Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vinyyli
1 2 3 4 524 25 26 27 28
arsu
06.04.2009 19:29:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänne keskustelua vinyyleistä. Oma musiikin harrastamiseni liittyy vahvasti vinyylilevyihin, enkä juuri muuta formaattia enää osta. Keskustelua mistä tahansa vinyyleihin liityvästä, soittimista, kaupoista, messuista, painoksista, uusista julkaisuista ym., ym.
 
Ziggy Bubba
06.04.2009 19:33:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ärsyttää, kun noita monia uusia CD:tä varten ruvelle masteroituja levyjä ei masteroida vinyylille kokonaan uudestaan - toi ois kyllä yks erittäin hyvä syy siirtyä vähitellen vinyyleihin kokonaan... Rahastahan tuossa on varmaan kyse, se uus työvaihe maksaa.
 
Uutta musaa mun Crookmachine -projektilta
arsu
06.04.2009 19:37:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisin aloittaa tämän vaikka tällä.
Palasin eilen Tukholmanreissulta, ja paikallisesta loistavasta putiikista, Nostalgipalatsetista, jäivät tällä kertaa käteen:
 
Pink Floyd : The Wall 2LP
Deep Purple : Machine Head LP
Nirvana : Heart Shaped Box 12"
Nirvana : Come As You Are 12"
Testament : Practice What You Preach LP
Ac/Dc : Back In Black LP
Ramones : Pet Cemetary 12"
 
Loistava putiikki, suht edullinen ja valikoimaa on ihan laidasta laitaan.
 
Seuraavat levymessut muuten järjestetään Hyvinkäällä 9.5. ja Tampereella 10.5.!
 
arsu
06.04.2009 19:58:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ärsyttää, kun noita monia uusia CD:tä varten ruvelle masteroituja levyjä ei masteroida vinyylille kokonaan uudestaan - toi ois kyllä yks erittäin hyvä syy siirtyä vähitellen vinyyleihin kokonaan...
 
Tuo on ehkä pienoinen harhaluulo. Itsellä oli vähän samat ajatukset, ennenkuin aloin keräillä vinyyliä. Mutta nykyään julkaistaan hirveä määrä remasteroituja levyjä, koko ajan lisääntymässä määrin. Ja kyllähän nämä uudet 180 grammaset levyt on hyväsoundisia. Ja alkuperäisiäkin saa erittäin hyväkuntoisenakin, kun vaan jaksaa hakea. Itsellä osa koko homman hohtoa on juuri siinä, että kaikkea ei vaan voi käydä kaupasta hakemassa. Ja jos jotain tiettyä albumia vuoden päivät metsästät, niin on se sitten sen arvoistakin, kun sen vihdoin saat. Ebaystä, divareista ja messuilta löytyy kyllä melkein mitä tahansa.
 
sub zero
06.04.2009 23:33:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vinyylisoittimet on paskoja ja hajoo koko ajan. en suosittele vinyyliharrastusta kuin masokisteille
 
Kumpi on parempi, Iron Maiden vai Metallica? JA PERUSTELKAA!!!111!
maple
07.04.2009 05:23:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sub zero: vinyylisoittimet on paskoja ja hajoo koko ajan. en suosittele vinyyliharrastusta kuin masokisteille
 
Ihan kaikki vai? Vähän reilu sata vuotta niitä on vasta tety eikä ne vieläkään toimi. Olisinpa tiennyt tämän ennenkuin ostin omani... Täytyy varmaan hankkiutua soittimesta eroon ennenkuin se hajoaa ja työntää kaikki hallussa oleva musiikki aina takuuvarmalle kovalevylle tai puhelimeen...
 
Vinyylit myös haisevat pahalta ja ne vie paljon tilaa hyllystä. Ne isot kannet on aivan tyhmiä ja rumia ja turhia, ku kyllähän kuvia ja sanoja on netti turvoksissa. Ne collector's edition -boxit on ihan oma lukunsa, vie vielä enemmän tilaa ku pelkät levyt, maksaa enemmän ku laittomat nettilataukset ja suurin osa siellä on kuitenkin jotain vanhaa materiaalia. Vinyyleiden miinukseksii laskettakoon myös se, ettei voi klikata seuraavaan biisiin ekan kertsin jälkeen. Sit on vielä käännettäväkin se levy, mikäli samalta artistilta jasaisi kuunnella 5 kokonaista biisiä. Sitäpaitsi on paljon kivempaa ja rauhoittavampaa pelata java-pelejä puhelimella mp3sten soidessa täyteläisesti kun kuuntelee musaa kuin se että maistelisi punkkua ja katselisi kuinka se neula hivelee levyn pintaa ja kuuluu rits ja räts just ennenku eka biisi pärähtää käyntiin...
 
Vai miten se oli? ;)
 
"The light was yellow, sir." -Elwood Blues
arsu
07.04.2009 07:15:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykyään hyvät vinyylisoittimet ovat lujaa tekoa, eikä niissä ole välttämättä mitään muuta elektroniikkaa kuin moottori, joka lautasta pyörittää. Jos joku ostaa satasella jonkun muovisen pyörittäjän ja sitten haukkuu vinyylisoittimia huonoiksi, niin ei tiedä mistä puhuu.Jo Pro-Jectin Debut III on erinomainen soitin (299€), enkä ole kuullut että ois kellään hajonnut. Ja pienellä äänirasia satsauksella soi paremmin kuin yksikään cd- tai kovalevysoitin.
 
Kansista sun muusta voi olla montaa mieltä, itse juuri päinvastaista mieltä kuin äskeinen kirjoittaja. Ac/Dc:n Brian Johnsonia lainaten:- Albumi on hieno fyysinen esine, eikä mitään v*tun ykkösiä ja nollia kovalevyllä. Juuri näin.
 
Karlsson
07.04.2009 07:21:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sub zero: vinyylisoittimet on paskoja ja hajoo koko ajan. en suosittele vinyyliharrastusta kuin masokisteille
 
Sun kohdalla kyse oli kyllä ihan reilusti EVO:sta. Pitääkö se ostaa halvin paska vaikka varoitetaan?
 
Soittohommissacoverkeikkaabehringereitäkeikkaympäristökamat paskaksi
Ziggy Bubba
07.04.2009 08:10:09 (muokattu 07.04.2009 08:10:39)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arsu: Jo Pro-Jectin Debut III on erinomainen soitin (299€), enkä ole kuullut että ois kellään hajonnut. Ja pienellä äänirasia satsauksella soi paremmin kuin yksikään cd- tai kovalevysoitin.
 
Mikäs ois tommonen äänirasia? Itellä nimittäin roikkunut tuon mun Debutin rasian päivittäminen mielessä jo ties kuinka pitkään, mutta en ole saanut vielä aikaseksi.
 
Uutta musaa mun Crookmachine -projektilta
Karlsson
07.04.2009 08:36:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sikki-six: Mikäs ois tommonen äänirasia? Itellä nimittäin roikkunut tuon mun Debutin rasian päivittäminen mielessä jo ties kuinka pitkään, mutta en ole saanut vielä aikaseksi.
 
Asiaa on sivuttu tässä ketjussa, lyhyttä vastausta kun siihen ei ole.
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=157563&co=30
 
Asia riipuu siis budjetista, halutusta äänirasiatyypistä, oheisleitteistosta ja viimeisenä, muttei todellakaan vähäpätöisimpänä seikkana äänirasian ja varren tehollisen massan, sekä neulan joustavuuskertoimen muodostamata kokonaisuudesta resonansseineen. Helppoa kun sen osaa.
 
Soittohommissacoverkeikkaabehringereitäkeikkaympäristökamat paskaksi
arsu
07.04.2009 08:47:26 (muokattu 07.04.2009 09:33:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siinähän on vakiona se karvalakki-Ortofon. Kyllä soundi jo tuolla Ortofonin 2M RED -rasialla paranee. Tämä 99€, joten ei mahdoton sijoitus. Onhan niitä vaihtoehtoja paljon, jossain vaiheessa tulee vaan eteen se, että kannattaako jo vaihtaa koko soitin jos aikoo siihen rasiaan monta satasta sijoittaa. Toisaalta, saahan rasian siirrettyä aina seuraavaan runkoon, kun soitinta päivittää.
 
Ja täytyy myöntää, että en ole mikään ammattilainen näissä rasia-asioissa. Sattuu olemaan vaan kokemuksia juuri Ortofoneista. Paljon on hyviä muitakin varmasti.
50-200€ MM-rasia , jos meinaa sijoittaa enemmän, niin sitten ehkä kannattaa siirtää katseet MC-rasioihin. Nämä itsellä vielä haaveissa...
 
Ziggy Bubba
07.04.2009 09:24:45 (muokattu 07.04.2009 09:32:23)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sam Other: Asia riipuu siis budjetista, halutusta äänirasiatyypistä, oheisleitteistosta ja viimeisenä, muttei todellakaan vähäpätöisimpänä seikkana äänirasian ja varren tehollisen massan, sekä neulan joustavuuskertoimen muodostamata kokonaisuudesta resonansseineen. Helppoa kun sen osaa.
 
Juu, en osaa :) Joskohan tohon hommaan jaksais tosissaan perehtyä, kattos samalla tuon äänirasiahomman kanssa. Itellä on tällä hetkellä aikas "epä-hifi" laitteisto: Debut III -> Cambridge 540P korjain -> Behkun mikseri -> Behkun Truth monitorit... Behkua siis riittää :)
 
E: Taidanpa laittaa pitkästä aikaa Ratiopään In Rainbowsin vinyyliltä soimaan...
 
Uutta musaa mun Crookmachine -projektilta
Karlsson
07.04.2009 09:32:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sikki-six: Juu, en osaa :) Joskohan tohon hommaan jaksais tosissaan perehtyä, kattos samalla tuon äänirasiahomman kanssa. Itellä on tällä hetkellä aikas "epä-hifi" laitteisto: Debut III -> Cambridge 540P korjain -> Behkun mikseri -> Behkun Truth monitorit... Behkua siis riittää :)
 
Hifiä on monenlaista ja en näe miksei tuotakin sellaiseksi voisi laskea.
 
Jeesiä vinyyliasioissa löytyy Vinyyli-huoneesta, ei muuta kuin jäsenyyttä anomaan.
 
Soittohommissacoverkeikkaabehringereitäkeikkaympäristökamat paskaksi
maple
07.04.2009 13:21:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kansista sun muusta voi olla montaa mieltä, itse juuri päinvastaista mieltä kuin äskeinen kirjoittaja.
 
Luepa uudestaan tuo kirjoitus ja lukaise myös rivien välistä... ;) Taidetaan kuitenkin loppupeleissä olla ihan samoilla linjoilla?
 
"The light was yellow, sir." -Elwood Blues
arsu
07.04.2009 20:34:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luepa uudestaan tuo kirjoitus ja lukaise myös rivien välistä...
 
Joo, joskus sytyttää vähän hitaanlaisesti... Yht'äkkiä vaikuttaakin vähän asiallisemmalta tämä. Eka ajatus oli että joku uus-avuton 15v. i-pod sukupolven kultakutri ei tykkää isin vanhoista levyistä eikä siitä isin 80-luvun alun schneiderin soittimesta.
 
UKKOMIES
07.04.2009 22:10:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostan pääasiassa CDeitä, usein kumminki tulee hommattua käytettynä halvalla vinyyleja..
 
Soitan mitä haluan, milloin haluan, millä haluan ja missä haluan.
npk
08.04.2009 12:05:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen juuri aloittelemassa taas uudestaan vinyyliharrastusta. Tuli hankittua käytetty Regan P2 lasilevyllä ja "mustalla" pölykannella. Äänirasiana Ortofonin 2M red.
 
Äänenlaatu etenkin uusilla vinyyleillä kyllä yllätti positiivisesti. Kyllä siihen vain on uskottava, että soi ne paremmin kuin CD:t. Sitä paitsi vinyyleissä ainakin omalla kohdallani on sekin hyvä puoli, että tulee keskityttyä musiikkiin paljon paremmin; Eihän sitä ihan niin herkästi tule vaihdettua biisiä tai pikakelattua eteenpäin, vaan sitä kuuntelee koko levyn putkeen. Puhumattakaan siitä, miten hienoja esineitä vinyylisoittimet ja -levyt ovat...
 
Levyhankintoja tähän asti:
Albert King - Born Under a Bad Sign
Neil Young - Tonight's the Night
Johnny Cash - American Recordings V
John Mayall with Eric Clapton - Bluesbreakers
Cream - Wheels of Fire
Bob Seger - Live Bullet
Tom Waits - Rain Dogs
 
Kaiuttimina tällä hetkellä Genelec 8020A pari ja etuvahvistimena Rotel rc-1070.
 
"Define irony: a bunch of idiots dancing around on a plane to a song made famous by a band that died in a plane crash."
arsu
09.04.2009 09:38:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos joku kaipaa vinyyleille säilytyskamaa, puhdistusaineita, suojapusseja, kehyksiä tai mitä tahansa tällaista, niin kannattaa tilata Saksasta.
 
www.protected.de
 
Olen nyt kaksi kertaa sieltä tilannut, samaa kamaa mitä vinyyliklubi myy, mutta 2 kertaa halvemmalla. Vähintään. Nettisivut on kyllä pelkästään Saksaksi, mutta tuotteissa on numerot ja hyvät kuvat. Itse oon laittanut sinne englanniksi sähköpostia, mitä haluan tilata ja kuinka paljon, ja tietenkin yhteystiedot.
Lähettävät takaisin laskun, joka täytyy maksaa normaalina ulkomaan pankkisiirtona.
 
Postikulut on reilut 17€, ja tällä saa 27kg:n painoisen paketin kotiovelle, noin viikossa on kamat tulleet.
 
stigcarpelan
09.04.2009 10:03:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arsu: Jos joku kaipaa vinyyleille säilytyskamaa, puhdistusaineita, suojapusseja, kehyksiä tai mitä tahansa tällaista, niin kannattaa tilata Saksasta.
 
www.protected.de

 
Levykauppa äxästä sai ainakin joskus suojapusseja kiltisti pyytämällä :)
 
Todellisuus on vain psilosybiinin puutteesta johtuva illuusio.
Carvel
09.04.2009 10:07:31 (muokattu 09.04.2009 10:08:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.protected.de/200/cgi-bin … IONID=0919706668239087&AnbieterID=1 (tuo linkki nyt ei mene sinne mut nimellä: LP-Metallrahmen schwarz löytyypi.)
 
Tuommonen olis kiva, mut miten taulunkehykset voipi maksaa noin paljon? Onko siinä joku uv-valoa läpäisemätön lasi? Kiva sisustus idea olis.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 524 25 26 27 28

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti