Muusikoiden.net
28.10.2020
 

Roots »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Steve James (USA) at Down Home Kivi 31.10.19!
1
bluesmannen
17.10.2019 14:05:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jukka Mäkinen & BluesLovers ylpeänä esittävät
 
Steve James (USA)
 
Down Home Kivi to 31.10.19!
Keskustori 2
22100 Tampere
 
New Yorkissa syntynyt, mutta nykyään Austinissa vaikuttava Steve James on akustisen blueskitaran taitaja vailla vertaa. Rennolta Steveltä irtoaa niin perinteinen delta-bluespikkaus slide-kitaralla, banjolla tai mandoliinilla, kuin ragtime tai John Fahey/Leo Kottke-tyyppinen folk-blueskin.
 
Steve James sai blues-tartunnan jo lapsuudessaan isänsä savikiekko-kokoelmasta ja itseopiskelulla kehittyi melkoiseksi virtuoosiksi. Perusteellinen nuorimies syventyi instrumenttiinsa myös soitinrakentajan opissa Michael Gurianin johdolla. Asuessaan Nashvillessa Steve sai oppia Sam McGeeltä, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista country-pikkaajista. Memphisissä hän puolestaan päätyi legendaarisen Furry Lewisin pakeille. Ei ihme, että hän pitää oppimista jatkuvana prosessina, jossa soittaja saa vaikutteita ja maustaa niillä omaa tyyliään. Vaikutteita onkin päässyt kertymään hienoilta soittokumppaneilta - Bob Brozman, Clifford Scott, John Hammond, Alvin Youngblood-Hart, Bo Diddley, Buddy Guy, Angela Strehli, Ruthie Foster, Gary Primich, Maria Muldaur jne. Huikean soittotaitonsa lisäksi Steve on erittäin viihdyttävä esiintyjä, joka ryydittää esiintymistään hauskalla tarinankerronnalla. Kansainvälisen maineensa Steve James on rakentanut ilman musiikkiteollisuuden markkinointikoneistoja sitkeällä kiertuetoiminnallaan. Kiertävän boheemimaisesta elämäntyylistä kertoo jo hänen oma levymerkkinsäkin Hobemian Records, jolla hänen viimeisimmät albuminsa on julkaistu. Steve James on saanut Grammy-ehdokkuudet osallisuudestaan Fred McDowell ja Charley Patton tribuuttialbumeihin.
 
Steve Jamesilta on ilmestynyt tähän mennessä useita albumeja. Viimeisin, vuonna 2018 julkaistu, kantaa nimeä Blues and Folk Songs vol.1. (Hobemian Records). Steve on julkaissut useita opetusvideoita ja hän pitää usein työpajoja (workshop).
 
Quite simply, hes one of the best I know- Jorma Kaukonen, musician
 
Downbound Train https://www.youtube.com/watch?v=uVdTapKWnHA
 
Milkwaukee Blues https://www.youtube.com/watch?v=wX1kom2fPVM
 
Saturday night in jail https://www.youtube.com/watch?v=eAu6GFDY2tg
 
Homepage https://stevejames.com/
 
Facebook https://www.facebook.com/Musician-Steve-James-924722414250824/
 
Down Home Kivi - Best Blues Club in town!
 
Be there or be square!
 
TERVETULOA!
 
LIPUT 20/17 € (BL-JÄSENET)
 
Showtime alkaa välittömästi seinän takana olevan teatteriesityksen jälkeen n. klo 21.30. Kannattaa tulla ajoissa!
 
HUOM! Voit varata lippuja yhdistyksen s-postin blueslovers.info@gmail.com kautta. Varatut liput tulee lunastaa viimeistään klo 20.30 mennessä Kiven lipunmyynnistä.
 
Paikan päällä voit liittyä BluesLovers ry:n jäseneksi. Saat keikkalipun jäsenhintaan ja nautit jäseneduista saman tien. Jäseneksi voit liittyä myös osoitteessa http://www.blueslovers.org/liity.html. Sivulta löydät liittymislomakkeen ja -ohjeet sekä tietoa jäseneduista.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti