Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Demobändin ABC: äänitysten jälkeen
1 2 3
Bonham
09.10.2003 10:58:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voitaisiin varmaan laittaa listaa niistä asioista, mitä pitää ottaa huomioon demon työstämisessä (en muista, että näitä olis ollut missään..).
 
Lähdetään liikkeelle siitä, että se äänite on jo olemassa.
 
Jos demoa lähetetään vaikka levy-yhtiöön, laittaisin siihen korkeintaan 2-3 biisiä. Ei kukaan työkseen demoja kuunteleva jaksa/ehdi kuuntelemaan pidempiä levyjä. Ja jos materiaali kiinostaa, pyytävät ne kuitenkin lisää.. Arvosteltaviksi lähetetyissä vähän sama juttu. Keikkapaikoilla voivat toivoa useampaa biisiä, jotta bändin taso/tyyli tulee selväksi. Lienee turhaa sanoa, että se potentiaalinen "hitti" pitää tietysti laittaa ensimmäiseksi. Ensimmäinen puoli minuuttia on hyvin ratkaisevaa, ei siis kannata rakentaa "turhaa" tai "taiteellista" introa.
 
Yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot selkeästi useaan paikkaan (levyn kansi, levylle jos se on polttolevy, valokuviin, saatteeseen..). Ja ehdottomasti koko oikea nimi, ei mitään "Kartsa" tai "Rampe". Koneella tehdyt kirjoitukset (tai jos joku saa työstettyä jotain hienoa tekstausta tai muuta "erikoista" tekstiä). Pääasia, että viestistä saa helposti selvää.
 
Saatekirjeen maksimipituus 1 A4. Siististi tehty. Perusasiat ja lyhyt kuvaus bändistä ja sen historiasta (jos sitä on). Muu materiaali maltillisesti (jos teistä on hyviä arvosteluja jossain, niistä siistit valokopiot. Huonoja tai keskinkertaisia ei kannata laittaa lainkaan). Älkääkä missään nimessä haukkuko omaa demoanne tyliin "tästä nyt tuli tämmönen paska, mutta seuraava..". Kunhan koko paketista ei tule montaa senttiä paksua pinkkaa, joka leviää käsiin. Hyvä periaate voisi olla, että kaiken saatemateriaalin on pysyttävä kotelon sisällä (siis niin, että cd-kotelo pitää paperit kiinni "hampaissaan"). Yhteyshenkilö myös kirjekuoreen.
 
Lisäksi kannattaa ottaa selvää, kenelle demo tulee lähettää. Oikea vastaanottaja on erittäin tärkeä pointti - jos metallibändin demo menee vaikka jazztoimittajalle, on turha odottaa yhtään mitään. Demojen turha roiskiminen ei edistä mitään.
 
Maltti on valttia. Demoja liikkuu uskomattomat määrät ja niiden käsittelyyn saattaa mennä kuukausia (jos niitä ylipäätänsä käsitellään). Myöskään jo valmiiksi vanhaa materiaalia ei kannata tästä syystä lähetellä - käsittelyvaiheessa bändin taso tai tyyli voi jo olla ihan toinen.
 
Yhteyshenkilöksi pitää laittaa sellainen henkilö, joka kykenee puhumaan myös puhelimessa. Väsynyttä muminaa ei jaksa kuunnella kukaan ja pahimmassa tapauksessa koko homma tyssää siihen. Myös puhelinlaskut pitää olla kyseisellä henkilöllä maksetut, jotta yhteydenotto ylipäätänsä on mahdollista. Sähköposti on tietysi nykyään hyvä vaihtoehto.
 
Koko hoidon perään kannattaa sitten varovasti kysellä, että onko paketti tullut perille ja koskakohan siihen ehditään tutustumaan ja olisiko mahdollista saada sitä palautetta. Ei jatkuvasti painostaen, vaan ehkä pari kertaa. Sähköposti ehkä paras tässä asiassa.
 
Tulikohan tuossa nyt kaikki mitä mielessäni liikkui.. no, jatketaan jos jotain tulee.
 
Ja sitten muiden neuvoja ja kokemuksia niin saadaan hyvä opas aikaiseksi.
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
Jarkko.
09.10.2003 11:33:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voitaisiin varmaan laittaa listaa niistä asioista, mitä pitää ottaa huomioon demon työstämisessä (en muista, että näitä olis ollut missään..).
 
Hyvä ja tarpeellinen aihe...
 
Lähdetään liikkeelle siitä, että se äänite on jo olemassa.
 
...vaikka otsikko hieman ontuu - ainakin mulle työstäminen tuo mieleen ennemmin äänitteen teko- kuin jakeluvaiheen. Mutta mitäs tuosta.
 
Aihetta alettiin aikanaan käynnistellä tuossa ryhmän pysyvässä aiheessa, mutta se kääntyi äkkiä vain luettelemaan paikkoja, joihin demon voi lähettää. Siellä kuitenkin mainittiin linkki http://www.hiljaiset.sci.fi/demo/demolink.htm , jonka kohta "demon lähettäjän muistilista" käsittelee pitkälti samaa juttua kuin Bonhamin avaus.
 
http://kuoppamaki.cjb.net/
Nuages
19.10.2003 20:44:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhteyshenkilö myös kirjekuoreen.
 
Jaaha. Täytynee yrittää.
 
"Sointua löytyy kahta sorttia: hilipiää ja haikiaa. Ruuri piristää niinku hömpsyt ja molli herkistää porajamahan." -Einon urkukoulu
Hermanni
21.10.2003 23:03:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei iha aiheeseen tarkalleen mut kuitenkin.
 
Kannattaa miettiä mitä kaikkea hyötyä kaveriporukasta on, jos pändin tutuista kavereista löytyy halukkaita ja osaavia ihmisiä alalla niin kannattaa ottaa hommaan mukaan esim. :
 
-Tyyppejä jotka hommailee keikkoja, kannattaa maksaa pieni palkkio aina et hommaa jatkossakin.
 
-Jos on vaik miksaajia, kuskeja, tai mitä tahansa niin kannattaa pitää mukana touhussa jos tarvii, kiitos ja kaljapalkkakin riittää usein ja helpottaa pändin hommia.
 
-Levyä kannattaa lähettää kaikkiin mahdollisiin keikkapaikkoihin. keikat on ne jotka saa nimen kulkemaan åpuskaradioon ja se on parasta mainosta. Kun nimi on kaikkien huulilla on helåpompi lähestyä levylafkojakin.
 
Owen Meany
03.11.2003 22:15:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on vaik miksaajia, kuskeja, tai mitä tahansa niin kannattaa pitää mukana touhussa jos tarvii, kiitos ja kaljapalkkakin riittää usein ja helpottaa pändin hommia.
 
Joo, kuskille kaljapalkka on hjyvä homma: helpottaa varmasti bändin hommaa =)
 
Deathrace King
11.11.2003 20:59:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


-Levyä kannattaa lähettää kaikkiin mahdollisiin keikkapaikkoihin. keikat on ne jotka saa nimen kulkemaan åpuskaradioon ja se on parasta mainosta. Kun nimi on kaikkien huulilla on helåpompi lähestyä levylafkojakin.

 
Mites ulkomaiset lafkat? Tuskinpa levypomot jostain Englannista asti tulevat keikkaa katsomaan..
 
Thrash and mosh 'til death!
Muurarirabbi
30.01.2004 15:26:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Turha yrittää mitään millään kuppasilla covereilla.
 
Suomen Vox V810 Valve-Tone -keräilijät & soittajat RY:n jäsen.
tonedeaf
19.03.2004 16:56:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Turha yrittää mitään millään kuppasilla covereilla.
 
No tjaa.. HIM:in EP:kin oli levymogulien kuuntelussa lentää roskiin, kunnes viimeseltä lainalta löytyikin tuo Wicked Game koveri ja sol siinä... :)
 
enemie
27.09.2004 14:55:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

muistakaa laittaa hiton värikäs kirjekuori et ainakin se paketti huomataan!!
 
Bonham
10.02.2005 18:37:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämmöseen törmäsin, kun mulle tulleita demoja listailin; melkein kaista puuttuu vuosiluku!
 
Varsinkin jälkikäteen olisi kiva monen bändin kohdalla tarkistaa millaista menoa on ollut minäkin vuonna...
 
Ei iso homma, mutta toivoton jälkikäteen.
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
kuhta52
04.05.2005 16:41:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt kun bongasin tällaisen topikin täältä, niin en voi olla tarttumatta tilaisuuteen. Kaikille bändeille, jotka meinaavat tehdä ja lähettää demoja, sanoisin levyarvostelijan näkökulmasta seuraavaa:
 
- Älkää nauhoittako kaikkea mitä siitä kirjoituskynästä lähtee, maailma on ihan riittävän täynnä kaikkea sontaa ilmankin. Kuulostaa aika inhottavalta mutta ikävä totuus on se, että loppujen lopuksi tuntuu siltä ettei ihmisillä aina tunnu olevan itsekritiikin häivääkään.
 
- Treenatkaa soitto kuntoon studiota varten ja todellakin soittakaa niin hyvin ja harjoitelkaa niin paljon kun mahdollista. Heikompikin biisi voi tehdä vaikutuksen jos soitto on timanttia. Tämä ei taas tarkoita sitä, etteikö pieniä mokia saisi olla ollenkaan ja se meininki pitäisi tappaa jollain tietokonesoitolla, mutta rävellystä ei kestä kuunnella kukaan.
 
- Tämä on sellaisille, jotka menevät ekaa kertaa studioon tai joilla on hieman epävarmuutta sitä omaa suoritusta kohtaan. Hankkikaa mielellään jonkinlainen tuottajanvirkaa hoitava hemmo kuka antaa hieman ulkopuolista ohjausta tarvittaessa. Usein huomaa bändeillä, jotka menevät ekaa kertaa studioon, ettei kritiikkiä ole ollut varsinkaan sitä omaa soittoa kohtaan. Taiteellisen vapauden ei tietenkään tarvitse tästä kärsiä vaan pieni vihje joltain ulkopuoliselta taholta saattaa nostaa äänitteen soundin aivan uusiin sfääreihin. Älkääkä ottako välttämättä sitä naapurin jätkää mikä tietää kaikesta kaiken ellei hän oikeasti tiedä asiasta jotain. Studioissa usein työskentelee rautaisia ammattilaisia jotka todennäköisesti auttavat mielellään.
 
- Menkää oikeaan studioon, kotimikrolla äänitettyä sontaa ei useimmiten kuuntele kukaan. Tällaiset demot ovat yhtä tyhjän kanssa ellei se tosiaan ole tehty aivan hemmetin hyvin, mikä on todella harvinaista. Jos haluatte todella panostaa bändiinne, sen täytyy myös kuulua äänitteen laadussa. Kuinka tosissaan levy-yhtiö ottaa bändin, mikä ei halua panostaa rahaa sitä vertaa tuotokseen että menisi edes oikeaan studioon sitä nauhoittamaan? Kysykää tätä itseltänne.
 
- Miettikää millaiset kannet teette äänitteelle. Se paperille piirretty pillun kuva jota sitten kopioidaan duunipaikalla salaa kansientekoa varten, ei oikein näytä raflaavalta. Tässäkin suhteessa panostus varmasti kannattaa pitkässä juoksussa ja onhan laadukkaan näköinen paketti mukavempi myydä kavereillekin.
 
- Olkaa siis kriittisiä itseänne kohtaan ja älkää masentuko/suuttuko palautteesta. Levyarvostelijakin on vain ihminen ja kyllä sitä arvosteluakin kohtaan saa olla kriittinen. Panostakaa toimintaan ja hankkikaa kokemusta kaikin tavoin jos haluatte musiikkinne kuuluviin. Ja mielellään: jos ette ole tosissanne, jättäkää kaikenlaiset äänitteet tekemättä koska kaikki arvostelevat tahot ovat muutenkin aivan tukossa demoista. Lisäkuormitus joidenkin huumoriprojektien muodossa aiheuttaa loppujen lopuksi vain kaikille haittaa!
 
Bonegrinderin "No more wasting time" MCD ulkona! - www.bonegrinder.com -
Deathrace King
29.09.2005 01:32:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

^Kuhtan tekstihän oli silkkaa asiaa. Plussaa pamahti.
 
Sen verran lisättävää, että kiinnittäkää huomiota sovituksiin. Jos bändikaverinne tekee hyvän biisin treenattavaksi ja joku riffi ei kuulosta korvaanne hyvältä, niin silloin se riffi pitää vaihtaa! Muutenkin miettikää tarkasti kahden kitaran sovitukset, riffijärjestykset, biisit alut ja loput jne. Kaiken pitää olla valmista ja
kuulostaa virheettömältä studioon mennessä myös rakenteiden osalta.
 
Ei ressiä, RÄSSIÄ!!! www.chaoscreation.net
pullukka
30.01.2006 13:33:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuhta, oletko sitä mieltä ammattilaisena että demokin kannattaisi tehdä studiossa ? Meinaan että jos kotimikseri on äänittävää sorttia niin eikös sen laatukin riitä kun soittaa klikin kanssa soitin kerrallaan ? Vai laadussa niin suuri ero et kannattaa mennä studioon jo demo vaiheessa ?
 
Jesmies
06.02.2006 09:25:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

plussaa läjähti kuhtalle
 
3v Eko S-300 Peavey Rage 158.
JPQ
13.03.2006 03:15:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanoisin että kotistudio vehkeet (kuten ammattivehkeetkin) on niin
kirjavia kuten studiotkin ei ole absoluuttista kaavaa. Tosin en ole
ammattilainen mutta mitä jotenkin ymmärrän näistä jutuista.
 
Torniojaws
13.03.2006 23:02:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

- Menkää oikeaan studioon, kotimikrolla äänitettyä sontaa ei useimmiten kuuntele kukaan. Tällaiset demot ovat yhtä tyhjän kanssa ellei se tosiaan ole tehty aivan hemmetin hyvin, mikä on todella harvinaista. Jos haluatte todella panostaa bändiinne, sen täytyy myös kuulua äänitteen laadussa. Kuinka tosissaan levy-yhtiö ottaa bändin, mikä ei halua panostaa rahaa sitä vertaa tuotokseen että menisi edes oikeaan studioon sitä nauhoittamaan? Kysykää tätä itseltänne.
 
Tuohon kommentoisin sen verran, että kyllä se nykyään on laitteiden taso jo sitä luokkaa, että kotona voi saada jopa studiotasoista ääntä nauhalle - ja saadaankin. Enemmän se nykyään tuntuu olevan poikkeus, että demobiiseissä on huonot soundit.
 
Relativity [Grindcore] | Vortech [Industrial Progish Metal] | Coldway [Death Metal]
Guitar Hero
22.03.2006 20:43:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon kommentoisin sen verran, että kyllä se nykyään on laitteiden taso jo sitä luokkaa, että kotona voi saada jopa studiotasoista ääntä nauhalle - ja saadaankin. Enemmän se nykyään tuntuu olevan poikkeus, että demobiiseissä on huonot soundit.
 
no yllättävän paljon merkitystä on pelkästään mikityksellä ei niinkään laitteiston tasolla. Kyllähän tietysti hyvä äänikortti on aina parempi ku huono, mutta on siinä yhtälössä silti aika monta miinaa ton "ongelman" jälkeenkin.
 
Mun neuvo on, että jos ei tuttavapiirissä ole ketään äänitystä osaavaa, kannattaa hakeutua studioon. huonolaatuinen nauha vaikuttaa negatiivisesti myös siellä langan toisessa päässä.
 
Come to the dark side. We have cookies
Bonham
22.03.2006 21:04:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

no yllättävän paljon merkitystä on pelkästään mikityksellä ei niinkään laitteiston tasolla. Kyllähän tietysti hyvä äänikortti on aina parempi ku huono, mutta on siinä yhtälössä silti aika monta miinaa ton "ongelman" jälkeenkin.
 
Mun neuvo on, että jos ei tuttavapiirissä ole ketään äänitystä osaavaa, kannattaa hakeutua studioon. huonolaatuinen nauha vaikuttaa negatiivisesti myös siellä langan toisessa päässä.

 
Plus ne ulkopuoliset korvat voivat olla kultaakin kalliimmat...
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
larinparaske
23.03.2006 11:51:13 (muokattu 23.03.2006 11:53:15)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon kommentoisin sen verran, että kyllä se nykyään on laitteiden taso jo sitä luokkaa, että kotona voi saada jopa studiotasoista ääntä nauhalle - ja saadaankin. Enemmän se nykyään tuntuu olevan poikkeus, että demobiiseissä on huonot soundit.
 
Se on varmaan tapauskohtaista, kannattaako demo mennä studioon vääntämään vai tehdäkö treenikämpällä. Jos kuitenkin treenikämpällä on äänitysmahdollisuus, kannattaa ennen kuin menee sinne studioon tehdä demon demo treeniksellä, mielellään vielä moniraitaäänityksenä, eli funtsailee (ja kokeilee) kaikki stemmat ja overdubbaukset ainakin jollain tasolla. Äänittäessä tulee miettineeksi arreja tarkemmin, eikä niitä siellä studiossa tarvitse sitten arpoa. Se on tyyristäkin vielä.
 
I want to be the king and queen of cheese
tommythecat
05.04.2006 11:02:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytyykö tietoa missä muualla kuin Suomessa levyä/kansia voisi painattaa? Olen kuullut että esim. Puolassa saattaisi olla edullisempaa kuin Täällä?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti