Muusikoiden.net
25.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Älypuhelin ja Tablet-alusta avuksi aloittelijalle
1 2
Filemon
01.05.2011 15:55:07 (muokattu 01.05.2011 15:57:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alla olevat kirjoitukseni löytyvät toisesta threadista, mutta ilmeisesti ne eivät ole tavoittaneet kohderyhmäänsä, tai kiinnostus on muuten vain vähäinen. Niin, tai näin, niin laitanpa kaikella uhallakin tälle oman threadinsa. Näistä applikaatioista on henkilökohtaisesti ollut minulle niin paljon hyötyä ja huvia, että mielelläni tarjoan muillekin mahdollisuuden. Olokeepa hyvät:
 
Sivuaa varmasti pariakin aihepiiriä, mutta itsekin aloittelijana päätin laittaa kirjoitukseni tänne, mistä siitä on ehkä aloittelevalle itsekseen harjoittelevalle musisoijalle eniten hyötyä. Korostan, että en tee tätä mainostarkoituksessa, enkä saa tästä mitään korvausta. Haluan ainoastaan säästää kanssa-aloittelijoiden lompakkoa "turhilta"ostoksilta, joita itse on tullut alkuinnostuksissaan tehtyä ihan helvetillisen paljon.

Älypuhelinten ja Tablet-alustojen yleistyttyä mm. App Store tarjoaa kaiken massiivisen kuonan keskellä myös muutaman suoranaisen helmen, jota ei kannata ohittaa, mikäli vain omistaa iPhonen, tai iPadin. Vastaavat tuotteet löytyvät pääosin myös muiden firmojen vastaavista kaupoista. Itse olen pääosan lisäsisällöstä hankkinut aloittelevan kitaristin näkökulmasta, joten seuraavana muutama pomminvarma applikaatio:

- GuitarToolkit. Siinä on periaatteessa kiteytettynä kaikki, mitä tarvitsee. Viritysmittari, metronomi, otetaulukko koko otelaudalta useine variaatioineen, skaalat, intervallit, lukuisia eri viritysvaihtoehtoja ja useita eri kielisoittimia valittavaksi. Käyttöliittymä on todella selkeä. Hinta 7,99€.

- Amplitube, vahvistinsimulaattori sähkö- ja elektroakustiselle kitaralle, josta löytyy versiot niin padille, kun puhelimellekin. Lisäsisältöä voi ostaa tarpeen mukaan. Väliin tarvitsee iRig-sovittimen, löytyy musiikkiliikkeistä, johon johto kitarasta ja josta piuha kuulokkeisiin, tai vahvistimeen/ulkoisiin kaiuttimiin. Helpottaa varsinkin perheellisiä ja naapuriystävällisiä kitaristeja, kun voi rämpyttää kuulokkeet päässä vaikka keskellä yötä. Puhelimelle neliraituri, padille kasiraituri omia sävellyksiä varten. Hintaa ilmaisesta Lite versiosta koko settiin välttämättömän iRig-liittimen kanssa tulee vähintään se 30€, mutta tulee olemaan hintansa väärti.

- Amazing Slow Downer. Nimensä mukaisesti hidastaa biisin, tai valitsemasi pätkän (intro, soolo..) haluamallesi nopeudelle sävellajia muuttamatta. Helpottaa huomattavasti opettelua mukana soitellen. Biisien lisääminen käy kätevästi vaikka iPodin omasta musiikkikirjastosta. Itse käytän tätä puhelimessa. Hinta 11,99€

- Capo. Ominaisuuksiltaan samanlainen kuin ylläoleva, mutta sopii mielestäni HD-versiona paremmin iPadille. Hinta 15,99€

- 50 Guitar Liks-sarja. Harjoiteltavaa pitkäksi aikaa. Eri tyylisuuntien kitaristeille omansa hintaan 3,99€/genre. Taitaa olla versioitu ainoastaan iPadille.

- Ultimate Guitar Tabs HD tarjoaa mittavan arkiston biisejä tabulatuureina, tai soinnutettuna. Puhelimelle asennetulle tulee hintaa 2,39€ ja iPadille lataus on ilmainen, mutta vaatii määräaikaisen latausajan, jonka ollessa maksimissaan vuoden mittaisena 4,99€ arvoinen.

Laulukirjoja löytyy jonkin verran, mutta hankalien käyttöliittymien tähden en voi suositella, kun Musicroom.comin tuotteita. Sieltä löytyy mm. The Beatlesin, Eric Claptonin, Leonard Cohenin tuotantoa omina Songbookeinaan. Lisäksi saman firman Pocket Guitar Songbook sisältää Pop-/Rock-helmiä eri vuosikymmeniltä.

Käyttöliittymiltään "kirjat" ovat erittäin selkeitä ja osa kappaleista sisältää jopa opetusvideon ja taustanauhan ilman kitararaitaa, jonka Sinä soitat itse. Oma lemppari on ehdottomasti The Beatlesin Little Black Songbook sen sisältäessä lähes koko Beatles katalogin, ja muiden "opusten" tapaan jokainen sointu on tarvittaessa selitetty vähintään laatikkomuodossa. Yleisimmät kuvina, tai jopa videopätkinä.

Toivottavasti tästä on jonkun lompakolle edes jotain hyötyä. Ja jos ylläpito katsoo tämän olevan väärässä paikkaa, tai muuten sopimaton, niin roskiin vain. En loukkaannu. Ainakaan paljoa. :)
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
Filemon
01.05.2011 15:58:48 (muokattu 01.05.2011 16:26:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatkanpa monologiani sarjasta "Älypuhelin ja Tablet-alusta avuksi aloittelijalle" lisäämällä sinne varsin mukavan ohjelman, jolla opetella biisejä tabletin omaa mikkiä käyttäen, tai blugaamalla kitara / basso itse laitteeseen:

Miso Music: Plectrum http://www.misomedia.com/ tarjoaa vielä varsin pienen musiikkikirjaston, mutta sitäkin mielenkiintoisemman. Patentoimaansa ja hyvin selkeää tabulatuurisovellusta hyväksi käyttäen voi opetella ohjelman mukana tulevia ja aloittelijalle ainakin ihan riittävän monipuolisia skaaloja koko otelaudalta, sekä helppoja biisejä, mikäli tabeista soittaminen ei käy vielä ihan selkäytimestä.

Sovelluksen sisäinen kauppa tarjoaa yllätykseksi ja vielä ainakin toistaiseksi pääasiassa The Beatlesia (Blackbird, Yesterday...). Luulisi olevan kallista lisensoitavaa. On siellä ikivihreitä muitakin, jopa tekijämiehillekin haastavia biisejä, kuten Jimi Hendricksin Foxy Lady ja Lynyrd Skynyrdin Free Bird. Lisää biisejä pukkaa kuulemma sitä mukaa, kun kerkeävät takomaan valmiiksi.

Ensikokemus ohjelmasta on akustisella metallikielisellä ja tuntuu, että kehitys on vielä hieman kesken tuon johdottoman versioinnin osalta. Tai sitten en ole osannut optimoida soitintani ohjelmaa varten oikein, sillä varsinkin matalampia kieliä se ei väliin ollut kuulevinankaan. Täytyy perehtyä säätöihin hieman paremmin, ennen varsinaista lyttäämistä.

Mukana on myös virtuaalisoittimia, joiden äänet on mallinnettu alkuperäisten klassikoiden (Fender XX, Martin & C0.XX) ja soittaminen tapahtuu itse kosketusnäytöllä. Tälle henkilökohtaisesti en anna arvoa, tahdon soittaa kitaraa, en tabletia. Mutta kuriositeettina tietysti on mukava kuunnella miltä alkuperäinen ja kallis kitara kuulostaa.

Elektroakustisilla ja sähkökitaroilla luulisi saavan tästä toistaiseksi enemmän irti, sillä johto vie signaalin varmasti perille, eikä olla onnettomien mikkien varassa. Täytyy vaan hankkia väliin 1/4" to 3.5mm adapteri väliin, sillä johto ohjataan suoraan kuulokeblugiin.

Suosittelen kokeilua, sillä sovelluksella on hintaa vain 2.39€.
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
Filemon
01.05.2011 16:20:42 (muokattu 01.05.2011 16:33:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Karajan Pro. Teoriaa ja harjoituksia parhaimmillaan. Antaa linkin puhua puolestaan. http://itunes.apple.com/us/app/kara … -music-ear-trainer/id364388065?mt=8
 
Blues Masters. Blues legendojen licksejä ja kikkoja helppoon muotoon harjoiteltaviksi. Sisältää videot harjoituksista. http://itunes.apple.com/us/app/blues-masters/id406288419?mt=8
 
Guita Pro Kokeneempien harrastajien keskuudessa ei liene kaipaa esittelyä. Netti on pullollaan biisejä sointuineen, tabulatuureineen, jne. Kerää ne talteen tällä ja kuuntele miltä ne kuulostavat soitettuna. Ja muokkaa, jos haluat. Hyvä treenikaveri.
http://itunes.apple.com/us/app/guitar-pro/id400666114?mt=8
 
Jatkoa seuraa sitä mukaa, mitä tulee vastaan... Ja toki (toivottavasti) muutkin jakavat tietonsa, että ei tartte testimielessä itte kaikkea ostaa :).
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
lumikitara
02.05.2011 10:33:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytyykö androidille vastaavia?
 
Filemon
02.05.2011 12:18:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lumikitara: Löytyykö androidille vastaavia?
 
Suuri osa tästä tarjonnasta löytyy myös Androidille. Lisäksi sille voi löytyä myös jotain ihan speciaalia yksinoikeuskamaa. Jos joku löytää jotain hyvää, niin tähän ketjuun vaan.
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
Filemon
06.05.2011 20:39:24 (muokattu 06.05.2011 20:44:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika harva nähtävästi käyttää Tablet-tietokonetta hyödykseen musiikinopiskelussaan? Itselläni on ensimmäisen sukupolven iPad ja iPhone 3GS ja olen ollut tosi tyytyväinen App Storen tarjontaan musiikkipuolella. Tosin, kuten sanottua, hyvin suuri osa ohjelmista on käyttökelvotonta roskaa, mutta aina silloin tällöin seasta löytyy helmiä joilla voi jopa korvata kömpelösti mukana kulkevia nuottivihkoja, tai vaikeaselkoisia oppikirjoja. Ehkä tämä on vielä niin uutta (tai munatonta nörtteilyä, heh), mutta kannattaa tosissaan tutustua mikäli Androidia, tai Applen "vastaavaa" käyttöjärjestelmää omistaa.
 
Joka tapauksessa, herkkua Beatles faneille: Play Along With The Beatles I ja II. Valikoituja biisejä ilman kitararaitaa, basson, rumpujen, pianon yms. asiaankuuluvan taustan ollessa mukana. Biisistä vähän riippuu onko Lennonin, vaiko Harrisonin kengissä. Biisit esitetty selkeästi sanoituksin, nuotein, soinnuin, sekä tabulatuurein.
 
Linkkien takaa biisilistaa ja muita yksityiskohtia.
http://itunes.apple.com/gb/app/play … g-with-the-beatles/id410030478?mt=8
http://itunes.apple.com/jm/app/play … g-with-the-beatles/id410306284?mt=8
 
Edit. laitetaan nyt vielä koko kataloogi, tosin ilman Harrisonin biisejä (lisenssiongelmia?):
http://itunes.apple.com/gb/app/the- … s-the-little-black/id317213840?mt=8
 
Soitettavaa pitkäksi aikaa tulevalle kesälle.
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
nannne
07.05.2011 09:24:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paiskasin plussalla vaikkei mulla noita humancentIpadeja ookkaan.
 
Filemon
13.05.2011 13:28:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisäosien ja ohjelmien hintoja en aio enää laittaa, koska muille alustoille sama ohjelma voi hyvinkin olla eri hintainen. Ero varmaan on marginaalinen, mutta laittamieni linkkien takaa saa kuvan hintatasosta jossa liikutaan.
 
Eniveis, illalla unta odotellessa pläräsin App Storen musiikkikauppaa jälleen kerran Rock Prodigyn http://www.rockprodigy.com/ toivossa, mutta turhaan. Päätin piiskata itseäni ja ostonälkääni jollain halvalla pettymyksellä ja päädyin hintaluokkaan, jossa kaiken järjen mukaan ei voi olla mitään yllättävää / mullistavaa. Mutta...
 
Songsterr - Tabs With Rhythm http://itunes.apple.com/us/app/song … thm/id399211291?mt=8&ign-mpt=uo%3D4 (ja vielä valmistajan syväluotaavampi linkki http://www.songsterr.com/a/wa/app?device=ipad ) tuli aivan puun takaa ja tarkemmin näplättyäni simppeliä ohjelmaa tajusin, että kyseessä on varteenotettava kilpailija monelle kalliimmallekin tabulatuureja tarjoavalle ohjelmalle. Käyttöliittymä on looginen, biisilista mittava ja ymmärtääkseni alati kasvava ja mikä parasta, soitinraidan, huom. yhden soitinraidan voi itse valita mitä harjoitella. Esimerkiksi;
 
Eric Clapton -Tears In Heaven
- Guitar 1 Acoustic nylon versio 1 (mukana sanat)
- Guitar 2 Acoustic nylon versio 2
- Vocal kitaratabeina, mutta soittimena harmonikka (heh)
- Acoustic Bass
- Kaksi rytmiraitaa (castanet, conga)
 
Pinnalisen näpeltelyn jälkeen en löytänyt mahdollisuutta valita useampaa raitaa kerralla soimaan, mutta toimii opetusvälineenä myös tällaisenaan. Ja mikä estää laittamasta rumpuraitaa taustalle tahdistamaan omaa kitarointiaan.
 
Hinta-laatusuhde todella kohdallaan. Suosittelen.
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
LP99
13.05.2011 14:17:07 (muokattu 13.05.2011 14:28:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En nyt ihan satavarma ole, onko näitä softia tänne listattu, mutta:
 
AmpKit+, sama idea kuin samassa langassa mainitussa AmpliTubessa. Softa on käsittääkseni Peaveyn (?) tai ainakin sen guitar interface on Peaveylta (AmpKit+ LiNK by Peavey). Omasta mielestäni sekä softa että interface ovat laadukkaampia kuin AmpliTubessa. Hintaa softalla on 15,99€ ja AmpKit LiNK:in saat esimerkiksi Thomannilta hintaan 35€ + rahti.
 
Cleartune, yllättävän tarkka kromaattinen viritin, ei siis piuhakytkentää tms vaan ottaa äänen integroidusta mikrofonista, jos sellaista laitteessasi on. Softan hinta on 2,99€. Äänitys ilman vahvistinääntä jos kyseessä on sähkökitara.
 
Pocket Guitar, paras kitarasimulaatio iOS:ille. Ei mitään päätähuimaavaa ja paljon tönkömpää soittaa kuin oikealla kitaralla, mutta paras tällähetkellä. We'll see jos tulisi tulevaisuudessa jotain tätä parempaa tilalle. Hintaa softalla 0,79€.
 
Guitarist's Reference, niinsanotusti "all-in-one" paketti, sisältää soinnut, skaalat, arpeggiot, nuotit otelaudalla, soinnun "löytämistyökalu", sointuvisa, alternatiiviset kitaran vireet ja soinnun skaalayhteydet.
 
TabToolkit, nimi kertonee. 2010 Apple Design Awardsien voittaja. Siis kitaratabulatuurin "näyttäjä", sisältäen multi-track playbackin. Sisältää seuraavat tabulatuuriformaatit: Guitar Pro, Power Tab, PDF ja tekstitabit. Musiikin tempokontrolli. Näyttää otelaudan kuten iOS:n Guitar Pro -softassa. Vasenkätiset otetaan myös huomioon, asetuksista voi säätää otelaudan vasenkätisten muotoon.
 
Guitarist, ominaisuuksia: äänitys ja tallennus biisillesi myöhempää kuuntelua varten, otelauta skrollattavissa kahteenkymmenenteenensimmäiseen asti (21st fret), maksiminäyttö nauhoille 3-10, äänitysominaisuus myös kahdelle kitaralle (rytmi, lead), wahwah ja whammy -efektit ja patcheina akustinen ja sähkökitara.
 
Siinäpä taisi olla valtaosa niistä, mitä täällä ei mainittu. Näitä siis muiden listaamien lisäksi pääosin käyttelen.
 
Wally the Whammybar, juniorikitaristi LP99
Filemon
13.05.2011 20:40:11 (muokattu 13.05.2011 20:43:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jostain syystä unohtunut lisätä tämä erinomainen likkiharjoitteluväline nimeltään Guitar World Lick of the Day. http://www.agilepartners.com/apps/lickoftheday/ http://itunes.apple.com/us/app/guit … ld-lick-of-the-day/id371728474?mt=8 Itse softa on ilmainen ja maksat vain ajasta jolloin lähettävät sinulle yhden lickin opetusvidoineen-työkaluineen joka ikinen päivä. Itse otin kokeiluun kolmen kuukauden setin ja olen ollut tyytyväinen. Kuusi kuukautta oli alle 4€, joten varmasti jatkan tilaustani myös jatkossa.
 
Musiikkia laidasta laitaan rautalangasta väännettynä, jos tarpeen. Kuten minun tapauksessani.
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
Filemon
19.05.2011 13:05:00 (muokattu 19.05.2011 13:11:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokkeilumiessä imasin ittelleni App Storesta sovelluksen nimeltä On the Music Path http://itunes.apple.com/us/app/on-the-music-path/id422308728?mt=8# . Itse ohjelma on ilmainen, mutta sisältö maksaa, kuten linkistä käy ilmi.
 
Maksoin pari oppituntia ja vaikuttaa oikein laadukkaalta tekeleeltä. Opettajat ovat pitkän linjan arvostettuja muusikoita ja ainakin mun ostamani tunnit ovat pedagogisesti tarkastellen sujuvia. Ja mitä enemmän olet valmis opetukseen sijoittamaan, sitä syvemmillä vesillä kitaroinnissa liikutaan. Tekemistä riittää siis kokeneemmallekin muusikolle.
 
Oppitunnit ovat videoina. Ladattaessa voi valita jopa resoluution. Mitä huonompi resoluutio, sitä vähemmän tilaa se vie katselulaitteessa.
 
Aloittelijalle oikein hyvä valinta. Opettajasta riippuen kitarointi voidaan palastella ihan alkutekijöihinsä. Kuinka pitelet kitaraa, missä asennossa istut/seisot, millä sormilla mitäkin jne.
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
Quru
22.05.2011 22:27:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Androidilla käytän gStrings freetä virittämiseen. Toimii akustisen kanssa "tarpeeksi hyvin". Lisäksi olen käyttänyt Chord reader-nimistä softaa, joka hakee biisin nimellä eri nettitietokannoista ko. biisin soinnutuksia, näyttää ne selkeämmin kuin selain ja osaa myös transponoida. Ajatuksena on ollut etsiä myös joku pieni sekvensseri/sampleri/biittiväsäyssofta, mutta siihen pitää perehtyä vähän enemmän kun tuppaavat olemaan maksullisia. Kertoilen kokemuksia jos niitä kertyy.
 
-rokkijumala-: Taitaa olla vaan muodissa tuo rokkijuttu poppareiden keskuudessa kun rihannat sun muutkin pitää nahkatakkia ja yrittää olla rock-uskottavaa.
Weetoz
23.05.2011 16:46:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos joku tietää Androidille jonkun samantyylisen rumpusovelluksen kuin iPhonelle tehty Benny Grebin viritelmä, niin sellaisesta olisin erittäin kiitollinen. Tässä vielä video tuosta iPhonen sovelluksesta: http://www.youtube.com/watch?v=Cgfn1TjrN0M
 
Quru: Androidilla käytän gStrings freetä virittämiseen. Toimii akustisen kanssa "tarpeeksi hyvin".
 
DaTuner on myös oikein hyvä (ja ilmainen) viritysmittari Androidille. Voin suositella ainakin kaikille kitaristeille, en tiedä miten hyvin toimii muiden kielisoittimien kanssa.
 
Lisäksi olen käyttänyt Chord reader-nimistä softaa, joka hakee biisin nimellä eri nettitietokannoista ko. biisin soinnutuksia, näyttää ne selkeämmin kuin selain ja osaa myös transponoida.
 
Kiitos tästä!
 
Filemon
23.05.2011 18:51:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Quru: ...Lisäksi olen käyttänyt Chord reader-nimistä softaa, joka hakee biisin nimellä eri nettitietokannoista ko. biisin soinnutuksia, näyttää ne selkeämmin kuin selain ja osaa myös transponoida...
 
Perskeles, toi Chord Reader olis ollu mielenkiintoinen ja kokeilemisen arvoinen, mutta eipä löytynyt App Storesta. Aika moni varsinkin näistä käyttökelpoisista ohjelmista on multiplatformikamaa, mutta tätä en löytänyt.
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
Quru
23.05.2011 21:04:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Filemon: Perskeles, toi olis ollu mielenkiintoinen ja kokeilemisen arvoinen, mutta eipä löytynyt App Storesta. Aika moni varsinkin näistä käyttökelpoisista ohjelmista on multiplatformikamaa, mutta tätä en löytänyt.
 
Taitaa olla Androidille pelkästään. Käsittääkseni sovellusten värkkääminen Androidille on halvempaa (ts. ilmaista, toisin kuin iOSille) ja Markettiin saaminen helpompaa. Lisäksi roottaamattomiinkin laitteisiin saa asennettua softaa muualtakin kuin Marketista. Noissa yhden miehen projekteissa homma taitaa jakaantua, isommissa projekteissa taitaa olla melkein enemmän sääntö kuin poikkeus, että löytyy versiot kummallekin.
 
-rokkijumala-: Taitaa olla vaan muodissa tuo rokkijuttu poppareiden keskuudessa kun rihannat sun muutkin pitää nahkatakkia ja yrittää olla rock-uskottavaa.
Filemon
27.05.2011 18:43:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisää soitettavaa kesän nuotioille. Luottofirma musiikkilisäosapuolella, Musicroom.com (Beatles Playalong 1&2, The Beatles Songbook, Bob Dylan Songbook, Eric Clapton Songbook, Killer Riffs 1&2 jne, jne...) on lanseerannut uuden tuotteensa markkinoille.
 
Rock Hits: Little Black Songbook http://itunes.apple.com/gb/app/rock … tle-black-songbook/id427177349?mt=8 on täynnä ikikaikaisia rock-helmiä eri artisteilta.
 
Linkin alta artistit biisilistoineen. Vaikka en aikonut laittaa hintoja enää esille, niin tää oli siinä määrin halpa, että ihan pakko mainostaa; 1.59€.
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
Filemon
31.05.2011 14:07:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää nyt ei varsinaisesti aloittelijoille ole suunnattu, ainakaan itse en pystyisi ikuna moiseen, mutta iPadin Garagebandissa näyttäisi olevan sorminäppäryyttä ja musiikillisia kykyjä omaavalle potentiaalia touhuiluun.
 
Vilkaise video: http://www.youtube.com/watch?v=E_KYUF6pxR8&feature=player_embedded
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
Filemon
15.06.2011 11:00:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos olet juuri hankkinut kitaran, eikä yhtään oppikirjaa tai oppituntia ole tiedossa, niin kannattaa vilkaista Howcastin hinta-laatu suhteeltaan erinomaista Ho To Play The Guitar ohjelmaa.
 
Applikaatio lähtee alkeista, kitaran osien esittelystä, soittoasennoista ja kielten vaihtamisesta edeten viritysten kautta avoimiin sointuihin, barreihin ja hieman vaikeampiinkin sointuihin. Tähtäimessä ja taustalla pidetään mielessä kuitenkin perussoittaminen.
 
Opetus tapahtuu hintaansa nähden lukuisilla ja hyvänlaatuisilla videoilla. Lisäksi ohjelma tarjoaa mahdollisuuden seurata etenemistäsi ja harjoituskertojasi varsin vaivattomasti.
 
Kyllä tällä ainakin alkuun pääsee. Lisätietoja linkin takaa. http://itunes.apple.com/pk/app/guit … ssons-from-howcast/id436051510?mt=8
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
Filemon
04.08.2011 11:24:37 (muokattu 04.08.2011 11:25:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mainitsemisen arvoisia sovelluksia ei ainakaan aloittelevalle kitaraharrastajalle ole juuri tullut tässä kesän aikana iTunesiin. Ainoa mahdollisesti hyödyllinen ja kohtuullisen hyvin toteutettu sovellus on Ultimate 100 Guitar Lessons.
 
Nimensä mukaisesti... noh, lukuunottamatta tuota hyvin amerikkalaista "Ultimatea" lukuunottamatta... sovellus sisältää 100 tuttua biisiä kitaralle striimattuna, tai niin halutessaan, downloadattuna opetusvideona.
 
Sovitukset ovat suht yksinkertaisia ja kappaleet palasteltu rautalangasta vääntäen ja teoriaa väistellen helposti omaksuttaviksi kokonaisuuksiksi.
 
Opettajan persoona, karisma ja pedagoginen puoli on sivuseikka sen rinnalla, että sovellus on ilmainen iPhonelle, kun iPadillekin. Kannattaa vilkaista.
 
Lisätietoja linkin takaa: http://itunes.apple.com/us/app/ulti … 00-guitar-lessons/id450306844?mt=8#
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
ankkiz
15.08.2011 13:59:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytyykö symbianille mitään hyvää eartraining -softaa?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti