Aihe: Multiefektiä vai yksittäin?
1 2
Numb
03.01.2008 11:47:55
 
 
Se nyt vähän riippuu soundimieltymyksistä, ja ruuvailuinnosta. Multipaavoa saa monasti säätää aika totisesti ennen kuin löytyy. Spedujen kanssa on helpompaa, noin niin kuin nyrkkisääntönä.
 
Itse kun menen yleensä kitaran ja vahvarin soundilla ilman efektejä, niin en siinä multihäristintä tarvitse :) Wah, overdrive, phaser, delay, eq, siinä ne on mitä tulee käytettyä, silloin kuin jotain. Enkä jaksaisi kuitenkaan sitä multikkaa säätää. Small Stonesta saa Small Stonen phase -soundin kun polkaisee sen päälle. Vähän epäilyttää saako sitän jostain multiefektistä, vaikka säätäisi kuinka.
 
Joskus tuli mallinnuksien kanssa leikittyä, mutta ei ole parametrisäätö minua varten. Se ei vain nappaa. Mieluummin liikutan oikeasti sitä mikkiä kajarin edessä, kun kelaan rullalla ja katson näytöstä, että missä se muka mikki muka on...
Gattubi ö skugi, bing bong bang -Remu Aaltonen --- Se pitää vetää niig skibbadibbaboungboung skäppidäbbi ticotico hei groopie dountsu teik mai hair de bäng bäng bong! -LamaAjanElvis
Jone the Bone
03.01.2008 12:44:16
 
 
Molempia vaihtoehtoja tilanteen mukaan käyttävänä harrastajasoittajana olen todennut kummallakin sekä hyvät että huonot puolensa.
 
Multiefekteissä on ohjelmoitavuus hyvinkin merkittävä tekijä, kun esim. omilla keikoillani, eräänlaisen musiikkiteatterin esityksissä, soundin pitää vaihtua ääripäästä toiseen yhdellä polkaisulla, vaikkapa "agents-rautalangasta lordi-heviin". Tämä ei irtopedaaleilla olisi mahdollista, tosin, nykyään on jo saatavilla kohtuulliseen hintaan ohjelmoitavia looppereita, jotka mahdollistavat jonkin verran eri irtopedaalien yhdistelmien vaihtoa yhdellä polkaisulla.
 
Soundiasioista sitten voidaankin olla montaa mieltä, enkä aina itsekään osaa sanoa, saanko paremmat soundit erillispedaaleilla vaiko multihärpäkkeillä. Eri vahvistimia mallintavilla laitteilla voidaan tehdä hyvinkin radikaaleja muutoksia lopputulokseen, kun taas erillispedaaleilla perussoundi pysyy kutakuinkin samana, purkkien lisätessä tähän olemassaolevaan pohjaan ikäänkuin "mausteita".
 
Irtopedaaleiden yksi etu on omasta mielestäni se, että jo säätimien asennoista voi pitkälti päätellä, minkälaista murinaa tai väpätystä saadaan, kun purkki polkaistaan päälle. Myös säätöjen muuttaminen "lennossa" käy yleensä kätevämmin, kun kaikki "parametrit" ovat näkyvillä.
 
Ja tietenkin, jos hakee jonkin tietyn pedaalin ominaissoundia, niin helpoimminhan sen saavuttaa juuri tuollaisella aidolla pedaalilla.
Se on sama millä sitä paskaa lapioi, kunhan paska lentää (Albert Järvinen, kysyttäessä käyttämiensä kitaroiden merkkiä).
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)