Muusikoiden.net
26.05.2022
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.03.2022: Entropia666 kitarahärvelihistoria


No niin, elikkä listataampas tänne vähän nykyisiä ja menneitä kitaroita. Lisänä vähän pohdintaa kyseisistä kepeistä...

P.S. Vahvaimista ja speduista löytyy juttua täällä!

Päivityslista:
13.5. päivityslista otettu käyttöön, lisätty Deanin kohdalle soittovideo.
24.4. Lisätty kuvat ja stoorit RR:stä ja Carvinista.
1.6. Lisätty linkit isoihin kuviin ettei tarvia copypaskoa.
27.6.13 Kultasesta rhoadsista kuvat.
28.4.14 Tarinat Lespasta
11.8.15 AT Soloist

Kitarat:

Washburn FM-333
Iso kuva

Eka oma kitara. Dimebagin innoittamana pistin Jenkkilän ebaystä valumaan. Kyseessä on Funky Munky -liikkeen teettämä spessuerä (50 jokaista väriä). Ihan ok kitara, tosin indonesialainen työnjälki vähän näkyi. Laatuosia kuitenkin käytetty. Tallamikin vaihto paransi soundia, Dimebucker ehkä aavistuksen liian kuuma mun makuunMyyty!

Speksit:
Made in Indonesia
33/50
24.75" skaala
Vaahteraliimakaula/otelauta
leppäbody
OFR
SD Dimebucker--->vaihtui myöhemmin Bill Lawrence 500XL
Seymour Duncan '59
Grover-virittimet
Buzz Feiten
Jumbonauhat

+ Siistin näköinen, ei oo monella
+ OFR
+ Mikit
- Floikalla ei voinut kuin sukeltaa
- Osittain työnlaatu

Charvel 475 DLX
Iso kuva

Ostin ekaks kakkoskepiks, kuulin että Charvelit olis tosi hyviä hinta/laadultaa. Tämä ei pettänyt. Hyvä kitara, tosin ite oisin tykänny enemmän ihan puhtaasta valkosesta. Tosin pitempi skaala ei oikein istunut mun käsiin. Lisäksi soundi ei oikein mulle toiminut, johtuikohan ehkäpä hippasen liian kuumasta tallamikistä (Bill Lawrence XL900)...Jälkeenpäin mietittynä tuntuu siltä, että ko. kepin sähköissä oli röydetty jotain, koska periaatteessa Jackson on samanlainen, mutta soundi on huomettavasti parempi sähköillä. Myyty!

Speksit
Made in Japan
25.5" skaala
Lehmusbody
Vaahterapulttikaula
Ruusupuuotelauta
Bill Lawrence 900XL tallassa
Jackson J-200 sinkut
JT-590 Schallerfloikka


+ Ulkonäkö
+ Laatu
- Soundi (liian ohut)
- Skaala

Epiphone Les Paul Custom Plus
Iso kuva
Paskaa soittoa Marsun kera

Ostin uutena briteistä, alle 280¤ jäi hintaa posteineen. Kitara saapui hyvässä kunnossa ulkoisesti, mutta ääntä ei lähtenyt pihalle. Tämä ei sinällään haitannut kun uudet mikit oli kuitenkin tarkoitus vaihtaa. Lisäksi myyjä hyvitti 50¤ takaisin.
Uudet mikit + potikat tilasin GFS:ltä, valitsin Slash-kopion kaulaan ja EVH-kopion tallaan. Kiikutin kepukan kaverille laittoon, hänen toimestaan kitaraan tuli kokonaan uudet sähköt (50's wiring + treble bleed kaulamikille). Vanhojen sähköjen toimimattomuus oli ilmeisesti switchistä kiinni. Kaveri myös kommentoi että paskimmat vakiosähköt mitä vähään aikaan nähnyt, piuhat ei ollu suojattuja ja juotokset lähes mureni käsiin... Toisaalta kommentoi että puut ja raudat oli muuten hyvää tasoa.

Noh, nyt kuitenkin laiton jälkeen kitara rokkaa isosti! GFS:n mikkejä voin tämän perusteella suositella tämmöisten budjettivehkeitten (tai miksei kalliimpienkin?) elvyttämiseen. 50's wiring ja treble bleed on myös loistokkaita modeja. Kitarasta tuli asiallisten mikkien myötä hyvä jokapaikan höylä, taipuu hevanderi ja rokkenrolli. Myyty!

Speksit:
Made in China (?)
Mahonkibody
Mahonkikaula
Ruusupuuotelauta
Heritage Cherry Sunburst
Kultainen hardware
GFS VEH - Vintage Extra Hot tallassa
GFS Classic II Alnico 2 Vintage
GFS ABR-1 -talla
GFS Stopbar
50's Wiring + Treble Bleed kaulassa
Grover-virittimet

+ Soundi muutosten jälkeen
+ Ulkonäkö
+ Lespa
+ Hinta

- Työnlaatu saapuessaan (asiallinen myyjä tosin hyvitti)
- Virittimet vois olla vähän paremmat


Dean ML79 TBZ
Iso kuva kromifloikalla
Ja mustalla OFR:llä
Kuvagalleria
Soittelua

Washburnilla soitellessa alkoi tekemään mieli floikalla ylöskampeamista. Aloin kattelemaan Deanin vehkeitä ja SMI-Musicilta löytyi kelpo tarjous, Dean ML79 orkkisfloikalla alle 600e. Kävin Helsingissä kopasemassa ko. vehjettä. Totesin pelin hyväksi ja ostin pois. Kotona seuraavana päivänä vehkeen säätöihin saatuani totesin että kyseessähän on ns. helvetin hyvä vehe. Akustinen sointi on vahva, viimeistely hyvää ja floikka paljon paremmalla tatsilla kuin edellisessä pesupalossa. Orkkismikitkin oli ihan ok, mutta metsästin tilalle SD:n '59 kaulaan ja Bill Lawrencen 500XL tallaan. Huomaa että mikki on Bill Lawrencen itsensä tekemä (eli käsityötä USA:sta) ja kromisella ulkokuorella. Ei siis Jzchak Wajcmanin muovisia mikkejä kiinasta. Treble Bleed taasen viriteltiin kaulamikille. Vaihdoin potikat ja mikin kehykset mustiksi, samoin mikkien kelat on mustat. Ulkonäkö parani huomattavasti, kun ei kermanväriset osat sotkeneet kokonaisuutta. Yksinkertainen on tyylikästä.

11.4.2012 päivitystä
Iski ajatus vaihtaa musta floideri Deaniin. Alunperin kuumottelin Gotohin 1996t:tä, mutta tallan pohjalevy oli millin liian pitkä ja kanitti routtaukseen. Harmitti, kuitenkin OFR:stä kehittyneempi talla kyseessä. Seuraavaksi sitten metsästin mustan OFR:n ja siihen tilasin vielä OFR:n oman paksumman messinkiblokin tallaan. Alunperin blokin piti mennä Jacksoniin, mutta blokki mahtuikin Deaniin ilman että kammen liikerata kärsi. Suosittelen vahvasti kaikille vaihtoa. Sustain parantui ja kitara soi muutenkin tymäkämmin. Hinnastakaan ei pitäisi jäädä kiinni, blokki maksoi posteineen Ebaystä n. 30¤.

Speksit:
Made In Korea
24.75" skaala
Bill Lawrence 500xl tallassa
SD '59 + treble bleed kaulassa
OFR // vaihdettu messinkinen tallablokki
Grover-virittimet
Musta/kromi hardware
Mahonkibody, vaahterakansi
Mahonkiliimakaula
Ruusupuuotelauta

+ Ulkonäkö
+ Soundi/sointi
+ OFR
+ Laatu

- Kovaa laukkua ei tullu mukana
- Loimukannen puolikkaat eroaa vähän toisistaan (toinen on räikeämpi loimultaan)
- Ei bindauksia lavassa

Fender Statocaster '62 reissue
Iso kuva

Koittapahan sekin päivä kun strato tuli kotiin. Jostain syystä sain GASin kyseiseen vehkeeseen, mustalla pleksillä. Juuri sopivasti sitten torilla sattuikin olemaan vuoden '98 MIJ strato DiMarzion kahdella minihumpparilla suht edulliseen hintaan. Pistetään siis yhet semmoset.

Kitarahan osoittautui ihan päteväksi, kunhan vähän mikkejen paikkoja muutteli ja vaihtoi mustan 3-kerrospleksin + mustat potikanhatut ja käytti osaavissa käsissä säädettevänä.
Soundimaailma on ehkä semmoinen molempiparempi-ratkaisu. Tallamikillä lähtee katu-uskottavaa humpparisoundia, keskimikillä kilinää ja kolinaa ja kaulamikillä humpparimaista kaulahonotusta. Hyvin sopii myös käteen, mukava soitella. Kampikin ihan ok, vaikkei floikka ookkaan. Rokkivehe selkeesti. Ei oo ainakaan ihan heti lähössä kiertoon, kaulamikki saattaa vaihtua sinkkuun tosin...Ehkä.

6.11.2011
No niin, nyt sitten straton sähköjä vähän paranneltu saman kaverin toimesta kuka Lespankin viritteli. Kaulamikki vaihdettiin Fenderin Tex Mex -sinkkuun. Muuten sähköjä muokkailtiin siten että:
- 500k vola ja tallan tonepotikat
- Volaan treblebleed konkalla (Ei leikkaa bassoja)
- Sinkkumikeille vastukset ("näkevät" kaikki potikat 250k-arvoisina, soundi ei ohene liikaa)
- Tallamikille tehtiin serial/paraller-kytkentä nostokytkimellä volaan.

Muutokset oli ehdottomasti tekemisen arvoiset. Minihumpparissa kaulassa ei sinällään mitään vikaa ollut, mutta useamman humpparikitaran omistavana halusin sitä sinkkukolinaa kehiin. Tuo Tex Mex -mikki oli hommaan todella pätevä, tuntuu pätevältä kaverilta tuon tallan minihumpparin kanssa. Lisäksi nuo sähkömodit on jees, tallamikistäkin saa serial/paraller -kytkennällä hyvää sinkkukolinaa kehiin. Nyt on kehissä semmonen keppi että lähtee moderni ja perinteinen kama. Lukkovirittimet ois vielä ehkä tarpeen, niin pysyis virekkin paremmin. Myyty!

Speksit:
Made in Japan
25,5" skaala
Kaulassa DiMarzio Chopper // Vaihtui Fenderin Tex Mex.
Keskellä vakiomikki
Tallassa DiMarzio Fast Track 2

+ Kiva käsissä
+ Kaulaprofiili
+ Hyvä soundi
+ Perinteinen, mutta silti taipuu modernimpaankin kamaan.

- Kammessa ei lukkoja / ei lukkovirittimiä.
- Ehkä liian pien radius.

Jackson Fusion Pro
Iso kuva
Paskaa soittoa ennen tallablokin vaihtoa mallintavalla

Alkoi tekemään mieli vähän superstratoa, ja Jacksonit/Charvelit ovat aina miellyttäneet silmää. Pakko oli kuitenkin burstilla oleva saada. Alunperin kuumottelin Charvelin 475dlx:ää burstilla, mutta pitkällisen torin metsästyksen jälkeen tarjottiin tätä Jacksonin kulta-ajan tuontivehjestä. Loppujen lopuksi parempi vaihtoehto, 24 nauhaa ja eebenotelauta, muuten samat tuon 475 DLX:n kanssa. Kaulaprofiilitkit taitaa olla samat, eli mallia tilum. Jo ostaessa tiesin että orkkismikit lähtee tästä kiitämään. Ensin mielessä pyöri villejä ideoita sähköistä, 2 vol ja 1 tone, splitti tallaan yms. Kuitenkin konsultoituani sähkögurua, päätettiin mennä hieman perinteisemmällä, eli 1 vol, 1 tone, basscut ja splitti tallaan. Mikeiksi valikoitu Bill Lawrencen L-200 ja L-280 noiseless-sinkut ja Seymour Duncanin JB.

Sähkömodauksien jälkeen on kehissä todella monipuolinen vehjes. Basscutiilla saa lähes telemäisiä soundeja irti ja JB:llä hoituu sitten muuten rokkihommelit. Soittotuntumaltaan myös erittäin passeli vehje, tykkään erityisesti tuosta eebenotelaudasta. Floideri tosin saisi olla orkkis.

Päivitystä 21.4.2012
Schallerin pohjalevy korkkasi ja näin ollen tuli vaihdon paikka. Tilasin samalla myös uudet tolpat. Isompana muutoksena tilasin Killer Guitar Componentsilta isomman tallablokin myös tähän vehkeeseen. KGC tarjoaa kahta blokkia, 5/8" joka ei rajoita liikerataa ja magnum-kokoista 3/4" blokkia jolla ei pysty kampeamaan kuin alaspäin. Otin tuon 5/8" blokin. Blokki maksoi kympin enemmän kuin floikan oma, mutta on pikkuisen isompi, paremmin viimeistelty ja blokissa olevat ruuvit on porattu ofsettiin jotta mahtuu keikkumaan. Tämäkään ei siis rajoita floikan liikerataa. Vaikutukset olivat samanlaisia kuin Deanissa, sointi muuttui täyteläisemmäksi. Rahanarvoinen päivitys. Uudella pohjalevyllä ja blokilla floikan tuntuma parantui myös, muttei silti voita OFR:ää.
Ohessa vielä kuvat vakioblokista (sinkkiä) ja KGC:n blokista (messinkiä). Painoero on myös iso:
Blokit 1
Blokit 2
Myyty!

Speksit:
Made in Japan
Skaala 24,75"
Runko lehmusta
Kaula vaahteraa (Quartersawn)
Eebenotelauta, 24 nauhaa
Pulttikaula
JT-590 Schallerin talla // Basaplate vaihdettu
KGC:n 5/8" messinkiblokki
Bill Lawrence L-280 ja L-200 noiseless sinkut
Seymour Duncan JB

+ Ulkonäkö
+ Hinta/laatu
+ 24 nauhaa/eebenotelauta
+ Soundit modauksien jälkeen
- Kaulaliitos voisi olla sulavampi

Kramer Focus 3000
Iso kuva

Stratoon vaihdossa tuli tämmöinen superstrato. Palikkaa vaihdeltu jonkin verran, mm. mikit ja OFR. Suht tuhti kaula tässä, mutta soi myös pirun hyvin. Jos olisi lätkä/pointy -lavalla varustettu ja valkoinen niin olisi pitopeli. Itse en noista sinkun kokoisista humppareista oikeen lämpene, vesittyy vähän sinkun idea niissä. Humpparikitaroita kuitenkin löytyy. MYYTY!

Speksit
Runko lehmusta (?)
Skaala 25,5"
Vaahterakaula
Ruusupuuotelauta
OFR
Mikkeinä Seymour Duncanin Coolrails, Vintagerails ja Custom 5.
1 vol, 1 tone

+ OFR
+ Custom 5
- Ulkonäkö

Carvin DC200
Iso kuva: Iso kuva

Dadassa tuli tarjous josta ei voinut kieltäytyä. Superstrato hyvillä spekseillä lähti kohti Jyväskylää kolmen tunnin pohdinnan jälkeen. Kitara oli iso soundinen ja hyvällä viimeistelyllä. Soittotuntuma oli hyvä, kaula ei ihan tikku, mutta ei mikään mötikkäkään. Kytkennöissä oli puolitusta ja vaihteenkääntöä, monenmoista soundia sai pihalle. Non-recessed floideri oli myös parsa. Tämä myytiin tosin RR:n tilalta veks. Myyty!

Speksit
Made in USA
Vaahterarunko
Vaahterakaula, neckthru
Eebenlauta, 24 nauhaa, 24,75"
Non-recessed OFR
Tallassa Ultrasonic
Kaulassa Carvinin oma
Puolitukset mikeille sekä vaihteenkääntö, 2xvol, 2xtone.

+ Speksit
+ Soundi
+ Hinta
- Tylsä väri
- Paino

Grover Jackson RR Custom
Kuvagalleria mustana
Kuvagalleria kultaisena

No nyt! Pitkään olen haaveillut kunnollisesta RR:stä, jolla niin moni kova rässisankari on myös kepittänyt. Eräänä päivänä dadaan ilmestyi linkki Japanissa myynnissä olevaan hyvinkin kohtuuhintaiseen Grover Jacksoniin. Pikaisen kyselyn jälkeen sain tietää että ko. vehkeet vastaavat vähintäänkin jenkkiä viimeistelyltään, ainoiden erojen ollessa poppelisiivet, 24 nauhaa ja Schallerin floideri. Parin sähköpostin jälkeen kitara lähti kohti Härmää. Saatuani keihään käsiini totesin sen välittömästi laadukkaimmaksi keihääksi mitä on käsissä ollut. Soittotuntuma ja tatsi uskomattoman hyvät! Myöhemmin totesin reeniksellä sähköjen kanssa keihään myös äkäiseksi soundeiltaan. Kaikinpuolin nappiostos siis. Ainoa mistä napottaa, on kokomusta. Tosin kultanen hardware on jo tilauksessa

27.6.
Kultaiset osat kiinni ja kitaran ulkonäkö muuttui radikaalisti parempaan suuntaan. Klassista heavy metal -tyylikkyyttä! Lisäsin myös messinkiblokin.
11.8.15
Ostin tallaan Customin tilalle Lundgrenin M6, koska se oli Soloistissakin todella awesome. Jytisee.

Speksit
Made in Japan
Vaahtera neckthru
Eebenlauta, 24 nauhaa, 25,5"
Poppelisiivet
Schallerin Floideri + KGC Blokki
Tallassa Lundgren M6
Kaulassa SD '59

+ Ulkonäkö
+ Soittotuntuma
+ Laatu
+ Soundi
- Semisti vammanen sylissä, mutta rokkiahan soitellaan seisaaltaanIbanez 1527 Prestige RG
Iso kuva

Vaihdossa Fusioniin tuli satasen kalliimpi Ibanez. Seiskakieliselle ei mitään käyttöä, mutta kauppamiehenä ajattelin trokailla eteenpäin kun Fusion ei tuntunut liikkuvan. Laadullisesti kitara oli hyvä ja soundikin ihan ok. Kuitenkin semisti persoonaton omaan makuun ja ylimääräiselle kielelle ei mitään käyttöä. Myyty!

Speksit
Made in Japan
Vaahterapulttikaula
Ruusupuuotelauta, 24 nauhaa, 25,5"
Lehmusrunko
Lo pro Edge
Tallassa DiMarzion Blaze Custom
Kaulassa DiMarzion Air Norton

+ Hyvä laatu
+ Hyvä soundi
- Ibameh
- Tylsä
- Seiska

Burny RLG-70 Slash Les Paul
Iso kuva

Lespakuume iski ja sellainen oli saatava. Siirsin katseen kohti kaukoitää, sillä Japanilainen työnlaatu ja hintataso olivat vakuuttaneet minut. Tavoitteena oli saada joku trans amber tai honey burst -värinen laitos. Aikani Ebaytä ja Digimartia pläränneenä päädyin hommaamaan Burnyn. Fernandesin tehtaalla väsäiltyjä laitoksia ilmeisen hyvällä laadulla. Speksit stanulespasta, ulkonäössä mukailtu Slashin lespoja ja sielläpäin siguna aikanaan myyty. Kitara saapui erittäin mintissä kunnossa. Työnlaatu lunasti odotukset, ei juurikaan moitittavaa millään osa-alueella. Ensitöiksi vaihdoin mustat potikanhatut ja mikinkehykset. Orkkismikit oli positiivinen yllätys, mutta tallamikiksi vaihtui kuitenkin Duncanin SH-5. Kaulamikkiin tein treble bleed -modin. Kaula oli passeli, ei tikku eikä tukki. Hyvä vehjes soittaa ja en osannut oikein Gibsoniakaan kaivata. Pakko oli kuitenkin realisoida tulevan uuden Jacksonin tieltä.

Speksit
Made in Japan
Mahonkirunko
Mahonkiliimakaula
Ruusupuuotelauta
Vaahteraloimukansi
TOM
SD SH-5 tallassa
Orkkis kaulassa

+ Erittäin hyvä työnlaatu
+ Hyvä soundi
+ Hyvä soittotuntuma
+ Kunto
+ Ulkonäkö
+- Ei kevein lespa (4kg)
Ei juurikaan miinuksia, hyvä Les Paul

Jackson Professional Archtop Soloist
Iso kuva
Kuvagalleria


Lespa meni, Jaska tuli. Tätä on kuumoteltu käytännössä siitä asti kun ekan kerran menin Audiozone.dk -sivustolle etsimään tietoa Charveleista. Etusivulla oli isolla haippia Charvelin 750XL:stä ja pohdin että tuommoinen pitää varmaan omistaa jossain vaiheessa. Myöhemmin kuitenkin GAS kääntyi kohti Jacksonin versiota aiheesta jossa oli ohuempi body, ohuempi kaula ja eebenotelauta. Pari vuotta meni metsästäessä kunnes ausseista moinen peli löytyi. Pistettiin kaupat lukkoon ja pennit jonoon. Kesäkuussa '15 kusti polki sen härmään.

Ai että, tuli aika paljon kitaraa sillä rahalla. Vehjes on vuodelta '90, mutta silti todella mintissä kunnossa. Nauhoissa ei juurikaan mitään kulumaa, kun taasen '93 RR:ssä oli jo ihan selvät kuopat. Kosmeettisia erheitä ei ole kuin pieni maalikuluma lavanpäässä ja vyönsolki-ihottuma takaluukussa. Ja voi pojat sitä kantta, on muuten komea. Kitarahan oli ladattu Lundgrenin M6 -parilla, joista ensin olin hieman skeptinen. Kuitenkin reeniksellä luukuttelun jälkeen totesin että laatumikit, eipähän siinä. Todella erottelevat eivätkä yhtään kylmän kolkot niinkuin pelkäsin. Rähisevät ja potkivat hyvin rässimetelissä. Kaulamikkiin tein treble bleedin niinkuin muihinkin keppeihin.

Kaula on millin kapeampi kuin RR:ssä, mutta paksuus ja profiili tuntuu olevan samat. Eli sieltä ohuemmasta päästä, omaan tassuun todella sopiva. Kevyempi kuin RR ja kiva muutenkin soitella. Selkeesti paras keihäs mitä meikäläisen kätösissä on ollut. Soundillisesti muhku ja testoa pursuava. Vittuillessani laitoin läskimmän tallablokin ja vaihdoin floikan jouset, vire pysyy.

Speksit
Made in Japan
Mahonkirunko ja kaula
Vaahteraloimukansi
Eebenotelauta
24 Jumbonauhaa
Schallerin floideri
Lundgren M6 -mikit
2 x Vol
3-asentoinen mikkikytkin
24.75 skaala

+ Harvinainen
+ Työnlaatu
+ Ulkonäkö
+ Soundi
+ Soittotatsi

- Ei enää GASita mikään

Kirjoittanut Entropia666 15.06.2011

            857×1200  -  293 kt.

475×768  -  33 kt.

437×768  -  42 kt.


Arvostelu

2,82,82,82,82,8    (37 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Panzer Syrjä: Erittäin hyvä artikkeli. Silti pakko päästä pätemään, että ehdit vielä pettyä tuohon Deaniin.
Entropia666: Miten niin pettymään? On tuossa ihan kohtuullisia verrokkejakin ollu, lisäks ostoreissulla aikanaa kopasin sitä 4k¤ custom shop ML:ää...Kyllä toi Dean on mut tähän mennessä vakuuttanu.
Gabe: Toi Dean on kyllä pirun komia
Entropia666: Kiitosta! Vielä pykälää komeemmaks muuttuu kun vaihdan siihen tässä lähiaikoina mustan OFR:n.
Damus86: On se komia tuo mun ex-jaska kun oot laittanu uutta mikkiä :) voin vaan kuvitella soundin muutosta kun ne reflexit ei paljo antanu
Entropia666: Joo, ne reflexit oli aika perseestä. Nyt tosta tosiaan lähtee heviä, rokkia ja poppia. Lisäks toi messinkiblokki paranti yleisesti sointia.
Aapova: Toi reiska on kyllä aika herkku! :)
Entropia666: Siitä tuli kyllä klassisen tyylikäs helpolla päivityksellä. Ihme etteivät tehtaalta myy tommosia.
teukka: voin samaistua AT:n kohdalla kokemuksiin Grover Jackson AT:n kanssa. Oli kova veto hommata suunnikkaiden kylkeen.
Entropia666: On kyllä 5/5 kitara.

Yhteensä 10 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti