Muusikoiden.net
23.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 29.09.2011 - Mikko Viman and The Dead Pilot


Päivämäärä:to 29.09.2011
Esiintyjät:Mikko Viman and The Dead Pilot

Northern Discipline

Paikka:Helsinki, Bar Loose
Lisätietoja:NORTHERN DISCIPLINE
Northern Discipline on perustettu Machine Headin Burn My Eyes -debyytin innoittamana vuonna 1996. Esikoisjulkaisu, bändin nimeä kantava EP ilmestyi vuonna 2004. EP on ollut kahden Fight Festival -DVD:n soundtrack. Ensimmäinen pitkäsoitto Burn-Beaten Soil ilmestyi 2006. Northern Discipline voitti vuonna 2004 Mikseri.netin ja Universal Musicin järjestämän Greatest Bits -kilpailun yli 2000 osallistujan joukosta ja sai voittonsa ansiosta biisin The One Greatest Bits vol. 1 -kokoelmalevylle.
Uusi levy Harvester of Hate on äänitetty yhtyeen omassa studiossa, ja sen on nauhoittanut ja tuottanut Northern Discipline -kitaristi Teemu Grönberg. Harvester of Hate -levyn on miksannut Pekka Laine (East Sound Studios) ja masteroinut Svante Forsbäck (Chartmakers), joka on työskennellyt muun muassa Rammsteinin kanssa.
Harvester of Hate esittelee entistä tulisemman Northern Disciplinen. Uudistuneen kokoonpanon ensimmäinen julkaisu on tinkimättömän asenteen ja aggressiivisuuden ilmentymä, jolla soi tiukka hardcore-vaikutteinen thrash metal. Vihainen vyörytys ei anna armoa, vaan metallia taotaan täydellä intensiteetillä koko levyn pituudelta – groovea ja melodioita unohtamatta. Harvester of Hate on noin neljäänkymmeneen minuuttiin puristettu purkaus täynnä tiukkoja riffejä, tuimaa rumputulta, tuhtia bassottelua ja raakaa huutolaulua. Kokeneiden muusikoiden kokoonpano on hitsautunut saumattomasti yhteen, ja se on ehtinyt todistaa tuhovoimansa jo konserttilavoillakin.

Kokoonpano: Markus Louhi - laulu
Teemu Grönberg - kitara
Toni Laroma - kitara
Juha Luomanen - basso
Antti Salo – rummut

Video: http://www.youtube.com/watch?v=3jdZ2eTspP0

MIKKO VIMAN AND THE DEAD PILOT
Monivuotisen uran helsinkiläisellä rock-kentällä operoinut vokalisti Mikko Viman ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Viman tuli tunnetuksi 1990-luvun alkupuolella operoineen Snow Blind Friendin vokalistina. Sen jälkeen toiminta jatkui Woodlandin keulilla ja viimeistään Dead Man -niminen outlawcountry-ryhmä vakuutti Vimanin olevan yksi maamme mielenkiintoisimpia ääniä. Viman ei ole koskaan pelännyt hyppiä rajojen yli, mutta viimeisin pesti 45 Degree Womanin vokalistina oli alkuun kova pala purtavaksi myös miehelle itselleen. Sitten se tapahtui; klassinen pensselit santaan -efekti ja laulut oli laulettu. Kaikkien näiden erityylisten joukkueiden keulilla Viman ei koskaan häpeillyt tuoda esiin omia vaikutteitaan, joita hän ammentaa vanhasta bluesista, kantrista, southern rockista sekä jazz-musiikista.
Missä nyt mennään ja miksi? Ei kukko kauan kiekumatta pysynyt. Tällä kertaa vain ja ainoastaan omaksi ilokseen tarkoitettu musisointi alkoi varovasti edetä. Mottona ”ei enää esiintymisiä, ei levytyksiä”. Kappaleita tuli ja pikkuhiljaa ne löysivät tiensä lähipiirin korviin. Mukaan ilmoittautui useita pelimanneja sieltä täältä - ja kuin vahingossa levy oli valmis ja muutama kokeiluluontoinen esiintyminenkin takana. Lähestymistapa oli tällä kertaa akustisvoittoinen. Levyllä kuullaan pääsääntöisesti mies ja piano -tyylistä musiikkia, mutta ajoittain mukana uiva bändi soi kontrabassoineen, kitaroineen, rumpuineen erittäin maanläheisesti. Tunnelma pysyy hartaan hurmoksellisena kautta linjan.
Aikuiset miehet kokevat elämässään ylä- ja alamäkiä. Lunta on tullut tupaan ja kolaamista on riittänyt. Se mikä ei tapa, vahvistaa. Tässä yhteydessä se myös ennen kaikkea herkistää. Rakkaus on loputon inspiraation lähde miljooniin lauluihin, eikä Viman tee poikkeusta säännöstä. Kun aikuinen mies laulaa rakkaudesta ja tuskasta, raja kornin ja napakympin välillä on hiuksen hieno. Mikko Vimanin karismalla ja elämää nähneellä äänellä tikka on jämäkästi keskellä taulua. Vimanin musiikki on riisuttua ja pelkistettyä, aiheet riskialttiita ja soittimet perinteisiä.

Video: http://www.youtube.com/user/MikkoVimanDeadPilot

Liput: 6 ¤ ennakot alk. 5 ¤ www.tiketti.fi
Internet:http://www.myspace.com/mikkovimanandthedeadpilot
http://www.barloose.com
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti