Muusikoiden.net
19.01.2019
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

25.01.2017: Boss ODB-3 Bass Overdrive pedaali sähköb...


BOSS ODB-3 Bass Overdrive on sekä overdrive- että distortion-tyyppinen säröpedaali, joka on suunniteltu erityisesti basson taajuuksille. Pedaalista saa irti laajan valikoiman erilaisia soundeja miedosta sormilla soitetuista putkivahvistinmaisesta säröstä aina plekulla rouhittuihin fuzz pörinöihin. Toimii myös 5-kielisellä bassolla ilman puuroutumista matalemmillakaan nuoteilla. Jotkut tykkäävät käyttää BOSS ODB-3 pedaalia myös sähkökitaralla ja kaikenlaisiin äänilähteisiin joihin haluaa "likaisuutta".

Luotettavaa ja laadukasta Boss-laatua

Boss pedaalit ovat kestävää tekoa. Keltaiseksi maalattu alumiinikotelo on luotettava ja muutkin osat kestävät hyvin polkemista live-käytössä lavalla. Säätimet ovat selkeät eikä niiden teksti pääse kulumaan. Bossin pedaalit ovat edullisia uutenakin, mutta itse ostin pedaalin käytettynä, jolloin siihen jääneet käytönjäljet vain nostavat pedaalin katu-uskottavuutta. Punainen led-valo osoittaa palaessaan että pedaali on päällä. Boss pedaalien jälleenmyyntiarvo säilyy hyvin jopa vuosikymmeniä. Niin kuin useimmat pedaalit, se toimii joko 9V muuntajalla tai 9V paristolla. Itse käytän tätä patterilla, jonka vaihto onnistuu ilman työkaluja ruuvaamalla yksi mutteri auki ja nostamalla kantta.

Koko: pituus 12,9 cm, leveys 7,3 cm, korkeus 5,7 cm
Paino: 420 g

Säätimet:

- LEVEL (äänenvoimakkuuden taso)
- HIGH EQ (voimistaa tai heikentää korkeita taajuuksia)
- LOW EQ (voimistaa tai heikentää matalia taajuuksia)
- BALANCE (säädetään kuinka paljon soundissa on suoraa "puhdasta" ja kuinka paljon pedaalilla tuotettua soundia)
- GAIN (suoran tai särötetyn soundin voimakkuus)

Kaksi pääsoundia

Mielestäni ODB-3 pedaalissa on kaksi pääsoundia "overdrive" ja "distortion". Overdrive soundin saa kun laittaa BALANCE säätimen mahdollisimman lähelle DRY (kuiva) asetusta. Silloin pedaali hieman boostaa EQ-säätimellä määritettyä perussoundia. Tämä soundi voimistaa soittajan, basson ja vahvistimen välistä yhteyttä. Toinen "distortion" pääsoundi on mielestäni sitten kun BALANCE säädintä säädetään yli klo 10-12 kohdan ja aletaan säätämään GAIN säätöä mieleiseksi. Tällöin saadaan hyvin erottuva soundi esim. metal-musiikkiin. GAIN säätö on aika rankka ja voimakkaasti soundiin vaikuttava.

Pedaalissa on kaksikanavainen EQ-taajuus säätö, eli matalia ja korkeita ääniä voi joko vahvistaa tai leikata. Paras ominaisuus pedaalissa on BALANCE säätö jolla voi määrittää kuinka paljon (DRY-WET) soundissa on pedaalia ja kuinka paljon suoraa efektoimatonta soundia. Näin saat säilytettyä basson luonnollisen voimakkuuden ja presenssin. Näillä erilaisilla soundeilla soittavat mm. Rage Against the Machine yhtyeen Tim Commerford ja Red Hot Chili Peppersin Flea.

Ohjekirjasta löytyy SAMPLE SETTINGS säädöt kuudelle erittäin käyttökelpoiselle soundille jotka esittelevät hyvin pedaalin eri ominaisuudet, jotka kokeiltuaan voi alkaa hienosäätäen lähestyä etsimäänsä soundia.

Valmistajan kotisivu >>

Käyttöpas / manuaali >>


Muita pedaaleja bassolle

Samantyylisiä pedaaleja ovat MXR Bass Distortion ja Bass Big Muff Pi. Jos budjetti kestää niin hieman kalliimpi ja parempi pedaali lienee Boss BB-1X Bass Driver joka on varustettu direct out ulostulolla, joka ODB-3 mallista puuttuu. Tech 21 SansAmp Bass Driver DI v2 on mielestäni monipuolisin pedaali bassolle.

Lue lisää arvosteluja bassösäröistä>>

Kirjoittanut Kurjistaja 25.01.2017

            1200×1200  -  161 kt.

672×900  -  242 kt.

582×805  -  123 kt.


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti