Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kuinka valita halpa Fender Stratocaster
1 2 3 4
darrell
18.08.2006 21:22:56 (muokattu 31.08.2006 07:40:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma lehmä ojassa, myönnetään, kun omat kokemukset Stratoista rajoittuvat 80- lopulla olleeseen Tokaihin ja Squier Miniin :-). Tulisiko tätä kautta myös kerättyä tietoa yhden topikin alle, kun m.net haun kautta aiheen ja ongelman lähestyminen saattaa olla vaikeaa. Paljon toki löytyy yksittäisiä kysymyksiä ja vastauksia.
 
Kaivataan siis tietoa, perusteita, mielipiteitä ja käyttäjäkokemuksia HALVAN Fender straton valintaan, jotka sijoittuvat esimerkiksi hintaryhmään alle n. 550e, raja ei ole tiukka ja ylikin voi mennä, jos kitaran speksit sitä edellyttävät, esim HSS mikkikonfiguraatiolla, floikalla, oltava Amerikan strato, jne.

Haulla löytyy m.netin käyttökokemuksia ja muutamassa musaliikkeessä kannattaa käydä soittelemassa stratoja läpi. Ongelma vaan on, että Fender tulee tähän "halpojen Stratojen" markkinasegmenttiin niin laaaajalla tuotevalikoimalla, että menee pää sekaisin, kun ei voi testata kaikkia samalla kertaa. Valintaa ei helpota se, että jotkut kaupat ymmärtävät säätää kitaran ennen roikkumaan laittamista, kun toiset laittavat suoraan paketista koukkuun. Tämä vaikuttaa kitaran tatsiin ja akustiseen sointiin merkittävästi, eli siihen erittäin tärkeään ensivaikutelmaan. Jos sähkökitara soi akustisena kuin tunkkainen matkamuistobalaikka, niin minulta se kitara jää armotta kauppaan, olis sähköinen soundi miten ok tahansa.

Käytän tässä Thomannia ja Musik Produktivia lähinnä markkinahintaisena speksipointterina ja hintahakemistona tiettyihin soittimiin. Ensisijaisesti soitin kannattaa ostaa sieltä, missä pääsee testaamaan, tai sitten netistä, jos hinta on merkittävästi halvempi. Suomesta ostettaessa voi yrittää tingata kauppaan päälle säädöt myyjän käyttämältä soitinkorjaajalta tai -ammattilaiselta.
 
Soundi on soundi, mutta harrastelijalle ei läheskään ainoa kitaran valintaan vaikuttava asia. Silmämunalla näkee, jos kitara on esteettisesti miellyttävä. Kädellä voi hipeltää ja arvioida sopivuutta kouraan ja soittotatsista tuntee onko suhteessa potentiaalia ja jännitettä. Nämät kriteerit on helppo empiirisesti todentaa. Kyse on siitä, mitä soitinteknistä käytännön eroa on näillä samaan hintaryhmään kuuluvilla soittimilla keskivertotaidot omaavalle musiikin harrastajalle?

Kun lukee Fender.comista speksejä, niin suurinpiirtein samalta ne näyttää Fender-maallikon silmiin. Olisi hyvä saada asiallisia kommentteja, erityisesti, jos jossain mallissa on toivottoman huonot mikit, huonot potikat ja kytkimet, huono lakkaus tai nauhojen viimeistely.

Lähtökohtana voisi olla tämä.
FENDER STANDARD STRATOCASTER, 349e
http://www.musicstorekoeln.de/en/E- … 83-003/0/0/0/detail/musicstore.html

Monissa keskusteluissa kehuttu Strato, joka on tuon upgreidauksen myötä saanut parempia osia ja paremmat mikit.
FENDER MEX STD STRAT RW BK Upgrade, 418e
http://www.thomann.de/thoiw3_fender … sn=2ce1fcdc8e6ceccb4c2d0f905ec74c1d

Miksi tämä on lähes 100e kalliimpi? Onko se pelkkä hieno sunburst, vai onko siinä jotain muutakin, joka pitäisi hoksata tarkistaa jostain toiselta sivustolta?
FENDER MEX STD Strat RW BSB Upgrade, 511e
http://www.thomann.de/thoiw3_fender … sn=2ce1fcdc8e6ceccb4c2d0f905ec74c1d

Tästä löytyy hieno kitara hinta-alueen yläpäästä, mutta kiinnostaisi tietää, että mitä eroa on tuolla upgrade versiolla ja 60's versiolla.
Fender Mex Classic 60er Strat 3TSB, 535,87e
http://www.musik-produktiv.de/shop2 … 3123207/sid/!x32fific/quelle/listen
 
Tämä kiinnostaa kovasti (olen testannutkin), mutta tässä vaiheessa iskee epävarmuus, että miksi juuri tämä, kun samassa hintaluokassa on pari muutakin??
Lite Ash stratoja kannattaa shoppailla, sillä aika suuriakin hintaeroja löytyy.
Thomann: FENDER Lite Ash STRATOCASTER MN NT, 477e
http://www.thomann.de/thoiw3_fender … sn=2ce1fcdc8e6ceccb4c2d0f905ec74c1d
Musik-Produktiv: FENDER Lite Ash STRATOCASTER MN NT, 431e
http://www.musik-produktiv.de/shop2 … 0010400/sid/!x32fific/quelle/listen

Aikaisemmin pari floikkakitaraa omistaneena floikka on ok. Onko vintage tremolo yhtä hyvä, vai ohjaako se soiton virevaatimuksineen vain herrasmieskampeamiseen. Straton raskas tallablokki vaikuttaa soundiin (Guitaristin mukaan), joten miten tuo floikkatalla vaikuttaa SRV-tyylisiin (ja vielä murompiin) stratosoundeihin putkivahvistimella, entä spedulla boostattuna?
FENDER MEX STD FAT STRAT FR MN BSB Up, 677e
http://www.thomann.de/thoiw3_fender_mexfrstdstratsb_prodinfo.html
 
Tästä ketjusta nostettu hyvä linkkivinkki Japanin stratoon. Jos hinta kilpailee Mexicon straton kanssa, niin ilmeisesti kannattaisi harkita vakavasti tätä.
Fender Stratocaster Japan Standard, 499e
http://soundstore.fi/product_info.p … id=f626f9fa14f1420999eac567ed81b135
 
Tämä Highway1 HSS strato on vielä vanhaa speksiä, joten uusien speksien mukaisen Highway1:n rantautuessa voisi olettaa hintojen nousevan. Tämä linkki on amber väriin, jonka valmistus on jo lopetettu. Mustana ainakin löytyy vielä.
Fender Highway1 Strat HSS RW AM, 544e
http://www.musik-produktiv.de/shop2 … 0000190/sid/!x32fific/quelle/listen
 
Vaihtoehtoja:
---------------
 
Jos pokkaa riittää, niin muut saa sanoa mitä sanoo. Ketjusta nostettu linkkivinkin Pacifica sisältää osia parhaasta päästä. Monelle olisi aika tiukka paikka laittaa rahat tähän, kun alkaisi riittää jo Jenkki Fendereihin.
YAMAHA PACIFICA 812V OVS, 658e
http://www.thomann.de/thoiw3_yamaha_pacifica_812v_ovs_prodinfo.html

Ja lopuksi ikuisuuskysymys, eli pääseekö tämä esimerkkinä oleva Squier ominaisuuksiltaan ja laadultaan kuinka lähelle?
FENDER SQUIER STD STRAT RW AB, 219e
http://www.thomann.de/thoiw3_fender … quier_std_strat_rw_ab_prodinfo.html
 
Tokai tarjoaa Strato-soundia, perinnettä ja hyvää laatua. Näin ainakin tässä ketjussa moneto vat kommentoineet. Monet Tokaita testanneet olivat arvioineet soittotatsin ja laadun vähintään Mexico-stratojen tasolle, tai paremmaksi.
http://www.musamaailma.fi/bandikamat/tuotteet/155/161/ast__50.phtml
http://www.musamaailma.fi/bandikamat/tuotteet/155/161/ast_50_wg.phtml
 
Tässä vähän aihetta sivuava keskustelu. Eli mikä vie (vei) voiton?
1.Fender Strato '62 Sunburst,Vintage USA mikrofonit, Japan
2.Fender Highway 1 Stratocaster USA
3.Fender standard Mexico
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=73415&o=0&#p1728514
 
(EDIT Linkkejä päivitetty ja/tai lisäilty)
(EDIT Jos linkki ei toimi, niin laittakaa pikaviestiä, niin korjaan)
 
Mustikkamuffinssi
18.08.2006 21:58:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanotaan nyt tässä vaiheessa, että tuon floikallisen straton linkki on sama kuin tuon Squierin. Mikä ei varmaankaan ole tarkoitus. Kirjoittelen jotain oikeaa asiaa huomenna. Nyt ei jaksa.
 
"Onni on kuin jazzia. Jos joudut kysymään mitä se on, et luultavasti saa koskaan tietää." kalamies#45 >-)))>
ministeri
18.08.2006 22:10:05 (muokattu 18.08.2006 22:10:54)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitääkö sen olla välttämättä Fenkku? Itse ostin joku aika sitten Fernandes merkkisen 50´s tyylisen stratocasterin 300 euron hintaan ja on kyllä osoittautunut hyväksi. Japanissa on valmistettu ja pärjää ainakin mexico standard fenkuille rautojen ja mikkien laadussa, Squiereista puhumattakaan. Näitä ei vaan liiku hirveän paljon näitä vanhempia ja uudemmissa lapa hölmön muotoinen ja hintaakin uutena ihan riittävästi. Mutta jos käytettynä tulee vastaan niin suosittelen lämpimästi!
 
Mutta jos on oltava fenkku niin kävelisin Kitarapajalle ja ostaisin Mexico classic 60,s mallin...650e.
 
Onhan se mullakin kyllä kiikarissa se "parempi" strato vielä jonain päivänä...Mutta se vois kyllä sit olla vaikka jenkki vehje...Sunburst body, ruusupuu otelauta, texas specialit. Sitä odotellessa Fernandes kelpaa ihan hyvin. Toimiva työkalu.
 
E: kirjoitus vihreitä..
 
Musanäytteessä rock-bändimme uusi demo!
klobasa
18.08.2006 22:15:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämähän on vanhan toistoa, mutta: jos haluaa halvan ja hyvän samassa paketissa niin siinä tapauksessa ehdottomasti kandee tsekata mieluummin käytettyjä stratoja. Sillä about 500 e summalla saa jo tosi hyvän käytetyn; hyvin todennäköisesti hinta/laatu on parempi kuin uudella saman hintaisella pelillä..
 
Pasi 95
18.08.2006 22:39:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juuri näin! Samalla rahalla saat paremman ja aidon Made in USA Fenderin. Muista vain tehdä kunnon testi, jotta kitara sopisi juuri sinulle...
 
"Old Time Rock `n` Roll" --> ja keikkaa pukkaa!
darrell
18.08.2006 23:01:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jos haluaa halvan ja hyvän samassa paketissa niin siinä tapauksessa ehdottomasti kandee tsekata mieluummin käytettyjä stratoja. Sillä about 500 e summalla saa jo tosi hyvän käytetyn; hyvin todennäköisesti hinta/laatu on parempi kuin uudella saman hintaisella pelillä..
 
Tiedän tämän, kokemusta kitaroista on yli 20v, mutta ei stratoista. Hyvän käytetyn ostamiseen pätee itseasiassa samat ohjeet, vinkit ja ongelmat.
 
Käytetyn ostaminen netistä on onnenkauppaa. Esineet hintaluokassa 550e ei ole halpoja, vaikkakin halpa huippukitaroille.
 
Les Fender
18.08.2006 23:20:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytetyn ostaminen netistä on onnenkauppaa. Esineet hintaluokassa 550e ei ole halpoja, vaikkakin halpa huippukitaroille.
 
Vähän OT, mut omallakohdalla pettymykset tämän parinkymmenenvuoden aikana ovat tulleet juuri uusien kamojen ostamisen kohdalla. Vanhojen kohdalla katumuksia on tullut poismyynnin johdosta ja suurimmat kirvelevät arvet niistä kamoista joita on antanut vaihdossa uutta ostaessa....
 
"Living is easy with eyes closed!"
Tuomase
18.08.2006 23:42:33 (muokattu 18.08.2006 23:46:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen ollut todella tyytyväinen Tokain Stratocasteriin (AST50). Mitä itse vertasin ainakin meksikolaiseen Fenderiin, niin tämä on ehdoton valinta. Siihen noin 600 euroon tämäkin asettuu, japanilaista tekoa. Sitten on se SRV-erikoismalli tästä Tokaista, jota monet ovat kehuneet erittäin hyväksi ja hinta about 100 euroa kalliimpi. Et ainakaan suoraan kieltänyt näistä feikeistä, joten kannattaa ainakin kokeilla. Eipä se mitään maksa.
 
Päästin käsistäni 80-luvun vastaavan Tokain, joka vähän harmittaa. Käytettyjä metsästäisin itse, jollei olisi palava tarve saada uusi.
 
Pistetään nyt vielä suorat linkit, mikäli sattuisi Tokai kiinnostamaan:
AST50: http://www.musamaailma.fi/bandikamat/tuotteet/155/161/ast__50.phtml
AST50 SRV: http://www.musamaailma.fi/bandikamat/tuotteet/155/161/ast_50_wg.phtml
 
darrell
18.08.2006 23:46:25 (muokattu 18.08.2006 23:52:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän OT, mut omallakohdalla pettymykset tämän parinkymmenenvuoden aikana ovat tulleet juuri uusien kamojen ostamisen kohdalla. Vanhojen kohdalla katumuksia on tullut poismyynnin johdosta ja suurimmat kirvelevät arvet niistä kamoista joita on antanut vaihdossa uutta ostaessa....
 
Uudet kamat monesti soundaa ja tuntuu parhailta kaupassa, ja kun pääsee himaan, niin pufff, ja taika on poissa, kuin myös vaihdossa pois annettu vanha rähjänen, mutta toimiva kitara. Tuttua asiaa. Suurin osa hankituista kitaroista on ollut käytettyjä. Nyt jostain syystä tekisi mieli uusi Fender Stratocaster, jonka ei ole pakko olla USA strato, vaan muutkin valmistusmaat käy. Uutena ostettu -89 Les Paul on ja pysyy tallissa ja se tyydyttää suurimman osan kitaran omistamiseen liittyvistä tarpeista. Mulla ei ole GASia, mutta strato on saatava.
 
Jos ostaisin useamman strato-tyyppisen kitaran, niin silloin luonnollisesti harkitsisin muitakin merkkejä. Esim. Pacificoita olen soitellut useampia ja aivan kiva kitara, mutta ei juuri se, mitä olen tällä hetkellä hakemassa.
 
Kävin Musamaailmassa juuri noita Tokaita soittelemassa. Jokunen soi akustisesti hienosti, mutta jotenkin jäi jämäkkä tunne puuttumaan. Tosiaan harmittaa se vaihdossa pois antamani Tokai, ja tilalle tuli muistaakseni valkoinen Kramer, floikallinen, yksi humpparinen ja pelkällä volapotikalla. Go figure?
 
Kohtuullisesti on kiertänyt kitaroita, mutta aikoinaan ei ole ollut mahdollisuutta pitää kaikkia soittimia jo pelkästään taloudellisesti. Nykyään voisi päteä jo paremmin periaate, että kamoja ei myydä.
 
Rypsolisti
19.08.2006 00:17:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uudet kamat monesti soundaa ja tuntuu parhailta kaupassa, ja kun pääsee himaan, niin pufff, ja taika on poissa,
 
Hassua, on juuri toisinpäin mulla. Liikkeessä testatessa uudet kitarat usein tuntuvat kankeilta ja tahamasilta, muutenkin joskus on hieman epämukavaa musiikkiliikkeessä testailla kitaroita.
 
Noista sun asettamista ehdokkaista itse ottaisin 60's Classicin, johtuen siitä että sopii kaikista parhaiten minun käteen. Jokin aika sitten piti valita 50's ja 60's Classic Stratojen väliltä ja päädyin 50's malliin, koska sopi vielä vähän paremmin käteen. Ja jotenkin on jäänyt semmoinen kuva aina että noi Classic sarjalaiset olisivat hiukan laadukkaampia/tasokkaampia kuin Standard mallit. En tiedä että onko asia ollenkaan näin? Taitaa vain olla sitä että vintage mallit sopii paremmin minulle.
 
Rypsolisti
19.08.2006 00:27:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästä löytyy hieno kitara hinta-alueen yläpäästä, mutta kiinnostaisi tietää, että mitä eroa on tuolla upgrade versiolla ja 60's versiolla.
Fender Mex Classic 60er Strat 3TSB, 535,87e
http://www.musik-produktiv.de/shop2 … 3123207/sid/!x32fific/quelle/listen

 
No eroa on siinä että tuo 60's Classic on vintage henkinen kun taas Standard hieman modernimpi.
 
60's Classicissa on vintage nauhat ja Standardissa medium jumbot. Kaulojen profiilissa on myös eroa, Classicin otelauta on kaarevampi, eri mikit. Siinä nyt jotain eroja.
 
Shipmass
19.08.2006 02:58:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hintahaitarin ylärimoille pyyhkii, mutta itse en lähtisi noita meksikaaneja ostelemaan (on tullut kokeiltua melkomoisia susiyksilöitä niin rakenteellisesti kuin sähköpuoleltakin) vaan katsoisin Fenderin Highway 1 -sarjaa.
 
http://www.thomann.de/thoiw3_fender … sn=da3f600da052207849797a962b3e38d5
 
Jenkkikeppi, hinta kondiksessa ja laatu keskimäärin meksikonstratoja kovempaa. Halpa hinta selittyy vähäisemmällä viimeistelyllä (maalipinta tms).
 
Ja muistaessani, kyllä ne sunburst -värit maksaa vähän lisää.
 
Pluto
19.08.2006 10:12:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen ollut todella tyytyväinen Tokain Stratocasteriin (AST50). Mitä itse vertasin ainakin meksikolaiseen Fenderiin, niin tämä on ehdoton valinta. Siihen noin 600 euroon tämäkin asettuu, japanilaista tekoa. Sitten on se SRV-erikoismalli tästä Tokaista, jota monet ovat kehuneet erittäin hyväksi ja hinta about 100 euroa kalliimpi. Et ainakaan suoraan kieltänyt näistä feikeistä, joten kannattaa ainakin kokeilla. Eipä se mitään maksa.
 
Itelläni on juurikin tuo SRV-Tokai, eli AST50-WG. Ero tuohon satasen halvempaan "normiversioon" on aika pieni, mutta omani ostinkin vuosi sitten myös normiversion hintaan.
 
Soitin on omaan käteeni just passeli, ja kuulostaakin todella hyvältä. Tosin mikit vaihdan Kinmaneihin kun rahaa jostain saan. Stratoa metsästäessäni vertailin vaikka mitä eri merkkejä, mutta tuossa hintaluokassa Tokai veti kyllä voiton. Joku muuhan voi toki olla täysin eri mieltä, ja joillekin se F-logo oikean muotoisessa lavassa on tärkeä juttu.
 
Dillon, you son of a bitch!
Fortune
21.08.2006 13:32:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://soundstore.fi/product_info.p … id=f626f9fa14f1420999eac567ed81b135
 
Suomesta, japsi-strato, 499 euroa. Varsin varteenottava vaihtoehto, luulisin...
 
Look behind you, a three-necked guitar!
darrell
21.08.2006 13:42:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://soundstore.fi/product_info.p … id=f626f9fa14f1420999eac567ed81b135
 
Suomesta, japsi-strato, 499 euroa. Varsin varteenottava vaihtoehto, luulisin...

 
Tuossa ois ruusupuulautakin, mutta en oikein tykkää noista vintagenauhoista.
 
Näiden Highway Upgrade mallien myötä vanhojen speksien mukaisten Highway 1:n hinnat luulisi putoavan.
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=130791&co=30
 
Tästä esim. lähtisi aika halvalla Amerikan strato, jos HSS malli kiinnostaa.
http://www.musik-produktiv.de/shop2 … 0000190/sid/!x32fific/quelle/listen
 
Niq
21.08.2006 14:17:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä kiinnostaa kovasti (olen testannutkin), mutta tässä vaiheessa iskee epävarmuus, että miksi juuri tämä, kun samassa hintaluokassa on pari muutakin??
FENDER Lite Ash STRATOCASTER MN NT, 477e
http://www.thomann.de/thoiw3_fender … sn=2ce1fcdc8e6ceccb4c2d0f905ec74c1d

 
Mulla on tällainen.
 
- Puiden, viimeistelyn ja mikkien osalta aivan A-luokkaa
- Talla ja virittimet ihan ok-laatua
- Potikat ja kytkin toimii kyllä, mutta laatu on aika surkea.
- Pleksi on ruma, reunat vähän röpelöiset
- Satulan radius on hieman "väärä" kaulan radiukselle, ei saa kaikkia kieliä tasaisen korkealle ilman, että joku kieli särisee tai on liian korkealla. On jo pitemmän aikaa pitänyt vaihtaa uuteen.
 
Soundi ja soitettavuus, tuota satulaongelmaa lukuunottamatta, ovat loistavia. Olen ollut tyytyväinen hankintaan. Jos nyt tuosta täydellinen omaan käyttöön pitäisi saada, niin vaihtaisin tallaan yksikelaisen kokoisen humbuckerin, mustan kolmikerrospleksin, potikat ja kytkimen laadukkaisiin ja laadukkaat lukittavat virittimet. Ja tietty sen satulan.
 
"I have a cunning plan" -Baldrick
darrell
21.08.2006 14:50:17 (muokattu 21.08.2006 21:54:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

- Puiden, viimeistelyn ja mikkien osalta aivan A-luokkaa
- Talla ja virittimet ihan ok-laatua
- Potikat ja kytkin toimii kyllä, mutta laatu on aika surkea.
- Pleksi on ruma, reunat vähän röpelöiset
- Satulan radius on hieman "väärä" kaulan radiukselle, ei saa kaikkia kieliä tasaisen korkealle ilman, että joku kieli särisee tai on liian korkealla. On jo pitemmän aikaa pitänyt vaihtaa uuteen.

 
Kiitos kommenteista. Luin artikkelisikin.
http://muusikoiden.net/artikkelit/artikkeli.php?id=572
 
Jostain syystä tämä Lite Ash kiinnostaa, vaikka tuo satulavaiva kuulostaa aika uskomattomalta. Toisaalta en huomannut koko vaivaa pikaisesti testatessani, eli ensivaikutelman täytyi olla muuten hyvä. Valitettavasti Saksan hinta uudesta soittimesta on niin paljon halvempi, että ei oikein voi perustella Suomesta ostoa.
 
Onko tuo satula sellainen, että sitä ei pysty viilaamaan kuntoon, vaan se on vaihdettava?
Kitaroiden modaaminen ja säätö onnistuu ja esim kytkimen vaihtaminen parempaan on perustoimenpide, mutta jo periaatteesta ei viitsisi uutta kitaraa alkaa heti rakentelemaan, kun en musiikin ammattilainen ole.
 
jiihoo81
21.08.2006 20:52:19 (muokattu 21.08.2006 20:53:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsekin olen samoja juttuja viimeajat pähkäillyt...
 
mitäs mieltä jengi on tästä: http://www.thomann.de/thoiw3_fender … 60classicstrat_car_rw_prodinfo.html
 
-hyvää?
-huonoa?
 
saako vastinetta euroille, ja mitähän tuommoisesta suomessa pyytävät?
 
ja toinen juttu Squieriin liittyen; pystyykö sarjanro:sta "päättelemään" mitä sarjaa ko. kitara on.
 
VJP
21.08.2006 21:32:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/thoiw3_fender_mex50_stratmn_2cs_prodinfo.html
 
Minä olen himoinnut viime aikoina tuollaista kitaraa. Minua kuitenkin askarruttaa muutama asia:
 
-Noista classiceista on puhuttu että ne olisivat parhaita Mexico- Fendereitä. Onko asia näin?
-Onko kitarassa olevaa soft v- kaulaprofiilia saatavilla muissa alle tuhannen euron kitaroissa kuin 50's classicissa ja Jimmie Vaughan- signaturessa?
-Pitääkö tuo talla oikein säädettynä vireen kampea käytettäessä?
-Sopivatko kitaran mikit rokimpaan musiikkiin kuten Deep Purpleen?
-Onko se hintansa arvoinen?
 
Kiitos vastauksista jo etukäteen.
 
Niq
21.08.2006 22:28:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jostain syystä tämä Lite Ash kiinnostaa, vaikka tuo satulavaiva kuulostaa aika uskomattomalta. Toisaalta en huomannut koko vaivaa pikaisesti testatessani, eli ensivaikutelman täytyi olla muuten hyvä.
 
Voihan olla, että tässä on joku maanantai-mallin satula, ei tuo siis soittamista estä, sen vaan huomasin, kun yritin saada kitaran vimpan päälle hyviin säätöihin.
 
Onko tuo satula sellainen, että sitä ei pysty viilaamaan kuntoon, vaan se on vaihdettava?
 
Periaatteessa joo, mutta ajattelin samantien vaihtaa kunnon (luu?, grafiitti?) satulan tuollaisen muovisatulan tilalle. Ihan ammattimiehellä (Jasesoi) pitäisi käyttää säädettävänä, kunhan on aikaa ja rahaa.
 
Kitaroiden modaaminen ja säätö onnistuu ja esim kytkimen vaihtaminen parempaan on perustoimenpide, mutta jo periaatteesta ei viitsisi uutta kitaraa alkaa heti rakentelemaan, kun en ammattilainen ole.
 
Näinhän se on. Itselläni on tuo ollut pääkitarana vuoden verran, eikä noista mikään niin paljoa ole haitannut soittohommia, pikkuhiljaa olisi tarkoitus parannella kaikenlaista, ellen nyt vaihda tuota telecasteriin, kun on sellainen himottanut pidemmän aikaa... :)
 
"I have a cunning plan" -Baldrick
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti