Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Basso tuli, nyt soittamaan - mistä liikkeelle?
1
miikkura
05.01.2011 19:29:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UPS:lta kolahti basso ja kompo postiluukkuun tänään. Tarkoituksena olis alkaa soittelemaan tätä nelikielistä kummajaista rumpujen ohella. Soittotaidot bassonsuhteen on aikalailla nollapisteessä (lukuunottamatta muutamaa kappaletta, joita olen musalinjalla soitellut).
 
Kysynkin, mistä lähetään liikkeelle? Tabit käteen ja rokkaamaan? Antakaa kokeneempina ohjeita aloitteleville :)
 
Carpenter
05.01.2011 20:06:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miikkura: UPS:lta kolahti basso ja kompo postiluukkuun tänään. Tarkoituksena olis alkaa soittelemaan tätä nelikielistä kummajaista rumpujen ohella. Soittotaidot bassonsuhteen on aikalailla nollapisteessä (lukuunottamatta muutamaa kappaletta, joita olen musalinjalla soitellut).
 
Kysynkin, mistä lähetään liikkeelle? Tabit käteen ja rokkaamaan? Antakaa kokeneempina ohjeita aloitteleville :)

 
http://www.f-musiikki.fi/nuotit/ban … bassokoulu_1+cd_/_ed_friedland.html
 
Tässä on yksi erittäin hyvä 3-osainen oppikirja aloitteluun. Kaikki perusjutut käydään läpi ja CD:n päälle on mukava soitella. Kun vähän alkaa perusjutut olemaan hanskassa, lähtisin korvakuulolta ja sointumerkeistä koittamaan simppeleitä biisejä.
En suosittele tabeista soittamista, koska niillä musiikkia on vaikea hahmottaa. Usein myös nettitabit ovat väärin ja sormituksissa on parantamisen varaa. Huomattavasti nopeammin kehityt, kun et soita niistä ollenkaan ;)
 
Basisti on lyömäsoitin.
Sergei Fallinen
05.01.2011 20:51:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ne tabit ketään huononna. Totta kai sointumerkit ja korvakuulo pitää handlaa sit joskus mut ihan alus on hauskaa kun voi vaan täysillä keskittyä niiden sormiensa kehittämiseen
 
vain taito on rajana
Jpiteloota
09.01.2011 21:06:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alussa tärkeintä on vaan soitella menemään ja pistellä tekniikka kohdilleen, vaikka soitto-oppaan tai bassoa soittavan kaverin avulla. Kannattaa muistaa, että ronski ja voimakas ote ei aina ole välttämättä paras, tarpeetonta voimankäyttöä näkyy aina silloin tällöin kanssabasisteilla (ja myös omassa soitossa vaikka sitä koittaakin välttää).
Kattele mikä nuotti löytyy mistäkin päin basson kaulaa ja koita pikku hiljaa opetella niitä, se on varsin hyödyllinen taito myöhemmin elämässä, kun pitää kiskoa bassolinjoja sointujen perusteella tai jos haluaa jammailla kitaristin kanssa ihan muuten vaan. Rumpalikaveri ja/tai bändin kanssa soittelu on ehdottoman tärkeää ja se, että tietää mitä ääniä mistäkin päin bassoa saa, auttaa ihan tolkuttomasti ja tekee soittamisesta helpompaa ja hauskempaa. Skaaloja voi myöhemmin tutkiskella ja ottaa niistä opiksi, mutta kyllä korvallakin pääsee jo pitkälle. Korva ja basson äänien tunteminen molemmat kehittyvät soittamalla, joten soita soita soita soita! Muuten ei opi - elämä on joskus tylyä.
Basson säätämisestä on oma ketjunsa bassoalueella, suosittelen sitäkin vilkaisemaan kun on aikaa. Itse kärsin liian korkealla olevista kielistä ties kuinka pitkään ennen kuin löysin kyseisen ketjun ja tajusin, että tilanteelle voi tehdä jotain.
Musiikkia kuunnellessa on hyvä kokeilla eri bändejä ja eri tyylejä ja koittaa olla avoin muillekin kun yhden bassosankarin vaikutukselle, tapoja on monia ja kaikenlaista hienoa löytyy mitä kummallisimmistakin paikoista. ;)
 
"Nothing is impossible. The word itself says I'm possible."
Thothmes
10.01.2011 21:53:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Basso kolmossoittimena eli ei häävillä soittotaidolla sanoisin että suunta on hyvä kun pistät jotain itsellesi mieluista, ainakin omalla kohdallani mieluusti kohtalaisen sointupohjaista musaa tyyliin Oasis/Pink Floyd/Juice/vast soimaan ja kaivat netistä niihin sointumerkinnät ja lähdet painamaan äänitteen mukana. Ensin opettelet saamaan miettimättä soinnuista lukemalla oikean äänen, sitten koitat rakennella mukavia välikuljetuksia soinnusta/pohjasävelestä toiseen, sitten koetat saada korvakuulolta oikean äänen jne.
 
TmiM
04.02.2011 13:06:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokemuksesta ei omalla kohdallani paljon puhuta mutta tämän: http://www.studybass.com/ sivuston ohjeilla aloittelin.
 
Kokeneemmat kertokoot liekö miten pätevä opas.
 
Ceph13
14.02.2011 18:06:34 (muokattu 14.02.2011 18:07:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

edelleen suht nyypiönä itselleni tärkein elementti oli tottua basson kieliin, se fiilis kun on vähän eri kun kitarassa loppujenlopuksi.
 
kiersin ratkaisun vetämällä yhdenlaisen version siitä perinteisestä tennismailan avulla peilin edessä -jammailusta; pistin kuulokkeet päähän, basson "kiinni" ja musiikin korviin suht lujalle. ei se räpellys nuottien puolesta mennyt oikein, ei lähellekkään mutta oppi siinä kielikäden kanssa pysymään rytmissä, vähän kun koetti kappaleen alkuperäistä basistia mukailla :)
 
doctrine
15.02.2011 22:45:54 (muokattu 15.02.2011 22:46:08)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jpiteloota: Alussa tärkeintä on vaan soitella menemään ja pistellä tekniikka kohdilleen
 
Tää on totta, ja valitettavan usein jää tekemättä. ensin tekniikka kohilleen. pieleen mennyttä tekniikkaa on *todella* kettumaista korjata jälkeenpäin kun se on jo lihasmuistissa - ja jännetupet paskana...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti