Muusikoiden.net
14.08.2022
 

Uutiset
KeskusteluHaastattelutWantedToriGallupTop-ListatKeikatArtikkelitGalleriaDemostudioLevylistaLinkkihakemistoHuoneet
JäsenetKirjaudu sisäänOma sivuPikaviestitRekisteröidyOnline
Operaatio: LiveTapaamisetHaku
MediakorttiPalauteInfo

Uutiset

Tällä sivulla olevia vanhoja uutisia lukemalla voit katsoa Muusikoiden.netin historiaan. Uutiset ovat listattuna uusimmassa vanhimpaan. Ajankohtaisimmat uutiset ovat nähtävissä myös etusivulle.

Haluatko oman uutisesi etusivulle? Lue lisää asiasta!


07.07.2022 - Pääsymaksuton ILMIÖ Rettig kutsuu kaupunkilaiset tutkimaan, löytämään ja ihastumaan


Babel-yhtye esiintyy ILMIÖ Rettigissä - Kuva: Sanna Lehto

ILMIÖssä ohjelman keskiössä ovat ihmettely ja löytämisen ilo – festivaalin ohjelman kuratoinnissa on keskitytty monipuolisuuteen, ajankohtaisuuteen ja niin kuulo- kuin näköaistiakin kutkutteleviin ohjelmanumeroihin. Festivaalin koko ohjelma ja aikataulu ovat nyt julki.

Heinäkuussa Rettigin ja Brinkkalan pihapiirit valtaavan ja tänä vuonna täysin pääsymaksuttoman ILMIÖ-festivaalin ohjelma on nyt kokonaisuudessaan valmis ja julki aikataulujen kera. Ensimmäistä kertaa täysin ilmainen ILMIÖ Rettig on pyritty pitämään mahdollisimman helposti lähestyttävänä ja alueella on keskeisen lokaationsa ansiosta mahdollista piipahtaa lyhyemmäksikin aikaa. "Ollaan mietitty tätä tänä vuonna entistä enemmän sellaisen yleisen kaupunkikulttuurin näkökulmasta. Suuri määrä juhlijoita mahtuu, mutta kapasiteetti on kuitenkin rajallinen." Ohjelmavastaava Antti Yli-Halla kiteyttää.

Yli-Hallan mukaan ILMIÖ:lle tuttuun tapaan festivaali kutsuu kaupunkilaiset tutkimaan, löytämään ja ihastumaan. "Emme lupaa jotain kaikille, mutta kattaus on erittäin laaja otanta ajankohtaisesta suomalaisesta vaihtoehtomusiikista pintaraapaisua syvemmältä - soulista ja elektronisesta punkrockiin" Yli-Halla vakuuttaa.

Tuttuun tapaansa ILMIÖ nostaa taas esiin kiinnostavia artisteja sekä paikallisella että kansallisella tasolla ja hieman Suomen rajojen ulkopuoleltakin. Musiikkiohjelmassa kuullaan muun muassa kansainvälistäkin suosiota nauttiva, festivaalilla soolona esiintyvä, retrosoul-nimi Bobby Oroza, Mikko Pykärin ja Eden Mäkirannan uusi elektroninen Babel-yhtye, virolainen neofolk-yhtye Ringhold (EE) sekä Teosto-palkintoehdokas Sir Liselot. Paikallista musiikkiosaamista edustavat Punomo, Musta hanhi sekä Ruissalo Amping. Musiikin suhteen ohjelma täydentyy lisäksi paikallisen hip-hop organisaatio Freshcoden ja Tyemyyn (Turun Yliopiston Elektronisen Musiikin Ystävät) kuratoimalla ohjelmalla Taiteen Talon kellarissa ja dj-ohjelmalla Gastropub Löydön pihassa.

Musiikin lisäksi myös muu taideohjelma ja alueen visuaalinen ilme ovat isossa osassa ILMIÖtä. Festivaalialueen yleisilmeestä vastaavat ILMIÖ:n aluetaiteiljoina tänä kesänä työskentelevät Minja Tuomisalo ja Johanna Tuominen. Aluetaiteen teemoiksi muodostuivat labyrintit, kryptisyys ja salatiede, mitkä rakentuvat yhtenäiseksi kokonaisuudeksi alueen ominaispiirteiden ehdoilla. Historiallista aluetta ei haluta peittää, vaan päinvastoin korostaa, tuomalla siihen höystettä ILMIÖ:n maailmasta. Festivaalin monitaideohjelma rakennettiin tänä vuonna avoimella haulla. Haun pohjalta ILMIÖn monitaidetuottaja Fatima Amokrane on kuratoinut kiehtovan ja yllätyksellisen kattauksen taidetta elävöittämään festarialuetta ja hämmentämään vieraita.

https://www.ilmio.fi/2022/

 

Vuoden 2022 uutiset

14.02.2022 Playboi Carti, The Kid LAROI ja monia muita kiinnitetty Ruisrockiin
13.03.2022 Kahdenkymmenen vuoden ikään matkannut Hidria Spacefolk kiertueella huhtikuussa tamperelaisen Polymoonin kanssa
03.05.2022 ILMIÖ Rettig tuo Turun Vanhaankaupunkiin musiikkia ja taidetta ilman pääsymaksua heinäkuussa 2022
12.05.2022 Ruisrockin ohjelma valmis: yli 30 uutta esiintyjää julkaistu
20.05.2022 Mariska ja Reino Nordin täydentävät kaikkien aikojen Saaristo Openin ohjelmiston
02.06.2022 Muusikoiden.net Miitti 2022
07.07.2022 Pääsymaksuton ILMIÖ Rettig kutsuu kaupunkilaiset tutkimaan, löytämään ja ihastumaan
08.07.2022 Ruisrock juhlitaan tänä viikonloppuna: Festivaalikesän toistaiseksi suurin yleisö kokoontuu Ruissalossa
12.07.2022 Osallistu Muusikoiden.net 4.0 version kehittämiseen

» Uutisarkisto (yhteensä 2234 uutista)


Jaa uutinen

» Jaa uutinen Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa uutinen MySpacessa
» Lähetä Twitteriin
RSS

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti