Muusikoiden.net
16.07.2024
 

Etusivulle
HuoneetOmat HuoneetJulkiset HuoneetUusi HuoneSäännötOhjeetFAQOmat asetukset
Palaute

Huoneet: Ohjeet

Muusikoiden.netin Huoneet mahdollistavat yksityisen ja yksinkertaisen keskustelualueen, eli Huoneen, perustamisen Internetiin. Huone sopii mainiosti pienemmän suljetun piirin, kuten esimerkiksi bändin, paikaksi vaihtaa ajatuksia. Tältä sivulta löydät ohjeita Huoneiden käyttöön.


Perustaminen

Periaatteessa kuka tahansa voi perustaa oman Huoneen. Ylläpito pitää itsellään kuitenkin oikeuden valita hyväksyttävät Huoneet. Huoneen perustaminen onnistuu sivuvalikon Uusi Huone -linkin kautta.

Hyvä nimi ja asiallinen kuvaus edesauttavat Huoneen hyväksymistä. Piilotetut Huoneet hyväksytään periaatteessa helpommin kuin kaikille näkyvät Huoneet.

Saat tiedon Huoneesi hyväksymisestä (tai hylkäämisestä) pikaviestitse noin viikon sisällä. Huone ei ole käytettävissä ennen hyväksymistä.

Omat Huoneet

Omat Huoneet -sivulla näet kaikki ne Huoneet johon sinulla on pääsy. Näet myös onko Huoneissa lukemattomia viestejä.

Omistamiisi Huoneisiin sinulla on täydet oikeudet. Voit jopa poistaa koko Huoneen viesteineen niin halutessasi.

Niissä Huoneissa, johon sinulla on moderaattorin oikeudet voit muokata ja poistaa myös muiden jäsenten viestejä. Lisäksi voit kutsua käyttäjiä Huoneen jäseniksi ja poistaa vanhoja jäseniä.

Tavallisena jäsenenä voit osallistua keskusteluun Huoneessa, mutta sinulla ei ole minkäänlaisia hallinointioikeuksia.

Julkiset Huoneet

Julkiset Huoneet -sivulla on listattuna kaikki ne Huoneet, joita ei ole piilotettu. Valitse kirjain sivun yläreunassa olevalta riviltä, niin systeemi näyttää kaikki valitulla kirjaimella alkavat Huoneet.

Klikkaamalla Huoneen nimeä pääse tietosivulle, josta näet mm. Huoneet omistajan, mahdolliset moderaattorit ja jäsenet. Jos Huone tuntuu kiinnostavalta voit kysyä liittymisestä Huoneen jäseneksi sen omistajalta tai moderaattoreilta. Huomaa, että voit lukea vain avoimien Huoneiden viestejä ilman Huoneen jäsenyyttä.

Jäseneksi liittyminen ja eroaminen

Huoneen omistaja ja mahdolliset moderaattorit voivat kutsua haluamiaan käyttäjiä Huoneen jäseniksi. Kutsu lähtee vastaanottajalle pikaviestitse. Kutsun vastaanottaja voi, joko hylätä kutsun tai hyväksyä sen liittymällä Huoneen jäseneksi.

Huoneen jäsenmäärä ja päivässä lähetettävien kutsujen määrä on rajattu.

Halukkaat käyttäjät voivat lähettää myös julkisten Huoneiden omistajille anomuksia Huoneisiin liittymisestä. Anomusten lähettämistä kannattaa suosia, sillä sitä ei ole rajoitettu kuten kutsujen määrää.

Huoneen jäsenyydestä voi erota milloin tahansa. Eroa -linkki löytyy Omat Huoneet -sivulta.

Viestien lukeminen

Viestien lukeminen on yksinkertaista ja tapahtuu lähes samalla tavalla kuin varsinaisessa Keskustelussa. Kansioiden väreistä näet onko aiheeseen tullut uusia viestejä. Tummempaa kansiota klikkaamalla siirryt automaattisesti ensimmäiseen uuteen viestiin aiheen sisällä.

Viestien kirjoittaminen

Viestien kirjoittaminen tapahtuu myös kuten varsinaisessa Keskustelussa. Voit aloittaa uuden aiheen tai kirjoittaa jonkun muun aloittamaan aiheeseen. Lainatessa edellisen kirjoittajan lainaus tulee [ ] -merkkien väliin.

Ikonit

Vastaa lainaten. Voit vastata viestiin lainaamalla osia toisen kirjoittajan tekstistä.
Muokkaa kirjoitusta. Voit muokata omia kirjoituksiasi jälkikäteen. Kirjoitusvirheet on hyvä korjata. Myös Huoneen omistaja ja mahdolliset moderaattorit voivat muokata kirjoituksia.
Pikaviesti. Lähetä kirjoittajalle yksityinen kommentti pikaviestillä.
Tulosta. Näytä yksittäinen viesti helpommin tulostettavassa muodossa.
Varoita. Ilmoita Huoneen omistajalle ja mahdollisille moderaattoreille asiattomasta viestistä. Ei käytössä kaikissa Huoneissa.
Poista. Huoneen omistaja ja mahdolliset moderaattorit voivat poistaa Huoneen viestejä.
Huoneessa tai aiheessa ei ole uusia viestejä.
Huoneessa tai aiheessa on uusia viestejä. Aiheen kansiota klikkaamalla siirryt automaattisesti ensimmäiseen uuteen viestiin aiheen sisällä.
Huone on poissa käytöstä tai aihe on lukittu.


Kysyttävää?

Voit kääntyä ongelmissasi ylläpidon puoleen. Yhteyden saat palaute-lomakkeella.

Yleisistä kysymyksistä ja parannusehdotuksista voi keskustelulla myös Keskustelun Backstagella.