Muusikoiden.net
20.10.2020
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mistä ostaa kitara ja miksi
1
NKA
15.09.2020 13:06:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei, mietin oman klassisen kitaran hommaamista. Olen täysin aloittelija enkä ymmärrä soittimista vielä mitään. Yritin selailla verkkokauppoja, joissa myydään kitaroita ja sainkin mukavasti apua thomann:in asiakaspalvelusta mutta..kun selailin keskusteluja täällä Muusikoiden.net:issä niin huomasin että mielipiteet ko. verkkokaupan hyvyydestä/luotettavuudesta jakaantuu rajusti. Voisiko joku ystävällinen sielu auttaa minua ja kertoa mitä eroa on ostaa kitara thomann:ista tai vaikkapa versus F-musiikista?
 
Basifisti
15.09.2020 13:43:34 (muokattu 15.09.2020 13:43:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NKA: Hei, mietin oman klassisen kitaran hommaamista. Olen täysin aloittelija enkä ymmärrä soittimista vielä mitään. Yritin selailla verkkokauppoja, joissa myydään kitaroita ja sainkin mukavasti apua thomann:in asiakaspalvelusta mutta..kun selailin keskusteluja täällä Muusikoiden.net:issä niin huomasin että mielipiteet ko. verkkokaupan hyvyydestä/luotettavuudesta jakaantuu rajusti. Voisiko joku ystävällinen sielu auttaa minua ja kertoa mitä eroa on ostaa kitara thomann:ista tai vaikkapa versus F-musiikista?
 
Thomannilta saat yleensä jonkin verran halvemmalla. Itsellä ei ole ollut ongelmia 20 vuoden aikana kertaakaan tilausten, tuotteiden tai palautusten kanssa. F-Musiikissa voit kokeilla kitaraa ennen kuin ostat. Espoon F-Musiikissa on oman kokemuksen mukaan ihan hyvä asiakaspalvelu ja myyjä/soitinkorjaaja tulee nopeasti tarjoamaan apua.
 
Ehdotan myös että selailet m.netin toria. Aloittelijalle sopivan klassisen löydää 50-100 eurolla ja hyvällä tuurilla kävelymatkan päästä kotoa.
 
Arkka
15.09.2020 14:42:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aina olis paras (joskaan ei välttämätöntä) jos sais kitaristikaverin mukaan testaamaan aloittelijan ekan kitaran. Varsinkin jos ostaa käytettynä. Torille (https://muusikoiden.net/tori/) komppi täältäkin, varsinkin jos saat kokeneemman kaverin testausapuun. Torissa on aina se riski, että joku myy sulle jonkun junan alle jääneen ritsan.
 
Thomann on ok ja palautukset toimii kaiketi ihan hyvin, että ei tarvi siitä liiaksi murehtia. Suomestakin nykyään saa usein (ainakin lähes) samalla hintaa, eli ainakin paikallisten kauppojen tarjonta kannattaa tsekata.
 
Itse tulee musakaman osalta usein toimittua niin, että tsekkaan saatavuutta (ja hintaa) järjestyksessä 1. mnetin tori 2. paikalliset kivijalkakaupat 3. verkkokaupat.
 
NKA
17.09.2020 10:14:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Basifisti: Thomannilta saat yleensä jonkin verran halvemmalla. Itsellä ei ole ollut ongelmia 20 vuoden aikana kertaakaan tilausten, tuotteiden tai palautusten kanssa. F-Musiikissa voit kokeilla kitaraa ennen kuin ostat. Espoon F-Musiikissa on oman kokemuksen mukaan ihan hyvä asiakaspalvelu ja myyjä/soitinkorjaaja tulee nopeasti tarjoamaan apua.
 
Ehdotan myös että selailet m.netin toria. Aloittelijalle sopivan klassisen löydää 50-100 eurolla ja hyvällä tuurilla kävelymatkan päästä kotoa.

 
Kiitos vinkistä, kurkkaan m.netin toria. Tosin oletko sitä mieltä, että aloittelijan kannattaa ensin ostaa mahdollisimman halpa kitara ja sitten jos intoa riittää niin panostaa parempaan?
 
NKA
17.09.2020 10:16:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arkka: Aina olis paras (joskaan ei välttämätöntä) jos sais kitaristikaverin mukaan testaamaan aloittelijan ekan kitaran. Varsinkin jos ostaa käytettynä. Torille (https://muusikoiden.net/tori/) komppi täältäkin, varsinkin jos saat kokeneemman kaverin testausapuun. Torissa on aina se riski, että joku myy sulle jonkun junan alle jääneen ritsan.
 
Thomann on ok ja palautukset toimii kaiketi ihan hyvin, että ei tarvi siitä liiaksi murehtia. Suomestakin nykyään saa usein (ainakin lähes) samalla hintaa, eli ainakin paikallisten kauppojen tarjonta kannattaa tsekata.
 
Itse tulee musakaman osalta usein toimittua niin, että tsekkaan saatavuutta (ja hintaa) järjestyksessä 1. mnetin tori 2. paikalliset kivijalkakaupat 3. verkkokaupat.

 
Kiitos avusta. Eli hinta eroa ulkomaisten ja suomalaisten soitin myymälöiden välillä on mielestäsi olematon? Miksiköhän porukka sitten ostaa niin paljon soittimia esim. Thomann:ilta?
 
Jeszse
17.09.2020 10:46:04 (muokattu 17.09.2020 10:46:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NKA: Miksiköhän porukka sitten ostaa niin paljon soittimia esim. Thomann:ilta?
 
Thomannilla on varmaan vieläkin se maine että sieltä saa halvemmalla, vaikka enää vuosikausiin ei oo merkittävää eroa ollu. Toki siellä on myös ihan tajuton valikoima verrattuns melkeinpä mihin tahansa kivijalkakauppaan. Ja kolmen vuoden takuu suurinpiirtein kaikelle.
 
Ja ylempään viestiin viitaten, minä en ainakaan oo sitä mieltä että aloittelijan kannattaa ostaa halvin mahdollinen ritsa, koska siinä käy äkkiä niin että saa jotain soittokelvotonta paskaa joka tappaa mielenkiinnon hyvinkin äkkiä.
 
Kefiiri
17.09.2020 11:32:13 (muokattu 17.09.2020 11:33:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tärkeintä on että kitara on jotakuinkin soittokuntoon säädetty. Halvimmat kitarat harvoin uutena sitä ovat, eivätkä aina kalliimmatkaan. Aloittelijalle voi tulla vaikutelma että soittaminen on kovin työlästä hommaa, mitä se ei ole halvallakaan kitaralla, jos soitin on säädöissään.
 
En ole musiikin asiantuntija.
Basifisti
17.09.2020 11:45:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NKA: Kiitos vinkistä, kurkkaan m.netin toria. Tosin oletko sitä mieltä, että aloittelijan kannattaa ensin ostaa mahdollisimman halpa kitara ja sitten jos intoa riittää niin panostaa parempaan?
 
Tavallaan kyllä. Ei se tietysti haittaa jos rahaa laittaa enemmän jos varallisuutta on. Alkuun pääsee varmasti halvallakin kitaralla.
 
Muut vinkit ovat olleet tosi hyviä. Kokeneempi soittaja mukaan jos sellaisen tuntee tai kyselee myyjältä jos siltä tuntuu. Muuten kannattaakin sitten kuunnella itseä. Se kitara mikä miellyttää, on todennäköisesti se, jolla viitsii soitella.
 
rintapek
17.09.2020 12:34:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos klassista kitaraa katselee niin tuo Jammun c40 on vissiin se jolla useimmat aloittavat? Perusklassinen.
https://www.f-musiikki.fi/kitarat-j … kitarat/yamahaklassinen-kitara-c40a
 
Syitä ostaa moinen muualta on monia ja useimmiten se on hinta.
tuossa ilmoituksessa käytetty pienellä kolhulla satasen halvemmalla kuin uusi.
https://muusikoiden.net/tori/ilmoitus/1582529
 
Aloittava päätyy kumminkin yleensä ostamaan uuden liikkeestä joko koska tahtoo tai ihan vaan sillä, että jos tuotteessa on jokin vika niin siinä on takuu. Käytetyn ostaminen on joko riskipeliä tai taitolaji ja usein molempia.
Osaava kaveri mukana kaupoilla on suuri apu siinä, että ei osta paskaa paketissa.
Mutta se osaavinkaan kaveri ei osaa sanoa millaisesta/mistä soittimesta juuri sinä pidät. Etkä tiedä sinäkään. Se on asia joka selviää vasta kokemuksen kautta.
 
Aloittaja harvemmin uskaltaa lähteä hankkimaan ensimmäiseksi soittimeksi käytettyä koska ei voi tietää onko soitin lähellekään hintansa arvoinen tai sitä onko se "hyvä".
Mutta se uusi soitin muuttuu käytetyksi sillä hetkellä kun kaupassa lyö rahat tiskiin. Sen jälkeen se kahdensadan soitin on käytetty satasen soitin.
Mutta se myös pysyy satasen soittimena maailman tappiin jos se pysyy siistinä ja ehjänä. Rahat pysyy paremmin tallessa kuin pankissa kun ei mene tilinhoitomaksuja.
 
Yleensä aloittaja tarvitsee muutakin kuin soittimen. Kitaran tapauksessa kotosalla kätevä on lattia- tai seinäteline. Soittotunneilla käyntejä varten vähintään kantopussi, mielummin kova kotelo, joka tosin on jo kitaran hintainen. Äänirauta ja/tai viritysmittari.
 
Sit vaan kovaa soittoa.
 
Kaikki musiikki ei ole humppaa mutta kaikki humppa on musiikkia.
basisti1971
20.09.2020 07:51:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Tervetuloa mnettiin.
 
NKA: Yritin selailla verkkokauppoja, joissa myydään kitaroita ja sainkin mukavasti apua thomann:in asiakaspalvelusta mutta..kun selailin keskusteluja täällä Muusikoiden.net:issä niin huomasin että mielipiteet ko. verkkokaupan hyvyydestä/luotettavuudesta jakaantuu rajusti.
 
Mulla on ainoastaan hyviä kokemuksia T-Kaupan palvelun ja hintatason suhteen, F*CK-Musiikin suhteen ei niinkään.
 
Ne harvat reklamaatiot joita olen Thomannille tehnyt ovat sujuneet nopeasti ja asiallisesti.
F-Musiikin saranoita en ole ~puoleentoista vuosikymmeneen kuluttanut karujen kokemusten ja asuinpaikan vaihdoksen ansiosta, joten nykymeiningistä ei ole minkäänlaista hajua.
Verkkokaupasta tilannut kerran onnistuneesti poistotuotteita.
 
Thomann on myös pääsääntöisesti siinä musakamassa jota itse ostan, edelleen 10-20% halvempi kuin kotimaiset toimijat, ja täällä turpeessa asustellessa ostan joka tapauksessa valtaosan tavarasta netistä, kivijalkaan vääntäytyminen on aina vähintään ~90km/sivu.
Mulla tulee T-Kaupasta tilattua aina sen verran että tulee postikuluitta kotiovelle, valtaosalla kotimaisista toimijoista tulee "kaupan päälle" verraten kovat postikulut, ja pitää vääntäytyä asiamiespostiin tai pakettiautomaatille jos ei halua maksaa kotiinkuljetukseta vielä lisää.
 
Koska asustelet pääkaupunkiseudulla, kannattaa ehdottomasti käyttää hyväkseen muuta Suomea lukuisampi kivijalkamusaliikkeiden kirjo.
Vaikka oletkin ilmeisesti ostamassa halvemman hintaluokan akustista, sen ei pitäisi olla este hyvän asiakaspalvelun saamiseksi.
Eikä toisaalta syy siihenkää etteikö vaihtoehtoja voisi tai kannattaisi kartoittaa omin käsin kokeilemalla ennen ostopäätöksen muodostamista.
 

 
NKA: Voisiko joku ystävällinen sielu auttaa minua ja kertoa mitä eroa on ostaa kitara thomann:ista tai vaikkapa versus F-musiikista?
 
Tuossa on aikaisempien keskusteluun osallistujien toimesta tullut hyviä pointteja, tässä mun mielestä olennaisimmat:
 
F-Musiikki tai muu kotimainen kivijalka kun vääntäytyy paikanpäälle:
 
+ Kotimaista kivijalkaa käyttäen on omalta osaltaan edesauttamassa sitä että moinen löytyy jatkossakin.
+ Pääsee testaamaan juuri sitä yksilöä jonka mahdollisesti ostaa (jos ei pääse -> liikken vaihto).
+ Pääsee neuvottelemaan uusista/paremmista kielistä ja mahdollisesti tarvittavasta perussäädöstä (tärkeä sähkiksessä, akustisessa ei niinkään).
+ Mahdollisuus saada henkilökohtaista palvelua (tapauskohtaista toki).
 
- Kuluu aikaa/tulee kustannuksia.
- Omat kokemukset kotimaisten kivijalkaliikkeiden reklamaatioiden hoitohalukkuudesta ovat huonoja.
- Erilaisesta kustannusrakenteesta johtuen hinnat ovat verkkokauppoja kovempia.
- Palautusta (jos tuote ei olekaan mieleinen) ei juurikaan tunneta.
 
Thomann (tai joku muu nettikauppa, ulkolainen tai kotimainen)
 
+ Laaja valikoima.
+ Tuotteiden vertailu ja tilaaminen on helppoa.
+ Varsin usein tulevat postikuluitta kotiovelle (poikkeuksiakin toki löytyy).
+ Reklamaatiot sujuvat mallikkaasti ainakin T-Kaupassa, muista ei juurikaan kokemusta.
+ En ole käyttänyt, mutta palautus on kuulemma erittäin helppoa.
 
- Tiettyjä merkkejä/-malleja ei ole saatavilla.
- Tavaraa ei saa heti, ottaa viikon tai kaksi että saapuu kotiovelle.
- F. Gumppia löyhästi lainaten, ikinä ei tiedä mitä paketista löytyy, mitä pitää tehdä, onko mieleinen.
- Pääsääntöisesti etenkin instrumentit vaativat perussäädön (= yksi syy halvempaan hintaan).
 
Vaikka itse en kotimaista kivijalkaa juurikaan käytännön syistä suosi, kannustan toki sellaista käyttämään jos mahdollista.
 

 
Vaikka käytettyä usein ekaksi instrumentiksi ehdotetaankin, itse suhtautuisin tuohon vaihtoehtoon varauksella.
Noviisilla iirikseenpissityksitulemisen todennäköisyys on suurehko, joten jos tuohon vaihtoehtoon tuntee poltetta, ehdottomasti joku kitaroista perillä oleva taho mukaan kaupoille.
 
Vaikka onkin totta että käytetty (etenkin vähän vanhempi) instrumentti on todennäköisesti todettu sen verran hyväksi että sitä on oikeasti hoidettu ja säädetty mahdollisimman hyvään soittokuosiin, on myös yhtä mahdollista että on jäänyt nurkkiin pölyttymään koska on raskas/vaikeasoittoinen tai omaa jonkin rakenteellisen vian.
Kaikki viat ja ominaisuudet on tietysti korjattavissa ja säädettävissä, mutta vaativat tapauskohtaisesti hyvinkin paljon aikaa/rahaa.
Halpiksiin ei useinkaan kannata kovin kattavia korjauksia suorittaa kuin opettelumielessä, johon tarkoitukseen toki vallan mainioita, jos soitinkorjaukseen tuntee vetoa.
 
Soittelun iloa, minkä ja mistä kitarasi sitten ostatkaan.
 
T:Samuli
 
peteihis
20.09.2020 22:41:45 (muokattu 20.09.2020 22:46:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosin oletko sitä mieltä, että aloittelijan kannattaa ensin ostaa mahdollisimman halpa kitara ja sitten jos intoa riittää niin panostaa parempaan?
 
Tähän sanoisin, että kannattaa hommata _toimiva_ kitara. Eli semmoinen että siinä on tekniset perusasiat kohdallan, särinät otettu pois, nauhan päät ei viiltele sormia jne... ja joka on tommosissa keskiverto soittajan säädöissä. Aluksi ei kannata lähteä hakemaan kaikista hienosaundisinta tai muuten erikoista vehjettä, koska omat fiilikset, mitä soittimelta haluaa, muotoutuvat siinä pikkuhiljaa.
 
Tuolla reseptillä tietysti päädytään sinne edullisempaan hitaluokkaan, mutta ei kuitenkaan hinta edellä.
 
Edullisemmissa uusissa kitaroissa tahtoo kaupan päälle tulla puun "eläminen" tai "vetely", että viimeistään toisen talven helmikuussa täytyy jotain säätää ja viilata. Tämä tosin ei ole mikään ongelma kun tietää, että se päivä on tulossa. Suurin osa kitaroista varmaan käy läpi tämän saman prosessin.
 
Ja seuraavaksi tullaankin siihen, että kannatta katsella jos sattuisi kohdalle käytetty, jolle em. hommat on jo tehty. (Ja jos ei ole mutta on muuten sopiva, niin sitten jonkun pitää tehdä.)
 
-- Tähän lisäyksenä vielä sama, mitä edellinenkin kirjoittaja sanoi, että jonkun sellasen kannattaa katsoa, joka osaa ainakin tyypillisimmät säädön tarpeet tunnistaa. Sama kyllä jossain määrin koskee mun mielestä uusiakin kitaroita....
 
Ossinmopo
17.10.2020 18:43:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thomannia hypetetään aivan liikaa. Samoihin hintoihin saa ainakin oman paikkakuntani paikallisista kaupoista. Samalla,helpottuu mahdolliset säädöt, takuut jne. Ja niissä on mukava käydä muutenkin, juttelemassa myyjien kanssa ja hiplailla muitakin vermeitä.
 
Ja jos ne lopettavat toimintansa, on sitten esim. uudet kielet tilattava postimyynnin kautta, kun voisi hakea ne paikallisesta.
 
Suosi paikallista kauppiasta jos vaan suinkin mahdollista.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti