Muusikoiden.net
27.02.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

27.12.2023: Origin 50 Headfirst-modaus


"Halpismarsusta" ultimaattinen Malcom-nuppi?!?

No, pitihän se tehdä myös 50-Wattiseen sama modi kuin kakskymppiseen tein aiemmin.

Eli ihan ensimmäiiseksi jos modi kiinnostaa, tsekkaa tuo aikaisempi 20W-modi artikkelini jossa lisäinfoa, tässä alempana päivitetyt linkit tiedostoihin/ohjeeseen 50W version suhteen.

Origin 20-modaus:
https://muusikoiden.net/artikkelit/2212

Ja tässä päivitetty linkki ohjeeseen, yritin vielä hieman selventää sitä 20-ohjeeseen nähden. Mutta ehdottomasti kannattaa katsoa tarkkaan Jasonin videot aiheesta, en ota vastuuta ohjeen oikeellisuudesta! Omalla vastuulla!

Huomaa myös että päädyin myös 50W versiossa käyttämään 10K vastusta 2.7K sijaan etusputkelle, koska silloin soundi on paljon klassisempi, murea marsu.

https://www.dropbox.com/scl/fi/d0701u1wosiizeslxx4i7/Origin50MOD.pdf?rlkey=sjkiapi72kqvr93mk5r4v8mx8&dl=0

Alkuperäinen ohjevideo:

https://youtu.be/RA0TYBODmqI?si=8xCajmTai-3EiS4A

ARVIO


Do diin, nyt kun vermeellä on soitellut hetkisen niin kirjataan arviota aiheesta.

Olihan tuo tietenkin heti selvästi parempi kuin alkuperäinen Origin, mutta ei kuitenkaan ihan niin hyvä kuin oli 20:n modaukseni, johtuen kaikesta päätellen siitä että tein tästä ensin kuumemman 2.7K vastuksella kun 20:ssä käytin 10-kiloista.

Tokihan tuo kuumempanakin toimii sinänsä hyvin, mutta soundi on makuuni liian kireä 'pleksi' eli sellainen terävä ja pleksimäinen korkealla gainilla. Saa siitä väännettyä sellaista VH meininkiä mukavasti, mutta taidan kuitenkin vaihdoin sinne kiloisen vastuksen jotta saan gainia alas, ja enemmän sellaista murakan puhdasta voimaa varsinaisen saturaatiosärön sijasta.

Lähinnä syystä että 2.7K vastuksella saa ruuvata aina just sen yhden kipakan soundin vaan, eli ei kovin monikäyttöinen sinänsä. Jos vähennän gainia, saan sitten paremmin hyödynnettyä boostia jalkakytkimellä ilman että menee aivan sirinäksi särö, ja paremmin myös pedaaleja hyödynnettyä.

JA KYLLÄ!!

Todellakin kannatti. Nyt vehje on ihan ultimaattinen Malcom Young-kone. Vähän kuin SV20 kovalla volumella, mutta hieman kuitenkin Sc20:n kipakkuutta ja purevuutta enemmän.

50W versio on napakampi eikä niin orgaanisen pehmeä kuin 20W, basson saa kyllä vääntää aika täysille kuten JCM800:ssa jos sen haluaa jytisevän, mutta ai että osaa olla mahtava rytmisoundi. Juuri sellainen wanha ACDC rytmi, eli ei juurikaan sitä sirinäsäröä, mutta silti upea murahdus ja rämäys kun soinnun napauttaa ilmoille.

Tällä ei todellakaan tarvitse mitään muuta kuin suoran piuhan jos soittelee juurevaa rockia. Boostikin on ihan jeppis, se ei ihan valtavasti kyllä lisää säröä sinänsä, eli liideihin ja/tai jos haluaa enemmän vaihdella sinne Back In Black-osastolle, kannattaa laittaa säröä eteen.

Toki tästäkin saa nupit kaakossa säröä tarpeeksi, mutta tuo crunch-rytmisoundi on vaan niin penteleen hyvä, ja siitä saa puhtaan kitaran säädöillä, että suosittelen kyllä sitä ja enempiä säröjä varten purkkia eteen.

Kun nyt vaan malttaisi olla myymättä tätä, on se niin nättikin 4x10" kaapin kanssa että toivottavasti en saa mielenhäiriötä vaan pidän tämän vaikka sitten vaan kotona ihan vaan siksi että saa välillä luukuttaa ja muistaa että miltä se rock-kitara voikaan oikeasti parhaimmillaan kuulostaa.

Sen kun saattaa joskus ihan unohtaa kun yleensä käyttää vain noita mallintavia.

Kirjoittanut deeaa 27.12.2023

            4000×1792  -  2259 kt.

1792×2742  -  585 kt.


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (4 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle