Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Roots »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Roots-kitaristit ja Midi??
1
tforsell
09.10.2015 16:59:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko sellaisia roots-kitaristeja, jotka kaikesta impedanssierosta huolimatta haluaisivat säädellä vintage styrkkaria vauhdissa?
 
Vai onko se aivan no-no, potikat kerralla asentoon, ja sitten pikaliimalla tukevasti kiinni?
 
Pienet servot ja wlan-pohjaiset peukalonpään kokoiset vastaanottimet ja lähettimet ovat sen verran edullisia, että jos muutama tällaisesta innostuu, ja haluaisi tällaisella säädellä styrkkaria vauhdissa, kommentoikaa tähän, tai ottakaa privana yhteyttä, voisin protoilla tällaista.
 
Ne, jotka ei halua, kiitos, mielipiteenne on tiedossa, kannattaa osallistua johonkin muuhun keskusteluun.. :-DD
 
Aikataulu on sellainen, että joulurootsit vois ehkä tällaisella sitten säädellä. Hintaa ja aikataulua voitas katsoa sitten kiinnostuneiden kesken. Oletus muutama kymppi riippuen osallistujien määrästä.
 
Kotelointi ja kiinnitys lähtökohtaisesti jälkiä jättämättä styrkkariin, yksilöllinen kotelointi ja on tietenkin pain in ass, mutta 3d-printterikin löytyy, ja muutaman erilaisen kotelo- ja mekanismivariaation vois sitten kokeilla.
 
Aito nuppi voidaan poistaa, tai se voidaan laittaa vielä mutikan päälle, siitä voi sitten asetella myös säätöjä.
 
Laittakaa kuvia styrkkarinne panelista, jos silmä kurkkaa tähän suuntaan.
 
mhelin
10.10.2015 13:56:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni ei ole vintage vahvistimia mutta eikös tuossa ole sellainen vaara että joku hakkeri kaappaa styrkkarin säädöt itselleen? Salasanan taakse ainakin pitäisi saada, mutta mitä jos se unohtuu? Wi-Fi P2P:täkö muuten tuossa ajattelit protokollaksi?
 
Joka tapauksessa mahtaako kuitenkaan tuollainen potikoitten tilalla asennettava mötikkä olla tarpeen? Tuskin yhden tai parin potikan vaihto motorisoituun juurikaan pienentää vahvistimen vintage-arvoa, pitäähän niitä potikoita ja muitakin komponentteja vaihtaa vahvistimeen joka tapauksessa. Sitä paitti vahvistinnuppien räplääminen kesken keikan tavallaan kuuluu genreen. Mutta voisi tuollaisella laitteella isoilla Ameriikan markkinoilla olla kysyntääkin. Itse kyllä pitäisin vahvistimen aina käden ulottuvilla. Ehkä joku tuollainen Aalgergin tapainen efektien kauko-ohjain voisi olla kätevä:
 
http://www.gizmag.com/aalberg-ekko- … eless-guitar-effects-control/33553/
 
Sellaista olen kyllä miettinyt itsekin että keikalla jossa ei ole varsinaista PA:ta vaan pelkät laulukaapit ja kaikki muu tulee backlinesta/akustisesti niin voisi olla kätevää jos miksaaja voisi säätää tasot suunnilleen kohdalleen vaikka kännykästä tai tabletista (pienissä mestoissa ei välttämättä ole edes tilaa miksauspöydälle). Siitä voisi kyllä tulla soittajilta noottia kun samalla oma saundikin ja monitorointi kärsisi.
 
Vahvistimiin voisi kyllä suunnitella jonkun IoT hässäkän joka sisältäisi vaikka putkien biasoinnin, anodijännitteiden, lämpötilojen yms. monitoroinnin.
 
tu_1922
11.10.2015 13:55:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aivan loistava idea. Säätimet kitaraan ja lennosta säädöt. Ainakin asiaa voi kokeilla. Omat vahvarit sellattia, et ilman tunnontuskia voi modata, joten miksei jotain eksoottisempaakin. Mä oon mukana.
 
Perttu
 
Soundi lähtee pedaaleista.
JoKo
11.10.2015 19:11:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Neil Youngilla on ollut vastaavanlainen systeemi käytössä...
 
http://www.rdlx.com/neil_young.htm
 
Juzpe
12.10.2015 23:36:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mää en vissiin oo palstalla tyyppihyväksytty roots-kitaristi koska soitan kaikkea paskaa musiikkia ja näin ollen en oo "tr00 r00tz" mies. Mutta koska pari midiin liittyvää spedulautaa oon rakennellut niin kerron silti.
Midiohjattavat digitaaliset delayt on ehkä parasta ikinä. Saat siis pedalilaudan reitittimeen (kun huolehdit että siinä on midi-ohjaus, mutta nykyisin about satasen looppereissa jo sellainen on) ohjelmoitua joka reitille oman dilsapresetin... samoin ainakin 6100-mallista (no juu se ei oo ku 20 vuotta vanha kone niin, ei varmaan oo tarpeeks tr00-vintake...) lähtien marsun vahvarit on olleet midiä tottelevia kanavanvaihdon osalta. Toki normaalissa loopperissa on yleensä myös relevaihtoehdot wanhemman liiton kanavan/ muun ominaisuuden päälle/ posi kytkemiseksi.
Jos tykkää pedaaleista niin en näe mitään syytä olla käyttämättä reititintä ja midiohjattavia leluja setupissa kuin setupissa. Jos taas on sitä mieltä että pitää olla se yks sankavitunaikanen matopurkki vahvarina, eikä moterni teknolokia kiinnosta, niin ei kai sillo midiä mihinkään tartte.
 
Töissä "Nopeampi kaula ei ole makuasia, se on fysiikkaa." musti-peruskoira
Jucciz
17.10.2015 20:26:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Neil Young mullekin tuli aloitusviestistä mieleen, mutta hänen Whizzer-systeemiinsä ei midi liity sen enempää kuin langattomat verkotkaan.
 
Jos joku tekninen ratkaisu mahdollistaa kätevästi soundit, joita ei muuten helpolla saa, mitäpä vikaa sellaisessa on?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti