Muusikoiden.net
20.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 03.05.2013 - Yhteiskunnan Ystävät?


Päivämäärä:pe 03.05.2013
Esiintyjät:Yhteiskunnan Ystävät?

Death by Snoo Snoo
Hero Dishonest
Terveet Kädet

Paikka:Oulu, Nuclear Nightclub
Lisätietoja:[Kuvaus]

Kulttuuriyhdistys Paskakaupunni ry esittää:

Terveet Kädet (Oulu, http://soundcloud.com/sphc/sphc-35-terveet-kadet-yksi)
Hero Dishonest (Helsinki, http://www.youtube.com/watch?v=wBCn2K8j2YM)
Yhteiskunnan Ystävät? (Rovaniemi, http://yy82.bandcamp.com/)
Death by Snoo Snoo (Oulu, http://deathbysnoosnoo.bandcamp.com/)

Ennen keikkaa Nukessa on Huutomerkki ry:n Muste-klubi klo 19.30-21.30, jonka jälkeen aloitetaan lipunmyynti. Eka bändi aloittaa tasan klo 22.00.

Liput 10/9 ¤ (sis. narikan), ennakot myynnissä edeltävillä Paskiksen keikoilla (Nuke 17.4, Ykä 19.4., Ykä 29.4.)

Death by Snoo Snoo

"Vaimo ja Lapset" -yhtyeestä tutut Hanne ja Laura esittävät itse keksimiään jännittävän kutkuttavia punk-kappaleita kitaran, laulun ja melodikan voimin. Lisäksi bändissä on rumpali ja basisti, jotka ovat ihan hyviä pojiksi. Bändi on menossa studioon äänittämään toista pitkäsoittoaan, mutta ensin pitää synnyttää henkilökohtainen suhde uuteen biisimateriaaliin, harjoittaa, tunnustella ja reflektoida sitä, ja metodina tähän on soittaa keikkoja. Eli uutta ja vanhaa kampetta testattavana elävän yleisön edessä.

Yhteiskunnan Ystävät?

Toukokuussa 1982 Suomen singlelistan ykkösenä oli länsi-saksalainen Nicole kappaleellaan Ein bißchen Frieden, jolla hän oli juuri voittanut Eurovision laulukilpailun. Yhteiskunnan Ystävät? soittaa hardcorepunkin ns. "kasikakkosena" tunnettua alalajia, ja on julkaissut lukuisia sitä edustavia levytyksiä, viimeisimpänä "Kahleet poikki" -12". Onko näiden asioiden välillä yhteys? Nicolen kappaleessa käsitellään rauhanaatetta, joka on tuttu aihe myös monista YY?:n sanoituksista. Toisaalta YY? soittaa nopeampaa ja kovaäänisempää musiikkia, eikä sitä voida näinollen pitää uusioversiona vuoden 1982 musiikista edes hardcorepunkin piirissä. Pikemminkin kyseessä on eittämättä keskeinen yhtye nykyhetken suomalaisessa hardcoren kentässä, jonka sanoma on relevantti ja kuulemisen arvoinen juuri tässä hetkessä.

Hero Dishonest

Hero Dishonest saapuu Ouluun melkein suoraan Yhdysvaltojen kiertueelta, mukanaan uusi "Alle lujaa"-pitkäsoitto ynnä muita hauskoja tuliaisia. Nopeaa, äänekästä ja lyhyttä vanhan koulun HC:ta viimeiset 14 vuotta soittanut bändi yllättää uudella levyllään kuulostamalla kuulemma ajoittain Kummelin "Paha Kurki"-sketsin ja Radiopuhelimien yhdistelmältä. Ajatus on kutkuttava, ja kysymys kuuluukin: jos bändi osaa kaahata, voiko se myös osata välillä laahata? Asiaan saatetaan saada jonkinlainen selvyys kun Herot nähdään Ouluun ensimmäistä kertaa lähes kolmeen vuoteen.

Terveet Kädet

Toisin kuin HD, on TK vasta lähdössä Amerikan Yhdysvaltoihin toukokuun lopulla, ja sparraa nyt itseään äärettömään keikkakuntoon muutamilla kotimaan keikoilla, joilla kuultaneen myös otteita kiertuetta varten äänitetyltä uudelta seiskalta. Torniossa vuonna 1980 toimintansa aloittanut, mahdollisesti ensimmäinen suomalainen HC-bändi tuskin esittelyjä sen kummemmin kaipaa. Nykykokoonpanolla bändi on soitellut pari vuotta, ja Läjän taustalla nähdään tälläkin kertaa rautainen joukko (hieman) nuorempia hardcoren tekijöitä, näkijöitä ja kokijoita. Ei laahaa.
Internet:http://yy82.bandcamp.com/
http://www.nuclear.fi
   

Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti