ei auta edes uudelleen käynnistäminen. Olen kiikuttamassa laitetta huoltoon. Huoltoheebo epäili alustavasti kylmiä juotoksia (kiitos Marsun tunnetusti korkeat "laatu"kriteerit!) tai kärähtäneitä putkia. Ei nyt huvittaisi suhteellisen tuoreesta laitteesta maksella satojen eurojen huoltoa, sillä kyselen jos jollain viisaammalla olisi suuntaa-antavaa omakohtaista kokemusta.
 
svilo
14.01.2016 09:28:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zeta: Silkkaa hakuammuntaa, kyseessä kun näyttää olevan jo neljä vuotta vanha ketju.
 
Tuliko tähän ketjun aloittajan mainitsemaan ongelmaan koskaan selvyyttä?
 
Itselläni ihan vastaavaa ongelmaa juurikin vastaavan Marsun nupin kanssa. Pienellä erotuksella tosin. Jos ja kun laite alkaa kiukutella ja kutistaa äänen noin 1/10-osaan siitä, mitä kaapista pitäisi tulla ulos säätöjen perusteella, ongelmaan ei auta edes uudelleen käynnistäminen. Olen kiikuttamassa laitetta huoltoon. Huoltoheebo epäili alustavasti kylmiä juotoksia (kiitos Marsun tunnetusti korkeat "laatu"kriteerit!) tai kärähtäneitä putkia. Ei nyt huvittaisi suhteellisen tuoreesta laitteesta maksella satojen eurojen huoltoa, sillä kyselen jos jollain viisaammalla olisi suuntaa-antavaa omakohtaista kokemusta.

 
JOS? koneessa on efektilenkki, niin kokeile piuhanpätkällä *runkuttaa* molempia jakkia, käyttämättömyyttään jakit hapettuvat ja aiheuttaa mainitsemaasi ongelmaa.
Kokeilemalla se selviää, jos ei auta niin ziljoona eri vaihtoehtoa on olemassa ...
 
/s
 
"It's like... okay, this sounds like Fender BF, but wait... now I'm hearing Plexi... Oh, hold on... EVH tone... hey, that sounds very Tweed-ish"
zeta
14.01.2016 18:19:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

svilo: JOS? koneessa on efektilenkki, niin kokeile piuhanpätkällä *runkuttaa* molempia jakkia, käyttämättömyyttään jakit hapettuvat ja aiheuttaa mainitsemaasi ongelmaa.
Kokeilemalla se selviää, jos ei auta niin ziljoona eri vaihtoehtoa on olemassa ...
 
/s

 
Kiitos vastauksesta. Jäi puuttumaan tosiaan olennaista tietoa ekasta viestistä, lievässä kaljapöhnässä kun kirjoittelee. Eli laite ei ole efektiloopissa. Sen olen huomannut, että kun kitaran jakkipiuhaa *runkuttaa* inputissa, äänet tulevat hetkeksi takaisin mutta katoavat pian uudestaan. Tämä viittaa vahvasti kosketushäiriöön, joka saattaa johtua ö-luokan juotoksista (?). Kokeiltu on erinäisiä piuhoja ja asetuksia, mutta näistä ongelma ei testien perusteella johdu. Oireilu ei oikein vaikuta putkien oikuttelulta. Tietoni on kyllä kovin rajallinen näissä asioissa.
 
svilo
14.01.2016 19:34:10
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zeta: Kiitos vastauksesta. Jäi puuttumaan tosiaan olennaista tietoa ekasta viestistä, lievässä kaljapöhnässä kun kirjoittelee. Eli laite ei ole efektiloopissa. Sen olen huomannut, että kun kitaran jakkipiuhaa *runkuttaa* inputissa, äänet tulevat hetkeksi takaisin mutta katoavat pian uudestaan. Tämä viittaa vahvasti kosketushäiriöön, joka saattaa johtua ö-luokan juotoksista (?). Kokeiltu on erinäisiä piuhoja ja asetuksia, mutta näistä ongelma ei testien perusteella johdu. Oireilu ei oikein vaikuta putkien oikuttelulta. Tietoni on kyllä kovin rajallinen näissä asioissa.
 
Sääh :)
 
Koneessa siis on efektilenkki, vahvistimen takana *serial/parallel* fx loop:
 
http://medias.audiofanzine.com/imag … /normal/marshall-jvm410h-301840.jpg
 
Jakit toisinaan hapettuvat ja *estävät* signaalin pääsyn etuselta poweripuolelle, joten silloin tällöin ns runkuttelu send ja return jakeilla auttaa asiaan, vielä parempi jos ruikautat samalla PRF 6-68 sprayta ....
 
Tämä onkin kyl mututuntumaa mutta noista kannattaa lähteä, HYVIN yleinen vika tuontyylisissä koneissa ..
 
/s
 
"It's like... okay, this sounds like Fender BF, but wait... now I'm hearing Plexi... Oh, hold on... EVH tone... hey, that sounds very Tweed-ish"
zeta
14.01.2016 19:41:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

svilo: Sääh :)
 
Koneessa siis on efektilenkki, vahvistimen takana *serial/parallel* fx loop:
 
http://medias.audiofanzine.com/imag … /normal/marshall-jvm410h-301840.jpg
 
Jakit toisinaan hapettuvat ja *estävät* signaalin pääsyn etuselta poweripuolelle, joten silloin tällöin ns runkuttelu send ja return jakeilla auttaa asiaan, vielä parempi jos ruikautat samalla PRF 6-68 sprayta ....
 
Tämä onkin kyl mututuntumaa mutta noista kannattaa lähteä, HYVIN yleinen vika tuontyylisissä koneissa ..
 
/s

 
Kiitos kärsivällisyydestä, käsitin vähän väärin. :) Tuo takaosaston send/return-jakkien runkutukset on itse asiassa kokeiltukin jo ilman mainittavaa tulosta. PRF 6-68 -sprayta ei, sitä voisi tietysti vielä kokeilla suihkautella.
 
Guitarfreak
14.01.2016 21:17:29 (muokattu 14.01.2016 21:23:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zeta: Silkkaa hakuammuntaa, kyseessä kun näyttää olevan jo neljä vuotta vanha ketju.
 
Tuliko tähän ketjun aloittajan mainitsemaan ongelmaan koskaan selvyyttä?
 
Itselläni ihan vastaavaa ongelmaa juurikin vastaavan Marsun nupin kanssa. Pienellä erotuksella tosin. Jos ja kun laite alkaa kiukutella ja kutistaa äänen noin 1/10-osaan siitä, mitä kaapista pitäisi tulla ulos säätöjen perusteella, ongelmaan ei auta edes uudelleen käynnistäminen. Olen kiikuttamassa laitetta huoltoon. Huoltoheebo epäili alustavasti kylmiä juotoksia (kiitos Marsun tunnetusti korkeat "laatu"kriteerit!) tai kärähtäneitä putkia. Ei nyt huvittaisi suhteellisen tuoreesta laitteesta maksella satojen eurojen huoltoa, sillä kyselen jos jollain viisaammalla olisi suuntaa-antavaa omakohtaista kokemusta.

 
Ookkonää kokeillu uutta putkea vaiheenkääntöön? Taitaa olla kauimmainen etustuubi inputista katsoen. Tai sit rikkinäinen kaappipiuha?
 
Itellä joskus kiukutteli ja ensimmäinen oli vaivana...
 
Ja 3 sekä 5 putkipositio näyttää olevan cathode follower -tyyppisiä paikkoja jossa tietyt venäläiset (EHX, sovetk) putket ei toimi kunnolla. Joku teknisesti orientoituneempi voinee selittää.
 
>-)))>
jniska
15.01.2016 11:50:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zeta: Kiitos kärsivällisyydestä, käsitin vähän väärin. :) Tuo takaosaston send/return-jakkien runkutukset on itse asiassa kokeiltukin jo ilman mainittavaa tulosta. PRF 6-68 -sprayta ei, sitä voisi tietysti vielä kokeilla suihkautella.
Ei se ongelma JVM:ien loopin kosketuksissa johdu n iistä jakeista vaan siitä, että ne on juotettu suoraan piirilevylle. Yksi kunnon kiskaisu looppipiuhasta repii piirilevyltä kalvon poikki.
Looppivikoja noissa on ollut paljon.
 
"Ei autoa kortilla ajeta eikä vilkulla käännetä"
B-tone-flat
15.01.2016 12:10:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

svilo:
 
Jakit toisinaan hapettuvat ja *estävät* signaalin pääsyn etuselta poweripuolelle, joten silloin tällöin ns runkuttelu send ja return jakeilla auttaa asiaan, vielä parempi jos ruikautat samalla PRF 6-68 sprayta ....
 
Tämä onkin kyl mututuntumaa mutta noista kannattaa lähteä, HYVIN yleinen vika tuontyylisissä koneissa ..
 
/s

 
Mä kun luulin että Marshalleiden kohdalla tää vika on vaan Silver Jubileessa
 
Marshall Amps have a thundering sound of a good ol' Alabama Train.
Karvamammutti
15.01.2016 19:31:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli JVM205:ssa samantyyppistä ongelmaa, mutta vika korjaantui kun vaihdoin kaappipiuhan.
 
Eli kaappipiuha oli paskana, tai vaihtoehtoisesti kaappipiuhan liitin oli huonona.
 
This bandwagon is full, take the next one.
rainmaker
15.01.2016 20:45:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan mielenkiinnolla seuraan mitä kaikkea vastaavanlaisessa tilanteessa vois kokeilla. Meikän TSL100 -nuppi on parilla viimeisellä soittelukerralla vähän samalla tavalla äkisti hiljentynyt, mutta ääni on kuitenkin tullut takaisin. Huomasin, että kun vahvistinta vähän koputtaa, niin volumet palaavat takaisin.
 
Marshall-foorumilta luin, että loopin volumesäätö jos on ollut pitkään samassa asennossa, niin sekin saattaa jotain häikkää aiheuttaa. Sitä kun kääntelee edes takaisin, niin pitäs auttaa. Jos vika siis siinä on.
 
Those who can't do, teach; those who can't teach, teach gym.
zeta
15.01.2016 22:25:27 (muokattu 15.01.2016 22:40:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen verran vituttanut viime aikoina tämä laite, että erittäin terapeuttista lukea vastauksianne. Hyvä ylipäätään huomata, etten ole ainoa vastaavan ongelman kanssa paininut, vaikkakaan en toki kenenkään aseveljeni murheista ilakoi.
 
Tänään soittelin testimielessäkin laitteella vaihteeksi onnistuneiden treenien päätteeksi, ja kas kummaa äänet katosivat jälleen noin tunnin soittelun jälkeen. Samalla muistin, että äänenvoimakkuuden katoaminen tuntuu olevan aika usein yhteydessä kanavan vaihtamiseen footswitchillä. Tässä tapauksessa taisin vaihtaa OD1:ltä crunchille, noilla kanavan tyypeillä ei sinänsä tunnu olevan vaikutusta ongelman taajuuteen. Olen alusta pitäen ihmetellyt, mikä helvetin "skrätsäys" tuosta footswitchin kanavanvaihdosta kuuluu ajoittain. Siis oikein sellainen kunnon pelottava pamaus kun kanavaa vaihtaa.
 
Äänet tulivat kuin tulivatkin mystisesti takaisin kairattuani hetken aikaa erään ketjun kirjoittajan ohjeiden mukaisesti fx-loopin send-return-inputteja footswitchin johdolla. Ja kytkemällä tämän jälkeen footswitchin uudelleen Marsuun. Edelliskerralla äänten takaisin tuloon jelppasi kitarapiuhan kairaaminen inputtiin. Tosin vain väliaikaisesti. Ja ongelma oli läsnä silloinkin, kun footswitchiä ei ollut lainkaan kytkettynä. Olen myös ristitestannut kaverin vastaavan kaapin (MR1960A ) sekä footswitchin menestyksettä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti