Aihe: Millanen pedaalilauta sulla on?
1 2 3 4 519 20 21 22 23103 104 105 106 107
JaaGeRMaisTeR
10.05.2014 12:54:21
Juzpe: Oiskohan ideoita miten nuo spedujen virransyöttöpiuhat suojaisi keikkaillessa väistämättä tapahtuvalta röydöltä, kuten vaikka juomien aiheuttamilta kosteusvaurioilta tai laulusolistin bootsien korkoraudoista koituvalta mekaaniselta rasitukselta?
 
Olen itse miettinyt PEX- tai PeRT putkea, 12-16 millisenä niiden kaapelien päälle ja nippusiteillä kiinni... vielä jos vetää putken halki niin helpompi ujuttaa piuhat sisään.
 
Ideoita?

 
Laita Obo putkea. Se olis valmiinsi halkastu. Tai aivan perus alumiiniputkea ja kehua kuin häiriötön tuli, kun häiiösuoja piuhoissa :)
Åke
10.05.2014 14:38:17
Laitetaanpas vastavalmistunut pedaalilauta tänne näytille, kun mielestäni siinä ihan hyviä juttuja sain toteutettua. Ideana siis päivittää turhan suureksi käynyt laudan rohjo pienempään, helposti roudattavaan muotoon. Piuhat piiloon ja pedaalit jämäkästi kiinni lautaan. Olen tykästynyt pienikokoisiin pedaaleihin, mutta niissä on ongelmana heiluminen ja huono kiinnittyminen lautaan. Tätä ongelmaa varten kehittelin uudenlaisen kiinnitystyylin, joka onnistui mielestäni varsin hyvin. Kyseinen lauta on optimoitu tanssimusiikkiin, joten säröosastolla mentiin melko hienovaraisilla linjoilla.
 
Tavoitteet siis kiteytettynä:
- Pienempi koko, helpompi roudattavuus.
- Pedaalit selkeään järjestykseen, piuhat piiloon.
- Pedaalit jämäkästi kiinni lautaan.
- Kaikki tarvittavat saundit katetaan, mutta pyritään välttämään pedaalimäärän liioittelua.
 
Suunnittelun maksimimitat otin Biltemasta joskus ostamani alumiinisalkun sisämittojen mukaan. Laudan tuli siis mahtua kyseiseen lootaan ja pysyä siellä jämäkästi roudauksen aikana. Tämän jälkeen hain puukeskukselta palan 9mm filmivaneria, jonka vielä kotona pätkäisin puoliksi. Näin ollen sain kaksi noin 42cm x 30cm (jos oikein muistan) kokoista vanerilevyä. Toinen varalle, jos ensimmäinen menee harjoitteluun. Hintaa kyseisille läpysköille tuli yhteensä huimat viisi euroa.
 
Tämän jälkeen pääsin toteuttamaan hurjaa visiotani liittyen minikokoisten pedaalien kiinnitykseen. Poistin aluksi pedaalien aluslevyt, jonka jälkeen piirrotin pedaalit halutuille paikoille laudassa, jättäen sopivasti tilaa myös pedaalin väleihin tuleville piuhoille. Kun pedaalit oli piirrotettu, tein niille yläjyrsimellä noin 3mm syvennykset. Näin ollen pedaalit saatiin upotettua lautaan hieman, jolloin niiden sivuttaissuuntaista heilumista saatiin vähennettyä. Kun syvennykset oli jyrsitty, porailin vaneriin ruuveja varten reiät, sekä pienet upotukset niiden kannoille.
 
Halusin saada virtalähteen mahtumaan laudan alle, jotta myös johdot saadaan kulkemaan piilossa. Tätä varten sahailin laudan yläosaan pienen korokkeen. Materiaaliksi sopi hyvin polttopuiksi tarkoitettu entinen seinähylly, josta pätkin sopivan kokoisen palan. Lopuksi sahailin ja viilailin virtalähteelle kolon, jolloin se saatiin asettumaan melko siististi laudan etuosaan.
 
Kun laudan rakenne alkoi olla valmis, aloin kiinnittelemään pedaaleja ja niiden välijohtoja. Johtoina käytin hyväksi todettuja George Älliä. Porailin sopiviin kohtiin reikiä, joten sain johtoja kulkemaan mahdollisimman paljon laudan pohjalla. Tämän jälkeen kiristelin johtoja nippusiteillä kiinni laudan pohjaan. Lopputulos ei ole kaikkein esteettisin, mutta piuhat kulkevat riittävän jämäkästi pedaaleilta virtalähteelle. Pedaalilaudan yläosan pedaalit kiinnitin perinteiseen tyyliin tarranauhan avulla. Lopuksi laitoin nostokahvoiksi kaksi ylijäänyttä lipaston kahvaa varastojen pohjilta.
 
Signaaliketjuksi muodostui:
Kitara
->mobius = tremolo, vibe, leslie, chorus ym. modulaatio
->viritin
->kompressori
->od = zvexin channel 2 (tämä saattaa vaihtua vielä)
->drive
->boost
->menatone top boost in a can = käytän ikäänkuin vox ac30 mallinuksena
->delay (ei ole el capistanin voittanutta)
->mobius uudelleen
->ja lopuksi vahvistin (bad cat classic deluxe)
 
Kokonaiskustannukset laudalle olivat 5e plus aiemmin biltemasta hankittu alumiinisalkku (n.30e?). Toki varsinaiset kustannukset ovat pedaaleissa, sekä osittain myös välipiuhoissa. Yksi keikka heitetty kyseisellä rotiskolla ja hyvin tyytyväinen olen ollut. Vielä voisin jonkinlaiset tassut ruuvailla tuonne alle, jotta lankku ei lähde liukumaan lavalla minne sattuu.
 
Lopuksi fotoja kyseisestä lätystä voi käydä katselemassa:
http://gohjyy.net/pedaalilauta/20140510_122107.jpg
http://gohjyy.net/pedaalilauta/20140510_122122.jpg
http://gohjyy.net/pedaalilauta/20140510_122134.jpg
http://gohjyy.net/pedaalilauta/20140510_122147.jpg
http://gohjyy.net/pedaalilauta/20140510_122205.jpg
http://gohjyy.net/pedaalilauta/20140510_122218.jpg
harpist
10.05.2014 18:56:42
Kertokaahan - mihin perustuu tuo täälläkin esiintynyt väittämä, että "värilliset" , Snake ym. muoviin valetut välipiuhat olisivat pedaalilauta -käytössä ns. "ei hyväksyttäviä" ?
 
Tiedossa kyllä on - ettei kyseisten johtojen mekaaninen kestävyys ole millään lailla verrattavissa kalliimpiin "custom" välijohtoihin - joita joitain pystyy kaiken lisäksi vielä itse jopa korjaamaankin.
 
Mutta eihän pedaalilaudassa olevista efekteistä nypitä alvariinsa irti niitä välijohtoja. Kerran koplattu "ketju" saattaa pysyä koskemattomana välipiuhojen osalta useita vuosia. Mekaanisella kestävyydellä ei näin ollen ole samaa painoarvoa hinta/laatusuhdetta arvioitaessa - kuin jos välikaapeleita koplattaisiin alvariinsa uusiksi joka kerta keikalla / treeneissä.
 
Mitä tulee taas kaapelin laatuun (=signaalinsyöttökykyyn) - kontra muihin ketjussa oleviin elementteihin - väitän pedaalien sisällä olevan huomattavasti enemmän "heikompia lenkkejä" - kuin mitä kulloinkin käytössä oleva välipiuha .... vaikka se välipiuha olisi jopa se parjattu muoviin valettu "halpis".
 
Häiriösuojaus on tietysti ominaisuus - johon "halpis"-välijohdoissa ei ole satsattu samalla lailla kuin kalliimpiin kaapeleihin. Mutta suurin osa soittoon syntyvistä hurinoista on lähtöisin aivan muista "lähteistä" - kuin ulkopuolelta/soittotilasta välikaapeliin "säteilevästä" kojeesta/laitteesta.
 
Hurina kertoo , että signaali itsessään sisältää "häiriö-elementtejä" - jotka ovat syntyneet miltei poikkeuksetta joko huonoista virtalähteistä, mikeistä, maadoituksesta tai muista häiriöille altteista lähteistä .... ts. siis aivan muista syistä kuin (halpis)välikaapeleista.
 
Eikä sen kalliin välikaapelin sisälle ole rakennettu sen enempää "häiriösuodatus-elementtejä" - kuin halpiskaapelinkaan - joten punttien luulisi olevan tältäkin osin "tasan". Kaapelin paksuus kun ei kerro yhtään mitään sen laadusta.
 
Eikä taida löytyä ainuttakaan sellaista "kultakorvaa" joka pystyisi sanomaan - onko tietyssä soitossa käytetty "halpis" - välikaapeleita vai kalliita "custom" piuhoja.
 
Kaiken lisäksi tuntuu paradoksaaliselta, että ensin väitetään - että välikaapelien laadun pitää olla "parasta A-luokkaa" - ja sen jälkeen miltei jokainen kitaristi käyttää jonkinasteista säröpedaalia "heikentääkseen" (=muokkatakseen) läpikulkevan signaalin laadun "äärirajoille" - jotta soundi kuulostaisi korvaan "miellyttävämmältä".
 
Ja jos "halpis" välipiuha täyttää käyttäjän asettamat vaatimukset / ehdot - tuntuu aivan uskomattomalta - että millä ihmeen oikeudella jollain toisella olisi julkinen "arvosteluoikeus" henkilön tekemää ratkaisua kohtaan - hänen käyttäessään juuri näitä valitsemiaan "halpis" - piuhoja.
 
Joskus valinta käyttää "edullisempia" välijohtoja on saattanut syntynyt jopa vallitsevan rahatilanteen takia. Ei sillloin jonkun toisen henkilön "päteminen" käytetyn kaapelin halvasta hinnasta - ole millään lailla hyväksyttävää.

Eikä ole mitenkään pois suljettua sekään - että silti juuri nämä "halpisjohtojen" käyttäjät saattavat soittaa/käyttää jopa kalliimpia instrumentteja tai parempia vahvistimia - kuin nämä "custom välipiuhojen" puolesta puhujat ... (?) Tekevätkö he jotain silloin väärin - käyttäessään edullisempia välijohtoja ?
 
Mikä siis estää ettei esim. "pysyväisasennukseen" - jolloin mekaanista kestävyyttä ei tarvitse ottaa huomioon - kelpaisi muoviin valetut välipiuhat - ja miten niiden käyttö olisi jollain tapaa tällöin "alempiarvoista" - kuin kalliimpien piuhojen käyttö ?
 
Joten ... kaikki Te "laatuluokan" välipiuhojen peräänkuuluttajat - perustelkaa millä lailla se on "oikeaoppisia" käyttää kalliimpia välipiuhoja - ja mikä on edullisin välipiuha - jonka ostamalla tähän "oikeaoppisten" käyttäjäkuntaan pääsee mukaan ? ( = Kriteerit välipiuhalle )
 
Miksi yleensä tämä pedaalien välinen piuha ja sen hankintahinta (=kalliimpi-parempi?) on saanut niin suuren merkityksen näissä pedaali-keskusteluissa.
 
Välipiuhalla kun käsittääkseni on mitättömän pieni osuus/vaikutus itse koko signaaliketjun laatuun - eikä se ole missään nimessä sen "heikoin lenkki".
 
Signaali joko menee sen läpi - tai sitten ei .... eikä välipiuhan hinnalla ole mitään tekemistä läpikulkeneen signaalin "laadun" kanssa
 
Kalliimmat toki tuntuvat kestävän käytössä kauemmin - koska niiden mekaaninen kestävyys on suurempi - mutta itse signaalin laadussa, en ole kyllä havainnut mitään eroa kalliimpien "paremmuuden" tueksi.
 
"Laatuluokitus" tulee ainakin minun kategoriassani piuhan toimintakunnosta ... ja käytössä on molempia - sekä "custom" että "halpis" välipiuhoja. .
 
Hyvä piuha kun toimii - ja vastaavasti huono ei toimi .... varsin simppeliä.
" Soittaa tunteella - tarvittaessa vähemmän " ....... soittotaitoa sekin.
ReBeat
10.05.2014 19:23:15
 
 
harpist: Eikä sen kalliin välikaapelin sisälle ole rakennettu sen enempää "häiriösuodatus-elementtejä" - kuin halpiskaapelinkaan - joten punttien luulisi olevan tältäkin osin "tasan". Kaapelin paksuus kun ei kerro yhtään mitään sen laadusta.
 
Kai niissä kuitenkin häiriösuojauksen toteutuksessa voi olla vähän teknisiä ja laadullisia eroja... ?
 
Esim. Sommer Spirit ja Spirit XXL:
 
http://info.sommercable.com/2__prod … e/2__030_meterware/2__300_0071.html
 
"To avoid crackling and hum interference we use a special conductive carbon shield and copper braided shield.
"Shielding: copper spiral tin-plated + semiconductor"
 
Kyllä Snaken sisälmys muistaakseni vähän erilaiselta näyttää kuin noiden Spirittien.
petrip
10.05.2014 19:37:28
harpist: Kertokaahan - mihin perustuu tuo täälläkin esiintynyt väittämä, että "värilliset" , Snake ym. muoviin valetut välipiuhat olisivat pedaalilauta -käytössä ns. "ei hyväksyttäviä" ?
 
Hyvä piuha kun toimii - ja vastaavasti huono ei toimi .... varsin simppeliä.

 
Muistan kun 80-luvun lopulla Suomessa oli jonkinlainen HiFi-buumi. Ihmiset uskoivat kuulevansa melkein mitä tahansa. Silloin myytiin jopa lyijypainoja CD-soittimien alle! HiFi-kuuntelussa johdoilla voisi olla teoriassa merkitystä, mutta kitarakamat on aika Lo-Fi ja niissä eroja tuskin huomaa. Mekaaninen kestävyys on merkityksellistä, jos piuhoja repii koko ajan pois ja takaisin. Soundin osalta 20 cm välipiuha voi olla melkein mitä tahansa paukkulankaa. Useiden metrien pituiset kitarajohdot kyllä syövät soundia, mutta bufferi korjaa tilanteen, jos asia häiritsee. Ja jos välijohdoissa huomaa jotain soundieroja, niin kokonaan on sitten toinen juttu mikä kuulostaa paremmalle. Se ei välttämättä ole se kalliimpi johto.
varakeef
10.05.2014 20:03:21
SSnaken piuhoja en ole viitsinyt ostaa huonojen kokemusten takia enää mihinkään käyttöön.
 
En ymmärrä miksi niitä pitäisi pedaalilautaankaan tunkea, varsinkaan kun piuhat laudassa on usein erilaisissa jännitystiloissa, tungettu pieniin sumppuihin. Ja noitten valettujen muovien sisälle ei pääse edes kurkkaamaan missä on vika.
 
On tympeää etsiskellä pätkivästä setistään vikakohtia, ei siihen tarkoituksellisia sudenkuoppia oikein viitsisi järjestää.
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
harpist
10.05.2014 21:26:37
harpist: Häiriösuojaus on tietysti ominaisuus - johon "halpis"-välijohdoissa ei ole satsattu samalla lailla kuin kalliimpiin kaapeleihin. Mutta suurin osa soittoon syntyvistä hurinoista on lähtöisin aivan muista "lähteistä" - kuin ulkopuolelta/soittotilasta välikaapeliin "säteilevästä" kojeesta/laitteesta.
 
harpist: Eikä sen kalliin välikaapelin sisälle ole rakennettu sen enempää "häiriösuodatus-elementtejä" - kuin halpiskaapelinkaan - joten punttien luulisi olevan tältäkin osin "tasan". Kaapelin paksuus kun ei kerro yhtään mitään sen laadusta.
 
ReBeat: Kai niissä kuitenkin häiriösuojauksen toteutuksessa voi olla vähän teknisiä ja laadullisia eroja... ?
 
Esim. Sommer Spirit ja Spirit XXL:
 
http://info.sommercable.com/2__prod … e/2__030_meterware/2__300_0071.html
 
"To avoid crackling and hum interference we use a special conductive carbon shield and copper braided shield.
"Shielding: copper spiral tin-plated + semiconductor"
 
Kyllä Snaken sisälmys muistaakseni vähän erilaiselta näyttää kuin noiden Spirittien.

 
Häiriösuojauksen osalta kyllä - kuten olin maininnutkin ... mutta "häiriö-suodatuksen" osalta ei niinkään.
 
Signaaliketjun "joukossa" kulkevat "epäpuhtaudet" menevät siis yhtä lailla läpi - oli kyseessä sitten halpa tai kallis piuha. Kaapelissa ei siis ole mitään "signaalia korjaavaa elementtiä" - tai sellaista suodinta - joka "plokkaisi" signaalin joukossa liikkuvat häiriötekijät ennen signaalin vahvistamista ja muuttamista kuultavaksi ääneksi.
" Soittaa tunteella - tarvittaessa vähemmän " ....... soittotaitoa sekin.
varakeef
11.05.2014 01:27:55
novo: Yllättää ihan älyttömästi pohojalaasen kohalla.
 
Heimoennakkoluulokortti pelattu...
 
Tuohon keskelle ehkä tulee vielä jotain. Vanhat pedaalit sain korjattua ja tästä tuli ns. humppalauta. Tai grunge.
 
http://s532.photobucket.com/user/ch … 0Uploads/image_zps849126ae.jpg.html
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
Juzpe
11.05.2014 01:40:30
 
 
Laita Obo putkea.
 
En tiedä mitä tää tällanen Åbo-putki on, mutta taidan laittaa komposiittivesijohtoa. Siis muovi-alumiini-muovi kolmikerrostuubia. Halpaa, häiriösuojattua ja kestävää. Pystyy halkomaankin ilman rälläkkää.
"Nuori vihainen tosi cool rockmies" - Big Papa
JaaGeRMaisTeR
11.05.2014 01:42:26
Juzpe: En tiedä mitä tää tällanen Åbo-putki on, mutta taidan laittaa komposiittivesijohtoa. Siis muovi-alumiini-muovi kolmikerrostuubia. Halpaa, häiriösuojattua ja kestävää. Pystyy halkomaankin ilman rälläkkää.
 
http://www.taloon.com/asennusputki- … 6-harmaa/S-1156011/dp?openGroup=267
 
Maksaahan tuokin miljoonia.
Stalkah
11.05.2014 10:07:05
 
 
Gabe: Neljäs kerta toden sanoo!
 
Lauta koki todella radikaalin muodonmuutoksen. Muutaman viikon ankaran pohdiskelin ja testailun jälkeen lautaan valikoitui vain ne mitä ihan oikeasti käytän ja tarvitsen. Toimimattomaksi ja hankalaksi kokonaisuudeksi osoittautunut jättilauta vaihtui Pedaltrain Nanoon ja lautaan päätyi:
 
https://www.dropbox.com/sh/g3s7y26p97n8mhs/AACB802n6gn--vdIKHVImFrka

 
Draaman kaari päätyi siullakin lopulta noin miljoonan mutkan jälkeen tähän näinkin yksinkertaiseen efektien kulminoitumaan. Yksinkertainen, helppo ja mukavan tiukka paketti - mikäs sen mukavampaa. Nyt voi keskittyä vähän paremmin olennaiseen, kun ei ole pienellä käytöllä olevia muljuttimia pyörimässä jaloissa.
 
Voihan se olla, että itse kullakin homma päätyy loppujen lopuksi tuohon ;) Itsessänikin kun on funktionalistin vikaa, niin voi hyvinkin olla, että joku kaunis päivä spedukattaus on nykyistä täyttä keskikoon lautaa pienempi, nätimpi ja ennen kaikkea keskitetympi kokonaisuus. Eihän siinä nyt ole mitään mieltä kannella jatkuvasti reenikselle ja keikoille speduja, joita ei tule käytettyä kuin jammailussa tai parissa kolmessa kipaleessa silloin tällöin.
 
Itselläni taitaa olla vielä vähän se etsimisvaihe, että kokeilen, mistä itse tykkään ja mitä oikeasti tarvitsen. Ajan saatossa turhat karsiutuvat varmasti pois, mutta tällä hetkellä ja tällä kokemuksella en oikein tiedä, että mitkä.
"Naulat neljän tuumamitan lyöty pajavasaroin - haukan katse hanskojani vartioi"
Snapo
11.05.2014 10:13:04 (muokattu 11.05.2014 10:31:48)
Itelläkin olisi tarkoituksena alkaa rakentelemaan potkulautaa kotikäyttöön mm. yleisen järjestyksen ja siivoamisen takia. Valurautainen jääkauden kestävä laitos ei ole hakusessa vaan enemmänkin "siisti teline pedaaleille". Katselin vanhemmilla käydessä varastosta laudanpätkää mutta olohuoneen pöydältä löytyikin juuri sopivan muotoinen läppärituki, mennään sillä. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60150176/ Alapuolelle ajattelin laittaa n. 3cm levyiset puiset tukipalat laudan reunoihin siten, että palikat porataan päädystä laudan "korotuspalan" läpi sekä matalammassa päädyssä laudan päältä. Katsotaan kuinka hyvin rakenne kestää kun lautaan alkaa porailemaan piuhojen läpimenoja.
 
Ja sitten - ne piuhat. Maalaisjärki mukana eli hakusessa hinta/laatusuhteeltaan hyvää tavaraa. George L menee jo vähän liioitteluksi. Kolvi löytyy ja voin tarvittaessa askarrella piuhat itsekin mikäli hinnassa ja laadussa on merkittävä ero valmispiuhoihin. Minkämerkkistä lakua ja plugeja kannattaisi ostaa? Mikäli on samankokoisia pedaaleja useampi, vierekkäisten pedaalien input ja output voivat hyvällä säkällä olla vierekkäin. Onko näihin jotain kaksipäistä plugia että pedaalit saisi mahd. lähelle toisiaan?
 
Virtalähteeksi tulee HB powerplant junior, jossa viisi eristettyä 9v lähtöä. Tämän paikka tulee laudan alle pedaltrain-tyyliin mutta olisiko jollakulla kiinnittämiseen hyviä vinkkejä?
 
Koska pedaaleja ei ole tarkoitus siirrellä jatkuvasti, perus velcro riittänee omiin tarpeisiin.
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
Gabe
11.05.2014 13:02:06
Stalkah: Draaman kaari päätyi siullakin lopulta noin miljoonan mutkan jälkeen tähän näinkin yksinkertaiseen efektien kulminoitumaan. Yksinkertainen, helppo ja mukavan tiukka paketti - mikäs sen mukavampaa. Nyt voi keskittyä vähän paremmin olennaiseen, kun ei ole pienellä käytöllä olevia muljuttimia pyörimässä jaloissa.
 
Näin kävi. :) Kyllähän siinä välillä kävi kymmeniä pedaaleja hintahaitarin joka kohdasta omistuksessa ja testissä. Alkuun en tykännyt pedaaleista oikein yhtään kunnes sitten löysin ne todenteolla ja homma lähti ihan lapasesta. Lopulta se innostus laantui sille tasolle että en suostu enää ilman lautaa olemaan mutta pedeaalien käyttö on aika maltillista. Tykkään kovasti vahvistimieni omasta säröstä jolloin BBOD ja Sun Face tuo juuri sopivasti mukavaa vaihtelua tarvittaessa. Kovimmassa käytössä on Flint ja Delay Llama. :) Olen muutenkin sellainen että liika rompe alkaa lopulta ahdistamaan, kaikelle pitäisi olla selkeästi käyttöä (on mielestäni surullista jos hyvä soitin/pedaali/vahvistin lojuu nurkassa pölyä keräämässä) tai torin uhka on heille todellinen. Panostan ennemmin laatuun kuin määrään tässäkin asiassa. :)
 
Voihan se olla, että itse kullakin homma päätyy loppujen lopuksi tuohon ;) Itsessänikin kun on funktionalistin vikaa, niin voi hyvinkin olla, että joku kaunis päivä spedukattaus on nykyistä täyttä keskikoon lautaa pienempi, nätimpi ja ennen kaikkea keskitetympi kokonaisuus. Eihän siinä nyt ole mitään mieltä kannella jatkuvasti reenikselle ja keikoille speduja, joita ei tule käytettyä kuin jammailussa tai parissa kolmessa kipaleessa silloin tällöin.
 
Itselläni taitaa olla vielä vähän se etsimisvaihe, että kokeilen, mistä itse tykkään ja mitä oikeasti tarvitsen. Ajan saatossa turhat karsiutuvat varmasti pois, mutta tällä hetkellä ja tällä kokemuksella en oikein tiedä, että mitkä.

 
Kyllä se siitä sitten kokeilemalla hahmottuu. On tuo etsimisvaihekin toisaalta hauska ja antoisa... eikä näitä oikein muuten kuin kokeilemalla edes saa selville.
Hynkel
12.05.2014 07:25:24 (muokattu 12.05.2014 07:26:30)
Se kamojen etsiminen on nimenomaan kaikki kaikessa. Ei löytäminen. Itseäni masentaa, kun Les Paul Standard 2008 tuntuu niin omalta jutulta ettei tee mieli ostaa mitään nyt. Ehkä se menee ohi.
 
Gold Topia on hieman modattava vielä ennen kuin se on perfect, mutta siinä se.
 
Tai tarvis saada kyllä Flint, ja joku hyvä OD............. ehkä telecaster, ja miksei joku sopiva japsistratokin, mahdollisesti JV skuju...
Meditation is not what you think.
McNulty
12.05.2014 09:14:09 (muokattu 12.05.2014 09:15:09)
harpist: Kertokaahan - mihin perustuu tuo täälläkin esiintynyt väittämä, että "värilliset" , Snake ym. muoviin valetut välipiuhat olisivat pedaalilauta -käytössä ns. "ei hyväksyttäviä" ?
 
Kysymyshän on vanha, ammoisilta ajoilta... siis että onko johtimella ja johtimella eroa?
 
Aikanaan jo totesin, että erittäin huonon ja erittäin hyvän johtimen välillä eroja varmasti on selkeämmin havaittavissa. Sen sijaan huonon ja tosi huonon tai hyvän ja erinomaisen välillä erot ovat "kosmeettisempia".
 
Tiedossa kyllä on - ettei kyseisten johtojen mekaaninen kestävyys ole millään lailla verrattavissa kalliimpiin "custom" välijohtoihin - joita joitain pystyy kaiken lisäksi vielä itse jopa korjaamaankin.
 
Minua enemmän tässä asiassa kiinnostaa se, että niistä custom-piuhoista saa just sellaisia kuin tarvitsee / haluaa. Miksi ostaa 30cm johdin kahden purnukan väliin, jos siihen riittää 10cm. Tai voi valita suoran ja kulmaplugin väliltä. Tämän myötä laudasta tulee myös siistimpi ja välijohtojen pituus pidetään minimissään. Esim. 8 mokkulan väliin 7kpl 30cm "sssnakeja" generoi 2,1m johdinta. Jos saman voisi hoitaa esim. 6kpl 15cm johtimia ja 1kpl 20cm johdin, niin pituutta tuli 1,1m. Metri pois turhaa ja ylimääräistä.
 
Vielä jos tuo metri sattuu olemaan tuota kaikista huonointa (kestävyys, johtavuus jne.) johdinta, niin eikö se silloin ole huono juttu?
 
Mutta eihän pedaalilaudassa olevista efekteistä nypitä alvariinsa irti niitä välijohtoja. Kerran koplattu "ketju" saattaa pysyä koskemattomana välipiuhojen osalta useita vuosia. Mekaanisella kestävyydellä ei näin ollen ole samaa painoarvoa hinta/laatusuhdetta arvioitaessa - kuin jos välikaapeleita koplattaisiin alvariinsa uusiksi joka kerta keikalla / treeneissä.
 
Johdin saattaa olla jatkuvalla rasituksella vaikka sitä ei revittäisi laudasta irti. Lenkillä, mutkalla, pienellä vedolla tms.
 
Mitä tulee taas kaapelin laatuun (=signaalinsyöttökykyyn) - kontra muihin ketjussa oleviin elementteihin - väitän pedaalien sisällä olevan huomattavasti enemmän "heikompia lenkkejä" - kuin mitä kulloinkin käytössä oleva välipiuha .... vaikka se välipiuha olisi jopa se parjattu muoviin valettu "halpis".
 
Tämä on mielestäni vähän huono "syy" valita myös huonot välijohdot. Anteeksi nyt autovertaus, mutta jos sinulla on vanha ja ruosteinen auto, jota käytät kuitenkin päivittäin, niin eihän siihen nyt missään tapauksessa kannata hyviä ja turvallisia renkaita laittaa? Jotkut kankaille ajetut lipsuttimet alle ja sillä hyvä?
 
Tahdon sanoa, että laudassa olisi vain yksi heikko lenkki, eikä lähdetä välijohtojen kanssa tuplaamaan/moninkertaistamaan heikkoa lenkkiä ja sen vaikutusta. Minun mielestäni se vanha ruosteinen ajokki voi olla pienillä parannuksilla luotettava ja turvallinen kulkupeli pitkäksi aikaa. Silloin se "heikoin lenkki" ei aiheuta niin paljoa päänvaivaa.
 
Joten ... kaikki Te "laatuluokan" välipiuhojen peräänkuuluttajat - perustelkaa millä lailla se on "oikeaoppisia" käyttää kalliimpia välipiuhoja - ja mikä on edullisin välipiuha - jonka ostamalla tähän "oikeaoppisten" käyttäjäkuntaan pääsee mukaan ? ( = Kriteerit välipiuhalle )
 
Oikeaoppista on käyttää sellaista välijohtoa jonka käyttäjä kokee tarvitsevansa ja johon hänellä on varaa.
Tulin teille ku en ihimisihin keherannu mennä.
the-Antero
12.05.2014 09:46:15
 
 
Itellä on noista sssnake piuhoista sellanen tällanen kokemus. Hurinat tippui aika merkittävästi kun vaihdoin George L piuhoihin. Toki sitä hurinaa on vielä mutta se nyt johtunee enään särön määrästä :D
 
Ja se miksi käytän noita (no onhan niitä muitakin itse kasattavia) on siksi, että saan just oikean mittasen piuhan lautaan.
(((FUZZ)))
JaaGeRMaisTeR
12.05.2014 13:30:22
Ite mietin miten hyvällä piuhalla saa hurinat katoamaan. Nuissahan loppupeleissä suuresti eroaa ole. Kuparilangat molemmissa ja niiden päässä tinatut jakit. Tuosta melkeen vois ottaa testin onko asia miten. Vetää molemmat piuhat poikki ja tutkia mitä ne on syöneet. Onko kalliissa piuhoissa miinus vaipassa vai erillinen johdin? Millanen vaikutus jatkojohdolla pedalilaudalla on häiriöiden määrään? Onko niin, että kehuttu merkki vaikuttaa korvienväliin vai onko myyntimiesten puhetta? Yms yms.
Vladi
12.05.2014 16:12:43
Gabe: Neljäs kerta toden sanoo!
 
Lauta koki todella radikaalin muodonmuutoksen. Muutaman viikon ankaran pohdiskelin ja testailun jälkeen lautaan valikoitui vain ne mitä ihan oikeasti käytän ja tarvitsen. Toimimattomaksi ja hankalaksi kokonaisuudeksi osoittautunut jättilauta vaihtui Pedaltrain Nanoon ja lautaan päätyi:
 
https://www.dropbox.com/sh/g3s7y26p97n8mhs/AACB802n6gn--vdIKHVImFrka
 
-BJFe Baby Blue OD. Täyttää oikeastaan kaikki tämän tyylisen särön tarpeet ihan pikkurutusta todella voimakkaaseen miltei fuzzahtavaan säröön saakka.
 
-Anlog Man Sun Face (Older Red Dot NKT275 transistoreilla). "Se" fuzz minulle. Kitaran volumen avulla tästä saa ulos säröä niin ison kuin pienenkin rutun tarpeeseen.
 
-Jam Pedal Delay Llama. Lo-Fi analoginen delay, uniikki soundi. Ei voisi olla ilman.
 
-Strymon Flint. Täyttää kaikki reverb ja tremolo tarpeet mitä ikinä voi vastaan tulla.
 
Koko paketti on todella kevyt ja näppärästi mukaan otettava. Nyt saa pedaalilaudankin mukaan vaikka tulisi bussireissu eteen. Taas se nähtiin että kun vain jaksaa nähdä vähän vaivaa sen eteen että opettelee käyttämään niitä pedaaleitaan mahdollisimman hyvin niin pienemmälläkin arsenaalilla saa aikaan saman tuloksen. Täytyy sanoa että olen todella fiiliksissäni tuosta pikkuisesta, se on paljon enemmän näköiseni kuin se isompi. Sekin on mukavaa kun ei ole kauheaa läjää laatupurkkeja käyttämättömänä.

 
Kiitos tästä postauksesta, sillä käänsit mun katseen Pedaltrain Ministä Pedaltrain Nanoon. Mulla on tällä hetkellä Pedaltrain Jr käytössä ja siinä on aika paljon ylimääräistä tilaa. Ajattelin alunperin vaihtaa Miniin helpottaakseni roudausta, mutta tuo Nano vois olla vielä kätevämpi vaihtoehto. Mä kun saan ison osan soundeista kitaran volapotikalla ja soittotatsia vaihtelemalla, niin ei älyttömästi pedaaleja tarvi.
 
Nyt vaan sitten miettimään, että mitä nykyisistä purkeista säilyttää ja mitä tuohon Nanoon laittais... :)
Harashoo tovaarish!
kimurantti1
12.05.2014 16:19:32
Vladi: Kiitos tästä postauksesta, sillä käänsit mun katseen Pedaltrain Ministä Pedaltrain Nanoon. Mulla on tällä hetkellä Pedaltrain Jr käytössä ja siinä on aika paljon ylimääräistä tilaa. Ajattelin alunperin vaihtaa Miniin helpottaakseni roudausta, mutta tuo Nano vois olla vielä kätevämpi vaihtoehto. Mä kun saan ison osan soundeista kitaran volapotikalla ja soittotatsia vaihtelemalla, niin ei älyttömästi pedaaleja tarvi.
 
Nyt vaan sitten miettimään, että mitä nykyisistä purkeista säilyttää ja mitä tuohon Nanoon laittais... :)

 
Ota vaan se Mini. Se on roudauksen kannalta just yhtä helppo kuin Nano, mutta siihen mahtuukin jotain. Mulla itelläni on tollanen grabn'go -lauta, kun ei huvita isoa kioskia ottaa mukaan:
 
https://dl.dropboxusercontent.com/u/3027344/kuva%202.JPG
 
Nyt noi purkit vähän vaihtuu, mutta idea pysyy samana.
Piecemaker // "Practice cures most tone issues." -John Suhr
Vladi
12.05.2014 16:26:46
kimurantti1: Ota vaan se Mini. Se on roudauksen kannalta just yhtä helppo kuin Nano, mutta siihen mahtuukin jotain. Mulla itelläni on tollanen grabn'go -lauta, kun ei huvita isoa kioskia ottaa mukaan:
 
https://dl.dropboxusercontent.com/u/3027344/kuva%202.JPG
 
Nyt noi purkit vähän vaihtuu, mutta idea pysyy samana.

 
Mua häiritsee Minissä se, että se on vielä tuota Jr:ääkin leveämpi ja päätyisin todennäköisesti pitämään siinä laudassa pedaaleita, joita on oikeasti ikinä käytä. Viimeksikin tuplakeikalla tuli käytettyä tasan tarkkaan yhtä purkkia, viritintä. Mulla on usein kitaristilaulajan rooli, siinä ei mahdottomasti nappeja ehdi painella. :)
Harashoo tovaarish!
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)