Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 02.09.2009 - UMO


Päivämäärä:ke 02.09.2009
Esiintyjä:UMO
Paikka:Helsinki, Kulttuuriareena Gloria
Lisätietoja:UMO kunnioittaa edesmenneiden kollegoidensa ja merkittävien jazzsäveltäjien, Pekka Pohjolan ja Jarmo Savolaisen muistoa omalla konsertillaan. Konsertti järjestetään Kulttuuriareena Gloriassa keskiviikkona 2. syyskuuta 2009 klo 19.00.

Osta liput ennakkoon Lippupalvelusta: http://www.lippupalvelu.fi/html/evinfo.htmI?CNTX=359482&l=FI&C=

Liput: 15/10 e

Pekka Pohjola (13.1.1952–27. 11. 2008) oli suomalainen säveltäjä ja bassokitaran soittaja. Pohjola nousi maineeseen 1970-luvun alussa Wigwam-yhtyeen jäsenenä. Hän teki myös useita fuusiojazz-tyylisiä, hieman fantasiahenkisiä soololevyjä (mm. Pihkasilmä kaarnakorva, Harakka Bialoipokku ja Keesojen lehto). Nämä albumit ovat maailmanlaajuisesti arvostettuja. Soolouransa lisäksi Pohjola soitti 1970-luvulla Jukka Tolosen yhtyeessä, Made in Swedenissä ja Mike Oldfieldin Euroopan kiertueella. Oldfield myös tuotti Keesojen lehto –albumin ja soitti sillä useita instrumentteja. 2000-luvulla Pohjola konsertoi yhdessä XL:n ja poikiensa Verneri ja Ilmari Pohjolan kanssa. Vuonna 1977 perustettu Pekka Pohjola Group konsertoi vuoteen 2002 ja oli yksi suomalaisen fuusiojazzin tärkeimmistä yhtyeistä.

Jarmo Savolainen (24.5.1961 –11.6.2009) oli suomalainen jazz-pianisti, kosketinsoittaja ja säveltäjä. Hän oli yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista jazzmuusikoistamme. Muusikkona Savolainen esiintyi monipuolisissa kokoonpanoissa rock-musiikista nykymusiikkiin. Hän esiintyi muun muassa The Baltic Quartetissa, Espoo Big Bandissa, Umo Jazz Orchestrassa sekä Pekka Pohjolan yhtyeessä. Hän levytti ensimmäisen sooloalbuminsa New Yorkissa hollantilaiselle Timeless-levymerkille, minkä jälkeen hän levytti kolme kansainväliseen levitykseen päässyttä albumia hollantilaiselle A-recordsille. Hän oli myös mukana kymmenillä jazzlevytyksillä muusikkona ja säveltäjänä.
Internet:http://www.umo.fi
http://nk.hel.fi/gloria/
   

Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti