Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 15.02.2012 - Lucas


Päivämäärä:ke 15.02.2012
Esiintyjät:Lucas

Common Tones

Paikka:Helsinki, Bar Loose
Lisätietoja:LUCAS
Tiedätkö sen tunteen, kun maa on vielä vähän kylmä mutta aurinko jo lämmittää ja tiedät jotain uutta alkavan? Sisälläsi on lämmin ja hyvä olo. Sellaista tunnetta Lucas haluaa tuoda musiikillaan. Tarinoita rakkaudesta ja toivosta, mutta myös sodasta ja tappioista. Tarinoita kuljettavat melodiat, jotka voivat viedä kuulijan minne vaan – vaikka meren rannalle tai vuoren huipulle.
Lucas perustettiin vuonna 2008 Eeron ja Ilarin ajatuksesta. Hieman myöhemmin Linda pyydettiin laulamaan stemmoja muutamaan biisiin kokeilumielessä, mutta Linda olikin tullut jäädäkseen. Vuodet sen jälkeen ovat muokanneet Lucasista seitsemänhenkisen rakkautta tuottavan orkesterin, jonka tavoitteena on soittaa sydäntä lämmittäviä tarinoita folkahtavien melodioiden kautta. Lucasin juuret ovat maantieteellisesti Nummelassa, josta olemme kaikki kotoisin.
Ensimmäinen levyn (vuonna 2009 julkaistu Resolution & Discovery) tuoma yleisön innostunut vastaanotto ja sen myötä soitetut keikat Suomessa ja Virossa ovat hioneet meidät yhteen musiikillisesti – kuitenkaan unohtamatta bändin jäsenten ainutlaatuisuutta, joka mielestämme luo Lucasin musiikin tunnelman. Meillä on hyvä olla, ja tämä hyvä olo kantaa myös kuulijalle. Resolution & Discovery on löytänyt tiensä useiden ihmisten kotistereoihin, ja innokkaina olemme saaneet painattaa levyjä jo kolme erää, mahtavaa!
Resolution & Discovery -levyllä oleva kappale 1944 poimittiin suomalaisen independent-elokuvan Käräjävuorentie traileriin. Käräjävuorentie saa ensi-iltansa syksyllä 2011, ja olemme ylpeitä saadessamme olla osallisena tässä projektissa.

COMMON TONES
sai alkunsa vuonna 2006, kun Olli Rahkonen ja Lasse Toimi päättivät toteuttaa jo vuosia muhineen ajatuksensa kunnollisen äänitteen tekemisestä matkan varrella syntyneistä biiseistä. Oikeastaan ratkaiseva nytkähdys oli tapahtunut jo vuotta aiemmin turkulaisen musiikkibaari Down Townin piskuisella lavalla kun kaverukset päätyivät musisoimaan jameissa yhdessä Mikko Siusluodon kanssa.
Hiottuaan soittoaan ja soundiaan kaikkia yhdistäneen musiikin avulla, kolmikko suuntasi studioon keväällä 2006. Tuloksena oli ensimmäinen kahden biisin promo-äänite, joka sisälsi kappaleet Castle ja Alone. Kiekko sai Noora Isoeskelin tyylikkäiden kansien lisäksi ympärilleen mukavasti hykertelevän kiinnostunutta porinaa. Muiden muassa desibeli.netin, Soundin sekä turkulaisten paikallisradioiden kiinnostuksen lisäksi YleX:n X-ryhmässä kiinnostuttiin äänitteestä siinä määrin, että Common Tones päätyi YleX:n viikon demona himotuimmat listalle, sekä vähän myöhemmin sainaamattomien bändien edustajaksi Tampereen musiikkimediaan sekä SELMU:n järjestämään Alku.-katselmukseen Seinäjoella.
Tuolloin kokoonpano vakiintui kvintetiksi turkulaisten muusikoiden Joonas Haapasalon ja Tuomo Nopparin kanssa. Viisikko viilasi yhteistä sointiaan keikkailemalla Turussa ja Helsingissä. Samalla kuitenkin alettiin jo suunnittelemaan seuraavaa äänitettä. Tällä kertaa tekniseksi ja henkiseksi avuksi saatiin Oskari Ruohonen. Neljän biisin EP Second Thoughts valmistui syksyllä 2008, joka sai jälleen osakseen kihelmöivää kiinnostusta.
Second Thoughts EP:n myötä bändi alkoi hahmotella tulevaa täyspitkää levyä bändin jäsenten ollessa samalla kiireisiä useiden eri kokoonpanojen riveissä Turussa ja Helsingissä (mm. Traffic Island, Wojciech, Flannelmouth, The Everglades, Treehouse ja The Streams). Työntäyteisten vuosien varrella kokoonpano keikoilla on hieman vaihdellut. Uutta levyä tehdessä kosketinsoittajaksi vakiintui Teemu Vänskä ja Mikkoa on rumpujen takana toisinaan paikannut Josu Mämmi.

Liput 6 ¤, ennakkoliput alk. 5 ¤ www.tiketti.fi
Internet:http://www.barloose.com
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti