Muusikoiden.net
17.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

28.01.2011: ZT Amplifiers Lunchbox - keikkacombo sel...


Ulkomaiset musiikkipalstat - varsinkin jatsimman musiikin - ovat täyttyneet viime aikoina ylistävistä arvioista, joiden kohteena on ollut ZT Amplifiersin uuden sukupolven pikkuvahvari Lunchbox. Pakkohan tällainen oli sitten kokeiluun ottaa ja tutkia, josko kohu on aiheellista vai turhaa.

Lunchbox on 6,5 tuuman kaiuttimella varustettu solid-state combo, jonka tehoksi luvataan 200W ja äänen voimakkuudeksi 120db metrin päässä vahvarista. ZT Amplifiers tuntuu myös markkinoivan melko aktiivisesti eri tähtiartistien avulla, jotka käyttävät Lunchboxia. ZZ Top ja monia muita nähdään mainoksissa lavalla pikkuvahvareiden kanssa. Periaatteessa sen väitetään pystyvän keikkakäyttöön kompaktista koostaan huolimatta. Pieni se onkin. Kokoa on 18,5 X 24,9 X 11,2 cm.

Ensi vaikutelmalta Lunchbox näytti, no, pieneltä. Odotuksia myös laski se, että viimeistelyssä oli hiukan sanomista. Oman kappaleeni eturistikko repsotti yhdestä kulmastaan ja sitä irroittaessa kyseisen kulman kiinnitin jäi kiinni ristikkoon. Kyseessä saattoi kuitenkin olla toisesta kaupungista saapuneen vahvarin huonosta pakkaamisesta johtuva ongelma (oli postitettu pari kokoa liian isossa laatikossa ilman suurempia pehmusteita). Ongelma ei kuitenkaan ollut iso. Kiinnitin meni tuuppaamalla kiinni ja ristikkokin oli sen jälkeen jämäkämmän tuntuisesti kiinni lopussa boksissa.

Muuten vehje oli siisti ja selkeä, nupit pyörivät sulavasti ja vivut napsuivat siististi. Runko on itse asiassa hyvinkin jämäkän oloinen, en usko että pienet kolhut tulevat Lunchboxia vammauttamaan.

Lunchboxista oli liikkeellä paljon tarinoita hämmästyttävästä äänestä. En ole tekniikkafriikki, mutta olin itse skeptinen sen suhteen, mitä 6,5 tuumaisesta kaiuttimesta ja pieneen laatikkoon ahdetusta vahvistimesta voisi saada irti. Oma ajatukseni oli että pikkuvahvari on pikkuvahvari, eikä purkkimaista saundia oikein voi välttää.

Itse kokeilin laitetta Danelectron Dead On '67 -kitaran ja Godin 5th Avenue Kingpinin kanssa. Ensimmäinen vaikutelma oli todella melkein tarinoiden veroinen tyrmäys. Pikkupurkki tuolille asetettuna sai kerrostaloasunnon lattian tärisemään, kun rajoja alettiin hakea. Volyymia todella piisaa. Kerrostalokämpässä gain kello kahdessa ei volumea uskalla paljon yli kello yhdeksän edes yrittää.

Lunchbox ei kuitenkaan ole vain kovaääninen. Sen saundi ei ole vain "hyvä pikkupurkiksi", vaan se on ihan oikeasti aika hemmetin hyvä. On selvää, että pikkukajarilla ei saa humisevia bassoja aikaan, mutta lisäkaapin kanssa niitäkin löytyy. Saundi on clean todella pitkälle, eli mitään mättösäröjä tällä ei saa aikaan. Jatsimiehet arvostavatkin vissiin juuri tämän puhtaan saundin takia. Mukavan pikkusärön saa kuitenkin vahvaristakin, ja purkkeja se tuntuu ottavan vastaan hyvin.

Säädöt ovat aika selkeät. Tone-potikkaa kellonsuuntaan kääntämällä korostuu treble ja vastapäivään vääntämällä taas bassot. Vahvarissa on lisäksi ambience-säätö, jolla mallinnettaan suljetun ja avokotelon soundia. Lunchboxissa on myös kuulokeliitäntä, jolle on erillinen volume-säätö ja vipu, jolla laitteen oman kaiuttimen saa pois käytöstä.

Miinuksena voitaneen mainita, että Lunchbox on vissiin melko heikosti modattavissa. Eli niille, jotka himoavat päästä kolvin kanssa hääräämään, tämä ei ole oikea laite. Manuaalikin varoittelee vaihtelemasta osia, koska laite on tarkkaan "optimoitu ja integroitu". Itseäni tuo ei haittaa, en ole kolvimiehiä muutenkaan.

Kaiken kaikkiaan käännyin kokeilun aikana epäilijästä uskovaiseksi, ja Lunchbox ei ole tätä taloutta jättämässä. Keikkakäytössä en ole vielä kokeillut, mutta en epäilisi ottaa Lunchboxia lavallekaan.

Kirjoittanut artal 28.01.2011

            497×458  -  71 kt.


Arvostelu

4,14,14,14,14,1    (15 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

e_lappalainen: Nyt kaikki ostamaan muovista trankkuvahvaria made in China, jota ei huolla kukaan. It´s a revolution!
artal: Huolto-ongelma on hyvä pointti, joka ei nyt ensikokeilulla tullut mieleeni. Jos modaaminen on hankalaa, niin lienee huoltokin. Muovia laite ei ole, vaan runko on kuitulevyä.
wildcat: "modaamisesta" on tullut nykyään käsittämätön muoti-ilmiö, jolla on pilattu aivan liian monta hyvää laitetta !!
Aamuhaamu: Jotain vikaa Made In Chinassa?
palomaeki: onkohan kukaan makustellut tuota saman lafkan The Club -comboa...? sama vehjes + 12-tuumanen.
hemmo: Hiton hyvä peli. Ostin.
phiit: Löytyy täältäkin ja täähän on stacki pieness
phiit: ..ä koossa :)

Yhteensä 8 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti