Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Live-skenen ylitarjonta
1 2 3 4
Anonymous-jazz
20.05.2013 17:13:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Facesta poimittua..
 
Pian pitää alkaa keskustella live-skenen ylitarjonta vs jengin vähyys -ongelmasta. Aika harvoilla on enää yleisöä, etenkin arki-iltoina. Bändien liksoja ei enää voi pienentää. Ketuttaa. Monien artistien medianäkyvyydellä ja radiokuuluvuudella oltais vielä ysärin lopulla vedetty keskikokoisia saleja täyteen, nyt jäädään pahasti. Kuuntelin just Mikki Kausteen haastista ja kaveri oli selkeästi huonona kun populaa ei riitä keikalle. Mitäs tehtäis? Ei kait mitään..
 
- Ville Särmä
 
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
PJS
20.05.2013 17:23:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heh. Jengiä keikalle arki-iltana, ei tuu tapahtumaan sanoi facebook mitä hyvänsä. Paitsi jos bändi on SMG, CMX, TMS.... Viikoloppuisinkin on vähän niin ja näin. Keikalle saatetaan lähtee jos se on ihan vieressä ja telkkarista ei todellakaan tuu mitään.
 
Surulliseksi on mennyt.
 
Peace!
Anonymous-jazz
20.05.2013 17:28:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseinen keskusteluhan lähti varsin hedelmällisesti käyntiin täällä FB:ssä.
 
https://www.facebook.com/groups/kukamitahah/?hc_location=stream
 
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
aivokuolio
20.05.2013 17:29:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Anonymous-jazz: Mikki Kausteen haastista ja kaveri oli selkeästi huonona kun populaa ei riitä keikalle.
 
Kuka tämä on?
Kiukkuli
20.05.2013 17:40:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aivokuolio: Kuka tämä on?
 
Mikki Kauste on Egotripin laulaja, tekee vissiin nyt soolouraa.
 
Gritsen
20.05.2013 17:41:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aivokuolio: Kuka tämä on?
 
http://bit.ly/10HZiEn
 
aivokuolio
20.05.2013 17:47:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämmönen muistikuva olikin. Mietin vaan että miks jengin pitäis rynnätä tämmösen veijarin keikalle jos sooloura on vasta alussa (en oo ite ainakaan missään törmänny vielä ko. artistin matskuun) eikä nimikään välttämättä soita valtaosan kohdalla kelloja.
Numb
20.05.2013 18:36:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Keikat ovat yksi viihteen muoto muitten joukossa. Näyttää siltä, että muut viihteen muodot viihdyttävät enemmän.
 
Johann Onn
20.05.2013 18:51:19 (muokattu 20.05.2013 18:51:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Anonymous-jazz: live-skenen ylitarjonta... ...Aika harvoilla on enää yleisöä, etenkin arki-iltoina.
 
Ei taitaisi olla paljoa yleisöä, jossain teatterissakaan keskellä viikkoa, jos esitykset alkaisi jotain kello 22:00 tai 23:00...
 
sammakko54
20.05.2013 19:28:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Johann Onn: Ei taitaisi olla paljoa yleisöä, jossain teatterissakaan keskellä viikkoa, jos esitykset alkaisi jotain kello 22:00 tai 23:00...
 
Tämä varmaan suurin syy. Bändien pitää kuitenkin soittaa myöhään, jotta saadaan juomaa myytyä ja bändi maksettua.
 
Hippien kaveri.
Janus
20.05.2013 19:33:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sammakko54: Tämä varmaan suurin syy. Bändien pitää kuitenkin soittaa myöhään, jotta saadaan juomaa myytyä ja bändi maksettua.
 
Rockbändit/indie/altsupoppis/jazz jne. vetämään omaa musaa alkuillasta, 21-22:30 välillä vaihto (ei jengiä pihalle) ja loppuillasta deekuja viihdyttämään suunnilleen saman skenen bile/cover/tribuuttibändi? Myyntiä parhaimmillaan koko illaksi. Jennivartiaiset ja muut megasuositut aktit jne. tietenkin erikseen.
 
ganesha
20.05.2013 19:37:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Johann Onn: Ei taitaisi olla paljoa yleisöä, jossain teatterissakaan keskellä viikkoa, jos esitykset alkaisi jotain kello 22:00 tai 23:00...
 
tämä. näin musikanttina tulee hieman myös karsastettua keikkapaikkoja, joista tietää jo etukäteen soittoaikojen venyvän arki-iltoina sinne puolenyön tietämille. kun keikasta jää käteen se 10e per lärvä ja aamulla pitäisi vielä könytä päivätöihinkin niin ei vaan enää jaksa kiinnostaa kun en oo 20v ja intoa täys :D
 
käsi
20.05.2013 21:44:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vai voiko olla niin ettei yleisöä kiinnostaa juuri se artisti joka ihmettelee missä jengi on?
 
no arki-illat on hieman haastavia. ei taida olla teatereillakaan arki-illat ihan parasta aikaa myynnin suhteen. ihmiset tuppaa käymään koulussa, ja osa opiskelijoistakin varmasti panostaa kouluun mielummin kuin baareissa pyörimiseen.
 
onhan live kenttä kuumentunut. Mun mielestä siis. Keikkoja on paljon ja jos jonkinlaisessa paikassa. Mutta niinkauan kuin niitä tehdään baareissa niiden tarkoitus on saada aikaan myyntiä jotta yritys tekee voittoa. Ellei jotain dramaattista tapahdu keikat ei tule alkamaan aikaisemmin. viikolla on kyllä perseestä mennä kattomaan keikkoja jotka alkaa puolelta öin. Multa jää väliin vaikka olisi kuinka hyvä bändi. Seuraavana päivänä jos on töitä siis.
 
en tuota juttua lukaissut läpi mihin aloitaja viittaa. Mutta onhan tuota pakko myös suhteuttaa. jos on 10000 asukkaan kaupunki ja viikonloppuna neljä eri keikkaa niin onhan se selvä ettei jokaiselle riitä väkeä. Helsingissä ja parissa-kolmessa suurimmassa kaupungissa jengiä varmaan riittää paremmin mutta kyllä se niissäkin varmasti näkyy jos liikaa on tarjontaa.
 
voiko tuo valitus johtua myös siitä, että keikka liksa jonka artisti saa on sidonnainen lipunmyyntiin? ja päivittelee paskaa palkkaansa? meillä töissä ainakin jatkuvasti manataan paskoja liksoja:).
 
Rynsy
21.05.2013 03:07:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä nyt on vain omaa mutuiluani, koska en ole ollut itse todistamassa entisiä aikoja; mutta tuntuu siltä että ennen soittivat vain harvat, todelliset friikit ja jotka eivät paljoa muuta tehneet tai halunneetkaan kuin soittaa. Ajan saatossa ja kaiken helpottuessa yhä isommat ja "normaalimmat" joukot ovat alkaneet soittamaan ja toteuttamaan bändijuttujaan. Nyt lähes jokainen vähänkään isomman kaupungin nuori tai nuori aikuinen on soittanut tai soittaa, bändissä tai itsekseen. Eikä edes tarvitse välttämättä olla "vähänkään isompi kaupunki" että näitä löytyy. Tämä voisi olla yksi syy ylitarjontaan, ja se myös siihen että kun kaikki soittaa niin tulee edes sitä passiivista kilpailuviettiä joka kulminoituu haluttomuuteen käydä _muiden_ keikoilla. Ja puhumattakaan turtumisesta siihen että joka baarissa on joka päivä jotain keikkaa, ja vielä edellisten takia yleensä edes jotain kautta tutun keikka. Keikat eivät ole millään tapaa tapahtumia enää, vaan lähinnä velvollisuuksia yleisölle ja bändille ja tapamainen illanviettotapa.
 
Tämä siis 90-luvulla syntyneen, 2006 asti aktiivisemmin keikkaa tehneen ja musahommissa pyörineen ihmisen näkökulmasta.
 
Kaiku ja kompura
käsi
21.05.2013 08:33:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

voipi olla noinkin, ei toi näkökulma ainakaan täysin väärässä ole.
Tuossa on mukana tietenkin kaikki kellarista bändit ja työporukoiden humppa bändit.
Yksi syy kuumenemiseen taitaa olla levymyynnin romahdus. Ansio tulot muusikoilla laskenut koska levyt ei myy ja toistaiseksi spotifyt jne ei pysty korvaamaan niitä menetyksiä. Joten keikoilta ne rahat on revitään.
 
Tämä taas aiheuttaa ruuhka piikkejä tiettyinä aikoina kun kaikki bändit pyrkii olemaan kiertueella samaan aikaan. Ja tietenkin kaikki pyrkii samaan kaupunkiin. Tämän kilpailun voittaa sillä hetkellä se bändi joka on ajankohtaisempi.
 
Tai jotain
 
Osteri
21.05.2013 08:35:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rynsy: Nyt lähes jokainen vähänkään isomman kaupungin nuori tai nuori aikuinen soittaa bändissä tai itsekseen. Tämä voisi olla yksi syy ylitarjontaan. Kun kaikki soittaa niin tulee haluttomuutta käydä muiden keikoilla.
 
Otin hieman vapautta muokata tuota lainausta toiseen muotoon, mikä minulle kuulostaa tutulta. Musaa tulee muutenkin jo joka tuutista, ettei ihme jos ei livekeikat yleisöä kiinnosta. Jos vertaan tilannetta tuonne 80-luvulle saakka, niin keikkailevat bändit olivat selkeästi joko isoja nimiä tai aloittelevia bändejä skenessä jossa vielä kilpailua soittopaikoista oli vähemmän. Aloittelevilla bändeillä oli jonkinlainen tulevaisuus edessään, kunhan jaksoivat vaan rundata. Nykyisin aloittajilla on takanaan lähinnä vain loistava menneisyys eikä mitään tietoa tulevaisuudesta.
 
Nykyään tulijoita on niin paljon ja hyvätasoisia soittajia, että tilaa ei vaan riitä kaikille. Viikolla olevista tyhjistä saleista ei paljoa viitsi valittaa koska ihmiset ei vaan yksinkertaisesti liiku kun viikonloppuna.
 
Siitä olen samaa mieltä, että moni keikka rakentuu yleisöön joka on tuttuja ja tulevat ekalla kerralla kiinnostuksen takia, seuraavilla kerroilla ehkä jonkilaisen velvollisuuden tunnosta.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Osteri
21.05.2013 08:42:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

käsi: Ansiotulot muusikoilla laskenut koska levyt ei myy ja toistaiseksi spotifyt jne ei pysty korvaamaan niitä menetyksiä. Joten keikoilta ne rahat on revitään.
 
Juuri tämän takia nuorille kerrotaan varmuuden vuoksi hankkimaan se tavallinen työpaikka ja hyväksymään tosiasia, että harrastuksesta harva saa elantonsa.
Musiikintekeminen on kärsinyt inflaation, koska harrastajat ja ammattilaiset ovat samalla kentällä ja näin esiintyjien määrä satakertainen takavuosiin verrattuna.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Jokapaikanapina
21.05.2013 10:11:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arki-illat aina menee vaihtelevalla menestyksellä, riippuen suuresti paikasta ja ajasta. Viikonloppuna kyllä saa paikat melko täyteen. En tiedä kuinka paljon näistä valittajat tekevät itse keikkaa, mutta itsellä on ainakin nyt ihan hyvä keikkabuugie päällä. Toki siihen on sisältynyt se, että on jonkin aikaa kiertänyt paikkoja melko paskoilla liksoilla ja tehnyt itseään tunnetuksi soittopaikkojen yleisölle, mutta nykyään keikkaa saa helposti, rahaa ihan ok:sti ja yleisöä hyvin. Omat musakuviot toki ei oo ammattimaisia, joten en ota kantaa keskisuurten artistien ahdinkoon, joka varmasti onkin hyvin totta, mutta oma kokemus on, että keikat tuo aina lisää keikkoja ja lisää kuuntelijoita.
 
Ehkä joku päivä tuleekin se raja, että enempää kuuntelijoita ei pysty saamaan. Sit vituttaa :D
 
Epämuusikko
21.05.2013 10:16:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Missäs ne baarit luuraa jotka ottaa vielä musaa joka ei oo heviä tai covereita?
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
käsi
21.05.2013 11:12:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: Missäs ne baarit luuraa jotka ottaa vielä musaa joka ei oo heviä tai covereita?
 
Niitä taitaa olla paljon jotka jopa välttelee metallia, johtuen kovasta melusta. Mutta covereilla saa helvetin paljon helpommin keikkaa kuin omalla materiaalilla
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti