Aihe: Paljonko maksaisit käytetystä?
1 2 3 4
LaMotta
30.04.2016 18:01:23
 
 
Juutas: Heps, ajattelin polkaista käyntiin tällaisen yleisfilosofisen keskustelun käytetyn musakaman ostamisen ja myynnin hinnanmuodostuksen logiikasta.
 
Kuuluisat markkinavoimat kyllä säätää hinnan kohdalleen. Ei kai siinä sen ihmeempää?
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
high_society
30.04.2016 18:27:33 (muokattu 30.04.2016 18:32:34)
Joo, en hirveesti guuglaillu, ku oli väärä muistikuva jostaa musicyo esitteestä, mut http://www.vintagekramer.com/company44.htm
Emt mitä muut tuolla heitti..oon jo hiuka votkuleissa.
300e oli ebayssä ainakin joku ferrington tarjolla, ni kaippa ne sitä hintaluokkaa sitte o.
 
http://www.ebay.com/itm/Kramer-Ferr … ic-Guitar-w-hard-case-/201572134002
 
Oonkoha iha vitu pihal ja mite nää on näin halpoja?
Ei ne kuiteskaa oo mitää susipaskoja.
 
Tupla editti.
Oon iha vitu varma että noita ferringtoneja tehtiin myös musicyo aikana jossaa koreassa....vaikka ei varmaan merkitystä, mut enivei.
KASARI,KASARI.....KKKKKAAAASSSAAARRIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!
mpekkanen
30.04.2016 19:01:58
LaMotta: Kuuluisat markkinavoimat kyllä säätää hinnan kohdalleen. Ei kai siinä sen ihmeempää?
 
Tämäkin on yksinkertainen väite, mutta ei pidä ihan aina valitettavasti pakkansa. Useasti kyllä, mutta riippuu aivan tavarasta. Nimeltä nyt mainitsematta on Suomessakin monia liikkeitä, joissa on sekä uusia että käytettyjä kitaroita. Niissä voi olla 15-20 vuotta samalla hinnalla olevia kitaroita ja ei ne ole menneet kaupaksi. Silti niiden hinta on verrattuna maailmalla maksettuihin vastaaviin ihan samalla tasolla tai allekkin sitä. Voivat olla jopa halpojakin...
Suomessa ei vaan osteta kovinkaan paljoa sellaisia kitaroita jotka maksavat viisi numeroisia summia euroissa. Ei silloinkaan, vaikka niiden hinta ei tulisi ainakaan koskaan tippumaan. Myöskään kaikki noista vuosikymmeniä liikkeessä seisovista soittimista ei ole 5 numeroisia hinnaltaan, vaan sieltä löytyy paljon ihan alle parinkin tonnin soittimia ja jopa kolmenumeroisiakin.
Näissä samaisissa liikkeissä on myös uusia kitaroita, jotka ovat olleet kohta 30 vuotta ja niiden hintaa ei ole missään vaiheessa nostettu. Se vain aikoinaan muutettiin euroiksi(jaettiin markkahinta sillä noin kuudella) kun siihen rahaan muuttui hinnat ja se sama hintalappu on niissä edelleenkin. Osa voi olla vielä käsityönä tehtyjä soittimia ja niiden hinta on samoissa lukemissa kuin uusien Korean tuotoksien hinnat nykyään.
Se on vaan niissäkin sama juttu. Väärä merkki, malli, väri ja liian vähän nimekkäitä soittajia.
 
Joku Seppo(esimerkiksi) voi tehdä vaikka hyvinkin laadukkaan sähkökitaran, mutta jos hänelle ei ole ns. nimeä ja kukaan "kuuluisa" soittaja ei soita hänen kitarallaan-->On hyvin vaikea saada edes kitarasta osien hintaa. Silloinkaan, vaikka soitin olisi ihan oikeasti todella hyvä.
Itseä kyllä kiinnostaa tällaiset soittimet, vaikka niiden myyminen eteenpäin onkin vaikeaa. Minulle kun ei ole niin väliä mitä siellä lavassa lukee ja on kohdalla osunut myös sellaisiakin soittimia joiden merkin pitäisi taata jotenkin halvempia soittimia parempi soundi jne.
Ihan aina ne "laadukkaammat/nimekkäämmät" soittimet eivät ole olleet sitten kuitenkaan niin hyviä...
 
Moni miettii jälleenmyyntiarvoa ja aina sitä laatua ei edes vuosikymmeniä soittanut soittaja tunnista välttämättä huonommasta. Tämäkin on ihan tullut nähtyä ja se kaulassa oleva logo vaikutaa hyvinkin monelle soittajalle enemmän kuin muutoin hyvä mutta itselle vähemmän tuntemattomampi merkki.
Nykyään on kyllä enemmän kotimaisia custom pajojen tekemiä soittimia ja muitakin enemmän liikenteessä kuin aikaisemmin. Niiden myyminen ei silti ole niin helppoa kuin Gibson, Fender, Jackson jne. kitaroiden myynti. Vaikka taas näiden nimekkäämpien kitaroiden suuri määrä laskee niiden arvoa :)
 
Monetkin soittajat ovat niin huonoja raha-asioissa tai ne sijoitetaan muuten "fiksusti", ettei monellakaan löydy käteistä. Ei ainakaan suuria määriä. Monetkin paremmat kitarat menevät ns. keräilijöille ja makuuhuonekitaristeille, kun keikkaa tekevillä ei ole rahaa niitä ostaa. Ei ainakaan ihan huvikseen ja jos jotain hommataan, niin sitten ihan tarpeeseen.
Millähän hinnalla pitäisi myydä nyt Kitarapajalla oleva 1957 vuoden Gibson Les Paul Custom 45 000 euroa, vaikka M.netin torilla?
http://www.kitarapaja.com/gibson-les-paul-custom-1957
Veikkaan, ettei m.netin torilla löytyisi edes 10 000 euroa tuosta kitarasta. Ei siksi, etteikö se olisi sen rahan arvoinen, vaan siksi ettei soittajilla ole tuollaisia rahoja. Ja vaikka olisikin, niin monikin käyttäisi ne kuitenkin asuntoon tai johonkin muuhun. Tuo 57 Gibsonhan on kuitenkin niin kallis soitin, ettei sillä voisi keikkailla...Koristeeksi ja kotisoitteluun taas aika kallis...
LaMotta
30.04.2016 19:14:16
 
 
Mpekkanen sotkee nyt keräilykohteiden ja käytetyn käyttöesineen markkinat toisiinsa. Molempiin pätee markkinavoimain lait.
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
mpekkanen
30.04.2016 21:04:06
Keräylykohde ja käyttöesineen raja voi olla joskus aika veteen piirretty viiva. Aina se ei ole 50-luvun tajuttoman kallis Gibson LP joka on vain ja ainoastaan oikea soitin siihen omaan juttuun.
Myöskään kaikki vintage(mikä nyt sitten lasketaankin vintageen) ei ole kallista/arvokasta ja edes uniikki ja harvinainenkaan ei ole kauhean kallista välttämättä. Edullinenkin soitin voi olla jopa enemmän kuin hyvä ja sekin voi olla sellainen ettei sitä enää tehdä.
Tämän takia jotkut Thomannin hinnat kertaa x ovat aika huonoja, koska sille hinnalle voi olla monia syitä. Ja edelleenkin kaikkea ei uutena edes valmiteta enää ja se ei ole siltikään mitään vintage tai keräilytavaraa tai muutenkaan arvokasta.
 
Monikin haluaa varmasti ostaa hyvän kitaran kun hän hankkii sellaisen. Tai näin hän ainakin itse luulee...
Varmaankin jokainen kitaraseppä tekee muutamiakin stratoja, telejä jne. ennenkuin erikoistuu omiin soittimiin tai menee sitten jollekkin toiselle soitinpajalle töihin.
Nämä stratot ja telet voivat olla hinta/laatu-suhteeltaan huomattavasti parempia kuin Fender merkkiset kitarat(jos tähän ei nyt sotketa CS kitaroita ja muita todella kalliita pelejä). Niitä ei myöskään ole kuin ehkä se yksi maailmassa. Siltikin monelle käy vain ja ainoastaan se Fender merkkinen kitara.
 
Hinnoittelu on tällaisten ja monien muidenkin kohdalla hieman vaikeaa kun läheskään kaikki eivät ole oikeasti ostamassa sitä "parasta" mahdollista.
Moni ostaja etsii soitinta joka vastaa omaa "mielikuvaa", jonka on saanut jostain soittimesta ja sen erinomaisuudesta. Se ei ole kuitenkaan aina ihan oikea todellisuuden kanssa ja itselle parempi olisi saattanut löytyä jostain ihan toisenlaisesta merkistä tai kitarasta.
 
Markkinat kyllä määrittelevät hinnat, mutta niihin vaikuttaa monet tunnetut soittajat ja heidän mainostamansa soittimet jne.
Ihan vain esimerkkinä...
Hynkel
30.04.2016 21:33:50
No se on sitten markkinointia, tavallaan, eli ihan sama.
Oh, oh, no more buttered scones for me, mater. I'm off to play the grand piano. Pardon me while I fly my aeroplane.
BugBadWolf
30.04.2016 21:58:59 (muokattu 30.04.2016 21:59:39)
No jaa. Suurin vaikuttaja markkinoihin on aina ostaja. Avainkysymys kuuluukin:"Mitä ostaja suostuu haluamaan ja mihin hintaan". Jokainen myyjä haluaa tietää juuri tämän ja pyrkii vaikuttamaan haluttavuuteen niin, että myös hinta on aina mahdollisimman korkea. Tämä vaikuttaminen on sitä markkinointia. Vaikutetaan mielikuviin, koska varsin monissa tuotteissa ei materiaaliarvoja ole.
 
Jos ostajat toimivat yhdessä, he vaikuttavat asioiden markkinahintoihin. Tästähän on eräänlaisena esimerkkinä vaikkapa mnetin foorumi, jossa varsin monen laitteen hinta määrittyy. Se, minkälaisiin päätöksiin mnetin(kin) raati tulee, perustuu mielikuviin kapineen arvosta. Sama kuvio vähemmän organisoidussa muodossa koskee isompia markkinoita.
 
Me ostamme aina mielikuvia. Aina, kun meillä on toinenkin vaihtoehto, ostos tehdään paremmuuden mielikuvan perusteella. Joskus mielikuvamme tuosta paremmuudesta ovat oikeampia, joskus jopa ihan hukassa.
 
Luulenkin mpekkasen halunneen kiinnittää nimenomaan huomiota siihen, että pitäisi tutustua markkinoihin ja markkinointitapoihin. Tällä tavalla voi vaikuttaa siihen, että oma mielikuva ja todellisuus eivät eksy liian kauaksi toisistaan.
En usko että minun juttujani kannattaa ottaa ihan tosissaan. Minä en ainakaan ota ;D
Mikko L
01.05.2016 10:45:34
 
 
Mun mielestä m.netin tori on erittäin toimiva paikka missä käydä kauppaa. Oon varmasti rikkonut jo sadan kaupan rajan viimeisen kymmenen vuoden aikana. 70% siitä hinnasta millä sen voi uutena ostaa on AINA sopinut ja se on sellainen millä kauppaa voidaan onnistuneesti käydä.
ML Sound Lab: Virallisia kaappipaketteja Fractal Audio Systems Axe-Fx:lle.
delarco
06.04.2022 01:57:10 (muokattu 06.04.2022 02:06:25)
mpekkanen: Eivät kyllä taida olla USA kitaroita, ainakaan yleensä. On niitä voitu joskus toki sielläkin tehdä pieniä määriä jossain custom shopissa, mutta suurin osa mitä itse olen nähnyt ja tiedän noista...ovat siis ilmeisesti Koreassa tehtyjä. Ainakin Suomeen on tullut näitä aasian malleja joitankin kappaleita ja ei ne markka-aikaan aivan älyttömiä maksaneet. Tässä yksi sivusto, jossa tietoa noista...
http://www.vintagekramer.com/company44.htm
 
Tarkempaa hintaa en osaa sanoa, kun Kramer USA kitaroiden hinnat ovat olleet joskus aika korkealla. Taas 90-luvulla ne laskivat sellaisiin summiin, että jenkki Kramer sähkökitaran sai laukun kanssa lähes mallin kuin mallin 3000 markkaan +-500 markkaa. Noita tuli itsekkin noihin hintoihin silloin ostettua. Noita myytiin tosiaan vaikka Pacer Deluxe mallia niinkin halvalla, että jos siitä olisi ottanut ne Duncan mikit(3kpl), originaalin Floyd Rosen ja laukun, niin niistä olisi saanut erikseen myymällä enemmän...kuin siis koko kitarasta. Tuollainenkin oli joskus itsellä ja se oli kitarana kyllä todella hyvä, mutta 90-luvulla alkoi soittajia kiinnostamaan enemmän perinteisemmät soittimet ja nämä kasarin kampikitaroiden arvo oli silloin aivan pohjilla. Monilla muillakin merkeillä...
Nythän nämä jenkkikitarat 80-luvulta ovat taas hinnaltaan nousseet, mutta toisaalta on vaikeampi löytää täysin alkuperäisiä ja hyväkuntoisia. Olipa kyse sitten Kramer tai jostain muusta merkistä.
 
Arvaus hyväkuntoisesta Korean vanhemmasta Kramer Ferrington kitarasta jossa on myös nauhat hyvässä kunnossa--noin 300 euroa ja voi heittää hieman molempiin suuntiin kunnosta ja mallista riippuen.
 
E: Pulttikaulaisissa Kramer kitaroissa taitaa olla ainakin 80-luvun kitaroissa kaikissa tuo kaulalätkä(jolla siis kaula on bodyssä kiinni) sellainen teksti, että Made In Usa ja Neptuna, vaikka olisivat siis aasilaisiakin...

 
Käytän tätä vanhaa ketjua, kun en parempaakaan löytänyt...
 
Olen pitkin hampain miettinyt, että voisin laittaa markkinalle mun 2 ferringtonia.
(Kuvat löytyy omista kuvista)
 
Tuo sunburst on sellanen nuotio- / sohvakitara, koska siinä ei ole sähköjä ollenkaan.
Valkoisesta taas löytyy sähköt.
 
En omaa mitään näppituntumaa, onko näille vielä sellaisia ostajia, joiden kanssa voisi tehdä kauppaa, molempia tyydyttävin hinnoin. (Ja mitä ne realistiset hinnat voisi olla?)
 
Speksit ja mielikuvat hinnoista on muodostunut vuosien varrella lähinnä reverb/ebay ilmoitusten perusteella. (Ja hintaskaalat on järisyttäviä)
 
Sähköttömän osalta en osaa sanoa oikein muuta, kuin että kai se edes vähän arvokkaampi on kuin joku Landola C-50, joka kelpaa nuotio soittelun jälkeen veneen airoksi tai soutelun jälkeen nuotioon.
 
P.S. jos luulet, että joku tuntemasi joka tuskin lukee tätä ketjua saatikka koko palstaa, on kramer miehiä, niin saa vinkata. ;)
fxb
06.04.2022 06:48:33
missä hinnoissa alkuperäisillä osilla olevat epin les paul custom prot pyörii? tiedot
Your guitar was made at the
Qingdao Plant (Epiphone), China
on November, 2012
Production Number: 18101
Tappajabanaani
06.04.2022 07:22:17
Jii
27.09.2022 14:31:33
Tappajabanaani: https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=149645
 
Nostelen turhia. Kuitenkin kitaratkin soivat kotioloissa hyvin ja pesevat sekä linkoavat. Puista ja sahkoista puhutaan ja modata tulee aina.
 
Kaikille kitaroille sama hinta + mnet-tinkaus. Modauksesta lisäarvoa. Mun kitarat on kaikki valmistettu kombinoituina huonoina aikakausina, kuten itsekin taistelin tosessa maailmansodassa kaikilla rintamilla samaan aikaan. Koska halpiskopio on periaatteessa sama.
 
Tstä toki pääsee siihen, että hyvia kitaroita loytyy hintaan suhteuttaen. Ärsyttanyt vaan jotkut asiat. :D Provo, joka toivottavasti voisi johtaa asiaankin. Rölöm
And I can't help but love the stench of loss...
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2 3 4
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)