Muusikoiden.net
19.02.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

10.10.2018: Entropia666 vahvaimet, komerot ja polkus...


Tässä artikkelissa puidaan mun vahvareita ja speduja. Kitaroista löytyy tarinaa täällä!

Sisällysluettelo:
Vahvarit
Kaappi
Spedut

Vahvistimet

Laney AOR Pro Tube series Lead Combo 50W

Kitarointi oli kehittynyt sen verran jo, että oli aika hankkia ensimmäinen kunnon vahvari. Konsultoin asian tiimoilta erästä pitemmän aikaa kitarakamojen kanssa puljannutta kaveria. Tuumittiin että kombo olisi varmaan ensalkuun hyvä. Sattuipa sitten että kylällä oli myynnissä tuo 50 wattinen Laney. Ostin sen pois 400¤. Vaihtelin etuasteeseen vähän Tungsolia ja JJ 83S, soundi parani kummasti. Peli myös kuulosti suht hyvältä myös hiljaisella, mikä oli plussaa kotona soitellessa. Jonkin ajan perästä starttasi eka bändirojekti, jossa sitten laneyta luukuteltiin. Totesin kyllä hetken päästä ettei soundi oikein metallimusaan sopinut, joten laitoin vahvarin kiertoon.

Speksit:
50W
1x 12" Eminence
2x EL34
4x 12ax7
2 Kanavaa
FX-lenkki
Jalkakytkin

+ Tukevasti tehty
+ Kasarilta
+ Putkivehe
+ Hinta
+ Soundi rokin veivaamiseen
+ Kuulosti 412-kaapin kanssa vielä paremmalta rokin veivaukseen
+ Tykkäs speduista

- Soundi metallin veivaamiseen
- Ehkä hieman hämyinen gain-säätö
Myyty!

Randall RH150G3+

Laney lähti kiertoon, pohdin jotta siirtyis ihan nuppi+kaappi meininkeihin. Omalla kylällä oli myynnissä halvalla (200e) Randall, kävin testaamassa ja ostin pois. Soundi on hintaansa nähden todella jees, kyllä mä tästä enemmän tykkäsin ku ENGLin Powerballista ja Blackmoresta, joita myös kävin testailemassa. Vahvarin särökanalla on 2 eri särömoodia, kummallekkin oma gain-potikka. Nupista lähti suht paljon alapäätä, piti hieman EQttaa sitä pois. Ero kuitenkin oli hiuksen hieno, joten sinällään vähän turha modi. Kuitenkin Marsun DSL:n testaamisen jälkeen mikään ei ollut enää ennallaan...

Speksit:
150W
2 kanavaa, 3 moodia
FX-lenkki
1x 12ax7
MIDI-jalkakytkin
EQ-säätimet kummallekkin kanavalle

+ Hinta
+ Soundi hintaluokassaan
+ Jalkakytkin

- Painaa kuin synti (25kg)
- Iso rakenne trankuksi (isompi ku Marsun 100w -nuppi)
- Aavistuksen muhjuinen soundi
- Ei imenyt speduja kovin hyvin
Myyty!

Marshall JCM2000 DSL 100.

No nyt puhutaan. Kuninkuusluokan peli. Täysputki obv, ei noi trankut ollukkaa ehkä mun juttu. Mutta tämä sitten taasen...
Ekan kerran testasin tästä 50W versiota, tuntui että iso jättikyrpä porautuisi kalloon. Soundi siis taattua marsua. Jotkut tuumi ettei tää sovellu metallin soittamiseen, ihmettelen suuresti. Ite tulee käytettyä Crunch-kanavaa ja sitä boostattua Bad Monkeyllä, sooloboosti sitten MXR 10-kanavaisella EQ:lla.

Vaihtelin vakioetuasteputket pois, tilalle JJ 803s ja 83s tötteröitä, soundi muuttui heti mureammaksi, vakioputket oli ehkä pikkusen liian kirkkaat omaan makuun. Pääteputket vaikuttaa olevan ihan ok, niitä ei oo vielä ollut tarvis vaihtaa. Soundista löytyy munaa ja räyhää, oikeastaan kaikki mitä nyt omalta kitarasoundilta voi toivoa. Noita moodeja (bassobuusti, lisää säröä lead-kanavalle ja mid-scooppi) ei tule ite käytettyä. Ainoo mikä jurppii on äänekkyys, mutta toisaalta taitaa olla enemmänkin marsujen ominaisuus minkä kanssa pitää vaan yrittää elää.

Speksit:
100W
4x EL34
4x 12ax7
2 kanavaa, 4 moodia
FX-lenkki

+ Soundi
+ Putkipeli
+ Imee speduja suht hyvin
+ Käyttöliittymä

- Yhteinen EQ kanavien kesken
- Ehkä vähän liian äänekäs?
Myyty!

Marshall JCM 800 2204 klooni by ZZY

Luulin että DSL oli hintaluokassaan loistopeli, mutta dadassa ilmeni tarjous josta ei voinut kieltäytyä. Käsin turretille laatuosista kasattu JCM800-klooni kevyillä modauksilla samaan rahaan. Pikaisten testisessioiden jälkeen rahat tiskiin ja DSL torille, josta se sitten katosikin viikossa. Uusi mörssäri on yksikanavainen, 50 wattinen helvetinkone. Soundi on lähempänä esikuviani, lisäksi vahvarissa on PPIMV (post-phase inverter master volume) joka tekee elämän todella helpoksi (tuolla tekniikkafriikeille selitystä toimintaperiaatteesta). Käytännössä voin siis runtata etuasteesta volumet ja säröt täysille ja säätää tuosta PPIMV:stä halutun volumen. Marshall-koneessa iso osa soundista muodostuu tuossa vaihteenkääntäjässä, joten siitä johtuu että marsuja pitää tykittää kovaa jotta tulee ultimaattinen soundi. Nyt saan siis kotonakin hyvää marsurähinää kehiin. Lisäksi tossa on kytkentää modattu parin komponentin arvoa vaihtamalla, lisätty switchillä oleva boosti ja Jubileesta pöllitty tehojen puolitus.

Vahvarina tämä on suht monipuolinen, TS vahvarin eteen ja päästään thrash/dödis-maailmaan heittämällä, Vahvarista itsestään irtoaa melkeimpä suoraan hyvät tukkahevisoundit, rokkirosoista puhumattakaan. Jakin vaihto low-inputtiin ja gainille pakkia ja ollaankin sitten kevyen musan maailmassa kevyellä pikkurosolla. Ainoa miinus tällä hetkellä on FX-loopin puuttuminen, joka vie esim. Dilsalta ambienssin tunnun täysin.

17.11.13
Modattiin vaffaimeen mosfet-looppi, nyt kelpaa! Dilsat kuulostaa hyvältä, noise gate toimii paremmin loopissa ja EQ:lla saa boostailtua sooloja tai muokattua ominaissoundia ihan eri tavalla. Pitäisi rakentajan mukaan olla +14dB headroomia tuossa loopissa. Olen ekstaasissa. Loopin rakenssi jäsen tommiot! Tämä päivityksen myötä ei oikein yksikanavainen marsukone voi parantua...

Speksit

- 50W
- PPIMV ja tehojen puolitus
- Erillinen boost-kytkin
- Turretille kasattu
- Kaikki vastukset tehovastuksia lukuunottamatta on hiilimassavastuksia, Konkat on Sozoa ja muuntajat: Weber W022756EU ja WOT45LHR
- Mosfet FX-looppi by Tommiot


+ Soundi
+ Laatu
+ PPIMV
+ FX-looppi

Soldano SLO100 klooni by ZZY
Kuvia
Soundinäyte


Kuvittelin olevani Marshallmäen mies. Vaikka JCM800-klooni olikin palvellut hyvin ja siitä sai legendaarisen soundin, alkoi tuntumaan että olisi kiva kokeilla jotain pykälää modernimpaa. Asiaa ei auttanut että pömpelin rakentanut herra oli väsännyt itselleen SLO100-kloonin. Yhden testisession jälkeen pysyvä kummittelu takaraivossa oli valmis. Sanoin että jos joskus myyt niin tarjoa mulle ekana. Ei kulma ollut kaupan. Aikaa kului pari vuotta ja kummasti vehjes olikin kaupan. Aiemmin testaamani versio oli myyty toiselle dadalaiselle ja herra rakenti uuden, mutta päätti myydä myös sen. Kärppänä pistin pennit jonoon ja noudin vehkeen Tampereelta J-towniin.

Tämä kone vaati hieman enemmän sisäistämistä kuin Marshall. Säätövaraa oli huomattavasti enemmän. Vahvari työntää oletuksena todella reippaasti tanakkaa alajormaa, joten sen kanssa saa olla tarkkana. Muutaman viikon pyörittelyn ja reeneissä soittelun jälkeen aloin pääsemään käsiksi sielunmaailmaan. Lyhyesti kuvailtuna vehjes on sekoitus Marsua ja Mesaa. Hotrodattu Marsun etuaste yhdistettynä mesan päätteeseen. On tiukempi ja isompi kuin JCM800, mutta ei kuitenkaan ylikliininen ja sieluton. Ruttukanavalla pääsee helposti jenkkirokin maailmaan ja leadikanava on omiaan metallimäiskeeseen. Volaa lähtee aika helvetisti ja koneen ominaissoundi on todella läpileikkaava.

Ainoa mikä aiheuttaa harmaita hiuksia vahvarissa on efektilooppi. Sen sijainti kytkennässä on ennen EQa ja se työntää linjatasoista signaalia ulos. Tämä käytännössä tarkoittaa että se on suunniteltu pääasiassa räkkikamoille ja syö pedaaleita huonosti. Loopin design on yhtä vanha kuin vahvistin itse, eli yli parikymmentä vuotta. Mike Soldano ei ole halunnut päivittää sitä peläten että jotain vahvarin sielusta katoaa (kytkennästä johtuen loop on osa vahvarin soundia). Onneksi kuitenkin nykyaikana löytyy myös purkkeja joiden headroom riittää tuolle kovemmalle volumelle, mutta se tietty rajoittaa palettia. Esim. muutoin erittäin mainio MXR:n m108 EQ klippaa loopissa.

Ulkonäkönä tuore valkoinen ja itse modattuna ritiläverkot ja logo CNC:llä.

Speksit
- 50W
- 6l6-pääte
- FX-lenkki
- 2 kanaa: Clean/Crunch ja Lead
- Bright-mode ja Depth-potikka bonuksena orkkikseen
- Käsityötä turretille

+ Soundi
+ Laatu
+ Ulkonäkö
+ Monipuolisuus
- Vitusti metakkaa
- Efektilooppi hieman kummallinen


Mesa Boogie Studio Preamp

Tokalle täyspitkälle tykitettiin kitaroita kaks raitaa komppia per perse ja toinen puolisko vedettiin Soldano-kloonin läpi ja toiselle puolelle päädyttiin käyttämään Mesan etusta. Siinä missä Soldano tarjoilee enemmän keskari/yläpää-voittoista rähinää, niin Mesa tarjoili enemmän niiden tavaramerkiksi muodostunutta alakeskaria. Yhdessä tämä kombo oli varsin passeli. Kaikki levyn liidit menivät pelkästään Mesan läpi. Vehjes tarjoili myös yllättävän käyttökelpoiset puhtaat ja imi myös kelvosti purkkeja. Fuzzit turisivat oikein nätisti rokkikanavalla. Komppisoundit eivät vaatineet boosteria eteen. Harmillisesti vain kaikki eri soundit vaativat säätöihin kajoamista, joten yhdellä EQ-asetuksella ei selviä noista kaikista. Sessioiden jälkeen päädyin ostamaan kamppeen itselleni kotia. Toimii kotisoitossa erittäin hyvin kun ottaa DAWista kaappimallinnusta kaveriks. Hintakin oli maltillinen verratuna siihen mitä normaalisti mesoista joutuu maksamaan. Toki pääte on pakollinen mikäli kaappiin haluaa ruutata.

+ Soundi
+ Hinta

Mesa Boogie Quad Preamp
Koska Studio Preamp vaati säätöihin kajoamista parhaiden soundiensa välillä, ajattelin että isoveli Quad selättäisi tämän ongelman. Lisäksi midiohjattavuus houkutteli. Paljastui kuitenkin etteivät vehkeet soundaa samalta. Studio Preamp tarjoilee enemmän tutumpaa Mesasoundia ollen ehkä aavistuksen verran scoopatumpi kuin Quad. Ero oli pieni, mutta ratkaiseva. Tajusin myös että midivaihtajalla saan Soldanon ja Studio Preampin tottelemaan myös midiä, joten tämä lähti nopeasti kiertoon. Kuitenkin jollekkin toiselle tämä olisi monipuolisuutensa takia varmasti kova peli.

+ Monipuolisuus
- Ei yltänyt ihan Studio Preampin tasolle soundillisesti

Kaappi

Harley Benton G412A Vintage
Kaapiksi Randallin kanssa aattelin pistää paljolti kehutun HB:n. Olihan siinä kuitenkin v30-ämyrit sisässä, joita moni kitaraidolini käyttää. Kaappi on suht jämäkkä (ei muoviosia) ja hyvä soundinen. Mitäpä sitä muuta kaapilta tarviaa? Kaikkia noita mun nuppeja oon ko. Kaapilla luukuttanu. Ulkonäkökin suht neutraali, kun HB:n logon repi pois. Eipähän rokkipoliisit pääse urputtamaan.

Bändiprojektin ja uuden JCM800-kloonin myötä ilmeni että kaappi kumisee ko. yhdistelmällä jonkin verran. Tai joka tapauksessa bassoääniä oli liikaa. Toisen kitaristin ENGL Scremar + SG kombolla tosin ongelma ei ollut lähellekkään niin paha. Paikallistimme ongelman rakenteisiin koska toisella V30-komootilla ongelmaa ei myöskään ollut. Myin kaapin toiselle kitaristille ja ostin itse uuden.

+ Hinta
+ Celestion V30

- Kumisi isolla volalla JCM800-kloonin kanssa
- Bändimiksissä sotkuinen soundi levottaman alapään takia
Myyty!

Carvin C4T12

Kuminaongelman myötä aloin katselemaan uutta komeroa. Ensin mielessä pyöri Mesa, ENGL ja Orange, mutta budjetin rajallisuuden vuoksi päädyin mustaan hevoseen torilta, Carvinin Legacy -komoottiin. Hinta oli kohtuullinen ja dadassa tiedettiin kertoa että kaappi olisi jopa hyvälaatuinenkin USA-statuksen takia. Kuminaongelma katosi ja kaappi jytisi odotetusti.

Toivottavasti mukana tuli ripaus myös Steve Vain soittotaitoa...

+ Soundi
+ Hinta/laatu
+ USA

- Ei vielä mitään

8.6.15
Tapitin kaapin valkoiseksi mätsäämään Soldanokloonin kanssa.


Polkusimet

Korg PitchBlack
Tästä ei varmaan sen kummemmin tarvitse tarinoida, lienee kaikille tuttu...

+ Ulkonäkö
+ koko
+ "träkkää" nopeasti

Digitech Bad Monkey
Tämäkin tuskin tarvinnee sen kummempia esittelyitä...

+ Hinta
+ Rakenne
+ Soundi

- Kaikilla on tämmönen...
Myyty!

Boss HM-2
Ärjy kasarisäristin...Ehkä vähän yhden tempun poni. Ruotsidödön veivaamiseen ykkönen, kaikki napit kaakkoon tietty.

+ ENTOMBED
+ Rakenne

- Yksipuolinen
- Outo virrantarve (ACA-virtalähde)
Myyty!

MXR M109 6-band EQ
Edullinen kuuskanavainen EQ. Perusvarma.

+ Hinta
+ Rakenne
+ Koko

- Ei volume tai Gain -säätöä.
Myyty!

MXR M108 10-band EQ
Äskeisen EQ:n isoveli, paremmilla säädöillä. Jyrää FX-loopissa.

+ Säädöt
+ Volume + gain -säätö
+ Rakenne
+ Soundi

Tarttee 18V-sähköö, toisaalta ehkä parempi headroom.

VOX v845 WAH
Eka wahi piti hommata, kävin musakaupassa käpistelemässä polkusimia. Tarkotus oli vaan testailla, mutta tää lähti mukaan hinnan takia. Silloin tykkäsin vähän jyrkemmästä wahista, tämä toteutti toiveen.

+ Hinta
+ Peruswah

- Kotelo ei metallia
Myyty!

Crybaby 535Q
Voxin wah-range alkoi käymänä vähän turhan ohkaiseksi, joten muutosta tarvittiin. Aattelin suoraan pistää kunnon wahin ja aloin kattelemaan torilta CFH tai 535Q-waakkuja. CFH-wahit oli aavistukseen kalliimpia, joten pistin arkisemman 535Q. CFH-wahissa muutama triviaalisäätö enemmän, mutta tämä ajaa asiansa todella hyvin.

+ Säädöt
+ Rakenne
+ Soundi

Digitech Digidelay
Perusdilsa, suht edullinen ominaisuuksiin ja kilpailijoihin nähden.

+ Rakenne
+ Tap tempo
+ Säädöt
+ Hinta

- Ehkä aavistuksen kylmä soundi
- Loopperi vain 4 sek. pitkä
Myyty!

Line 6 FBV Express
Tätä käytän kotona Guitar Rig 4:n ohjaamiseen. Oli suht edullinen, mutta sen myös huomaa. En ehkä keikoilla lähtis tällä kikkailemaan muovisen rakenteen vuoksi...

+ Hinta
+ Koko
+ Helppo konffata koneen kautta

- Rakenne (muovia)
- Ekspressiopedaalin liikeradassa vähän klappia ja outo tuntuma

Harley Benton Vintage Phase
Thomann julkaisi sarjan halpoja metallikuorisia speduja Harley Benton nimellä (alkujaan Joyo:n tuotoksia). Pistin testiin tulemaan muutaman. Phaseriä kuullaan mm. Van Halenin levyillä, joten ei voi olla huono spedu. Kyllähän tämä hintaisekseen asiansa ajaa mainiosti, mutta hitaalla nopeudella jää vähän laihaksi.

+ Hinta
+ Metallikuoret
+ Hinta/laatu
- Ulkonäkö
- Soundi hitailla nopeuksilla
Myyty!

Harley Benton Crunch Distortion
Toinen testispeduista. Tämä on kopio MI Audion Crunc Boxista. En ole alkuperäisen kanssa päässyt testailemaan, mutta isot pojat kertoili että aika pirun lähelle mennään. Aika kirkas särösoundi, ei kovin hyvä vahvistimen oman särön boostaamiseen. Tää ois passeli jonkun cleanin kanavan päälle jos ei muuta säröä oo hollilla. Omassa setupissa tulee tosin revittyä kaikki säröt vahvarista, joten tämä on liian ärhäkkä mun käyttöön.

+ Hinta
+ Metallikuoret
+ Hyvähkö soundi
- Ehkä turhan paljon gainia mun makuun
- Ulkonäkö
Myyty!

Joyo Vintage Overdrive
Tilasin muutaman säröpurkin suoraan kiinasta, kun Thomannilta oli loppu. Tässä siis TS808-kopio. Pirun hyvä sellainen, setupin kulmakivi. Pesee esim. Bad Monkeyn 100-0.

+ Soundi
+ Hinta
+ Metallikuoret
- Eipä oikeen ole

Joyo Ultimate Drive
Fulltone OCD:n kopio. Tässä on kyllä hyvää soundia halvalla. Muuan putiikkipaja möi näitä samoja speduja muutaman komponentin vaihdoilla hintaan 250¤ ja jengi ylisti maasta taivaaseen. En tiiä sitten nykyisin kun on "salaisuus" paljastunut. Vakiona aika paljon gainia ja suht tumma särö. Ehkä aavistus liikaa alapäätä. Pedaaleiden sielunelämään enemmälti perehtynyt kaveri kuitenkin keksi lääkkeen pulmaan kuin löysi juurikin tuon edellä mainitun "alpha driven" modausohjeet. Muutamalla komponentin vaihdolla päästiin jo ihan uusiis sfääreihin. Alapäämuhju katosi kokonaan ja gain-säätö toimii paremmin. Parhaimmillaan tämä on keskivahvuisten mikkien kanssa, omista kepeistä siis Les Paulin kanssa. Spedu+lespa+Marsun oma särö ja ollaan aitojen rokkisoundien äärellä...
Tuossa vielä ko. modausohje.

+ Soundi modauksen jälkeen
+ hinta
+ metallikuoret
- Ulkonäkö
Myyty!

Voodoo Lab Pedal Power 2+
Alko hurinat vituttamaan, joten päätin panostaa vähän virtalähteeseen. Tässähän on sitten vähän niinku kaikkee mitä virtalähteeltä tarviaa. Lähti muuten paljon hurinoita...

+ Ei hurise
+ Kompakti
- Hinta
- Enemmän lähtöjä ois jees

Marshall SV-1 (Supervibe Chorus)
Chorusta alkoi tekemään mieli koska kasari pillumehustelu ja muljutus ylipäätänsä. Dadasta sitten halvalla ostin marshallin näkemyksen ko. efektistä. Ihan passeli perus koorus.

+ Rakenne
+ Ihan jees soundi
+ Hinta
- Ihan jees soundi?
Myyty!

Rocktron Hush

Bändireenien myötä alkoi ilmetä kevyttä ulinaa kamoissa, joten noise gatelle ilmeni tarvetta. Pikaisen tutkinnan jälkeen suuntasin silmäni Rocktronin Hushiin. Torilta moisen koobrasin ja tuntuuhan tuo toimivan. Aiempaa kokemusta meluporteista ei ole, joten sinällään paha verrata toimintaa muihin.

+ Melut vähenee
- Koko
- Vain yksi säätöpotikka

Mooer Black Secret

Proco Rat on ikoninen pedaali, mutta alkuperäiset pyörivät melkoisissa hinnoissa. Uusi minipedaaleita valmistava Mooer tarjosi järkihintaisen vaihtoehdon joten pistin yhden testiin. Melkonen ruttutoosahan se on, erittäin härski. Säröä tulee melkoisesti, tätä kannattaa oikeastaan ajella vain puhtaan signaalin päälle. Ei toiminut omassa musassa bändikontekstissa, mutta onhan tästä otettu monia legendaarisia soundeja.

+ Hinta
+ Koko
+ Soundi ilmeisen lähellä alkuperäistä
+- yhden tempun poni
Myyty!

Line 6 XD-V75
Piuhat alkoivat vituttamaan lavalla, joten päätin hommata langattoman. Sopivasti Thomannilla oli alennuksessa Line6:n langaton. Ostin kokeilumielessä, olin kuullut varovaisen positiivisia kommentteja vehkeestä. Saapuessaan osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Mukana tuli räkkiraudat ja jatkopiuhat antenneille, mutta isoin yllätys oli rakenne. Lähetin ja vastaanotin oli tehty metallista ja erittäin jämäkän oloisia. Itse toiminta on n. 20 keikan jälkeen ollut hyvä. Ainoa tekninen ongelma oli lähettimen kitaraan menevä piuha jonka plugista hajosi juotos, mutta sen sai korjattua nopeasti. Kunhan muistaa laittaa tuoreet patterit lähettimeen niin hyvillä mielin voi tykitellä lavalla menemään.

+ Hinta
+ Laatu
+ Toimintavarmuus
- Lähettimen oma piuha
- Lähettimen patterimittari ei kovin tarkka

Kirjoittanut Entropia666 16.06.2011

            960×540  -  459 kt.

801×1200  -  1206 kt.

1200×750  -  795 kt.


Arvostelu

2,92,92,92,92,9    (33 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Gabe: plussaa :) paljonko maksoi jmc klooni?
Entropia666: 650¤, mutta tämä ei siis tullut suoraan rakentajalta tuolla hinnalla.
Entropia666: Vahvainpuolelta ainakin toistaseksi, tää on aika paljon sitä mitä on haettu. Kaappi kelpaa ainakin toistaiseksi, mutta saattaa joskus tulevaisuudessa päivittyä parempaan (mesa?). Spedupuolelta uupuu jotain ja siihen on tulossa muutoksia piakkoin.
Entropia666: P.S. Eihän mulla oo ees ollu paljoo romua. Muutama hassu pedaali ja neljä vahvaria...
Kaitsu_69: Kaappia ei kannata vähätellä, oma JCM 900 nuppi on kuulostanut lainakaapilla ihan paskalta.

Yhteensä 5 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti