Aihe: Kertokaa 1990-luvun musiikista?
1 2 3 4 511 12 13 14 15
Lennu
03.09.2011 18:05:52
 
 
kylereese: Onnea sinne
 
Kiitos, sitä tarvitaan. Lisättäneen, että mielummin mä sitä Radioheadia kuuntelisin.
OSX on parempi kuin Windows, ihan oikeasti. Älkää nolailko.
JIRPPI
03.09.2011 18:16:11
Noista "ysärilegendoista" sanoisin kyllä, että ainakin mun mielestä nyt on kyllä vielä vähän aikaista puhua mistään 90-luvun bändeistä legendoina.
Rotuvaari
03.09.2011 18:32:29
Tiivistettynä brittipop nousi vuosikymmenen alussa ja Kurt ampui itsensä ja Radiohead pelasti kaiken. Plus E-typen tissit.
Jos otat kollin voit hörhiä muiden natu kissojen kanssa. Ja näin saat extraa tekemiseen eli tekeminen nousee yli maximin. Kissan elämää -tietokonepeli
sub zero
03.09.2011 19:56:07 (muokattu 03.09.2011 19:56:19)
Amigalla tehty kotitekoinen hardcore on tietysti 90-luvun musiikin keskeisiä ilmiöitä:
 
http://www.hardcore-finland.com/per … raiskaus_-_Palavat_kissanpennut.mp3
a gypsy woman told my mother before i was born you have a boy chile comin' gonna be alemman tason mies
Krice
03.09.2011 20:08:12
 
 
Stradlin: No voi vittu, kysyttiin nimiä jotka kuka tahansa tunnistaa, se on aivan se ja sama sattuuk
 
90-luvun ilmiöhän tuo oli, että kysyttiin nimiä, ei musiikkia. Sillä tiellä ollaan vieläkin.
taikakameli
03.09.2011 20:23:12
JIRPPI: Noista "ysärilegendoista" sanoisin kyllä, että ainakin mun mielestä nyt on kyllä vielä vähän aikaista puhua mistään 90-luvun bändeistä legendoina.
 
Harvinaisen hyvä pointti. Legenda nyt olikin ehkä vähän yliampuva termi.
kylereese
03.09.2011 20:29:38
Ysärillä pearl jamilla oli hetkensä Soul Asylum teki parhaat levynsä ja muutenkin loistokiekkoja tuli ns. vitusti
 
http://www.digitaldreamdoor.com/pages/best_albums90s.html
 
Tuolta listalta löytyy aikamonta klassikkoa jotka varmasti muistetaan vielä vuosikymmenien päästä!
Lennu
03.09.2011 20:30:21
 
 
Tortu: Harvinaisen hyvä pointti. Legenda nyt olikin ehkä vähän yliampuva termi.
 
Kyllä, nimenomaan puhuttaessa 90-luvusta.
OSX on parempi kuin Windows, ihan oikeasti. Älkää nolailko.
Prophet
03.09.2011 21:09:51
Rohaje: Kertokaa 1990-luvun musiikista?
Ei mielellään isoa kasaa artistilistoja vaan ihan yleistietoa

 
Hei sä et todellakaan voi unohtaa esitelmästäsi suomalaisen ysäridänsen suurmestaria ja uranuurtajaa, Alpo Mylleriä!
Ziggy Bubba
03.09.2011 21:25:03 (muokattu 03.09.2011 21:25:29)
 
 
JIRPPI: Noista "ysärilegendoista" sanoisin kyllä, että ainakin mun mielestä nyt on kyllä vielä vähän aikaista puhua mistään 90-luvun bändeistä legendoina.
 
Njaa, kyllä mä sanoisin, että mm. Nirvana, Radiohead ja vaikka Sepultura ovat ysärilegendoja. Noita muistellaan vielä pitkään. Nevermind, OK Computer ja Chaos A.D. ovat omien alojensa ehdotomia klassikoita, vaiko eikö?
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
Numbie
03.09.2011 22:33:38
 
 
Sergei Fallinen: no on tossa silti tietty pointti. Grunge on ehkä kaikkien aikojen onnettomin "musiikillinen suuntaus" ja siinä mielessä musiikillisista legendoista puhuminen harhaanjohtavaa. Saman tien listaan vois lisätä Britney Spearsin, Doctor Bombayn jne, jotka kaikki musiikista tietämättömätkin kyllä varmasti tietää.
 
Kerrotko vielä että mitä sun mielestä tää grunge on ja mitä bändejä genreen lasketaan? Ite kun en vaan löydä hirveesti yhteisiä nimittäjiä esim. Nirvanan, Pearl Jamin, Screaming Treesin ja Mudhoneyn väliltä. Riittääkö että vaikuttivat Seattlessa?
Stradlin
04.09.2011 02:32:29 (muokattu 04.09.2011 02:33:51)
Krice: 90-luvun ilmiöhän tuo oli, että kysyttiin nimiä, ei musiikkia. Sillä tiellä ollaan vieläkin.
 
Ei se ole kyllä mitään muuta kuin sun päänsisäinen ilmiö. Kyllä nyt esimerkiksi Nevermind vaan oli aika vitun iso juttu ja on vieläkin, inhosit sä sitä sitten ihan miten paljon tahansa. Nyt ei kysytty mistä bändeistä Krice tai Sergei tykkää, vaan kysyttiin mitkä nimet käytännössä kuka tahansa tunnistaa. Joku satunnainen kaduntallaaja ei välttämättä tunne Opethia tai Kingston Wallia, mutta suurin osa tietää Nirvanan ja Oasiksen. Ja jos yrität sanoa että 90-luku olisi ollut jotenkin erityisen pinnallinen vuosikymmen, niin et vissiin ole ikinä kuullut 80-luvusta, tästä vuosituhannesta puhumattakaan.
 
Mitä nyt tohon grungen dissaamiseen tulee ( Grunge on ehkä kaikkien aikojen onnettomin "musiikillinen suuntaus" ja siinä mielessä musiikillisista legendoista puhuminen harhaanjohtavaa ) , niin jos jonkun mielestä Alice In Chains tai Soundgarden ei ole musiikkia ollenkaan, kertoo se lähinnä sanojan järkyttävästä ahdasmielisyydesta ja kapeakatseisuudesta. Kyllä mä tiedän että Sergei nyt lähinnä provoilee ja tykkää herättää vitutusta, mutta onhan täällä vissiin oikeesti niitä palikka-aivojakin joiden mielestä vain Dream Theater on musiikkia.
"Doom antoi minulle lisä voimaa." - Kompressori
Kailis
04.09.2011 04:50:25
 
 
Minkä tahansa vuosikymmenen leimaaminen -80 luvun jälkeen on aika säälittävää. Miettikääpä miksi.
Ronttimus: Aiheeseen: Söin juuri luomupaahtoleipää. Vitutti kun maistui niin paskalta.
Kailis
04.09.2011 05:00:03
 
 
Numbie: Kerrotko vielä että mitä sun mielestä tää grunge on ja mitä bändejä genreen lasketaan? Ite kun en vaan löydä hirveesti yhteisiä nimittäjiä esim. Nirvanan, Pearl Jamin, Screaming Treesin ja Mudhoneyn väliltä. Riittääkö että vaikuttivat Seattlessa?
 
No tuohon vielä Soundgarden kahden edellä mainitun lisäksi riittäis mulle.
 
http://rock.about.com/od/top10lists … /Most-Influential-Seattle-Bands.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Music_of_Washington_%28U.S._state%29
Ronttimus: Aiheeseen: Söin juuri luomupaahtoleipää. Vitutti kun maistui niin paskalta.
Kukkis 77
04.09.2011 08:53:24
 
 
Rohaje: Enkä usko että wikipedia on ihan luotettavaa luettavaa lähteeksi.
 
Mnet sen sijaan on?
 
Rölökakkam pyllymyslim billum rölölöö komodo pihevi sääh mäkki on parempi ku fender
"Olen ohjannut suurimman osan elokuvistani kännissä. Poliisikoirakaan ei pysty sanomaan mikä niistä on tehty selvinpäin." -Aki Kaurismäki
maelstorm
04.09.2011 12:48:35
räp/hiphopin maailmassa, joka edelleen vissiinkin "valtaa alaa", 90-luvulla nähtiin joitain juttuja joihon tullaan viittaamaan kontekstissaan pitkään ellei aina.. itä vastaan länsi, tupacin ja biggie smallsin ampumiset. loivat kaavat ja ideat joita edelleen emuloidaan. soundin puolesta dr dre toi pöydälle niinkutsutun g-funkin, jota tullaan muistelemaan, emuloimaan ja joka tulee elämään tällä tavalla, vaikka aikaa kuluu ...
 
hevi/metalli osastolla 90-luvulla nähtiin ja kuultiin monet äärimmäisimmät muodot tai vähintään niiden esiasteet, joita edelleen toistetaan ja toistetaan nykyisinkin vaikkakin jalostuneissa, hyvin protools-henkisissä muodoissa. black metal ansaitsee tulla mainituksi leimallisesti 90-luvun juttuna, joka tunnetaan laajalti metallimusiikin omien piirien ulkopuolella vaikkakin pääosin varmasti ulkomusiikillisista syistä. poltetut puukirkot ja vikernesin linnareissut, saatananpalvontaa jne. mediaseksikästä matskua ja ikonista kuvastoa.
 
konemusiikin puolella luotiin myös perustat useille genreille, mitkä enemmän tai vähemmän elävät edelleen. mainittakoon ainakin jungle joka eteni drum n bassiksi, trance ehti jo ysärin puolella pirstaloitua muutamaksi suuntaukseksi. electron ja housen miellän syntyneen jo 80-luvulla mutta joku enemmän konemusaexpert voisi avata sanaisen arkkunsa tästä...
 
triphop oli yksi ysärin isoista hetkistä, massive attackin massiivisimmat hitit, portishead peesasi siinä sivussa. tämä oli vähän aikaa se kaikkein kuumin juttu muttei oikein lähtenyt isosti kovin monelta yrittäjältä.
 
euroopassa niinkutsuttu eurodance muodostui niin isoksi jutuksi että sitä on jälkeenpäin vähän vaikea uskoakaan. melkein yhtä vaikeaa on uskoa, että jossain vaiheessa viime vuosikymmentä tuo hyvinkin kaavamaiseksi mennyt musiikki häivyttyi pois näkyvistä. varmaan aiheuttaa monelle niin kauheita muistoja, että on tässäkin ketjussa tullut mainituksi aiemmin vitsin sävyisenä. keskeinen ysärijuttu kuitenkin.
 
niinjoo sitten on vielä tämä warp records -osasto. aphex twin/autechre hommien 'naksubiittejä' ja hyvinkin "älyllisenä" ymmärrettyä konemusiikkisatsia ei ehkä laajassa mittakaavassa tunnustettu 90-luvulla, mutta alkuperäinen ilmiö ja suuntaus on melko kovalla varmuudella täysin ysärijuttu, ja vaikutus heijastelee konemusiikin kentässä isosti edelleen. windowlicker taisi kuitenkin olla MTV hitti jo joskus 1999.
 
tapaus spice girls tekee mieli mainita äärimmäisenä rahantakomisen välineenä. tavallaan tämän voi nähdä levy-yhtiöiden sellaisena viimeisenä kunnon uutena aluevaltauksena, jos haluaa katsoa asioita todella kyynisesti, sillä tämän bändin avulla keksittiin "viimeinen" markkinasegmentti jolle myydä musiikkia isosti: alle 10-vuotiaat tytöt. vaikka näille lapsille ei kappaleiden suora seksuaalisuus taatusti vielä täysin mennyt jakeluun niin rahaa taottiin silti valtavat määrät, ei pelkästään levyillä vaan nyt saatiin sitten menemään isosti ties mitä penaalia koulureppua ja suukapulaa kunhan niihin painettiin näiden naisten naamat ja spice girls -tunniste.
 
Anteeksi huono kirjoitus, näistä voisi jokaisesta kirjoittaa paljon laveammin ja nyt vaan teki mieli yrittää listata nopeasti erilaisia asioita, joita nousi mieleen...
Funkånaut
04.09.2011 12:56:05
 
 
Krice: 90-luvun ilmiöhän tuo oli, että kysyttiin nimiä, ei musiikkia. Sillä tiellä ollaan vieläkin.
 
Voi ristus, jos joku kysyisi 70-luvulla vaikuttaneiden kokoonpanojen nimiä, niin menisitkö sinnekin heittelemään yhtä nerokkaita kommentteja?
 
Mut ysärimenosta, Jamiroquai. Ja saattaa jotkut Prodigynkin tuntea. Lisäks poikabändiboomin comeback New Kids on the Blockin kautta.
Vaan siinä vaiheessa kun Beethovenin 5. analysoitiin raiskauksena olin jo että slutwalking bass. - Epämuusikko
Lennu
04.09.2011 12:59:20
 
 
Kailis: Minkä tahansa vuosikymmenen leimaaminen -80 luvun jälkeen on aika säälittävää. Miettikääpä miksi.
 
En ymmärrä, voisitko selittää?
OSX on parempi kuin Windows, ihan oikeasti. Älkää nolailko.
maelstorm
04.09.2011 13:05:51
Funkonaut: Voi ristus, jos joku kysyisi 70-luvulla vaikuttaneiden kokoonpanojen nimiä, niin menisitkö sinnekin heittelemään yhtä nerokkaita kommentteja?
 
Mut ysärimenosta, Jamiroquai. Ja saattaa jotkut Prodigynkin tuntea. Lisäks poikabändiboomin comeback New Kids on the Blockin kautta.

 
yritä edes.
 
new kids on the block syvästi 80-lukua.
Krice
04.09.2011 13:46:09
 
 
Funkonaut: Voi ristus, jos joku kysyisi 70-luvulla vaikuttaneiden kokoonpanojen nimiä, niin menisitkö sinnekin heittelemään yhtä nerokkaita kommentteja?
 
Ei kun oikeasti, en pidä 90-lukua musiikillisesti kovin korkeatasoisena. Esimerkiksi heavy metal käytännössä kuoli 90-luvulla, siitä tuli matematiikkametallia ja rammstein-t-paita-urpojen trendimusiikkia. Yleensäkin ottaen kaupallisuus voitti musiikin. Anteeksi että mielipiteeni ovat näin vahvoja, mutta olen musiikin ystävä.
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)